Wiersz nocką

Noc -kłosy

Kołyszy . 

Też słyszy.

Odgłosy

tej nocy

I Fosy

I rosy

Ciemną nocą;

Tam Bulgoczą,

Usypiają

I pluskają ,

Kumkają,

Gruchają….

  Już dzwonek ,

   to dzionek!

   Gdy świta

   -dzień wita.

I za dnia,

Za widna

Coś nuci

 szeleści.

-Jeszcze

Pierwsze

Świerszcze

..I wiersze..

Me myśli 

Z zarośli

Po trosze

Jak grosze Uciekają

Bystrą rzeczką

Błyszczące

i Lśniące;

Diamenty 

Tryskają,

A bunty

Znikają…

Średnia ocena: 3.7  Głosów: 6

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (7)

  • laura123 21.09.2021
    O, litania na dobranoc... skąd Ci ten paragonowy zapis wpadł do glowy?
  • Piotrek P. 1988 22.09.2021
    Klimatyczny i inspirujący jest ten wiersz, jakby napisany podczas magicznej i bajecznej nocy. 5, pozdrawiam :-)
  • Ewa K B 06.11.2021
    Dokładnie tak.
  • Jordan Tomczyk 22.09.2021
    Bardzo wdzięczny i zarazem dźwięczny wierszyk. 5 :)
  • Ewa K B 06.11.2021
    Dziękuje. Pomagasz.Dzieki
  • pansowa 23.09.2021
    Nie moja bajka, ale coś jest w tym wijącym się tasiemcu. :)
  • Ewa K B 24.09.2021
    Dziękuję

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania