wolfie
18.05.2015
Trochę nie na temat związany z pisaniem, ale bardzo interesuje mnie to, co lubicie oglądać :)

Ja bardzo lubię marvelovskie produkcje (w szczególności te o Avengersach), komedie z udziałem Jackiego Chana, najnowszego Bonda z Danielem Craigiem, Piratów z Karaibów i produkcje dotyczące II wojny światowej ( Powstanie Warszawskie, Pianista, Zakazane piosenki) :)

A Wy co najbardziej oglądać? Pochwalcie się swoimi ulubionymi tytułami, może coś wpadnie mi w oko! :D
Willa
18.05.2015
Hej. Ja też lubię Piratów z Karaibów, komedie romantyczne, filmy na podstawie powieści Nicholasa Sparksa, dreszczowce i jakieś dobre filmy akcji.
A z moich ulubionych filmów to Nie kłam kochanie (widziałam tyle razy, ale jeszcze mi się nie uprzykrzyło ), seria Szybcy i wściekli, Step Up wszystkie części.
Ong Bak obejrzyj jak J.C. lubisz. O boksie tajskim
Wałenza
18.05.2015
Wolfie, jak ci się podobał Age of Ultron? Dla mnie mega!
wolfie
18.05.2015
Wałenza jeszcze nie oglądałam tego filmu, ale z pewnością zrobię to w najbliższych dniach :)
Sileth
18.05.2015
Ogólnie to tak jak i w książkach uwielbiam fantasy i wszelkie podobne lub pokrewne gatunki. Oprócz tego kryminały, sensacyjne i przygodowe :)
Wałenza
18.05.2015
Polecam się do kina wybrać, to widowisko świetne.
Widziałaś wszystkie pozostałe filmy z kinowego uniwersum Marvela?
NataliaO
18.05.2015
marvelovskie produkcje Avengers, Iron Man, Spider tylko nowszą wersję, Hulka itp.Filmy z Jackie Chanem.

Filmy typu " Ukryty smok przyczajony Tygrys'

Jet Li " Pocałunek Smoka " "Człowiek Pies" PolecaM :)
" 13 Dzielnica" są dwie części tego filmu Polecam :))

SZYBCY i WŚCIEKLI
Każdy film z Steven Seagal oraz Sylwetser Stallone ten grał też w dobrej komedii "Oskarze" ubawiłam się

" UPROWADZONA " dwie części patrzyłam z Liam Neeson
" ZEJŚCIE" polecam dwie pierwsze, kolejne to standard
" Droga bez Powrotu"

Uwielbiam BATMANA ale w wykonaniu Christiana Bale / ale jest batman gdzie role grała Michelle Pfeiffer jako kobieta kot bomba. " Powrót Batmana"
Oraz Michell w " Młodych gniewnych"

" CO KRYJE PRAWDA " MichellePfeiffer POLECAM ZASKOCZY

" Wzgórza Nadziei"
" NIGDY WIĘCEJ"
" SYPIAJĄC Z WROGIEM"

wolfie
18.05.2015
Wałenza, z pewnością wszystkich nie oglądałam. Widziałam serię X-Men, filmy dotyczące poszczególnych bohaterów z drużyny Avengersów (Iron Man, Thor, Kapitan Ameryka) oraz wcześniejsze produkcje o Hulku :)
NataliaO
18.05.2015
Thor też jest the besth :)
wolfie
18.05.2015
NataliaO, a co myślisz o Lokim? ;)
Wałenza
18.05.2015
Spider-many też polecam zabaczyć. Tym bardziej, że Spider-man w najbliższych filmach stanie obok Avengersów :-)
NataliaO
18.05.2015
tak, jak fajnie
Majeczuunia
18.05.2015
Animowane... Najczęściej oprócz anime oglądam Disneya i Pixara. Ale lubię też dramaty, na przykład Służące :)
Jeśli animowane, polecam HellSing
KarolaKorman
19.05.2015
Polecam;
,,Ich oczy oglądały boga''
,,biały oleander,,
,,w kręgu miłości'' - tytuł szmira, film świetny. Produkcja belgijska, nieznani aktorzy.
,,Moja lewa stopa''
nie wspominam o klasykach
Anonim
19.05.2015
Wszystko Herzoga i Larsa von Triera
Vasto Lorde
19.05.2015
Z sensacyjnych to większość, może nawet wszystkie z Stevenem Seagalem i Sylvesterem Stallone.
Wszystkie części Terminatora z Schwarzeneggerem :)
Transporter także wszystkie części.
Fantastyki mało oglądam >.<
Horrory:
Wzgórza mają oczy
Droga bez powrotu
Śmiertelna cisza
Coś
Prometeusz
Klątwa
Koszmar z ulicy wiązow
Freedy vs Jason
Piątek 13-ego
Piła wszystkie części
Grave Encouters
Paranormal Activity
REC
I mogę tak wymieniać w nieskończoność, ale to tytuły, które zapadły mi w pamięci :)
Vasto Lorde
19.05.2015
Uwielbiam także Avengers i większość bajek z lat dzieciństwa Disneya np
Król Lew itp.
NataliaO
19.05.2015
Wolfie powiem Ci, że lubię Lokiego takie postacie są ciekawe

Część postów została ukryta (352)

Zaloguj się, aby przeglądać cały wątek

paluszki z paczuszki
2 miesiące temu
Aisak
2 miesiące temu
16 stycznia 2025 w wieku 78 lat zmarł
David Lynch - reżyser min:
"Dzikość serca"
"Blue Velvet"
"Głowa do wycierania"
"Miasteczko Twin Peaks"
Piotrek P. 1988
2 miesiące temu
Bettina
2 miesiące temu
https://youtube.com/shorts/ukSxuD2t454?si=wFXVjBbbljQBlX3v
ZielonoMi
2 miesiące temu
https://www.filmweb.pl/film/U%C5%9Bmiechnij+si%C4%99-2022-10015105
Cain
2 miesiące temu
eyelesjackk
2 miesiące temu
Cześć.
Nie potrafię powiedzieć czy wskazać jaki mam gust filmowy, ale mogę kilka pozycji podrzucić, które absolutnie kocham!!
•Z filmów uwielbiam;
Gnijąca panna młoda i ogólnie wszystkie filmy wyreżyserowane od Tima Burtona
Seria jurassic world
American psycho
i wszystkie filmy z aktorką Anne Hathaway takie jak; diabeł ubiera się u prady

• seriale;
Absolutnie kocham The Flash i gilmore girls, ale znajdą się inne pozycje takie jak arcane, friends, santa clarita diet, the end of the f**king world, ninjago i gambit królowej

•jeśli chodzi o anime to lubię oglądać filmy jak i seriale. Z filmów lubię; my oni girl, marnie przyjaciółka ze snu, bubble, a whisker away, words bubble up like soda pop, podniebna poczta kiki, narzeczona dla kota, szept serca i spy x family code; white

Seriale anime; death note, forest of piano, blue period, Saiki Kusuo, akuma-kun, komi can't communicate i makabryczne japońskie opowieści.

Teraz zaczęłam oglądać Violet Evergarden i bardzo mi się spodobało! :)
Bettina
2 miesiące temu
ZZZZZzzzzzzzz
ZielonoMi
miesiąc temu
https://www.filmweb.pl/serial/Skazany+na+%C5%9Bmier%C4%87-2005-236096
ZielonoMi
miesiąc temu
Odświeżam po latach.🧡🧡🧡
Cain
miesiąc temu
Cain
miesiąc temu
Possession (Andrzej Żuławski, 1981)
paluszki z paczuszki
miesiąc temu
Zielonka lóknij na Hudson Howk z 1991 z Brusem Łilisem🥰
Bardzo zabawny film, a Brus najlepszy na świecie😋
Piękna scena z Maślanym Paluszkiem🤣🤣🤣
ZielonoMi
miesiąc temu
Oglądałam, wszystko z nim oglądałam.🧡
Ojciec Ekler
miesiąc temu
Ojciec Ekler
miesiąc temu
Bardzo polecam! Nie tylko dla wierzących!
Wianeczek
miesiąc temu
https://festiwalgdynia.pl/filmy/martwe-malzenstwo/
Roma
miesiąc temu
Właśnie skończyłam oglądać serial "W tłumie", thriller psychologiczny z Tomem Hollandem i Amandą Seyfried w rolach głównych. Jest luźno inspirowany historią Billy'ego Milligana, u którego stwierdzono rozszczepienie osobowości na 24 postacie. Według mnie to ciekawa historia, dobrze zagrana i wciągająca, więc polecam :)
Roma
miesiąc temu
Aaaa i "Awanturę". O tym serialu nie wiem co napisać, trzeba obejrzeć.
Vampire Fangs
ponad tydzień temu
SwanSong
ponad tydzień temu
Przecież to fatalny film z okropnym castingiem, fabułą i zakończeniem.
Vampire Fangs
ponad tydzień temu
Byłem z tatą na tym filmie w kinie i bardzo nam się spodobał. Polecam go. Jest super. Mylisz się, bo na filmach bardzo dobrze się znam.
SwanSong
ponad tydzień temu
Niektórym ludziom podobały się też Dziewczyny z Dubaju albo taśmowej produkcji horrory z USA. To nic nie znaczy. Film jest fatalny i tyle, a na kinematografii pewnie znasz się równie dobrze, jak na pisaniu xD
zsrrknight
ponad tydzień temu
Pompeje widziałem raz i to taki tam typowo hollywoodzki akcyjniak/film katastroficzny, który z historią nie ma za wiele wspólnego (już pomijając już nawet niepoprawny etnicznie kasting)
SwanSong
ponad tydzień temu
Aż bym chciał poznać, które filmy historyczne VF uważa za dobre i dlaczego.
Vampire Fangs
ponad tydzień temu
Wymienię trzy filmy historyczne, które spodobały mi się najbardziej. Są to:

- Pasja (wstrząsająco i krwawo przedstawione ostatnie 12 godzin życia Jezusa przed ukrzyżowaniem)

- Upadek (dramat oparty na autentycznych wydarzeniach oraz „cudowna” gra aktora wcielającego się w Hitlera)

- Miasto 44 (najlepszy, polski film wojenny pełen okrucieństwa i cierpienia)
SwanSong
ponad tydzień temu
Pasja była nudna i nie wiem, dla kogo ten film. Fabuła znana, w sumie nic się nie dzieje, ale dostawcy sztucznej krwi zarobili.
Upadek dobry, to fakt.
Miasto 44 mnie raczej śmieszy, ale ujdzie. Na pewno nie nazwałbym go najlepszym polskim filmem wojennym. Raczej pop-wojennym, bo dla młodych.
paluszki z paczuszki
ponad tydzień temu
Pasja to fim historyczny?
🤔
SwanSong
ponad tydzień temu
W takim stopniu jak Żywot Briana, ale niech już VFowi będzie ;)
zsrrknight
ponad tydzień temu
Jezus i Piłat to postaci historyczne, niektóre wydarzenia też i oczywiście cały "setting" (szczególnie użyte języki). No ale to przede wszystkim film religijny i historycznie może być rozpatrywany na drugim miejscu
ZielonoMi
ponad tydzień temu
Polecam to, doskonałe kino.
https://www.filmweb.pl/film/Agora-2009-474708
Alienator
ponad tydzień temu
zsrrknight 47 min. temu
Jezus i Piłat to postaci historyczne,

Naprawdę dobry żart.
zsrrknight
ponad tydzień temu
wiedziałem, że ktoś z naczelnych portalowych ateistów to napisze i zastanawiałem się tylko czy będzie to SwanSong czy Ireneo, czy...
paluszki z paczuszki
ponad tydzień temu
Agora, cud miód i rzęsiste łzy.
paluszki z paczuszki
ponad tydzień temu
Myślałam, że to ja jestem naczelną z naczelnych, jakżem się zmyliła hó hó💁‍♀️
Albo i nie xd
Alienator
ponad tydzień temu
zsrrknight a przyznaj się, sprawdzałeś źródła historyczne?
Skrytokret
ponad tydzień temu
Widział całun turyński na własne oczy pewnie
zsrrknight
ponad tydzień temu
nie czytałem, więc możesz dać tytuły jakichś książek/publikacji na ten temat - może przeczytam (kiedyś). Niemniej po prostu nie lubię jak się podważa istnienie osoby, na której zbudowana jest nasza cywilizacja. No bo jeśli Jezusa wymyślili sobie żydzi to równie dobrze można podważać istnienie wszystkich postaci z historii starożytnej, zataczając błędne koło...
Alienator
ponad tydzień temu
Na przestrzeni dziejów cywilizacje opierano o różne postaci, ale to nie sprawiło, że te postaci były autentyczne. Fakty to nie kwestia lubienia, czy nie lubienia. Kwestia lubienia, bądź nie, to przekonania.
Skrytokret
ponad tydzień temu
zsrr, chyba zaraziłeś się logiką conie xD
Skrytokret
ponad tydzień temu
Co by to było, gdyby się okazało, że pingwiny nie przyszły na arkę noego?
droga_we_mgle
tydzień temu
Robię to bardziej dla zasady i dla innych, którzy natrafią na tę dyskusję, bo "portalowi ateiści" prawdopodobnie i tak z góry to odrzucą. Proszę:

https://contragentiles.pl/czytelnia/teizm-chrzescijanski/historycznosc-jezusa-i-zmartwychwstania/pozabiblijne-swiadectwa-historycznosci-jezusa/

https://pl.wikipedia.org/wiki/Historyczno%C5%9B%C4%87_Jezusa

Jezus jest wspominany w źródłach historycznych pisanych przez nie-chrześcijan, i nie są to peany na Jego cześć (co niektórzy wykorzystaliby jako argument, że to manipulacja itp.)

A jak ktoś się uprze przy swojej wizji, to cokolwiek zrobisz i przedstawisz, i tak wykręci na swoje. Z pozaportalowego doświadczenia.
droga_we_mgle
tydzień temu
A wracając do filmów, "Solace" (polski tytuł to "Otchłań") - jedną z głównych ról gra Anthony Hopkins. Kryminał z wątkiem paranormalnym. Końcówka ROZWALA.
ZielonoMi
tydzień temu
"Ukojenie".
droga_we_mgle
tydzień temu
Dzięki, ZielonoMi. Machnęłam się.
ZielonoMi
tydzień temu
Luzik
ZielonoMi
tydzień temu
Oglądał ktoś może serial "Ukochane dziecko"? Bo niby dobry, ale fajnie by było, żeby ktos coś o nim wiedział i powiedział. Nie ufam opiniom w sieci, nieraz się juz przejechałam.
paluszki z paczuszki
tydzień temu
To inna, rozszerzona wersja Pokoju.
Moim zdaniem jest ok, do obejrzenia.
6,5/10
ZielonoMi
tydzień temu
Jak Pokoju, to dobrze. Film jest w dechę, Brie wymiata.
ZielonoMi
tydzień temu
Dzięki.

Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji