Uwaga, utwór może zawierać treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich!

Wena-mój pierwszy Wiersz

Mówią że wena przychodzi sama.

Lecz me słowa blokuje jakaś Tama.

Jak żyć gdy głowa pusta?

A mowa nie ma sensu?

Siedzę i myślę

O moim nowym pomyśle

Na nową powieść

Na skończoną wreszcie opowieść

Siedze i czekam na wenę

Czy da się pogodzić ze sobą dwa światy?

Pomysły jak kwiaty, czasem więdną.

Jak opisać to uczucie?

Gdy życie to pisanie?

Gdy ludzie mają jakieś manie?

Pisze prosto z serca

Stukam w klawisze

Jak szalony

Czy da się pomysły siać jak plony?

Średnia ocena: 4.5  Głosów: 2

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (3)

  • pansowa 10.11.2021
    Uuu, daaaleka droga przed tobą...
  • Cicho_sza 10.11.2021
    Wena to ważna sprawa, ale nie jest gwarantem sukcesu. Pisanie to przede wszystkim kwestia praktyki, trzeba dużo czytać, podpatrywać innych (ale nie kopiować) i wtedy przy odrobinie szczęścia można mówić o dobrym pisaniu.
    Co do wiersza.. hmm.. poetycko nie jest.
  • Plony się zbiera, jak zasieje się słowa - wena gotowa ;)
    Każdy od czegoś musiał zacząć. Życzę powodzenia na krętej drodze życia.
    Tylko nie zwalaj winy na wenę ;)

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania