| Wątek techniczny, przygotowawczy.
Dawajcie swoje pomysły co do świata, rozgrywki i inne.
Burza mózgów. |
| dla porządku dobrze by było by każdy chętny, gdy już wszystko będzie gotowe do pisania, przygotował takie proste karty postaci. Wiek, płeć, wygląd - taki ogólny opis, żeby był dostępny spis wszystkich postaci, co by się potem nie gubić |
| To ma działać tak, ze to nie ty jesteś tą postacią tylko ona jest jakby twoja tak? |
| Wymyślasz postać którą sterujesz, odgrywając z jej perspektyw np jako nie wiem - ork alkoholik czy wróżka zębuszka |
| Ok |
| Ja stworzę moją postać jeśli ktoś zacznie od budowy świata |
| Inaczej nie wiem jak ją zacząć dostosowywać do fabuły potrzebuję tła |
| No świat może powstawać wraz z rozwojem opowieści, każda fantastyczna rasa jest ok |
| w tym człowiek |
| Jedna osoba powinna być odpowiedzialna za ewentualną synchronizację wszystkich |
| Gdyby coś komuś uciekło |
| Ludzi nie lubię |
| Główny quest jest ważny jako spoiwo. |
| W mojej pisaninie ludzie są zbyt zwierzęcy |
| To sobie wymyslcie postacie, cechy fizyczne, wygląd, wiek itp |
| co do świata przedstawionego to ustalmy po prostu ogólne zasady, czyli:
miejsce akcji
czas (bardziej średniowiecznie, starożytnie czy renesansowo?)
może jakieś zasady co do magii (czy jest powszechna czy nie itd) |
| Jonatan Von Bezbek vel Bumer
wygląd: łysiejący facet, około 176 cm wzrostu, szczupły, w przeszłości dumny posiadać kałduna taktycznego. Na rzecz biedy i niedożywienia jegoż ptraszek utracił do reszty swój daszek.
Lubi biegać, właściwie to musi, narobił dzieciorów tuzinowi kobit, podając się za znachora uzdrawiającego swą różdżką |
| zsrr, robimy klasy postaci? |
| w sumie może np. jakieś państwo w centrum znanego świata, gdzie mieszają się wszystkie kultury, rasy i religie - dla pełnej swobody |
Część postów została ukryta (198)
Zaloguj się, aby przeglądać cały wątek
| Bettina Już nic, baw się dobrze |
| E tam. |
| Naprawde? To jest miejsce, które sie przypomina. Potraktuj to jak cos co sie zapomina.
To od 0000 , jest fajne. |
| Kobieta bardzo piẹkna. |
| Diane Kruger. |
| Blondynka o krótkich włosach przypominająca pazia stała patrząc na swoje niebieskie buty w kwiatki.
Niedaleko powinna być łąka, ale właśnie tam stał wysoki budynek przypominający komuś, pewnie architektowi wielką kredkẹ zastruganą mocno ì wyraźnie. |
| Architekt? |
| Architekt to typowy facet. potwornie nudnie przewidywalny. Jak wiẹksxosc facetów mający wbitą jedną orientacjẹ. |
| Przez chwilẹ stałam mrugając oczami. Zawsze gdy nie nadążam z odpowiedziami. |
| Tak od razu skracając? ' zapytal Architekt? |
| - Tak to ja, pozostanẹ z Tobą
- Do jutra. |
| musisz akurat tutaj spamować? |
| Cain, nie wiem czy nasze forum w obecnym stanie to dobre miejsce na takie przedsięwzięcia. Wystarczy że ktoś wejdzie i zaspamuje tysiącem postów i od razu przybywa wiele więcej roboty, a przyjemności ubywa... Może lepiej założyć serwer na Discordzie albo coś xd |
| zsrr , a co to zielone dla roweròw, ale nie znaczy, ze nie dla aut. |
| Aluzjuje |
| Można i na discordzie, chociaż jeszcze nigdy z niego nie korzystałem.
A co do forum tutejszego to możemy przewidywać ale nie dowiemy się na pewno dopóki nie spróbujemy.
Póki co i tak mam mało czasu. więc powolutku lepmy sobie ten świat i za jakiś czas jak już będzie co pokazać to ustalimy co dalej. |
| Czy myślisz o wydzielonych „układach” obsługi antymaterii, takich jak systemy przechowywania, transportu lub zastosowań? W praktyce obsługa antymaterii wymaga specjalistycznych warunków, np. pułapek magnetycznych (takich jak pułapki Penninga), które zapobiegają kontaktowi antymaterii z materią (co powoduje anihilację). Mogłoby to być uznane za „kontrakty obsługi” w sensie technologicznym – systemy te muszą być precyzyjnie projektowane i dostosowane do specyficznych zadań, takich jak badania naukowe czy zastosowania w medycynie (np. w pozytonowej tomografii emisyjnej – PET). |
| Myślę że to nie ma nic wspólnego z założonym wątkiem Bettina. Zawsze możesz założyć swój tematyczny albo dać to na pitolenie gdzie każdy pisze co chce. |
| Jesne, ze nie mam z Tym nic wspólnego. |
| Mnie najbardziej kręcą fantazje bdsm. Niestety mało jest facetów z otwartym umysłem ;((( |
| Myślę że to kwestia chęci |
| Zsrr a ja jednak myślę że to forum jest wprost idealne na taką grę. |
| zobaczymy jak będzie w praktyce. Oczywiście też jestem za, by najpierw spróbować tutaj |
| Na bankiecie burmistrz podchodzi do wieśniaka i mówi:
– Musi być dla pana wielkim zaszczytem, że zaprosiliśmy pana na tę uroczystość!
Wieśniak kiwa głową i odpowiada:
– A no, zaszczyt jest wielki! Ale jakby pan wpadł kiedyś do mnie na wieś, to by się pan dopiero zdziwił, jaki ja potrafię zaszczyt zrobić! |
| A gdzie kabel od prodiża? |
| nie ten wątek, sorki |
| Kura nie ma pierza. |
| Hej, jest nowy pomysl by zrobic faktycznego rpga z Vampire the Masquerade - swietnej, majacej juz swoje lata serii, gdzie gracze wcielaja sie w wampiry, muszace odnalezc sie w brutalnym, ukrytym przed smiertelnikami swiatem potworów plotacych intrygi oraz mierzacych sie ze swoim czlowieczenstwem poprzez swoje wybory.
https://www.youtube.com/watch?v=p1VbpVTArzI
|
| Duzo osob nie trzeba, tylko trzeba by zgadac na jakiejs platformie głosowej bo czat odpada przy ksiazkowym rpgu, oprocz tego mozna to Fantasy robic tak czy siak |
| Nic się nie zapisuje oprócz konwersacji? Przejrzałam tych pro graczy pobierznie na razie. To trochę jak scena z teatru 😉 |
| Roleplaying - czyli wcielanie sie w postacie, odgrywanie roli ;) |
| Oni akurat zrobili to tak by bylo atrakcyjne dla ogladajacych, my jakbysmy robili nie musielibysmy sie widziec wcale |
| Bez tekstu rozumiem, ma być na spontanie czy co? |
| Nie, idzie sie wedlug ksiazek opisujacych rozgrywke oraz mechanike. Fabuła jest zwykle juz gotowa, do dyspozycjia dla mistrza gry. |
| Ufff, to ok! |
| No to byloby łatwiejsze bo idziemy wg gotowca, gracze skupiaja sie tylko na rozgrywce a mistrz by wszystko szlo prawidlowo i narracji |
| Ok |
| Jestem ciekawa jak to wyjdzie ☹️ |
| We dwie osoby tego nie zrobimy xp, wiec jesli ktos ma ochote to dawac znac, potrzeba 4 do max 6 osob.
Prawdopodobnie bysmy zaczeli jakos od nowego roku a jak brak zainteresowanych to trudno, zawsze cos innego mozna zrobic |
| Ok |
| to się mówi, a nie pisze, tak? |
| Mysle ze daloby sie to zmodyfikowac jako pisanie, nie widze wiekszego problemu. |
| Zsrr, troche podobnie do takiego formatu (choose your own adventure)
https://store.steampowered.com/app/1290270/Vampire_The_Masquerade__Night_Road/
Swietna gra swoja droga, polecam |
| znam ssetha, dobry jest |
Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji