Ciekawe rzeczy 3

zsrrknight
4 miesiące temu
Bo w części drugiej już jest pięć tysięcy postów.
Cain
4 miesiące temu
🤩
Cain
4 miesiące temu
Piotrek P. 1988
4 miesiące temu
zsrrknight
4 miesiące temu
Cain
4 miesiące temu
Teraz jest trochę inny kontekst, ludzie po najnowszym wystąpieniu Jimmiego Carreya myślą że jest nomen-omen, klonem.
Piotrek P. 1988
4 miesiące temu
Albo sobowtórem.
C₁₂H₂₂O₁₁
4 miesiące temu
Jest klonem w w sztucznej skórze
C₁₂H₂₂O₁₁
4 miesiące temu
Już wiadomo
Cain
4 miesiące temu
Prawdziwy Jimmy Carrey miałby zostać wg tej teorii usunięty bo naraził się elitom wyjawiając ich sekrety, i zastąpiony pacynką
C₁₂H₂₂O₁₁
4 miesiące temu
Hmmm, tego nie mogę potwierdzić
Cain
4 miesiące temu
C₁₂H₂₂O₁₁
4 miesiące temu
Koszmar 🤣
Cain
4 miesiące temu
Cain
4 miesiące temu
Tutaj jeszcze z innych niepokojąco podejrzanych
zsrrknight
4 miesiące temu
Cain
4 miesiące temu
zsrrknight
4 miesiące temu
myślę, że tak brzmi piekło
Cain
4 miesiące temu
był kiedyś taki film z motywem dokopania się do piekła podczas odwiertów w poszukiwaniu ropy
Piotrek P. 1988
4 miesiące temu
Motywy z mrocznego przedstawienia z okazji otwarcia tunelu, jak i fragmenty filmiku "suicide mouse" już widziałem wcześniej, kilka lat temu. Myślałem, że motyw z tunelem był nieco starszy, niż z roku 2016.

Część postów została ukryta (4665)

Zaloguj się, aby przeglądać cały wątek

Cain
2 dni temu
Gdzie sobie możesz kupić bilet, zapisać się do klubu i kibicować ale jak jest ustawka to darcie koszul nie pomoże.
Bettina
2 dni temu
Sobie?
Bettina
2 dni temu
Czy Dobranocce?
Sucre
2 dni temu
Chcesz kibicować, jak rozwalają Twoje własne państwo? A przed chwilą pisałeś, że nie chcesz polityki na poziomie przedszkola. Akurat jestem po lekturze super książki napisanej sto lat temu "Konfederacja targowicka". Wtedy większości obywatelom nie pozostawało nic więcej niż memy /drukowane wówczas na ulotkach/, paszkwiele, prześmiewcze teksty. Powiesz, że to emocje, a ty byłbyś ponad to. Każdy ze sk.....ństwem walczy czym może i jak może.
Starszy Woźny
2 dni temu
Ja chciałbym podzielić się Bardzo Ciekawą wiadomością:
Otóż, od teraz, każda moja wypowiedź, komentarz itp.
Będę zakańczał zamiast 'NO!"
- Proszę Ja Ciebie -
Niektórym z Państwa ta moja poprzednia forma
zbytnio nie podobała się. Mogę jeszcze mylić się
i wkleję NO!
Za co z góry przepraszam.

- Proszę Ja Ciebie -
Bettina
2 dni temu
Ka
Bettina
2 dni temu
Ford. Brum brum
Cain
2 dni temu
Nie mam własnego państwa, ty również. Napisałem że obecna polityka z telewizorni, gazet i internetu to takie kibicowanie - gdzie nawet pacynki i maskotki klubowe się znajdą.
"Większości obywatelom nie zostało nic więcej niż memy/paszkwile/ prześmiewcze teksty.".. - a to bardzo interesujące bo doszło wtedy do przewrotu, nie wydaje mi się by walczono wtedy na memy.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Przewrót_majowy
Tu nie chodzi o wywyższanie się, bo wywyższać się każdy potrafi - tylko nie granie w ten teatrzyk, bo jeśli bierzesz udział w tej grze to przyjmujesz zasady maestra i wszystko zostaje w systemie, który najwyżej wypluwa takiego pseudo-reformatora.
Te wszystkie paszkwile, ulotki, demotywatory to jest przejaw bezradności, impotencji tak naprawdę, stanu długotrwałej apatii gdzie panuje już właściwie pogodzenie się z losem i burczenie pod nosem bo nic nie da się zmienić. Nie da się zmienić bo system trzyma ludzi za jaja, którzy zwyczajnie się boją konsekwencji wypowiedzenia władzy bandytom, oszustom i sprzedawczykom. No to zostaje im chomąto oraz memy na pocieszenie.
Sucre
2 dni temu
No niestety walczono wtedy głównie na memy, paszkwile. Dopiero powstanie kościuszkowskie cokolwiek dało nadzieję. Na chwilę. A można było walczyć, mieliśmy 70 tysięcną armię. Tylko rządził taki ch. jak dzisiaj. Wcześniej go sobie takie Jagodna i Miasteczka Wilanów k. wybrały.
Sucre
2 dni temu
Memy były barometrem nastrojów i zapalnikiem. Wszystko się później przydaje.
Bettina
2 dni temu
Mnie jest wszystko jedno, dopóki piszecie z głowy. Przy korzystaniu z źródeł powszechnych - patrz paszkwile.
Bettina
2 dni temu
Jasne. Problem jest nie wtedy, gdy go widać.
A u nas tak spokojnie.
Bettina
2 dni temu
A?
Cain
2 dni temu
100 lat temu nie było internetu, memy i paszkwile może wtedy pomogły w rozpaleniu nastrojów bo ta energia wzburzenia musiała znaleźć ujście. Dzis? Dla wielu stan zapalny to jest stan powszechny, jedna z przewlekłych chorób cywilizacyjnych gdzie istnieje tabletka uśmierzająca ból, łagodząca objawy ale nie usuwająca przyczyn - i wszyscy łykamy takie tabletki, czy to w postaci neta, netflixów, telewizornii czy ciasteczka z biedronki uciekając w komfort od nieprzyjemnych wrażeń.
Bettina
2 dni temu
Jak od nich uciec?
Cain
2 dni temu
Każdy może znaleźć wytłumaczenie pasujące mu do jego światopoglądu i w rezultacie masa wytraca swój impet
Bettina
2 dni temu
To zawsze wiaze sie z czlowiekiem. Trudno miec nieprzyjemne wrazenie do fauny ì flory.
Cain
2 dni temu
Ludzie znajdują więcej różnic niż podobieństw i w rezultacie "wspólna sprawa" przestaje istnieć, zostaje jedynie konflikt interesów. A właściciele stada zacierają ręce z głupoty owieczek
Cain
2 dni temu
bocie nie wtrącaj się w rozmowę
Bettina
2 dni temu
MUSISZ KARTKE ODRWOCIC.
MILEGO DNIA SLONIU
Cain
2 dni temu
wszędzie ta sztuczna inteligencja, już rzygać sie chce...
Bettina
2 dni temu
❤️🧡💛
Sucre
2 dni temu
Ludzie znajdują więcej różnic niż podobieństw i w rezultacie "wspólna sprawa" przestaje istnieć, zostaje jedynie konflikt interesów.

Jasne w obronie niepodległości kraju znajdują więcec różnic. To będą wkrótce zapiertalać nie tylko na tych panów, którzy rządzą Polską, ale jeszcze na bandy rozprużniaczonych Murzynów, Arabów i kogo tam jeszcze nam tu sprowadzą. A ty nie będziesz prostestował bo będziesz się doszukiwał różnic.
Cain
2 dni temu
Cain
2 dni temu
Boją się realnego fizycznego zagrożenia zdrowia i życia. Trzęsą przed tym dupą, ale ta perspektywa jest dla nich mało realna, tak się pewnie czują.
Bettina
2 dni temu
Uśmieeeeech
Bettina
2 dni temu
Ka?
Cain
2 dni temu
Samo wściekanie się nie wystarczy, pisanina z wirtuala musi zmienić się w czyny realne - inaczej jest demoralizacją.
Bettina
2 dni temu
To Siẹ blokuje
Bettina
2 dni temu
Malowałeś coś ostatnio czy Tylko piszesz?
Bettina
2 dni temu
Wiem, co za menelestwo. Tu jest
Zapidaj
Bettina
2 dni temu
Znasz może zapodaj.net?
Nie?
A jaka masz torebke?
W czerwone kartki
Sucre
2 dni temu
Na czyny realne Cain czekano po powstaniu styczniowym ponad pięćdziesiąt lat. Czekano na wielką wojnę narodów, totalną, która przyniosła nam niepodległość. Wtedy przynajmniej wróżnoo coś takiego z prawdopodobieństwem graniczącym z pewnością. Już Mickwiecz takiej wojny pragnął i ją przepowiadał. A co nas dzisiaj uratuje nie wiem. Coraz mniej patriotów zatroskanych o los ojczyzny, czy gotowych za nią walczyć. Coraz mniej dzieci, naród w zaniku i jeszcze głupi się z tego cieszy. Co siedzi w tych pustych łbach ludzkich trudno rozgrźć.
Ostatnio czytałem o francuskich konwertytach. Jest ich rocznie kilka tysięcy, dorosłych osób, które same zapragnęły chrztu. Wyniki wywiadów z nimi są dziwne, tak bym to określił. Pytano wielu z nich dlaczego to zrobili?
Kiedyś konwersje na wiarę katolicką prawie zawsze dokonywały się za pośrednictwem ludzkich środków, np. misjonarzy kapłanów prowadzących bezpośrednią apostolską działalność wśród ludzi. Obecnie nie ma to znaczenia. Nie są to też przykłady życia, czy namowy przyjaciół, albo znajomych. Konwertyci podali wiele innych przeczyn, ale ogólnie sprowadzają się one do autentycznego działania Ducha Świętego. Po prostu sami z siebie się nawracają.
Liczę się, że Polacy się jeszcze odrodzą, jak już wielokrotnie i nie zapomną o swojej przeszłosci.

Tu jest ten tekst.

https://www.dakowski.pl/glebsze-spojrzenie-na-nowych-konwertytow-katolickich-we-francji/
Bettina
2 dni temu
Fajnie, ale lesba nie jestem.
Bettina
2 dni temu
Ani tym bardziej wredna.
Bettina
2 dni temu
Jakbym byla facetem to idẹ do Zakonu.
Bettina
2 dni temu
Z wyższym wyksztalceniem...
Dobranocka
2 dni temu
2022

DOLAR
118 $
$
ZŁOTY
4,47 zł

PALIWO
5,84 zł

DOLAR
82 $
$
ZŁOTY
3,80 zł

PALIWO
7,45 zł
2026
PALIWO
7,45 zł !!!
Aisak
wczoraj o 9:43
To jest chyba ustawka...
https://www.linkedin.com/posts/michael-kisilenko-ceo_pov-the-ai-subscription-expired-and-you-activity-7485190359074103298-KhNu
Bettina
wczoraj o 16:06
Barbie 2 ma powstać
Alienator
wczoraj o 16:36
https://www.tetrycy.com.pl/pilkarz.html
JagVetInte
wczoraj o 18:20
Dzięki za to
Aeliora
wczoraj o 19:21
Ktoś jakiś fajny film?
il cuore
wczoraj o 19:27
/Smoleńsk/ Krauzego – to odpowiedni film na dzisiaj aby uwalić się 😜🌈
Aeliora
wczoraj o 19:33
Alkoholem czy do wyrka?haha
il cuore
wczoraj o 21:05
Może mało kto wie gdy lądują na plaży stada stworzeń morskich?
Takie stworzenia mają zmysły: zapach, słuch, dźwięk i wzrok a więc coś się stało...

Fuj z normalną marynarką ale... chociaż nie tylko...
Wojenne jednostki nawodne i podwodne emitujące megawaty ehologacyjne w środowisku wodnym, które pięknie przewodzi – dla środowiska jest bombą zagłady dla fauny i flory w pojecu wzajemnym.

Nowoczesna łódź podwodna o napędzie atomowym może pędzić pod oceanem z szybkością bliską 80 km/g – nikt nie ma szansy🫣🚒
il cuore
wczoraj o 21:21
*ehologacyjne
*pojęciu
Dobranocka
wczoraj o 21:47
Dobranocka
wczoraj o 21:48
Siedemkotów
wczoraj o 21:51
On lubi.

Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji