Siwy 27.04.2016 |
Farfocel 27.04.2016 Ale musisz spełnić chociaż jeden z trzech warunków: A. Znać One Piece B. Znać Axis Powers Hetalia C. Znać Kuroshitsuji Bo lubię gadać głównie o tym ^^ |
Siwy 27.04.2016 |
Farfocel 27.04.2016 Więc kto jest twoją ulubioną postacią, i dlaczego Sebastian? |
Jared 27.04.2016 |
Siwy 27.04.2016 Tak swoją drogą pierwszy sezon podobał mi się bardziej niż ten drugi . |
60secondsToDie 27.04.2016 |
Siwy 27.04.2016 |
Farfocel 27.04.2016 Wolę mangę. |
Siwy 27.04.2016 |
Farfocel 27.04.2016 |
Siwy 27.04.2016 |
Siwy 27.04.2016 |
Farfocel 27.04.2016 No oglądam Fullmetal Alchemist, Bleacha kiedyś, ale mi się znudził, a poza tym to jeszcze jaojce, ale nie wiem czy ta tematyka cię interesuje :) |
Siwy 27.04.2016 A któtego alchemika oglądasz ? |
Sky300 27.04.2016 W tym sezonie oglądam Boku no Hero Academia, Re:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu, Kiznaiver, który większego wrażenia na mnie nie wywarł no i wreszcie dwa najlepsze, czyli Koutetsujou no Kabaneri oraz Joker Game. Joker Game wywarł na mnie szczególnie dziwne i zachwycające uczucie :) Jeśli również ktoś coś ogląda/oglądał, to chętnie popiszę :D |
Jared 27.04.2016 |
Shiroi Ōkami 27.04.2016 |
Siwy 27.04.2016 #Jared Death Parade , oglądałem do bodajże piątego odcinka. Przestałem dlatego że jako mnie to nudziło bo wyczuwałem powtarzalność. #Sky300 Jesli nie masz co oglądać to polecam Noragami i One punch mana , dobre komedie :) |
Shiroi Ōkami 27.04.2016 |
Część postów została ukryta (2386)
Zaloguj się, aby przeglądać cały wątek
Pan Buczybór 07.07.2021 ![]() I ostatnio trochę się wziąłem za Bleacha. Bajka zupełnie przeciętna, poprzeciągana, z durnymi walkami i dziurawą fabułą, ale podoba mi się xd. Przede wszystkim klimat, postacie. Parę razy łapałem się na rzeczach typu "ale te Hueco Mundo jest zajebiście estetyczne", "ale Grimmjow i Ulquiorra są czadowi", "o, hiszpańska muza już wleciała". Nie wiem dziwny był/jest to seans i na razie to koniec - przede mną fillery, więc póki co sobie odpuszczę i obejrzę dla odmiany coś serio dobrego xd. I na koniec wspomniana wyżej hiszpańska muza: ![]() |
Pan Buczybór 20.08.2021 https://anime.tanuki.pl/strony/anime/6412-danchigai/rec/3543 Zainteresowanych zapraszam do lektury |
Pan Buczybór 18.10.2021 I obejrzałem również film Violet Evergarden, który pod względem grafiki i animacji to bodajże magnum opus Kyoto Animation, ale osobiście nie poruszył mnie za bardzo. Znaczy ogólnie do Violet mam raczej sceptyczne podejście, w mojej opinii to raczej nieco przehajpowany tani wyciskacz łez, ale oglądało się przyjemnie - znowu - przede wszystkim ze względu na graficzne fajerwerki. |
Angela 20.08.2023 |
zsrrknight 20.08.2023 Wiem że są chuligany, płaczliwy bohater, podróż w czasie i fabuła z masą dziur, która się psuje z odcinka na odcinek. Jeśli masz mieszane uczucia to pewnie potem już nie będzie lepiej. Ewentualnie na Mal-u lub jakiejś polskiej stronie znajdziesz jakieś bezspojlerowe opinie |
Angela 20.08.2023 i Dreken. Nie wiem, zobaczę jeszcze ze dwa, odcinki i zdecyduję. Na malu opinie różne Dzięki |
DEMONul1234 30.08.2023 ![]() |
zsrrknight 30.08.2023 |
DEMONul1234 30.08.2023 |
kamińe 01.09.2023 |
yanko wojownik 997 16.09.2023 |
droga_we_mgle 05.01.2024 |
zsrrknight 05.01.2024 |
Dementor Biały 05.01.2024 ![]() |
droga_we_mgle 06.01.2024 Ja z kolei widziałam tylko Katanagatari (dotąd), ale szybki research nt. Monogatari... Odnoszę wrażenie, że i tak i nie. Niemniej warto. Jeśli chodzi o K, wielbię tą kreskę, główny duet wyszedł świetnie (pod kątem romantycznym i nie tylko) a inne postaci też nie pozostają obojętne (choć 1 z bohaterów i cały wątek z odc 6 i 7 cholernie kojarzył mi się z Naruto... aż się śmiałam przy tych odcinkach), zwroty akcji i zakończenie też bardzo na plus. |
zsrrknight 06.01.2024 |
droga_we_mgle 06.01.2024 Niemniej Monogatari powinnam chyba dopisać sobie do listy... skoro widziałeś całą serię i Katanagatari też planujesz, to pewnie była dobra? |
zsrrknight 06.01.2024 Ogólnie jest to seria mocno specyficzna, raczej jeden tych z przypadków, gdy albo się pokocha albo znienawidzi. Mnie się podoba, bo nie przeszkadzają mi seriale skupione na dialogach, budowaniu klimatu, a nie na akcji. |
zsrrknight 06.01.2024 ![]() |
droga_we_mgle dwa lata temu |
zsrrknight dwa lata temu No ale tak poza reklamą, to odkopuję wątek jakby chciał ktoś coś o czymś popisać... |
Akenoi dwa lata temu |
RXA dwa lata temu |
Akenoi dwa lata temu |
RXA dwa lata temu Od siebie poleciłbym trochę bardziej rozbudowane językowo opisy, nawet jeśli brzmią Ci obco. Prostota języka po jakimś czasie prowadzi do sytuacji, w której czyta się "x zrobił y" niezależnie od tego, co dokładnie napisał autor. No i zbyt dużo, jak na mój gust, ekspozycji w części trzeciej, jeszcze w momencie intensywnej i szybkiej walki. W takich momentach wciska się flashbacki czy inne oderwania od rzeczywistości w anime, w książkach to raczej burzy flow. Szczególnie, kiedy jest to taki info dump, spojlerujący główny wątek historii, będący jednocześnie połączeniem "The Chosen One" i jakiegoś "Deus ex machina". |
Akenoi dwa lata temu |
Cain ponad rok temu ![]() |
zsrrknight ponad rok temu |
Cain ponad rok temu ![]() Zobacz sobie jak nie widziales, zsrr |
droga_we_mgle 10 miesięcy temu Moze za jakiś czas trochę opadnę, bo jestem dosłownie jakiś kwadrans po seansie, ale na pewno nie będę żałować |
droga_we_mgle 10 miesięcy temu |
zsrrknight 10 miesięcy temu |
zsrrknight 10 miesięcy temu |
Materazzone 10 miesięcy temu |
Cain 10 miesięcy temu |
Męczywur 7 miesięcy temu ![]() |
JakubLevi 7 miesięcy temu Zatrudnij hakera (https://t.me/under_dir) Jesteśmy zespołem profesjonalnych hakerów. Specjalizujemy się w programowaniu, uruchamianiu exploitów i konfigurowaniu ataków DDoS. SEO i projektowanie stron internetowych, hosting i zarządzanie serwerami, marketing, hakowanie i lubimy wyzwania związane z podejmowaniem zadań, w których większość innych się poddaje. Przykłady: Ataki typu spear phishing w celu przejęcia kont od wybranych celów. Łatwe odzyskiwanie haseł do kont w większości serwisów społecznościowych i zdalne sterowanie smartfonami. Hakowanie kont na Facebooku, Reddicie i Instagramie. Usuwanie karalności, podwyższanie scoringu kredytowego, zmiana oceny w szkole, śledzenie lokalizacji na żywo itp. Pełny pakiet, uzyskiwanie dostępu do urządzeń i kont osobistych lub firmowych oraz wyszukiwanie potrzebnych danych. Hakowanie serwerów internetowych, serwerów gier lub innej infrastruktury internetowej. Szpiegostwo gospodarcze. Wydobycie prywatnych informacji od kogoś, zrujnowanie biznesu przeciwnika lub osoby prywatnej, której nie lubisz, możemy zniszczyć ich finansowo lub doprowadzić do ich aresztowania. Nie mamy żadnych ograniczeń co do rodzaju oferowanych przez nas zadań i usług! E-mail: Blackhat_plug@hotmail.com |
Męczywur 7 miesięcy temu |
Męczywur 7 miesięcy temu |
Męczywur 7 miesięcy temu ![]() |
droga_we_mgle pół roku temu Chociaż i tak na razie Phantom Blood podobało mi się bardziej - trochę niepopularna opinia(?), ale cóż, mam słabość do postaci w typie Jonathana - "beznadziejnie dobrych" jak ich nazywam |
Męczywur pół roku temu spoko stronka jest dub i sub |
droga_we_mgle 2 miesiące temu Moje myśli o 1 epizodzie Violet Evergarden (spoilery): Flexują się grafiką. Koncepcja głównej bohaterki (człowiek-broń) kojarzy mi się z Cassandrą Cain z DC. Wkurza mnie ich brak przygotowania. Nikt Violet nic nie wyjaśnia, co miałoby sens, bo osoba, wokół której kręcił się całyjej świat prawdopodobnie nie żyje albo jest w inny sposób nieosiągalna (może w śpiączce?) i gdyby się o tym dowiedziała, mogłaby np. zacząć rozwalać wszystko dookoła. Tylko że była w szpitalu 120 DNI, od pewnego momentu raczej było jasne, że przeżyje, a oni (głównie eks-pułkownik) się zachowują, jakby dopiero teraz zaczęli kombinować, co z nią zrobić. Może warto było pomyśleć o tym wcześniej? Warto byłoby też, chcąc ją umieścić w tej rodzinie, wyjaśnić jej najpierw, na czym polega rodzina, bo ewidentnie nie ma o tym pojęcia. Pułkownik niby się o nią troszczy, ale wygląda to raczej jak gra w gorącego kartofla - gdzie tu się jej pozbyć? Brawo dla Violet, że się nie zgodziła. Trochę mnie irytuje "wzruszającość" wszystkiego. Nie było tragicznie, odczuwam nawet łagodną ciekawość. Możliwe, że obejrzę drugi odcinek, zwłaszcza że pierwszy często nie wystarcza, by w pełni ocenić czy seria jest "dla ciebie" czy nie. |
Pulinaaa 2 miesiące temu |
zsrrknight 2 miesiące temu A animacja jest absolutnie wspaniała i "fleksują", bo mogą sobie na to pozwolić. Ogólnie jakby cię to zainteresowało to poczytaj sobie o Kyoto Animation, byle z porządnych źródeł (czyli na pewno z prawie żadnych, które wyskakują jako pierwsze w googlu xd) |
droga_we_mgle 2 miesiące temu |
droga_we_mgle 2 miesiące temu Podobał mi się bardziej niż pierwszy (czym nie jestem zaskoczona). Właściwie pewne trudności, z którymi mierzy się V. w miejscu pracy... odnajduję w nich trochę siebie? Nie spodziewałam się tego. Jestem autentycznie ciekawa trzeciego odcinka. A propos pierwszej sceny: koleś, pomijając pokręcenie całej tej sytuacji, zanim ją bratu sprezentowałeś, mogłeś jej chociaż pozwolić się umyć... |
Męczywur 3 tygodnie temu Gatunek jakikolwiek, byle jakoś nie łzawe bo nie chce płakać. |
fanthomas 3 tygodnie temu |
droga_we_mgle 3 tygodnie temu |
Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji