Sanatorium Poetów Wyklętych

Karty Pacjentek:

 

Teraz,

Piąta pora roku .

Dwudziesta piąta godzina.

Pięć anonimowych kobiet ukradło alfabet.

Stadium liczb „pięć...”- ulicznego rozdarcia .

Piąte pstrokate pudełko.

Działu numer 25

tektonika.

 

Monologi filozoficzne:

 

Dziś,

Piąte oko myśli.

Dwadzieścia pięć głosów.

Piątego niemego pokolenia umarłych idiotów.

Zapomina kolejne „pięć...” - przykazań dekalogu.

Piąta zniszczona Księga.

Ostatnia cyfra 25

requiem.

 

Ginącemu światu:

 

Aktualnie ,

Piąta Biblia stracona.

Dwudziesta piąta era.

Pięciu rozdziobanych przez czarne ptaki.

Sądna sprawiedliwość „pięć...” - wielkich tytanów.

Pięciu upadłych Bogów.

Pozostały stan 25

emocji.

 

Definicja (nie)istnienia:

 

Obecnie,

Piąta klepsydra kamieni .

Dwudziestej piątej gorączki .

Piątego udanego zamachu na przeciętność.

Rzuconych prawem „ pięć… „ - kości wilka.

Piątego punktu Kodeksu.

Apartheid następny 25

igieł.

 

Alkopoligamia betonu:

 

Dotychczas,

Pięć kolumn płonie.

Dwadzieścia pięć kręgów.

Piątej synergii bestialskiej anatomii zła.

Ruin miasta „pięć...” - przeklętych złodziei

Pięciu przypadkowych zapalniczek.

Ery plag 25

degeneracji.

 

Struktura Szarości:

 

Psychodelia,

Pięciu patologicznych ogrodów.

Dwudziestego piątego osiedla.

Pięciu bezsensownie skruszonych serc człowieka.

Labiryntu społecznego „pięć...”- opustoszałej drogi .

Pięciu zapomnianych uczuć.

Błękitu wydarzeń 25

wymiarów.

 

Przeźroczyste wyznania:

 

Nieśmiertelność,

Pięciu miłośnych listów.

Dwadzieścia pięć lat.

Pięciu kronik pisanych krwią smutku .

Lirycznego samobójstwa „pięć...” - ciszy zdrad.

Piątego niezapowiedzianego faktotum.

Kaligrafii fizyki 25

szkarłatu.

 

Sanktuarium pustki:

 

Ponadczasowe,

Pięć wrzecion kalejdoskopu .

Dwudziestu pięciu potęg.

Pięciu wszystkich końców świata żywiołów.

Kosmosu żyć „pięć...” - jej winnych.

Pięciu przegranych rozpraw.

Bezpowrotnie ukamienowanych 25

podświadomości.

 

Podwójna prawda:

 

Istnieje,

Piąte wykluczenie niemożliwego.

Dwudziestej piątej loży.

Piąta sala placu zabaw Szatana

Zatruty dostęp „pięć...” - kwadratu kodu

Pięciu wstrząsających pejzaży

Nadchodzącego piekła 25

Dantego.

 

Zimne piękno:

 

Tymczasem,

Piąta linia intymności

Dwudziestej piątej generacji

Pięciu zahibernowanych bezimiennych granic prawieku

Przekroczyła bramę „pięć...” - pozornej twierdzy

Pięciu białych kart

Atrofii ruchu 25

zmysłów.

 

Uczta głodu:

 

Wieczność,

Pięciu wrót chaosu

Dwudziestu pięciu progów

Pięciu demonów strzegących wyjść cel

Nieodzyskanie skradzionych „pięć...” - ludzkich dusz

Pięciu wrażliwych bytów.

Matematycznej kruchości 25

odłamków.

 

...naprawdę tylko -

- mnie...

Średnia ocena: 3.0  Głosów: 1

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (3)

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania