Ciekawe rzeczy 2

Cain
5 miesięcy temu
Wątek kontynuacyjny. Jak ktoś ma ochotę to niech wrzuca interesujące go "rzeczy".
Cain
5 miesięcy temu
Cain
5 miesięcy temu
Bettina
5 miesięcy temu
Katarzyna Kobro *
Bettina
5 miesięcy temu
Zeby zrozumiec tyl( pojechalam zobaczyc jakąkolwiek jej rzeźbẹ)
Bettina
5 miesięcy temu
Przynudzajac, Strzeminskiego, czytalam ze trzy razy ì myslalam - ja wszystko rozumiem.
zsrrknight
5 miesięcy temu
dla mnie ciekawa jest sztuką. Tu, przykładowo, artysta o którym ostatnio myślę:
https://nitter.net/serometa/media?cursor=daabcgabg3fhpv4___ekaaiyctdvwrohqwgaawaaaaiaaa
zsrrknight
5 miesięcy temu
fascynujący typ - zazwyczaj tacy są dosyć oczywiści, łatwi do skategoryzowania, a tu, jeśli erotyzm rzeczywiście jest, to bardzo subtelny, zmieszany z fascynacją rzeczywistością, naturalizmem, takim nieco wojerystycznym spojrzeniem, wejrzeniem w przestrzenie bardzo bliskie, intymne
Cain
5 miesięcy temu
hmm, dużo postaci dzieci rysuje, to zawsze jest wrażenie trochę sus
Cain
5 miesięcy temu
ale tematy to bardziej w stylu "okruchy życia" więc raczej ok
zsrrknight
5 miesięcy temu
to jest właśnie bardzo ciekawe, te balansowanie na granicy niewinności. Wydaje mi się, że on właśnie ku niewinności się skłania, ale wyrasta, inspiruje się z całej tej zerotyzowanej kultury, która go otacza
zsrrknight
5 miesięcy temu
także jeśli erotycznie to bardzo subtelnie, niezwykle blisko naturalizmu, codzienności, której to właśnie jednym ze składników jest erotyzm
Bettina
5 miesięcy temu
Faktycznie. Ja w wieku 15 lat prawie zostalam muzą, kolegi, ktory jednak wybral malarstwo. Czy to nie dziwne?
Bettina
5 miesięcy temu
Jakbys mial byc ktokolwiek by cie adoptowal. Sorry za szczerosc.
Cain
5 miesięcy temu
W Japonii mają dość nietypowe pojęcie do tematu dojrzewania i budzącej się seksualności - biorąc pod uwagę że są starzejącą się nacją, to chyba większość swoich fantazji przenoszą właśnie na sztukę.
Cain
5 miesięcy temu
W wieku 15 lat to były pierwsze większe fascynacje płcią przeciwną, nietrudno było o muzę.
Bettina
5 miesięcy temu
Jego nikt nie chciał.
zsrrknight
5 miesięcy temu
widać też, że ten artysta też lubi psy. Być może to jego pies albo jakieś wyobrażenie psa bardzo mu bliskie
zsrrknight
5 miesięcy temu
wiele jego prac, zarówno kompozycyjnie, jak i tematycznie wygląda jak zdjęcia rodzinne, takie, które kolekcjonuje się w albumach - być niektóre z tych obrazów są bezpośrednimi przetworzeniami prawdziwych zdjęć (prywatnych? Znalezionych?)
Cain
5 miesięcy temu
Mam wrażenie że niestety gromadzenie wywołanych zdjęć w albumach odchodzi do lamusa. Teraz głównie wszystko idzie na dysk

Część postów została ukryta (4662)

Zaloguj się, aby przeglądać cały wątek

Bettina
5 dni temu
https://youtube.com/shorts/r2bSsUaNHwY?si=vDm-wRj5RunNTgYf
Piotrek P. 1988
5 dni temu
Piotrek P. 1988
5 dni temu
Rzeczywistość jest podobno pełna nieskończonej ilości wymiarów i alternatywnych linii czasowych.
😮🤩🥳
Piotrek P. 1988
5 dni temu
Podobno jest mnóstwo wszechświatów, które czasami się ze sobą łączą w większe, albo rozdzielają na mniejsze.
Ojciec Ekler
5 dni temu
Tak a źródłem wszystkiego jest BÓG!
Piotrek P. 1988
5 dni temu
Moim skromnym zdaniem, też tak to widzę.
Odkąd pamiętam, mam niezwykłe, piękne wizje i sny.
Podobno jakaś osoba jechała samochodem i nagle ja oświeciło i widziała coś podobnego do słońca, do światła w tunelu.
Pisząc to, wyjawiam mój punkt widzenia, ale jednocześnie nikomu niczego nie nakazuję, ani nie nakazuję.
Piotrek P. 1988
5 dni temu
*nagle ją coś oświeciło
Piotrek P. 1988
5 dni temu
Najprawdopodobniej, rzeczywistość jest znacznie, i to wręcz wielokrotnie, lepsza oraz piękniejsza, niż się nam wydaje. Prawdopodobnie przypomina ona niekończącą się, epicką podróż, pełną różnych przygód.
Ojciec Ekler
5 dni temu
Dlatego warto mieć dobre myśli a nie złe!
Ojciec Ekler
5 dni temu
Mieć tak zwaną dobrą fazę!
Piotrek P. 1988
5 dni temu
*nikomu niczego nie nakazuję, ani nie zakazuję.
https://www.national-geographic.pl/historia/eksperyment-calhouna-i-przerazajace-wyniki-mysiej-utopii/
Piotrek P. 1988
5 dni temu
Piękno jest dobrem.
Na poniższym filmiku widać mnóstwo pięknie wyglądających ludzi.
Kilka podobnych nagrań video już na Opowi udostępniłem, ale dokładnie tego, co jest poniżej, to chyba jeszcze nie.
Gianni, główny bohater tego filmiku, to moim zdaniem jeden z kilku najbardziej elegancko ubierających się projektantów mody w latach 80 i 90 dwudziestego wieku.

Gianni Versace Couture "GENIUS TRIBUTE"...Franco Diara
Cain
5 dni temu
Piękno jest czymś wspaniałym, powiedziałbym że siłą napędową człowieczeństwa - bo nie powiedziałbym że ludzkości.
Cain
5 dni temu
Ja jestem wrażliwym na otoczenie, w Polsce niestety często bywa przygnębiające w jakiś sposób.
Cain
5 dni temu
Nie wiedziałem że Versaci został zamordowany. Ciekawe
Cain
5 dni temu
Dobry artykuł z Nationala
Cain
5 dni temu
"Zwiększyła się liczba tzw. pięknych osobników, czyli samców zainteresowanych wyłącznie spaniem, jedzeniem i utrzymywaniem higieny. Ostatnie pokolenie myszy, które nigdy nie doświadczyło życia w normalnie funkcjonującej społeczności, składało się z osobników całkowicie pozbawionych agresji, niezainteresowanych kopulacją czy jakąkolwiek inną aktywnością. Badacze określali je mianem „głupich myszy”."

Brzmi jakby znajomo z realnego świata
Cain
5 dni temu
Mnie zawsze koncept "Planety Małp" irytował na tyle że nie obejrzałem chyba żadnej części z tej franczyzy do końca
Cain
5 dni temu
Zastanawiające czy też uczstniczymy w czyimś eksperymencie społecznym.
Piotrek P. 1988
5 dni temu
Ten eksperyment z myszami, "Wszechświat 25" był okrutny i schizowy.
Piotrek P. 1988
5 dni temu
Czy też uczestniczymy w czyimś eksperymencie społecznym? Odnoszę wrażenie, że tak, i to już od setek tysięcy lat.
Piotrek P. 1988
4 dni temu
Bettina
4 dni temu
Klaatu (*)
Bettina
4 dni temu
https://zapodaj.net/plik-RJfBPv6H7J
Bettina
4 dni temu
https://zapodaj.net/plik-RfuN9JXxiD
Piotrek P. 1988
4 dni temu
Tajemnicze i klimatyczne.
il cuore
4 dni temu
Jejku https://youtube.com/shorts/7USl_QDah7A?is=5BNjUChLpGSsdnVB
Piotrek P. 1988
4 dni temu
Pod względem filmów, lata osiemdziesiąte były kosmicznie odlotowe 😄🥳

Krótkie historie o kulturze: "Rok 1981 w SF: kosmos, potwory, kapuśniaczek i samochód-wampir"
Bettina
4 dni temu
Piotruś jak bẹdẹ chciała cos wiedziec to pojde do psychiatry.
Bettina
4 dni temu
Ale na razie siẹ wstrzymam...Poczekam.
Felon
4 dni temu
nie mam talentu
4 dni temu
Ukraina przygrzała tu i ówdzie w Białoruś, jeśli tam kogoś poniesie, to wreszcie spełni się marzenie wielu polaków o umieraniu za Ukrów
Antykryzys
3 dni temu
Dobranocka
3 dni temu
Witajcie w europejskim eurokołchozie. Wkrótce wszystkich was to czeka. Już ruda małpa zadba o sprowadzenie ich jeszcze więcej.

Kobieta brutalnie pobita w centrum polskiego miasta. Imigrant z Kolumbii

Kolejny atak na kobietę dokonany w Polsce przez imigranta z obcego kręgu cywilizacyjnego. Kolumbijczyk zaatakował i brutalnie pobił kobietę w centrum Kutna

Polskie władze nie otworzyły kraju na masową migrację tak szeroko, jak rządy Europy Zachodniej, ale konsekwencje narastającego procederu wpuszczania przybyszów z Ameryki Południowej na terytorium naszego kraju coraz bardziej dają się we znaki. Zabójstwa, pobicia, burdy powodowane przez imigrantów mają miejsce nie tylko w Warszawie, ale również w wielu innych miejscowościach.

Tym razem imigrant zaatakował i brutalnie pobił kobietę w centrum Kutna. Miejscowy serwis "Panorama Kutna" dowiedział się, że chodzi o 28-letniego obywatela Kolumbii.

Kolumbijczyk pobił kobietę
Do napaści doszło nad ranem z 27 na 28 lutego br. na ulicy Wyszyńskiego. Policjanci z Komendy Powiatowej Policji niezwłocznie zabezpieczyli monitoring oraz ślady na miejscu zdarzenia i podjęli intensywne czynności operacyjne. Funkcjonariusze szybko policjanci wytypowali i zatrzymali osobę podejrzewaną o to przestępstwo. We wtorek mężczyzna został przesłuchany w obecności tłumacza.

Pobicie w centrum Kutna
Z relacji zamieszczonej w internecie przez córkę poszkodowanej wynika, że kobieta miała zostać napadnięta i dotkliwie pobita w w okolicach kościoła św. Wawrzyńca. "Skala obrażeń jest nie do opisania" – powiedziała redakcji córka poszkodowanej.

"To nie było zwykłe zajście czy chwilowa sprzeczka. To było brutalne skatowanie bezbronnej kobiety, która nie miała żadnej możliwości obrony. Atak był nagły i całkowicie pozbawiony jakiegokolwiek powodu. Piszę to, aby ostrzec innych i zwrócić uwagę na narastający problem, którego nie wolno bagatelizować. Dziś ofiarą padła moja mama. Jutro może to spotkać każdego z nas – na ulicy, w drodze do pracy, w miejscu, które powinno być bezpieczne. Nie możemy przechodzić obojętnie wobec takich zdarzeń" – taki wpis z mediów społecznościowych cytuje Panorama Kutna.
Dobranocka
3 dni temu
Tak że głosujta na rudego te z piorunkami, będą was ubogacać. Policja nie ma czasu bo tropi ziobrę.
Alienator
3 dni temu
SwanSong
3 dni temu
Policja nie tropi ziobry. Ziobro uciekł jak tchórz na Węgry, bo się boi stanąć przed polskim sadem. Część imigrantów będzie popełniać przestępstwa, tak samo jak popełniają je Polacy. A ty, Boguś, jak typowy demagog bierzesz każdy przykład, żeby zgeneralizować. Durna zasada, która działa tylko na równie durne łby.
Cain
3 dni temu
Dobranocka
2 dni temu
Piotrek P. 1988
2 dni temu
Moim zdaniem, ciekawa rzecz: dużo różnych schizowych treści na jednym filmiku.
Podobnych jest na YouTube mnóstwo.
Niektóre z tych przypadków to na pewno ściema, ale prawdopodobnie nie wszystkie.
Cain
2 dni temu
Cain
wczoraj o 20:48
Piotrek P. 1988
wczoraj o 23:44
Cain
7 godz. temu
Faktycznie chyba w 90-tych latach ludzkość osiągnęła ten peak cywilizacyjny, teraz się już degenerujemy
Cain
7 godz. temu
Cain
7 godz. temu
Mnie to zawsze bawi
Cain
7 godz. temu
Cain
7 godz. temu

Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji