Dalia ponad tydzień temu Grudzień otula nas szczególną aurą, naznaczoną cichym oczekiwaniem i ciepłem domowego ogniska. To miesiąc, w którym naturalnie zwalniamy tempo, wsłuchując się w szept natury i własne potrzeby. Zapraszam do edycji dedykowanej głębokiemu wytchnieniu i sztuce obdarowywania. Poniżej przedstawiam listę tematów: 1. Prezent, którego nie rozpakowano/Zapiski z rodzinnego czasu, który nigdy nie nadszedł. 2. Trzy słoneczne godziny nicnierobienia/Kiedy czas przestaje być walutą. Tytułem wyjaśnienia: Prezent, którego nie rozpakowano/ Zapiski z rodzinnego czasu, który nigdy nie nadszedł: ten temat stanowi zadumę nad świątecznymi wspomnieniami. Koncentruje się na kontraście między wymarzoną wizją rodzinnego czasu, a surową prawdą. Trzy słoneczne godziny nicnierobienia/ Kiedy czas przestaje być walutą: temat o paradoksie współczesnego życia, gdzie chroniczny stres i wypalenie zawodowe są normą. Chwila, gdy czas przestaje być mierzalną walutą, a staje się niezbędnym i najbardziej twórczym resetem umysłu, prowadzącym do prawdziwej innowacji. Czas pisania 14 dni: do 16.12.2025 r. do godziny 23:59 :) Połamania klawiszy :) |
zsrrknight ponad tydzień temu |
VcesdSigma ponad tydzień temu |
Starszy Woźny ponad tydzień temu Najgłupsze chyba. Bo to liczba! Ja już wolę 69 - NO! |
Dalia ponad tydzień temu Wiadomo, że 69 najlepsze :> |
JagVetInte ponad tydzień temu |
Starszy Woźny ponad tydzień temu Ale dałaś tematy. Dla mnie tzw. święta to narzucanie czegoś co jest mi obce. Może coś wpadnie mnie do głowy, na temat przesilenia zimowego. Bo to chyba o tym są te święta. Nie mówię tak - nie mówię nie. NO! |
VcesdSigma ponad tydzień temu |
Dalia ponad tydzień temu Szanuję każde wyznanie oraz przekonania,dlatego temat nr 2 "Trzy słoneczne godziny nicnierobienia/Kiedy czas przestaje być walutą." nie ma nic wspólnego ze świętami... pracować chyba musi każdy, niezależnie od przekonań i wiary... no chyba, że Ty jesteś tym szczęściarzem, który nie musi ? :D |
Starszy Woźny ponad tydzień temu Praca ma kilka definicji. Ja już nie pracuję zarobkowo. Korzystam z dobrodziejstw Państwa Naszego. Nie zrozum mnie źle. Fajnie piszesz i tak trzymaj. Ale jest to okres przedświąteczny i tematy powinny być luźne. Jak powiedziałem, jeśli zdecyduję się na udział, to będzie mój tekst na temat przesilenia... NO! |
Dalia ponad tydzień temu Myślę,że jury podejdzie do prac konkursowych na luzie, wyjście poza sztywne ramy jest w takich konkursach przecież wskazane. Prawda? :> |
Dalia ponad tydzień temu |
zsrrknight ponad tydzień temu |
zsrrknight 6 dni temu |
zsrrknight 5 dni temu |
JagVetInte 5 dni temu |
Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji