Wiersz. Polska Walcząca

Tysiące bestii w lasach czyhających,

swymi szponami niewinnych łapiący,

okrutnie, bezlitośnie mordujący,

nie mając sumienia, rozkazy wypełniający,

 

Polacy niczym wilki goniące,

honorem, dumą i odwagą przenikające,

niewinnych ludzi ratujący,

z bestialskich szponów wyzwalający,

ognistymi siekaczami uśmiercający,

czarne bestie w ciemnych lasach przebywające,

Polacy atakujący bezlitosne bestie wypędzający,

czyniąc Polskę wolną od czarnej plagi szarańczy,

Polacy wyklęci, zło przezwyciężający,

siedem lat na polskich ziemiach walczący,

Polska Walcząca.

Średnia ocena: 2.0  Głosów: 1

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (4)

  • nihilista 23.11.2017
    we kill people, who kill people to stop killing people
  • akwamen 23.11.2017
    o znasz angielski! brawo Ty! zabijaczu ludzi jesteśmy w kraju nad Wisłą. To tak dla przypomnienia :)
  • Zaciekawiony 23.11.2017
    Rymy dość naciągane, zakończenie jakby urwane (o, zrymowało się)

    "honorem, dumą i odwagą przenikające," - nawet w ramach metafory to "przenikanie dumą" jest niezrozumiałe.

    Rozumiem sens wiersza, ale w takiej formie słabo to wypada.
  • sensol 01.12.2018
    kretyńskie

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania