pierwszy wiersz napisany przy muzyce techno

domy odchylają się od miast

ciało odchodzi od mięsa

słowa w zamkniętym obiegu potrafią okrążyć Ziemię

z prędkością o jakiej marzy szkolny dzwonek

 

dziwna muzyka zmienia stan skupienia

 

telefon dzwoni sam z siebie

ktoś rozdmuchuje światło jak azbest

robi się niezdrowo jasno

 

obca kobieta przygarnia ramiona mężczyzn

jak gdyby były tylko spojrzeniem

a przecież to kompletnie nie ta epoka

w tej odtrąca się nawet kolejne wcielenia

 

dłuto zasypia w kamieniu

żeby skała wydała owoce musi okazać skruszenie

 

żeby owoc wydał człowiek musi najpierw zadeklarować

z-nieba-zstąpienie

albowiem każdy chce bujać się powyżej pewnego poziomu

a to niezdrowe dla resztek organizmu

 

dwie noce rozlane na pośmiewisko

wsiąkają w przenikliwy chłód

który budzi kości w kontur człowieka

z wyraźnie zarysowanym odbytem

 

za który płacimy kartą kredytową

Średnia ocena: 4.5  Głosów: 2

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (4)

  • Narrator 17.06.2021
    Jaka muzyka, taki wiersz :)
  • Unikat 17.06.2021
    Dzięki za pochylenie się nad wierszem ;) Dobrze wiedzieć co myślą inni
  • Piotrek P. 1988 17.06.2021
    Zaskakujący, oryginalny, surrealny. 5, pozdrawiam :-)
  • Unikat 17.06.2021
    Cześć dzięki za komentarz, mam nadzieję, szczery ;>

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania