Przerwa na żarty, anegdoty i kabarety.

Artbook
26.11.2020
Zakładam wątek, który będzie stanowił dla nas wszystkich odskocznię od codzienności. To dział, w którym wspólnie się pośmiejemy, opowiemy żart, anegdotę, przeżycie czy wrzucimy śmieszny tekst lub filmik. Śmiech to zdrowie!

Na początek Świętokrzyska Gala Kabaretowa - Paranienormalni - Sprawa dla reportera

Zaciekawiony
26.11.2020
kigja
26.11.2020
Anonim
26.11.2020
Targówek
26.11.2020
Pan Buczybór
26.11.2020
Artbook
26.11.2020
Ale wysyp tego, nie no super jest co ogladać...

kigja co za zbieg okoliczności, no to mamy to! ?
Co do klasyków, to niektóre przeszły do historii i nigdy się nie znudzą.

Zaciekawiony a Joanna Kołaczkowska z kabaretu Hrabi jest niesamowita ?
Artbook
26.11.2020
Anonim
29.11.2020
Zdecydowanie najlepszy kabaret Potem.
Artbook
05.12.2020
Zaciekawiony
12.12.2020
Ant
12.12.2020
Znam to, grube :)
Zaciekawiony
12.12.2020
Ale tego wykonania mogłeś nie widzieć.
Ant
12.12.2020
Tego występu chyba nie.
Artbook
14.12.2020
Artbook
14.12.2020
Artbook
18.12.2020
Podczas podróży po Ameryce Łacińskiej Humboldt* spotkał pewnego starego mędrca, który wyłożył mu swoją teorię czterech typów ludzi:

1. Ci, którzy co nieco wiedzą, i wiedzą o tym, że wiedzą. To są ludzie wykształceni.

2. Ci, którzy co nieco wiedzą, ale nie wiedzą o tym, że wiedzą. Tacy ludzie śpią i trzeba ich przebudzić.

3. Ci, którzy niczego nie wiedzą, ale wiedzą o tym, że niczego nie wiedzą. Takim ludziom trzeba pomóc.

4. Ci, którzy nic nie wiedzą i przy tym nie wiedzą o tym, że nic nie wiedzą. To są głupcy i im nie można pomóc.

*Friedrich Wilhelm Heinrich Alexander von Humboldt – niemiecki przyrodnik i podróżnik, jeden z twórców nowoczesnej geografii, młodszy brat Wilhelma von Humboldta.
Targówek
18.12.2020
Zaciekawiony
20.12.2020
Pan Buczybór
31.12.2020

Część postów została ukryta (26)

Zaloguj się, aby przeglądać cały wątek

Bettina
rok temu
Czego my nie pijemy kobylego mleka? Wie kto?
Conie
rok temu
Bo wcześniej wyławiała wszy w sejmowej ławce.
https://x.com/i/status/1825125633254395990
Bettina
rok temu
Ja nie znam tej kobiety.
Bettina
rok temu
Czego nie pijemy kobylego mleka?
Conie
rok temu
To Klaudia Jachira, iska się w Sejmie.
Conie
rok temu
Kiedy 80 lat temu nastąpił w Warszawie wielki zryw, powstańcy nie wiedzieli, że walczą o zrzut gówna do Wisły, najdroższą kładkę świata, plastikowe jajko za 250 tysięcy i miejsce dla niemieckich przewoźników. Gdyby wiedzieli, zostaliby w domach racząc się herbatą.
Bettina
rok temu
Ok
Bettina
rok temu
Reklama w filmach amerykańskich pojawia sie w zupelnie innym momencie, niz europejskim. Nie w Tych momentach, ale dlugo po.
Noico1
rok temu
Myślę, że co innego w tej Odrze umyła karcharem, dlatego zdechły.
żebyś ty nie popłynął z guanem
Conie
rok temu
Dobrze, że cała się nie zanurzyła, bo ryby w Bałtyku by zdechły.
Conie
rok temu
Musiała mieć niezłą wszawicę:
mówisz o Beatce?
czy Krystynie?
Noico1
rok temu
Kłamliwe plotki głoszą, że Jachira nasikała do rzeki w odruchu solidarności z imigrantem srającym do stawu w Katowicach.
Bettina
rok temu
O to to
Conie
rok temu
Ale to zapewne tylko plotki. Biedne ryby. Złote algi ich nie wykończyły, przeżyły ruska, tuska, a tu Jachira.
Conie
rok temu
Płaczlinda widziłaś film z odpluskwiania:

Bettina
rok temu
Wszy czy wszawicẹ?
Bettina
rok temu
No tak. Chlopcy mieli rzado albo wcale, ale dziewczynki przez dlugie, geste wlosy byly bardziej narażone.
Owsiki?
Conie
rok temu
Ciesz się, że nie umyła tam zębów, tylko zanurzyła się do pasa. Pewnie szczoteczki zapomniała.
Conie
rok temu
https://x.com/Krzysztof01964/status/1825163967196549502/photo/1
Bettina
rok temu
Conik, okropne to zdjẹcie.
Conie
rok temu
Pogotowie Psychiatryczne
@PogPsych

Nie byłoby sukcesu Katarzyny Niewiadomej w Tour dr France, gdyby nie pomoc anonimowego francuza arabskiej urody, który przez pół wyścigu gonił za nią z maczetą.
Alienator
rok temu
Wypada pogratulować, że chociaż raz nie ukrywasz, skąd bierzesz swoje "mądrości"...
Conie
10 miesięcy temu
Dziennikarz do Bodnara:
- Czy to prawda, że ruski szpieg Paweł Rubcow wychodząc z prokuratury zabrał ze sobą dokumenty, które z pewnością przydadzą się Putinowi?

Bodnar:
- To nie prawda, te dokumenty wysłaliśmy mu na jego adres.
Conie
10 miesięcy temu
Centrum Tresury Sędziów rozpoczyna nabór na kolejny semestr.
Program obejmuje:
- Szkolenie w zakresie chodzenia na kolanach przed Tuskiem.
- Szkolenie w zakresie przynoszenia w zębach akt spraw PeOwców, które trzeba ukręcić.
- Warsztaty ze stalinowskich technik operacyjnych.
Bettina
10 miesięcy temu
🥂🥦
Bettina
10 miesięcy temu
- Ciekawe co ich napẹdza?
- Do życia?
- Nie, do śmierci
- Włosy z głowy...
Bettina
10 miesięcy temu
- Masz na myśli głosy?
- A kto by zaczepiał.
Florian Konrad
9 miesięcy temu
Luziferundmaja
9 miesięcy temu
poczatkująca Neonówka, obecnie również lecz ma już wrogów................u mnie szacun - lecz czym jest ów dar haha.....pozdro dla wszystkich kabareciarzy
Conie
9 miesięcy temu
Do jednostki wojskowej przyszła wiadomość, że zmarła matka jednego z żołnierzy. Dowódca za bardzo nie wiedział, jak mu to zakomunikować. W końcu zwoła zbiórkę żołnierzy.
- Żołnierze mający matki, wystąp!
- A ty Walendziak gdzie się pchasz?"
Conie
9 miesięcy temu
Rudy korzystał z ochrony doświadczonych oficerów. Umiejętności przetestował na żonie:)))))))

Szef ochrony premiera Donalda Tuska przeszedł na emeryturę tuż po tym, jak żona zawiadomiła prokuraturę ws. psychicznego i fizycznego znęcania się.
Nieformalne stanowisko szefa ochrony premiera Donalda Tuska było ukoronowaniem jego kariery w BOR, a potem SOP. Prestiż, brylowanie w świetle fleszy i bardzo dobre pieniądze – opisuje "Super Express". – Jeżeli chodzi o funkcjonariuszy ochraniających bezpośrednio VIP-ów, nikt nie zarabiał więcej – mówi jeden z pracowników Służby Ochrony Państwa.

Niespodziewanie jednak oficer zdecydował o przejściu na emeryturę z początkiem sierpnia tego roku. "Zaledwie kilka tygodni wcześniej jego zona poinformowała prokuraturę, że znęcał się nad nią fizycznie i psychiczni" – informuje "SE". – Wszczynanie awantur w stanie nietrzeźwości. Ubliżanie słowami uznawanymi powszechnie za obelżywe. Bicie, szarpanie, kopanie – to zarzuty stawiane mu przez żonę.
Conie
9 miesięcy temu
Mówi Owsiak do powodzian: " róbta co chceta".
Noico1
9 miesięcy temu
O to Tyfus zaoszczędził na szkoleniu typa, bo trenował umiejętności na żonie:)))
Conie
9 miesięcy temu
Ano
Bettina
9 miesięcy temu
https://youtube.com/shorts/tkEr9hBWnf0?si=vYDzSAA8WGJWkqu1
Rudy420
8 miesięcy temu
Niedźwiedź sporządził listę zwierząt, które chce zjeść. Oczywiście dowiedziały się o tym zwierzęta z lasu i wpadły w panikę. Nazajutrz do niedźwiedzia przyszedł jeleń i pyta: - Niedźwiedziu, jestem na liście? - Tak. - No tak, rozumiem. Słuchaj, daj mi jeden dzień, żebym pożegnał się z rodziną. A potem mnie zjesz. Niedźwiedź się zgodził i zjadł jelenia dopiero na drugi dzień. Jako następny przyszedł wilk i pyta: - Niedźwiedziu, czy jestem na liście? - Jak najbardziej. - Ojej, straszne. Słuchaj, pozwol mi żyć jeszcze jeden dzień, a ja pożegnam się z najbliższymi. A potem mnie zjesz. I znowu ugodowy niedźwiedź zjadł swoją ofiarę dopiero na drugi dzień. Potem do niedźwiedzia przyszedł zajączek i pyta: - Słuchaj, czy jestem na liście? - Tak, jesteś. - A nie mógłbyś mnie skreślić? - Nie ma sprawy.
ZielonoMi
8 miesięcy temu
😆
Rudy420
8 miesięcy temu
Zarcik na dziś!
Mój ulubiony zresztą xD
Z góry przepraszam za każdy niesmaczny żart który tu opublikuje :/

Idzie kleryk i wdepnol w gówno. -O kurde wdepnolem w gowno! O cholera powiedziałem kurde!- O kurwa powiedziałem cholera! A chuj, i tak nie chciałem być księdzem...
Rudy420
8 miesięcy temu
Leci prawnik, nauczyciel i ksiadz samolotem ze szkolna wycieczka. Nagle samolot zaczyna spadac. Niestety w wyposazeniu sa tylko 3 spadochrony.
-Oddajmy je dzieciom- mowi nauczyciel.
-Pieprzyc dzieci!- krzyczy prawnik.
A ksiadz na to:
-A starczy nam czasu?
Rudy420
8 miesięcy temu
Pani na biologii pyta dzieci jakie sa kolory jajek. Dzieci wymienily wszystkie kolory jaj, nagle wstaje Jasiu i mowi: - A ja widzialem jeszcze inne jaja - Jakie? - Czarne. - Gdzie? - U murzyna na plazy. - Siadaj - dwa! - Tak prosze pani, dwa byly. - Pala, nie rozumiesz? - Tak, pala tez byla. - Jutro przyjdz z ojcem, juz on ci pokaze! - Ojciec nie pokaze on ma biale.
Rudy420
8 miesięcy temu
Wisi Jezus na krzyzu i tak patrzy przed siebie w dal po czym patrzy na piotra po czym znów przed siebie w dal i znów na piotra i tak razy kilka po czym woła piotra i mowi tyyy stary stad widac twoją chate
Rudy420
8 miesięcy temu
Znudzony brakiem rozrywki władca Chin, postanowił się rozerwać i wypowiedzieć komuś wojnę, więc dzwoni do prezydenta USA i mówi: - Słuchaj, stary, chcę ci w imieniu wielkich Chin wypowiedzieć wojnę! Prezydent mając na względzie trwające działania wojenne w Iraku i Afganistanie, dyplomatycznie odpowiada: - Wiesz co? Nasze dwa wielkie narody nie powinny ze sobą walczyć, prowadzimy wiele interesów, więc chyba to nie jest dobry pomysł. Władca Chin zasmucił się, ale dzwoni z tą samą ofertą do Rosjan. Putin znając siłę Chin jednak też odmawia, przypominając braterskie stosunki, jakie łączą te dwa kraje. Wojowniczy boss kraju środka nie rezygnuje jednak i dzwoni kolejno do Francji,Angli, Niemiec, jednak wszyscy prezydenci stanowczo mu odmawiają. Wtedy gość wpada na genialny pomysł: - Zadzwonię do Polski, to wojowniczy naród, zawsze walczący, mają wielkie doświadczenie w tej dziedzinie, tak Polska nie odmówi, jestem tego pewien. Bierze telefon i dzwoni do polskiego prezydenta, z propozycją wojny. Prezydent wysłuchał go dokładnie i zadaje pytanie: - Słuchaj, mistrzu, a powiedz ty mi, ilu was tam jest w tych Chinach? - Półtora miliarda - pada radosna odpowiedź i w tym momencie następuje dłuższa chwila ciszy. Zniecierpliwiony wódz Chińczyków pyta: - I co, przestraszyłeś się? - Nie - odpowiada prezydent - tylko się zastanawiam, gdzie my was wszystkich pochowamy.
Cain
8 miesięcy temu
:o
Rudy420
8 miesięcy temu
Psychiatra bada trzech pacjentów: - Ile to jest 2 razy 2? - pyta pierwszego. - 5432. - Ile to jest 2 razy 2? - pyta drugiego. - Środa. - Ile to jest 2 razy 2? - pyta trzeciego. - Cztery. - Świetnie! - wykrzykuje uradowany lekarz. - W jaki sposób pan to wywnioskował? - Zwyczajnie. Podzieliłem 5432 przez środę.
Rudy420
8 miesięcy temu
- Panie doktorze, swedzi mnie cale cialo. - A probowal sie pan kapac, jak mowilem? - Tak, wykapalem sie - dwa tygodnie bylo w porzadku ale teraz znowu swedzi.
buuuuuu
8 miesięcy temu
https://www.facebook.com/photo?fbid=1099542448205774&set=a.291638642329496
buuuuuu
8 miesięcy temu
https://www.facebook.com/photo/?fbid=3339962752807961&set=gm.1899791094163256&idorvanity=476285513180495

Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji