Poprzednie częściWiersze nienapisane

Wiersze

Wiersze nienapisane

 

Bywa że widzę na krawędzi myśli

Nienapisanych jeszcze słowa wierszy

Czasami w nocy któryś mi się przyśni

Unosząc cicho na poezji wietrze

 

Widzę je także w akordach muzyki

Gdy w nocnej ciszy sennie z radio płynie

Dostrzec je mogę słysząc ptaków krzyki

Zobaczyć w lasu cienistej głębinie

 

Kącikiem oka je często dostrzegam

Za chmurą smutku tak jakby schowane

W aksamitnej czerni nocnego nieba

Pomiędzy gwiazdami poukrywane

 

W uśmiechu ich szukam oraz rozpaczy

Doganiam wieczór czy ścigam poranek

I ciągle chciałbym tak bardzo zobaczyć Wszystkie moje wiersze te... nienapisane

D.G.

Średnia ocena: 4.0  Głosów: 3

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (2)

  • befana_di_campi 21.11.2020
    "Sennie z radia", nie "radio", ale daję 5. Bo podobają mi się te "nienapisane wiersze" :)
  • koniec drogi 23.11.2020
    Każdy z nas ma takie,wymarzone ale stracone...

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania