wierszyk banalny

wolnej duszy nie usidlisz

nie narzucisz norm i swojego zwierzchnictwa

 

częstuj strachem do woli

 

bat motywuje niektórych

dla innych satysfakcjonujący jest spokój

tyle wystarczy i luz

będą pokorni

 

wolność nie stosuje się do reguł

nie chodzi na kompromis

nie jest spętana czymkolwiek

 

(w minutę trzaśnięte, żeby wierszyk napisać w temacie)

Średnia ocena: 4.3  Głosów: 4

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (8)

  • Anonim 24.01.2021
    Skojarzyło mi sie to z "Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest. Miłość nie zazdrości, nie szuka poklasku" ;)
    A spokój bywa cenniejszy od wszystkiego.

    Pozdrox.
  • Ano paczaj Antoni, jakoś tak jak nic, podobne, podświadoma inspiracja. Celina przywoływał święte treści podczas mego bazgrania zapewne i spłynęło na mnie.
  • laura123 24.01.2021
    Yanko, napisałeś niczym wizjoner... śmiesznie to brzmi w twoim wykonaniu.
  • Takie pretensjonalne i wybujałe, takie nie yankowe. No tak nie tego, nie ten styl.
  • Wolności nie sposób ujarzmić. Wiersz dobry.
  • Ano nie wiem, tak brzmi nie yankowo, szybko napisany, zwykle takich nie publikuję, za poważnie brzmi.
  • Szpilka 25.01.2021
    Troszkę się nie zgadzam z przesłaniem wiersza, wszak każdego można upupić. O! ?
  • Pan Buczybór 25.01.2021
    No, bardzo spoko. Prosto i od serca

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania