Pociemniały wiersze

popatrz Hal, w wierszach rozbierają kamienicę,

cegła po cegle

 

rozbierają kamienicę, tak szybko

- za szybko układają cegły,

jedna na drugą

 

jakby chcieli zbudować mur

i oddzielić duszę od ciała

 

popatrz Hal,

rozbierają kamienicę

 

nic nie zostanie,

proch w proch

 

ale jeszcze nie teraz

 

nie - jeszcze wstanie słońce

i oświetli pociemniałe wiersze,

poczekajmy

 

"koledze po piórze - Majowemu , który walczy o życie!"

Średnia ocena: 4.9  Głosów: 8

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (14)

  • JamCi 05.05.2021
    Interesująca metafora. I jest w tym i spokój i pewność. Dobre.
  • zingara 05.05.2021
    Dzięki :
  • Dekaos Dondi 05.05.2021
    Zingara↔Niby "prosto" ale wiele rzekłaś... faktycznie. "Tu" nic nie zostanie...
    Chociaż Hal mi się skojarzył z filmem "Odyseja... ''
    Mur:)↔Pozdrawiam:)↔%
  • zingara 05.05.2021
    dzięki
  • befana_di_campi 05.05.2021
    Chyba "mór" czyli zaraza.

    Serdecznie :)
  • zingara 05.05.2021
    Tak befanko :(
  • zingara 05.05.2021
    pomór
  • kikimora 05.05.2021
    Wiersz z przepiękną metaforą.
  • zingara 06.05.2021
    dzięki
  • Wertyt 05.05.2021
    A oświetlone wiersze rozbłysną jak gwiazdy... Jeszcze będzie pięknie...
    Pozdrawiam.
  • zingara 06.05.2021
    Pozdrawiam
  • Jacom JacaM 06.05.2021
    cegła w cegłę i ociemniałe wiersze
  • zingara 06.05.2021
    pozdrawiam
  • Pan Buczybór 06.05.2021
    bardzo spoko

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania