Myśl poetycka

Ulotna, a jednak trwała,

W swojej istocie myśl poetycka.

Zrodzona z natchnienia strzała,

Jak piorun z nieba bywa.

 

Mnogość słów niesie znaczenie,

Wiersz maluje obrazy.

Zatrzymuje na chwilę, uspokaja,

Do refleksji zmusza, porusza.

 

Prawda, nawet jeśli bolesna,

Lepsza od kłamstwa i obłudy.

Sztuka tworzy szlachetny wzór.

Pozostawi pióro poety,

Ślad na wieki, nadając sens życiu.

 

Autor wiersza

Damian Moszek.

Średnia ocena: 2.3  Głosów: 3

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (1)

  • Żan Klod Van Ban 2 miesiące temu
    "Prawda, nawet jeśli bolesna,
    Lepsza od kłamstwa i obłudy". Jesteś wysokiej klasy hipokrytą

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania