Literkowa Bitwa na Prozę minus 5

JagVetInte
2 miesiące temu
Zaczynamy edycję nr minus 5 Literkowej Bitwy na Prozę 👌

Tematy do wyboru to:
1.
"Ale ja nie zamawiałem" czyli, co oczekiwaliśmy, a co dostaliśmy.
2.
Happy hour w barze w którym wszyscy skończymy.
3.
Wkładka do menu życia, ułożonego zbyt wcześnie.
4.
"Płacisz raz, pijesz ile chcesz", czyli czego nie należy robić.

Piszemy do 21 marca, następnie głosujemy do 28 marca.

Mam nadzieję że tematy się spodobają, bawcie się dobrze Pączusie 🖖
NinjaC
2 miesiące temu
Pisałeś tematy w robocie? 😅 Ewidentnie Twoja bitwa. Aż mnie korci.
JagVetInte
2 miesiące temu
Nie, dziś wolne. Chefe przetrzymał mnie do soboty w grafiku, bo multum rezerwacji, dzień kobiet. Będzie łomot, i montował skład co się wpierdzielu nie boi xD

Ale nie ukrywam, co nieco z niej zaczerpnąłem xD. Wiesz, tak tyci.
NinjaC
2 miesiące temu
Tematy bardzo twoje. Dobry haczyk.
JagVetInte
2 miesiące temu
Dzięki, wybrałeś już?
NinjaC
2 miesiące temu
Już po kolacji… jutro będę bardziej głodny ;)
Domi123
2 miesiące temu
tematy takie jakby ... wisielcze :)
zsrrknight
2 miesiące temu
fajno
JagVetInte
2 miesiące temu
Nom, wisielcze, nie zaprzeczę. Czyli bez zmian 👌
Domi123
2 miesiące temu
JagVetlnte zaczynam Cię lubić :)
zsrrknight
2 miesiące temu
wus wus
Alienator
2 miesiące temu
Jaka jest minimalna ilość znaków dla tekstu w tej zabawie?
C₁₂H₂₂O₁₁
2 miesiące temu
Bez ograniczeń
JagVetInte
2 miesiące temu
O proszę... Bez min i bez max, jak już Grawi wspomniała.
zsrrknight
2 miesiące temu
minimum to więcej niż sto słów, bo jest konkurs na drabble osobno
JagVetInte
2 miesiące temu
Oj. Okej, kuźwa, dobrze wiedzieć.
JagVetInte
2 miesiące temu
O ja głupi w sumie
zsrrknight
2 miesiące temu
wus wys
Domi123
2 miesiące temu
linki tu wrzucać, panie kierowniku?
Domi123
2 miesiące temu

Część postów została ukryta (858)

Zaloguj się, aby przeglądać cały wątek

NinjaC
miesiąc temu
Dzięki. Jutro pogadamy jak jeszcze będzie ochota i powód. Trzym się.
Anonim
miesiąc temu
Może Bóg tak chce i Bogumił z papieżem
Aleks99
miesiąc temu
Pożarli się i na spanko
Anonim
miesiąc temu
Musi być wentyl, jak się człwiek upijaczy, to klnie i tak, a jak nie, to musi dać upust o coś
Bettina
miesiąc temu
Było OK.
Aisak
miesiąc temu
A propos:

NinjaC 
Swoją „prozę” napisałem, bo płakałaś, że jest nas tu mało. A kiedy już się odzywam, to słyszę, że jestem ignorantem, bo nie dopełniłem jakiejś świętej zasady Opowi i nie zostawiłem komentarza pod każdym tekstem. Teraz okazuje się jeszcze, że źle głosuję i źle komentuję, że chodzi tu tyko o mnie a inni mają czas. Weź się zastanów.
__

NinjaC
Nie pisz, że robisz coś dla mnie, bo to kłamstwo. Wszystko, co robisz, to robisz przede wszystkim dla siebie.
Uczysz się, bawisz, czytasz, piszesz.

Zostawiłeś komentarz(e) tylko Alienatorowi i zrobiłeś to również dla siebie w odwecie. Szukałeś dziury w całym tekście i nie bardzo potrafiłeś znaleźć...

Inni mają czas, bo w przeciwieństwie do ciebie, nie zostawili punkcików z maszyny losującej, jakby czas na oddanie punkcików był tu najważniejszy. Nie jest.
Moim zdaniem twoje działania nie są szczere.

Agitowałam konkursy, żeby nie umarły, jak przed laty, żeby wena płynęła, główka od pomysłów płonęła, bo co tu można innego robić, jak nie pisać? Nudy na pudy.
A żeby dobrze pisać, trzeba pisać. Dużo.
Wtedy jest i wesoło i czytelnie i czas dobrze spożytkowany. Pogadać można i o tekście i na tematy okołotekstowe, okołospołeczne.
Tworzy się społeczność. Panuje harmonia i akordeon.

Następnym razem, kiedy będziesz biegł z punkcikami, to uważaj na siebie, żebyś się nie potknął i nie zarył zębami w posadzkę :)
NinjaC
miesiąc temu
Za dużo mi dopisujesz. Oddałem głosy po swojemu, skomentowałem tyle, ile miałem realnie do powiedzenia, i tyle. Reszta to już twoja własna opowieść. Myślę, że po czasie czujesz, że się wygłupiłaś tym wpisem i próbujesz odwrócić scenę na mnie. Trochę już to męczące.
Aisak
miesiąc temu
Bawimy się dalej🥳
Aisak
miesiąc temu
Nieprawda, tak nie było, ale nie ma sensu tego ciągnąć w nieskończoność.

Poobserwuję kolejne części tego serialu i może przekonam się, że to tylko jednorazowa wtopa.]

Niech zabawa trwa🥳
NinjaC
miesiąc temu
Dokładnie. Ja się nie czuję jakoś mocno dotknięty i mam nadzieję, że ty też nie.
Aisak
miesiąc temu
To była długa rozmowa, ale może potrzebna.
Cywilizowani ludzie potrafią rozmawiać nie tylko przy okrągłym stole, potrafią też wykrzeczeć, co ich boli, a później wspólnie wypić matchę i śmiać się z głupot.

Tak robią politycy, to my też możemy, co nie💁🏼‍♀️
Beata
miesiąc temu
Beata
miesiąc temu
🤺💅💁
Aisak
miesiąc temu
mniszka kiszka na herbacianym drzewie robi dobrze mewie
a moczybober uliczny bloger
robi na szydełku czapki po niemiecku
za to śnierzna spłynęła do kanału La Manche i twierdzi, że to blamaż
Bora
miesiąc temu
Kaśka ! Rence Załamać !
Bora
miesiąc temu
Bora
miesiąc temu
😄
Bora
miesiąc temu
A wiesz, śnieżka robi teraz "Poświatę" takie dziwnie pisanie w jej stylu, ale naprawdę fajnie. Musisz się bardziej zastanawiać, kogo wyrzucasz. Przeczytałam kilka wierszy, wczoraj i nie znalazłam niczego tak oryginalnego, jak jej stare 100 słów w stylu średniowiecznej kroniki.
Bora
miesiąc temu
Wiem, że tęsknisz, ale brejkam to :)
Beata
miesiąc temu
Chodź Bora, idziemy już.
Bora
miesiąc temu
Tak 👋
Aisak
miesiąc temu
Nie jestem niewolniczką tęsknot.
Każdy jest malarzem swoich portalowych bytów i nikt nie ma mocy, by kogokolwiek stąd wyrzucić, więc...
Blamaż🥳

Pasuje do «B» xd
Anonim
miesiąc temu
A Monia pewnie wciąż szczęśliwa i na na wózku widłowym się nadal spełnia, bo nie wpada
Bora
miesiąc temu
Jaka Monia, nmt ?
Bora
miesiąc temu
A ty aisaku się nie tłumacz, robisz zła robotę. A te twoje bitwy i konkursy to jest po prostu totalna lupą, a biorą w tym udział tylko, żywe skamieliny, jak ty i wentyl :)
Anonim
miesiąc temu
No ta, co ma romans z tym, co jak mu tam? I wózek widłowy, najbardziej spełniona, okazjonalnie bierze ciężkie narkotyki
Bora
miesiąc temu
Z kim ma romans ? Żyjesz przeszłością :)
Bora
miesiąc temu
I gdyby nie Monika, to byś nie mógł się cieszyć tym protest songiem, bo to ona znajduje takie muzyki, tak nawiasem :)
Bora
miesiąc temu
Ostrzyżesz się na łyso i dołączysz do nas na ławkę, czynić bierny opór ? Będziemy wtedy 3 łysole, jak kiedyś. Bo my byłyśmy już kiedyś łyse, wiesz :)
Aisak
miesiąc temu
Się nie tłumaczę, bo nie muszę i nie mam przed...
Piszę opowieści, bom osobą spod znaku małego 🪶

Za sto lat moją skamielinę odkryje
archeolog z Pasu Oriona i zabierze mnie do domu🥳
Beata
miesiąc temu
Haha, z tobą tak zawsze🙆 jakby ktoś delikatnie rozpylił w powietrzu, perfumy Fa.
Szkoda mi trochę suwaka, że tak nie umie.
Beata
miesiąc temu
Aisak, przestań. Po prostu przywitaj się. ja się np. cieszę, że mogę z tobą sobie pogadać , możesz mnie przegadać, pokonać , to nic :) dobrze mi w twoim towarzystwie.
Beata
miesiąc temu
To trochę tak, jak z Bora i jej powiedzonka mi, wszyscy je podchwytują w mig.
👋
Beata
miesiąc temu
I pomyśl 2x zanim wywalisz Borę, bo ona też pisze Poświatę, razem ze śnieżka, to może czasami coś podrzuci z ich szpargałów.
Bora
miesiąc temu
Fiu Fiu :)
Aisak
miesiąc temu
Kto przychodzi do domu Pana (administratora)
winiec po przekroczeniu progu zdjąć kapelutek i pięknie się przywitać z domownikami
Zaś domownicy powinni przyjąć chlebem, ewentualnie kajzerką i silą Kłodawską

Nie wywalam nikogo, bom niemocarna, a gdybym takoż była, to zapewniam, że pewnych bytów dawno by tu brakło...

Bawimy się dalej, póki wojny nie ma🥳
Bora
miesiąc temu
Nie prawda, Kasia nie wierz jej !
Aisak
miesiąc temu
Mam na imię Człowiek
uSzanuj mnie
Bora
miesiąc temu
Beata już cię ma, ale dobra. Obie jesteście uczuciowe.
Beata
miesiąc temu
Ja szanuję :)
Bora
miesiąc temu
Ja też !
🙂
Bora
miesiąc temu
I nie oszukuj, że piszę Poświatę, bo nie dość, że pomagała pisać manifest, to jeszcze widziałam jak będziecie się nad Odą do przeszłości. Widziałam, Śnieżka zasłaniała łokciem, ale i tak widziałam xF
Bora
miesiąc temu
*biedziłyście się
Beata
miesiąc temu
No, biedziłyśmy się trochę, dlatego zaraz zaczęłaś pomagać :))
Beata
miesiąc temu
Acha, jak by coś to koty przeżyły zimę, łażą sobie, skaczą po drzewie. Teraz nosimy jeszcze dla nich wodę w butelce po Muszyniance 🙂 tej dużej.
Beata
miesiąc temu
👋
Bora
miesiąc temu
👋👋
Anonim
miesiąc temu
O, to Monika już nie ma romansu, ale może wciąż ma na szczęście wózek widłowy, tak muzykę to ona bardzo zawsze w punkt. Był tu może nawet zdolny, na romans - Beloniusz, ale zbyt uczuciowy nadwrażliwością. O dobrą partię tu, to dla niej trudno, chyba żeby uwiodła z mniej wyrazistych dodając mu pewności siebie. Jakby o nim pseud był mniej rwany..., ale za duża konkurencja, Monia pewnie byłaby bezkonkurencyjna z wózkiem widłowym, bo on czasem potrzebuje coś załadować na jacht, ale trzeba sie szarpać i przebić, przejść casting. Dobrze by było żeby jakoś sobie ułożyła życie na jakiś czas
Anonim
miesiąc temu
Ustawiła się w życiu
Anonim
miesiąc temu
by

Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji