najbeznadziejniejszy wiersz

każdy upośledzony poeta,

a wszyscy są upośledzeni,

ma nadzieję napisać

chociaż jeden wiersz w życiu

który faktycznie coś zmieni

 

mam wrażenie

że jeszcze nigdy mi się to nie udało

i przez to mam wrażenie że nigdy mi się to nie uda

 

nienawidzę wierszów życzeniowych

wolę wiersze 'śmierdzi w lodówce'

wolę wiersze zaangażowane

 

pociesza mnie hasełko babci

jak Julka jej spytała

jak jej się żyło z dziadziusiem

'Święci w niebie rzygają na siebie'

 

Każdy człowiek chce bezstresowo

przeżyć całe swoje życie

i nikt na to nic nigdy nie poradzi

 

dziadziuś tak jak wszyscy

chciał przeżyć życie bezstresowo,

ale to były czasy

kiedy ludzie się potężnie wkurwiali

na próby bezstresowego przeżycia życia

i zmusili babcię z dziadziusiem do ślubu

 

dziadziuś spytany podczas nagrania jak jeszcze żył

jak im się układało odpowiadał

'kamieniem jej nigdy nie rypłem'

 

mnie już nosi od patrzenia

jak konkretne trzy pary ludzi

chcą przeżyć życie bezstresowo

 

sam je ze sobą połączyłem

na podstawie własnego widzimisie

 

aha, nie skończyłem wątku.

nienawdzię ślubów od obejrzenia kramer vs kramer

od obejrzenia którego postanowiłem

że nigdy go nie wezmę za chiny ludowe, nieważne

 

aha, nie tego wątku.

ludzie chcą przeżyć życie bezstresowo.

obiecałem jako eskimos opracować

plan zachowywania się w czasie wielkich upałów

i doszedłem do wniosku

jak się wprosić we friendzone dziewczyny,

a chcesz być we friendzone dziewczyny

jest szansa że zostanie Twoją dziewczyną

w najgorszym wypadku nauczysz się

jak podchodzić do dziewczyn

 

no więc po pierwsze nie wierzę w e-związki,

to jakiś pierwszorzędny dramat,

nie ma w ogóle czegoś takiego

 

po drugie:

musisz się wyprowadzić skąd mieszkasz

do miasta w którym mieszka dziewczyna

wynająć pokój, zmienić pracę, zacząć nowe życie, hehehe

może trafisz na fajnych współlokatorów

może będziesz miał fajnych współpracowników

z mojego doświadczenia wynika

że na świecie jest mnóstwo fajnych ludzi wszędzie

dopiero jak się przeprowadzisz do miasta

w którym mieszka dziewczyna

będziesz mógł bezstresowo się z nią spotykać

cześć

Średnia ocena: 0.0  Głosów: 0

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (4)

  • Patriota dwa lata temu
    Dobre?
  • DrV dwa lata temu
    Jak to powiedzieli koledzy taty jak do któregoś z nich przyszli wymusić alkohol w dniu imienin: myśmy Ci kwiatki przynieśli a Ty rób co chcesz!
  • Pobóg Welebor dwa lata temu
    Ja napisałem wiersz, który doprowadził pewną dziewczynę do załamania nerwowego. Leczy się teraz. Zatem można coś zmienić, niekoniecznie na "lepsze".
    Pozdrawiam ?
  • DrV dwa lata temu
    No widać z wierszami na dwoje babka wróżyła, a mogła pokochać autora zamiast się załamywać nerwowo

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania