On pisał wiersze i miał plan (Ballada o działaniu mrocznych sił )

on pisał wiersze i miał plan

by zmienić swój cywilny stan

i serca twierdzę poematem zdobyć

 

ona z bogatej talii słów

co drugie joker ale cóż

gdy miłość stoperami w uszach stoi

 

zakupił dom ogródek też

przy płocie luzem biegał pies

pomyślisz sielankowy tekst nic podobnego

 

odezwał się demonów głos

zadając własnej woli cios

a w głowie ktoś dyktował co ma zrobić

 

podpalił dom samochód też

na płocie poszarpany pies

w sypialni ona półzwęglona wnętrzności brak

 

on pisał wiersze i miał plan

dziś w czterech ścianach siedzi sam

a leki przez okienko w drzwiach ma podawane

Średnia ocena: 5.0  Głosów: 1

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (2)

  • Dementor Biały dwa lata temu
    Z bogatej talli słów
    co druga Joker

    .

    Co drugie joker to co drugie słowo joker, ja wolę co druga karta joker, wtedy nie drzmi jakby co drugie słowo to było słowo "joker"
  • o nim pseud dwa lata temu
    Ok, rozumiem :)

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania