Literkowa Bitwa na Prozę -6

zsrrknight
2 miesiące temu
Wygrana daje pewną moc, a tą mocą jest możliwość wyboru tematów nowej edycji. W ten sposób można nakierować piszących na pewne kwestie, by osiągnąć, że tak to ujmę, pewne rezultaty. A chodzi mi po prostu o to, że chcę wykorzystać mój przywilej, bo zrobić coś nieco samolubnego, czyli: tematy, które podaję to motywy, które są "bliskie mojej duszy", tzn. są dla mnie interesujące i ciekawe i bardzo, bardzo, bardzo chcę zobaczyć, co uczestnicy konkursu z nimi zrobią. A więc przechodząc do rzeczy tematy prezentują się następująco:

1. kemonomimi - brakuje mi tutaj dobrego polskiego odpowiednika tego słowa. Chodzi tu, ogólnie rzecz ujmując, o tzw. "zwierzoludzi" (albo ludziozwierzów xd). W japońskiej kulturze popularnej są to zazwyczaj po prostu ludzie z drobnymi zwierzęcymi elementami, czyli, jak nazwa wskazuje, ze zwierzęcymi uszkami (kemono + mimi), ogonami i innymi drobiazgami. Jest też takie zjawisko jak furry, zdecydowanie bliższe np. kreskówkowym zwierzakom. Temat pozostawiam otwarty do interpretacji, czyli można pod to podciągnąć wszystkie mieszanki ludzi i zwierząt. Zwykłe zwierzęta mówiące ludzkim głosem odpadają, bo to już coś innego. Ogólnie oczywiście ten motyw ma podłoże czysto fetyszyzujące i tak można do tego podejść, ale oczywiście możliwości jest wiele: można pójść w stronę rasizmu, dyskryminacji, zacierania granicy między człowiekiem a zwierzęciem etc.

2. rodzinę się wybiera - czyli "found family". Chodzi tu o wszystko, co związane z "rodzinami", których nie łączą więzy krwi, a wyboru, przypadku, obowiązku, przeznaczenia itd. Po prostu różni ludzie wchodzący w głębokie (zazwyczaj platoniczne) relacje z różnych względów, w różnych okolicznościach. Duży potencjał na wyciskacze łez xd albo ciepłe, kojące serce historie pełne nadziei

3. podróż jest ważniejsza od celu - oklepany motyw, wiem xd, ale zrobiony dobrze - zawsze działa. Tu chyba jest najbardziej ogólnie i można podejść od praktycznie każdej strony.

4. czym większy robot, tym lepszy! - mecha, sci-fi, roboty wszelkiej maści! Chodzi mu tu o humanoidalne maszyny (przeznaczone do celów wojskowych lub nie), które pilotują ludzie, ale robot to też maszyna autonomiczna, bardziej lub mniej podobna do człowieka. Jedyne, co sobie zastrzegam to rozmiar - tak jak w temacie. Zamawiam wielkie roboty, ogromne roboty, gargantuiczne roboty i proszę mi tu nie dawać androidów czy chodzących tosterów! (no chyba, że wysokości co najmniej dwupiętrowego bloku xd)

także ten - miłej zabawy xd

Piszemy do: 12 KWIETNIA, do północy (w razie potrzeby zawsze można przedłużyć)
Głosowanie odbędzie się od 13 KWIETNIA do 16 KWIETNIA, do północy

Połamania piór!
Dalia
2 miesiące temu
Wow, szybko Ci poszło 😄
Każdy znajdzie coś dla siebie.
NinjaC
2 miesiące temu
On wiedział od początku, że wygra. Pisał to przez dwa tygodnie ;) Ciekawie przedstawione tematy.
Aisak
2 miesiące temu
1. Czysta krew
2. Ojciec chrzestny
3. Dzika droga
4. Giganci ze stali
Anonim
2 miesiące temu
NinjaC, pewnie planował to dłużej niż wiedział i miał napisane, zanim jeszcze wstawił tekst na konkurs
Anonim
2 miesiące temu
A Aisak planowała już wtedy streszczenie
Dalia
2 miesiące temu
Up up!
NinjaC
2 miesiące temu
Dalia to nie nasza 😅
Dalia
2 miesiące temu
wiem, wiem 😅 Znikła z głównej, a z tego co widziałam naszą podbiłeś wczoraj.
Aleks99
miesiąc temu
Myślałem, że zapierdzielisz jakimś hentai srogim
zsrrknight
miesiąc temu
jak ktoś chce, to można - tematy ani zasady nie wykluczają takich możliwości
NinjaC
miesiąc temu
Trzy bitwy w toku. Cztery prace :/
Domi123
miesiąc temu
Bettina
miesiąc temu
Proszẹ Nie Otwierac Linków w środku.
NinjaC
miesiąc temu
🆙
Aisak
miesiąc temu
Do dzisiaj?!😯
droga_we_mgle
miesiąc temu
Do północy/nad ranem dorzucę swoje. Taki jest plan, a skoro tu zadeklarowałam, będzie więcej motywacji :))
Dalia
miesiąc temu
✒️🖋️🖋️🖊️
W
W związku z niską frekwencją przedłużamy edycję o tydzień do 20 kwietnia
zsrrknight
miesiąc temu
wus wus
JagVetInte
miesiąc temu
Uwu
NinjaC
miesiąc temu
Idzie.
zsrrknight
miesiąc temu
wus wus
Dalia
3 tygodnie temu
🖋️📖
Aisak
3 tygodnie temu
Do jutra?
Nie dam rady.
Dalia
3 tygodnie temu
Szkoda...😕
Ale mamy 5 tekstów, więc bitwa zostanie rozstrzygnięta, prawda?😊
zsrrknight
3 tygodnie temu
pięć wystarczy. Cztery to minimum
Dalia
3 tygodnie temu
No to git 😉
Aisak
3 tygodnie temu
O, to super!
To napiszcie drabble.
Cain
3 tygodnie temu
Zsrr, jak zrobisz głosowanie pod wieczór to wrzucę swoje opko
Cain
3 tygodnie temu
A dobra, wyszło szybciej. Wrzucam za chwilę.
NinjaC
3 tygodnie temu
Zapowiada się dobra bitwa. Taka „elitarna” bym powiedział ;)
NinjaC
3 tygodnie temu
Jeszcze Dalii brakuje.
zsrrknight
3 tygodnie temu
czas jest do dzisiaj do północy. Na spokojnie
Bettina
3 tygodnie temu
Wygrałam.
Bettina
3 tygodnie temu
W dzień.