Wiersz bez tytułu

...bo tyle mam w sobie do niewysłowienia

i tyle mi sensów chlupocze nonsensem

jakbym to wiedząc nie wiedział kim jestem

I tyle mam w sobie niewątpliwości

zażartych rozmów ze świtem do tyłu

że kiedy wklejam nieskuteczne słowa

w niezawodny krzyk

skrobiąc po piętach byty z niebytami

ścigam iluzję własnego ogona

widoki raju wpadające w myśl

Średnia ocena: 4.7  Głosów: 10

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (3)

  • ??
  • Dekaos Dondi rok temu
    Nerwinka↔Jakby tekst pewnych sprzeczności wewnątrz realoiluzji:)↔Pozdrawiam?:)
  • Na myśl, przywodzi mi to przypowieść czy cytat, sam już nie wiem - walka dwóch wilków, dobrego i złego, wygra ten, którego będziesz dokarmiał. To w jakimś filmie było nie pamiętam jakim.

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania