| Miss Opowi 2017 powraca!
Każdy może wziąć udział.
By wziąć udział wystarczy podesłać fotkę w komentarzu, dodać jakiś mały opis.
Konkurs aktualny do końca Września!
Zapraszam serdecznie! |
 | Mogłeś się włamać na oficjalne konto lub wyciągnąć dane od Neurusia, ale ok. Myślałem, że Jared wygrał, ale widocznie został zdyskwalifikowany, także walka nadal trwa. Do boju! |
 | Wysyłać fotki a potem się oceni i wybierzemy jedną osobę z płci męskiej i żeńskiej. |
 | Krystek chcesz login i haslo do konta Miss? |
 | Daj |
 | masz gg czy coś ? |
 | Grupa autorow na Fb jestes?
|
 | Grupa autorow Opowi |
 | Nie, ja nie podaje fb nieznajomym :). |
 | Daj mi jakis mejl bez twoich danych w nazwie.
Zaloz szybko jak nie masz i daj mi go tu. |
 | Jestem na telefonie. Jutro ci dam. |
 | Okej czekam |
 | Jutro wieczorem bo praca :/ |
 | Rozumiem za miesiac tez popracuje na obczyxnie
Moze sie spotkamy ;) |
 | Może :) |
 | No to bawcie się ładnie, ja wypierdalam z tego zjebanego grajdoła, dopóki będą tu szaleć debile w rodzaju Krystiana czy Neurotyka
BAJ |
 | No i Dobrze Baj |
 | O co ta napinka, o temat?
Nuncjusz, przemyśl. A przynajmniej dodawaj do tych "praktyk" cus |
 | Bawta się dobrze, ja w tym udziału brać nie zamierzam. |
 | W czym? |
Część postów została ukryta (381)
Zaloguj się, aby przeglądać cały wątek
 | Pewnie rodzice Markusa ;) |
 | ale mi chodzi o Markusa P tego z Chicago |
 | Dla mnie kobieta musi mieć rozum, musi potrafić gotować i musi zająć się domem. Praca i bezpieczeństwem zajmę się ja. |
 | Dodatkowo wzajemne zaufanie, i musi chcieć być matką w przyszłości :) |
 | No to ja z pewnych względów w Twój system wartości bym się nie wpisała xd brakuje mi jednej z wymienionych przez Ciebie cech :)) |
 | Ja się nie wpisuje we wszystkie te cechy, plus wolałabym sama pracować i umieć zadbać o własne bezpieczeństwo xd |
 | ja, o dziwo i o zgrozo :) , idealnie się komponuję w jego systemie wartości. Wręcz jestem niezastąpionym elementem tej układanki! |
 | Zboczeniec |
 | Umiem gotować, potrafię zająć się domem, jestem w dziesiątym miesiącu ciąży, nic, tylko mnie przytulać i zapewniać mi poczucie bezpieczeństwa :) |
 | Zboczeniec |
 | XD |
 | To poczucie bezpieczeństwa to też kontrowersyjna kwestia :P Dziewczyny, lubicie jak facet dostaje po ryju w sporze, którego można było uniknąć? :P |
 | Niee |
 | To wyjaśnijcie, bom szczerze ciekaw XD |
 | Nienawidze, jak facet pcha sie do bójki, zamiast olec wszystkich debili świata |
 | Olac* |
 | Olać* (kurde xd) |
 | Ritha, masz plus w moim notesiku XD To jak Was (hipotetycznie) otoczy 4-5 dresów, a jesteście tylko z Waszym opem i jeden z łysoli Was złapie za tyłek, to co? :P |
 | Nie przesadzaj z tym plusem, bo pewna ognistowłosa pani mnie zapiszę w swoim notesie, z minusem xD |
 | Nie wiem co wtedy, nie mialam, odpukac, takiej sytuacji, ale mój men z racji zawodu i tego, że szwenda się z drogim sprzetem foto po nocach, to zwykle ma przy sobie gaz xD myślę, że bylaby okazja, zeby uzyc wtedy |
 | Wybaczy mi ten nietakt XD O:) |
 | XD |
 | Racja, oby nie było :P Hmm, mądry gość. Ja tam w nocy chodzę na yolo, ale po wsi to największym zagrożeniem są kury puszczone luzem XD |
 | Śmiej się, mam traumę odkąd w dzieciństwie biały, agresywny kogut mojej babci próbował mi wskoczyć na łeb xD lepiej pomuśl o gazie ;p |
 | Bo go prowokowałaś pewnie XDD "He, he, głupi kogut *dźga patykiem*" XDDD |
 | Kochani moi, mili, kto chętny by mi pomóc w pewnej sprawie? |
 | Nie! Od na odleglosc wyczul mój strach, skubany xd |
 | No akurat mam moment :> |
 | Czyli *dźga patykiem na odległość*? XD
W jakiej, Little? :P |
 | potrzebuję osób czujących teksty, potrafiących je rozumieć, trochę interpretować. Pomóżcie rozsądzić spór :D |
 | Jak proza, to jam Ci jest gotów :> |
 | Tak, tak bylo Jared, przyznaje się ;p
O, o! Ja umiem czytac! Trochę dukam, ale moge sprobowac:I |
 | tekst piosenki |
 | Gasną już światła miasto umiera wszystko pochłania noc
Setki obietnic nie do spełnienia butelka wina i koc
Patrzymy w gwiazdy mocno wtuleni w nasze naiwne sny
Jutro wyruszysz dalej swą drogą zostaną tylko łzy
Ostatnia kołysanka dla naiwnych marzeń
Żegnaj moja mała wiatr wypełnił żagle
Okręt do szczęścia nigdy już nie wróci
Znika za horyzontem zostawiając smutek
W dole ulice ciche i puste, martwa otchłań bram
Zanim wyszepczesz żegnaj najdroższy okłam mnie jeszcze raz
Powiedz że świat jest naprawdę piękny a ludzie nie są źli
Że Bóg jest dobry i nie pozwoli utonąć w morzu krwi
Że Bóg jest dobry i nie pozwoli utonąć w morzu krwi
|
 | to nie moja piosenka, to zespołu the analogs, jednak to nieważne. Chodzi mi o opinię o czym mówi tekst |
 | To nie proza? Buu |
 | niee |
 | ale spróbujcie, proszę... |
 | Momento ;P |
 | Jestem antyliryczna ostatnio, O'Ren Ishii i Niemampojecia by byly najlepsze w te klocki |
 | Pierwsze skojarzenie - choroba, śmierć, rozstanie |
 | Jakas podróż, ku*wa nie wiem, nie czytam ostatnio wierszy, Jared Ty się morduj:p |
 | Jeszcze z jakims pozegnaniem z chopem.co idzie na wojne mi sie skojarzylo, ale to przez te info o Korei non stop :D |
 | piszcie dosłownie wszystkie skojarzenia, wszystko się przyda |
 | Dla mnie to taka trochę urban antyutopia. To "utonąć we krwi" to może być wszystko - rewolucja, zamieszki, wojna, okupacja. Jak dla mnie to piosenka kogoś, kto umiera w ciemnych ulicach i się żegna, ale okoliczności nie są znane. "Bóg", "ludzie nie są źli" i "morze krwi" wskazuje raczej na coś większego. Raczej nie żołnierz, prędzej prosty człowiek. No mi ta rewolucja pasuje XD Autor nie jest fanem jakiegoś powstania może? Chociaż jak na powstanie to też zbyt ogólnie. Wydaję mi się, że to taka hipotetyczna sytuacja, no name song. |
 | piosenka ma tytuł ostatnia kołysanka |
 | Ja myślę, że najbezpieczniej powiedzieć, że to sytuacja z głowy autora, bo mało danych na jakiś konkretny scenariusz :P Widać trochę tę desperacką nadzieję kogoś kto, mimo wszystko, chce wierzyć w ludzi. Równie dobrze może to być uświadomienie sobie, że marzenia są poza zasięgiem, ale to dalej nie wyczerpuje tekstu w 100% :c |
 | a ten fragment?
W dole ulice ciche i puste, martwa otchłań bram
Zanim wyszepczesz żegnaj najdroższy okłam mnie jeszcze raz
Że Bóg jest dobry i nie pozwoli utonąć w morzu krwi |
 | Hmm, coś w tym świecie sprawiło, że ta kobieta musi odejść (umrzeć?). Facet rozumie, że świat jest zły i pragnie jeszcze jednego kłamstwa, podniesienia na duchu, wiary w ludzi. |
 | wszystkie myśli mile widziane |
Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji