| Postanowiłem umieścić wątek w którym można by porozmawiać w miarę normalnie o tematach wymienionych w tytule. Więc jak ktoś ma ochotę to śmiało.
Bez spamu niezwiązanego z tematem proszę. |
 | Ale poważna sprawa... trza cosik obmysleć mondrego ;) |
 | Może być niepoważnie - byleby dało się zrozumieć. Te inne aktywne wątki to wygląda jak schizofreniczne gadu-gadu. |
 | Trzeba życie przeżyć, żeby coś o nim powiedzieć.
NO! |
 | Truposze nie stanowią najlepszych kompanów do rozmowy. |
 | Jeśli "truposz" zostawi coś po sobie ciekawego, że warto.
Po niektórych tru... rozprawy różne trwają wieki.
NO! |
 | Interesuje się czasami, przed snem, społecznościami osiedli PGR-owskich, a także post-życiem w III RP |
 | No to zadam ci filozoficzne pytanie - ile ludzi tak naprawdę żyje a nie egzystuje jak zombie? |
 | Aleks czemu cię interesuje ta era Polski i te społeczności? Jakieś konkretne zagadnienie? |
 | Ciężko mi powiedzieć, dlaczego akurat ten okres. Może dlatego, że nie urodziłem się dekadę po rozpadzie PRL-u i nie miałem okazji dorastać w tej rzeczywistości. Dlatego zawsze mnie do niej ciągnęło, była tajemnicza, pojawiała się tylko w rodzinnych opowieściach podczas przyjęć świątecznych i na starych fotografiach ;) |
 | ups, miało byc oczywiście, że się urodzilem dekadę po ;) |
 | Aleks polecam ci "Podstawy socjologii wsi i rolnictwa" - wydawnictwa Akademii Rolniczej w Krakowie. Jest tam o transformacji rolniczej wsi też. |
 | Cain, jesteś za tym aby wszyscy ludzie robili kupę tych samych rozmiarów? |
 | Sunburts - zdecydowanie. Wtedy zapanowałby pokój na świecie. |
 | Dodatkowo w mojej okolicy, tak na oko 50 km w każdą stronę pozostało wiele osiedli popegeerowskich. Nadal tam mieszkają ludzie, zawsze mnie fascynowały te skupiska, często miesza się tam tradycja przedwojennej architektury zabudowań folwarcznych i nowoczesny socrealistyczny funkcjonalizm wielkopłytowych kloców ;) |
 | Dzięki za polecajkę, wygugluję, bo tytuł interesujący |
 | Byłem jakiś czs temu nad morzem, sporo tam pozostałości fabryk z tego okresu. Spoko! |
 | Czyli socjalista |
 | Kto? Kupa? |
 | Do morza mam dość daleko, ale sunburst chyba całkiem blisko ;) |
Część postów została ukryta (4897)
Zaloguj się, aby przeglądać cały wątek
 | Nie kłócę się. |
 | Szkoda czasu. |
 | Tylko niech mnie nie wywołuje do tablicy. |
 | Sama jesteś gównem i to najbardziej śmierdzącym na portalu... tylko od dawna nie czujesz już swojego smrodu.
Przywykłaś i nawet znakomicie się z nim czujesz... |
 | 🥱 |
 | Ja o tobie nie piszę, nie wspominam, bo dla mnie NIE ISTNIEJESZ.
Pogódź się z tym. |
 | I życzyłabym sobie wzajemności w tej kwestii.
Zawsze. |
 | A teraz kolega dołączył... i też ma wielką ochotę iść po śladach
Pasujecie do siebie pod każdym względem
Ty dla nikogo tutaj nie istniejesz. W ogóle się nie liczysz, nie z twoim byle jakim pisaniem |
 | Tylko dla kolegi możesz istnieć, bo on, jak widać, taki sam... |
 | Ach, moje pisanie... |
 | Grafomania - takie pisanie, ale z takim mózgiem, jak twój, nie dziwi... |
 | Kolega zakochany w młodej, zdolnej dziewczynie i bardzo dobrze.
Kibicuję wszystkim młodym i zakochanym🥰 |
 | Ach, grafomania...
To stąd twój nick - na moją cześć i chwałę😆 |
 | No, i po tym też widać, całkowity brak rozumu... ale możliwe bardzo, że nie wszystkim on potrzebny...🤣🤣
Na twoją cześć i chwałę, to szkoda śliny... xD |
 | Jak to się ''ładnie'' we łbie może poprzewracać... xD |
 | Ej, ty pewnie konasz z nudów i myślisz, że ci umilę czas.
Takiego wała.
Oddalam się w siną dal. |
 | Bardzo dobrze, nikt cię nie wołał... xD |
 | Trzeba niedouczonej łajzie cainowi przyznać, że wątek w dechę założył xD |
 | Cain gnoju tęskno do kopania cię po mordzie jak twój stary xD |
 | Cain okopana mordo, to już koniec? |
 | Żegnaj na zawsze pedalska mordo ;) |
 | Dzisiaj państwu spaślak pokaże jaki jest tępy
https://www.youtube.com/watch?v=qk2tU2DiM04
|
 | Po co ci kolejne konto?🤦♀️ |
 | Ten wontek trzeba dokończyć.
Piszcie coś!
Miłego może?
Już nie wiem... |
 | (To ja zacznę)
Dzisiaj natrafiłam na użytkownika, z którym nie miałam żadnych relacji i zupełnie nie mogłam z nim skojarzyć żadnego tekstu.
Jakoś dziwnie mi się zrobiło, nieswojo, bo za bardzo byłam w tamtym czasie skupiona na kupożeraczach czasu, niż na utworach użytkowników, którzy odeszli w niebyt...
Niewygodnie mi z tym odczuciem.
Gniecie mnie i uwiera.
Że tyle tekstów stąd kiedyś pójdzie w niebyt, a wraz z nimi Ludzie... |
 | 😢 |
 | Myślę że płynący czas z uśmiechem polewa, ciepłym strumieniem realizmu twoje gdybajki |
 | Może masz rację, ale jednak smutno mi się zrobiło. |
 | Cześć! |
 | zagrzmiało, siema tjeri |
 | Skąd taki awatar czarno biały? |
 | Wrzućcie jakąś polecajkę (może być z ostatnich dni/tygodni/czy miesięcy nawet), przeczytałabym coś dobrego w przerwie w harówie |
 | Ładny, prawda? |
 | Masz piosenkę |
 | Zero dobrych tekstów? Idu szukać. Za songa danke |
 | A próbowałaś narkotyków? Są dużo lepsze niż wiersze |
 | Czy czẹsto czujesz siẹ jakby ktoś Ciẹ szukał? |
 | I tu pojawia siẹ skłonność ku ...Beatrycze. |
 | A tu ciekawe. Skad sie wzieli Niemcy w Kaz achstanie I czemu wrocili po rozpadzie ZSRR?
Czy ktos wie?
https://www.youtube.com/watch?v=lQJbmiuiZe4
|
 | Zresztą podobnie jak chyba Ślązacy, ale malo kto wie, ze Niemcy znaleźli sie w Kazachstanie w czasach carycy Katarzyny. |
 | W ogole jest bardxo ciekawa nowa tendencja. Otoz, mlodxi wychowani w Niemczech, mòwiący bez sladu wskazujacego na inna tozsamosc, niz niemiecka, bardxo czesto przedstawiaja siebie jako nie Niemców, czyli mocno podkreslaja. Mocno moze nie. Podkreslaja korzenie. Identyfikacja wlasnej osoby. |
 | Czyli tak jak jeszcze w latach 80 moja koleźanka czytala w duzym centrum handlowym karteczki po polsku ,,proszẹ nie kraść" tak dla mnie jest to nieznane ufff , doświadczenie.. |
 | Cxy sie kradnie? Tak, jasne, rowery. W ubieglym roku ktos probowal mi siodelko x roweru ukrasc. |
 | Mi polak ukrad rowera wewawie |
 | Macie nieraz tak ze patrzycie na zdjęcie lub film sprzed lat gdzie siebie widzicie i się już nie poznajecie?
W sensie takie yyyy tyle się wydarzyło pomiędzy tym momentem a obecnym że równei dobrze to mogłaby być inna osoba |
 | Gloria, wydaje mi się młoda, że Ty się musisz starzeć |
 | To jest nasza Elka profesorze WIMM |
 | Po oczach poznałem |
 | Ela jest piękną dziewczyną |
Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji