Siostro Marianno basen

Piszę z Polski. Kiedyś to ma być miejsce na mapie historycznej.

Oglądam zdjęcia z zamieszek w Paryżu.

Autochtoni nie chcą dłużej utrzymywać rosnącego w ilość

niepracującego z założenia i wyrachowania elektoratu lewactwa.

 

Włożyli żółte odblaski. Jedna z kobiet, jest ładną blondynką.

Nierozchełstana jak jej symbol z obrazu Delacroix, wiodąca lud

na barykady w imię Wolności Równości i Braterstwa.

Na jednej z ulic zerwano bruk i deszcz napełnia poidło.

Średnia ocena: 3.2  Głosów: 6

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (4)

  • Szpilka 26.07.2021
    Ładny i pełen treści, piątak ?
  • laura123 26.07.2021
    Bardzo dobry! 5
  • Trzy Cztery 26.07.2021
    Ostatni wers jest genialny. Poidło jako miejsce utworzone przez akt sprzeciwu - wyrwanie kostki brukowej, a ta kostka w dłoni, i za chwilę w locie... A także - "najlepsza woda z kałuży/ najlepsza woda dla psa".
  • Grain 26.07.2021
    , no nie wiem, czy nie kpisz. Pisałaś laudacje pod takimi gniotami.

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania