Ostatni akapit wiersza

Gdzieś tam, pod

Zachodzącym pod powiekę słońcem,

Widzimy rakietę...

Ta oddala się, jakby ptak,

Prosto w słońce,

I ciemnieje niebo.

...

 

To koniec.

Nie tak się pisze wiersze.

Spojrzysz w górę...,

Całkiem gołe niebo.

Wracasz... Nad tobą widziałem

Kilka pierwszych gwiazd.

 

https://m.facebook.com/profile.php?id=631491170529721&ref=content_filter

Średnia ocena: 0.0  Głosów: 0

Zaloguj się, aby ocenić

    Napisz komentarz

    Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania