(Nie)wiersz o niebie

Zmieniłam dzisiaj perspektywę księżyca:

Wystarczy, że pójdziesz dalej,

A niebo będzie inne,

Piękniejsze,

Pełniejsze,

Bardziej sprzyjające.

Nie płacz przez gwiazdy, które ledwo co świecą-

Są tylko punktem zaczepnym

Twojego nieba.

Jedna z nich się schowała za koroną drzewa,

Już jej nie dojrzysz.

Ale nie martw się, to nie powód do smutku.

Pamiętaj, że to nie Ty decydujesz,

Czy będziesz dla niego

Tą lichą gwiazdą, która już przestała świecić,

Czy pełnym księżycem,

Który w każdym miejscu wydaje się być bardziej cudowny.

Ciesz się swoim własnym niebem,

A dojrzysz na nim to, za czym tak tęsknisz.

Średnia ocena: 4.8  Głosów: 4

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (5)

  • Burton The Scribe ponad rok temu
    Nie smuć się
  • Dusia2000 ponad rok temu
    I'm not sad buddy, just disappointed a bit;)
  • Burton The Scribe ponad rok temu
    Dusia2000 takie jest to życie, zazwyczaj rozczarowuje, a im dalej z wiekiem tym bardziej ?
  • Łukasz Jasiński ponad rok temu
    Niezbyt, wolę wiersze podzielone na zwrotki...
  • Dusia2000 ponad rok temu
    Ja też! Ale jakoś miałam ochotę to wstawić, przelać na papier

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania