Piszemy Fantasy (wątek techniczny)

Cain
2 tygodnie temu
Wątek techniczny, przygotowawczy.
Dawajcie swoje pomysły co do świata, rozgrywki i inne.
Burza mózgów.
zsrrknight
2 tygodnie temu
dla porządku dobrze by było by każdy chętny, gdy już wszystko będzie gotowe do pisania, przygotował takie proste karty postaci. Wiek, płeć, wygląd - taki ogólny opis, żeby był dostępny spis wszystkich postaci, co by się potem nie gubić
Rudy420
2 tygodnie temu
To ma działać tak, ze to nie ty jesteś tą postacią tylko ona jest jakby twoja tak?
Cain
2 tygodnie temu
Wymyślasz postać którą sterujesz, odgrywając z jej perspektyw np jako nie wiem - ork alkoholik czy wróżka zębuszka
Rudy420
2 tygodnie temu
Ok
00.00
2 tygodnie temu
Ja stworzę moją postać jeśli ktoś zacznie od budowy świata
00.00
2 tygodnie temu
Inaczej nie wiem jak ją zacząć dostosowywać do fabuły potrzebuję tła
Cain
2 tygodnie temu
No świat może powstawać wraz z rozwojem opowieści, każda fantastyczna rasa jest ok
Cain
2 tygodnie temu
w tym człowiek
00.00
2 tygodnie temu
Jedna osoba powinna być odpowiedzialna za ewentualną synchronizację wszystkich
00.00
2 tygodnie temu
Gdyby coś komuś uciekło
00.00
2 tygodnie temu
Ludzi nie lubię
Cain
2 tygodnie temu
Główny quest jest ważny jako spoiwo.
00.00
2 tygodnie temu
W mojej pisaninie ludzie są zbyt zwierzęcy
Cain
2 tygodnie temu
To sobie wymyslcie postacie, cechy fizyczne, wygląd, wiek itp
zsrrknight
2 tygodnie temu
co do świata przedstawionego to ustalmy po prostu ogólne zasady, czyli:
miejsce akcji
czas (bardziej średniowiecznie, starożytnie czy renesansowo?)
może jakieś zasady co do magii (czy jest powszechna czy nie itd)
Cain
2 tygodnie temu
Aleks99
2 tygodnie temu
Jonatan Von Bezbek vel Bumer

wygląd: łysiejący facet, około 176 cm wzrostu, szczupły, w przeszłości dumny posiadać kałduna taktycznego. Na rzecz biedy i niedożywienia jegoż ptraszek utracił do reszty swój daszek.
Lubi biegać, właściwie to musi, narobił dzieciorów tuzinowi kobit, podając się za znachora uzdrawiającego swą różdżką
Cain
2 tygodnie temu
zsrr, robimy klasy postaci?
zsrrknight
2 tygodnie temu
w sumie może np. jakieś państwo w centrum znanego świata, gdzie mieszają się wszystkie kultury, rasy i religie - dla pełnej swobody

Część postów została ukryta (198)

Zaloguj się, aby przeglądać cały wątek

00.00
ponad tydzień temu
Bettina Już nic, baw się dobrze
Bettina
ponad tydzień temu
E tam.
Bettina
ponad tydzień temu
Naprawde? To jest miejsce, które sie przypomina. Potraktuj to jak cos co sie zapomina.

To od 0000 , jest fajne.
Bettina
tydzień temu
Kobieta bardzo piẹkna.
Bettina
tydzień temu
Diane Kruger.
Bettina
tydzień temu
Blondynka o krótkich włosach przypominająca pazia stała patrząc na swoje niebieskie buty w kwiatki.
Niedaleko powinna być łąka, ale właśnie tam stał wysoki budynek przypominający komuś, pewnie architektowi wielką kredkẹ zastruganą mocno ì wyraźnie.
Bettina
tydzień temu
Architekt?
Bettina
tydzień temu
Architekt to typowy facet. potwornie nudnie przewidywalny. Jak wiẹksxosc facetów mający wbitą jedną orientacjẹ.
Bettina
tydzień temu
Przez chwilẹ stałam mrugając oczami. Zawsze gdy nie nadążam z odpowiedziami.
Bettina
tydzień temu
Tak od razu skracając? ' zapytal Architekt?
Bettina
tydzień temu
- Tak to ja, pozostanẹ z Tobą
- Do jutra.
zsrrknight
tydzień temu
musisz akurat tutaj spamować?
zsrrknight
tydzień temu
Cain, nie wiem czy nasze forum w obecnym stanie to dobre miejsce na takie przedsięwzięcia. Wystarczy że ktoś wejdzie i zaspamuje tysiącem postów i od razu przybywa wiele więcej roboty, a przyjemności ubywa... Może lepiej założyć serwer na Discordzie albo coś xd
Bettina
tydzień temu
zsrr , a co to zielone dla roweròw, ale nie znaczy, ze nie dla aut.
pitolik
tydzień temu
Aluzjuje
Cain
tydzień temu
Można i na discordzie, chociaż jeszcze nigdy z niego nie korzystałem.
A co do forum tutejszego to możemy przewidywać ale nie dowiemy się na pewno dopóki nie spróbujemy.
Póki co i tak mam mało czasu. więc powolutku lepmy sobie ten świat i za jakiś czas jak już będzie co pokazać to ustalimy co dalej.
Bettina
tydzień temu
Czy myślisz o wydzielonych „układach” obsługi antymaterii, takich jak systemy przechowywania, transportu lub zastosowań? W praktyce obsługa antymaterii wymaga specjalistycznych warunków, np. pułapek magnetycznych (takich jak pułapki Penninga), które zapobiegają kontaktowi antymaterii z materią (co powoduje anihilację). Mogłoby to być uznane za „kontrakty obsługi” w sensie technologicznym – systemy te muszą być precyzyjnie projektowane i dostosowane do specyficznych zadań, takich jak badania naukowe czy zastosowania w medycynie (np. w pozytonowej tomografii emisyjnej – PET).
Cain
tydzień temu
Myślę że to nie ma nic wspólnego z założonym wątkiem Bettina. Zawsze możesz założyć swój tematyczny albo dać to na pitolenie gdzie każdy pisze co chce.
Bettina
tydzień temu
Jesne, ze nie mam z Tym nic wspólnego.
Limonka
tydzień temu
Mnie najbardziej kręcą fantazje bdsm. Niestety mało jest facetów z otwartym umysłem ;(((
Cain
tydzień temu
Myślę że to kwestia chęci
Cain
tydzień temu
Zsrr a ja jednak myślę że to forum jest wprost idealne na taką grę.
zsrrknight
tydzień temu
zobaczymy jak będzie w praktyce. Oczywiście też jestem za, by najpierw spróbować tutaj
Bettina
6 dni temu
Na bankiecie burmistrz podchodzi do wieśniaka i mówi:
– Musi być dla pana wielkim zaszczytem, że zaprosiliśmy pana na tę uroczystość!

Wieśniak kiwa głową i odpowiada:
– A no, zaszczyt jest wielki! Ale jakby pan wpadł kiedyś do mnie na wieś, to by się pan dopiero zdziwił, jaki ja potrafię zaszczyt zrobić!
sunburst
6 dni temu
A gdzie kabel od prodiża?
sunburst
6 dni temu
sunburst
6 dni temu
nie ten wątek, sorki
Bettina
6 dni temu
Kura nie ma pierza.
Cain
5 dni temu
Cain
3 dni temu
Hej, jest nowy pomysl by zrobic faktycznego rpga z Vampire the Masquerade - swietnej, majacej juz swoje lata serii, gdzie gracze wcielaja sie w wampiry, muszace odnalezc sie w brutalnym, ukrytym przed smiertelnikami swiatem potworów plotacych intrygi oraz mierzacych sie ze swoim czlowieczenstwem poprzez swoje wybory.

Cain
3 dni temu
Duzo osob nie trzeba, tylko trzeba by zgadac na jakiejs platformie głosowej bo czat odpada przy ksiazkowym rpgu, oprocz tego mozna to Fantasy robic tak czy siak
Cain
3 dni temu
Wianeczek
3 dni temu
Nic się nie zapisuje oprócz konwersacji? Przejrzałam tych pro graczy pobierznie na razie. To trochę jak scena z teatru 😉
Cain
3 dni temu
Roleplaying - czyli wcielanie sie w postacie, odgrywanie roli ;)
Cain
3 dni temu
Oni akurat zrobili to tak by bylo atrakcyjne dla ogladajacych, my jakbysmy robili nie musielibysmy sie widziec wcale
Wianeczek
3 dni temu
Bez tekstu rozumiem, ma być na spontanie czy co?
Cain
3 dni temu
Nie, idzie sie wedlug ksiazek opisujacych rozgrywke oraz mechanike. Fabuła jest zwykle juz gotowa, do dyspozycjia dla mistrza gry.
Wianeczek
3 dni temu
Ufff, to ok!
Cain
3 dni temu
No to byloby łatwiejsze bo idziemy wg gotowca, gracze skupiaja sie tylko na rozgrywce a mistrz by wszystko szlo prawidlowo i narracji
Wianeczek
3 dni temu
Ok
Wianeczek
3 dni temu
Jestem ciekawa jak to wyjdzie ☹️
Cain
3 dni temu
We dwie osoby tego nie zrobimy xp, wiec jesli ktos ma ochote to dawac znac, potrzeba 4 do max 6 osob.
Prawdopodobnie bysmy zaczeli jakos od nowego roku a jak brak zainteresowanych to trudno, zawsze cos innego mozna zrobic
Wianeczek
3 dni temu
Ok
zsrrknight
3 dni temu
to się mówi, a nie pisze, tak?
Cain
3 dni temu
Mysle ze daloby sie to zmodyfikowac jako pisanie, nie widze wiekszego problemu.
Cain
3 dni temu
Zsrr, troche podobnie do takiego formatu (choose your own adventure)
https://store.steampowered.com/app/1290270/Vampire_The_Masquerade__Night_Road/
Swietna gra swoja droga, polecam
Cain
3 dni temu
zsrrknight
3 dni temu
Cain
3 dni temu
znam ssetha, dobry jest
Cain
3 dni temu

Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji