Wiersz niedokończony

Wiersz niedokończony

 

Zamykam słów galaktykę w dłoni

I bardzo mocno zaciskam palce

By ni jednego z nich nie uronić

Kiedy się wiją w nierównej walce

 

Liter gwiazdy w głowie zamykam

W kosmosu marzeń bezmiarze

Pomiędzy światłem ich myśl przemyka

Do przyszłych prowadząc mnie zdarzeń

D.G.

Średnia ocena: 3.3  Głosów: 6

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (4)

  • Pan Buczybór 01.12.2020
    Średnie
  • befana_di_campi 01.12.2020
    Niezłe ;-) Powiedziałabym, iż w duchu i stylu mojej Pani Nelly Sachs :)
  • Castor 02.12.2020
    Niezły. Marzenia to cudowny świat. A wiersz o czym?
  • Szpilka 02.12.2020
    Grafo trąci, bez urazy ?

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania