Dalia 4 miesiące temu Grudzień otula nas szczególną aurą, naznaczoną cichym oczekiwaniem i ciepłem domowego ogniska. To miesiąc, w którym naturalnie zwalniamy tempo, wsłuchując się w szept natury i własne potrzeby. Zapraszam do edycji dedykowanej głębokiemu wytchnieniu i sztuce obdarowywania. Poniżej przedstawiam listę tematów: 1. Prezent, którego nie rozpakowano/Zapiski z rodzinnego czasu, który nigdy nie nadszedł. 2. Trzy słoneczne godziny nicnierobienia/Kiedy czas przestaje być walutą. Tytułem wyjaśnienia: Prezent, którego nie rozpakowano/ Zapiski z rodzinnego czasu, który nigdy nie nadszedł: ten temat stanowi zadumę nad świątecznymi wspomnieniami. Koncentruje się na kontraście między wymarzoną wizją rodzinnego czasu, a surową prawdą. Trzy słoneczne godziny nicnierobienia/ Kiedy czas przestaje być walutą: temat o paradoksie współczesnego życia, gdzie chroniczny stres i wypalenie zawodowe są normą. Chwila, gdy czas przestaje być mierzalną walutą, a staje się niezbędnym i najbardziej twórczym resetem umysłu, prowadzącym do prawdziwej innowacji. Czas pisania 14 dni: do 16.12.2025 r. do godziny 23:59 :) Połamania klawiszy :) |
zsrrknight 4 miesiące temu |
VcesdSigma 4 miesiące temu |
Starszy Woźny 4 miesiące temu Najgłupsze chyba. Bo to liczba! Ja już wolę 69 - NO! |
Dalia 4 miesiące temu Wiadomo, że 69 najlepsze :> |
JagVetInte 4 miesiące temu |
Starszy Woźny 4 miesiące temu Ale dałaś tematy. Dla mnie tzw. święta to narzucanie czegoś co jest mi obce. Może coś wpadnie mnie do głowy, na temat przesilenia zimowego. Bo to chyba o tym są te święta. Nie mówię tak - nie mówię nie. NO! |
VcesdSigma 4 miesiące temu |
Dalia 4 miesiące temu Szanuję każde wyznanie oraz przekonania,dlatego temat nr 2 "Trzy słoneczne godziny nicnierobienia/Kiedy czas przestaje być walutą." nie ma nic wspólnego ze świętami... pracować chyba musi każdy, niezależnie od przekonań i wiary... no chyba, że Ty jesteś tym szczęściarzem, który nie musi ? :D |
Starszy Woźny 4 miesiące temu Praca ma kilka definicji. Ja już nie pracuję zarobkowo. Korzystam z dobrodziejstw Państwa Naszego. Nie zrozum mnie źle. Fajnie piszesz i tak trzymaj. Ale jest to okres przedświąteczny i tematy powinny być luźne. Jak powiedziałem, jeśli zdecyduję się na udział, to będzie mój tekst na temat przesilenia... NO! |
Dalia 4 miesiące temu Myślę,że jury podejdzie do prac konkursowych na luzie, wyjście poza sztywne ramy jest w takich konkursach przecież wskazane. Prawda? :> |
Dalia 4 miesiące temu |
Dalia 4 miesiące temu |
JagVetInte 4 miesiące temu Tekstów mało, ale za to jakie 🫡 Moje motto kuchenne. Mniej, znaczy więcej 💪 |
Dalia 4 miesiące temu |
Aleks99 4 miesiące temu |
Dalia 4 miesiące temu |
Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji