słone paluszki

słone paluszki
dwa lata temu
_12.12.2024
Cain
dwa lata temu
To data przydatności do spożycia czy otwarcia paczki?
słone paluszki
dwa lata temu
Wg uznania
Wianeczek
dwa lata temu
Chrup! Chrup! 😁
Wianeczek
dwa lata temu
Lecą okruszki
Wianeczek
dwa lata temu
Świeże!
Cain
dwa lata temu
Cain
dwa lata temu
słone paluszki
dwa lata temu
:)
słone paluszki
dwa lata temu
Przez niepublikowane publikacje mam lekko zyebany humor.
Tak bardzo lekko, że moja wyobraźnia przenosi mnie na plan wszystkich odcinków Piły.
Ale nie dam za wygraną.
Nigdy!
słone paluszki
dwa lata temu
https://www.facebook.com/watch/?v=410429996399170&vanity=podrozeneli&locale=ms_MY
słone paluszki
dwa lata temu
Proboszcz
dwa lata temu
Przechodzą miesiączkę otworem gębowym?
Proboszcz
dwa lata temu
https://www.facebook.com/photo/?fbid=8591807464276059&set=a.340752272714994
Proboszcz
dwa lata temu
https://weekend.gazeta.pl/weekend/7,177344,30311155,mniej-znanym-symptomem-jest-wrazenie-wyladowan-elektrycznych.html#s=amtpc_FB_Gazeta
słone paluszki
dwa lata temu
Proboszcz ty masz suchość musku.
Patafianie.
Proboszcz
dwa lata temu
Paluszki to żaden wstyd, nie wypieraj się. Długo studiowałem twój przypadek
Proboszcz
dwa lata temu
Fraszka na klimakteryjną pustynię

Nie smuć się "dziewczyno"
że już wchodzą tylko z śliną
jutro mogą tam robaki pluć
Proboszcz
dwa lata temu
Nie smuć się "dziewczyno"
że już wchodzą tylko z śliną
jutro będą się robaki snuć
Szpilka
dwa lata temu
Fraszka o uwiądzie dozgonnym

Nie smutaj, chłopino!
Weźże w rąsię ino
i z Renią Rączkowską
zabawiaj się bosko •ᴗ•

Część postów została ukryta (3299)

Zaloguj się, aby przeglądać cały wątek

🤟
Cain
3 dni temu
I tak nigdy nie zostaniesz kobietą
Cain
3 dni temu
🤟🤟🤟
Aisak
3 dni temu
Legenda rodzinna, o której szeptano po kątach:
Moja prababka miała sześciu synów i jedną córkę. Synowie byli zdrowi, urodziwi i rozbestwieni, jak dziadowskie bicze. Najmłodszy potajemnie spotykał się z dziewczyną. Oboje piękni i młodzi. Ona miała włosy jak noc, a on jak przygaszone słońce. Spotykali się najczęściej wieczorami w ustronnych miejscach z daleka od wścibskich oczu i języków. Po jakimś czasie chłopak coraz częściej zostawał w domu i nie chciał nigdzie wychodzić i z nikim się spotykać. Minęło kilkanaście klepsydr i do domu chłopaka przyszli goście. Jego brzemienna ukochana z najbliższą rodziną. Chcieli wymóc na nim i jego rodzicach ślub, ale bałamut nie chciał się żenić, a i prababka także go nie zachęcała specjalnie.
Czas spokojnie mijał, ale coś zaczęło dziać się z chłopakiem, nogi odmawiały posłuszeństwa, chudł, całkowicie zaniemógł.

Dziewczyna była Cyganką, a w dniu, kiedy ukochany wyrzekł się jej i dziecka, jej matka lub inna krewniaczka rzuciła na chłopaka klątwę.
Cyganie wyjachali, a chłopak nigdy w pełni nie wrócił do zdrowia.
Aisak
3 dni temu
Za bardzo nie wierzę w takie rzeczy, ale Cyganów raczej unikałabym, jak ognia. Cholerka wie, co jest prawdą, a co mitem. Może ktoś go otruł? Albo dał mu jakieś zielsko z lasu, albo zepsute mięso. Nie wiadomo, jak tam było, bo sprawa dotyczyła młodszego brata ojca mojego ojca, więc przeszło 100 lat temu.

Znam inną historię z naszych czasów. Najlepszy przyjaciel mojego kuzyna też poznał dziewczynę. Wielka Miłość buziaczki całuski przytulanki.
Kiedy dziewczyna zaciążyła, to sprowadziła matkę, a ta jej przywiozła ziół. Niedługo potem dziewczyna poroniła.

A później najlepszy przyjaciel mojego kuzyna powiesił się.
Dziewczyna była ukrainką, a historia wydarzyła się ćwierć wieku temu...

Nie napisałam wcześniej, że ten chłopak był bardzo dobrym, porządnym człowiekiem. Miał mieszkanie i pracę. Widziałam go dwa albo trzy razy, dziewczyny nie poznałam. Strasznie go szkoda, że tak młodo zakończył życie...
Aisak
3 dni temu
Trzy razy mi wróżono i nic się nie sprawdziło, więc moja wiara w bajki jest zerowa.
Kiedyś przyjmowała w Mińsku jakaś znana i bardzo polecana wróżka, więc w pociąg i w trasę. Nawet adresu nie trzeba było znać, bo wystarczyło taksiarzom powiedzieć wróżka i jechali w ciemno.
W czasie sesji rozmawiała bardzo łamanym angielskim na kamerce z jakimś czarnym. Kazała nam zapisywać wszysto na kartce, a przy okazji chciała sprzefać 150 litrowe akwarium xd
Aparatka.
Od każdej zainkasowała coś ok 150 zł, a to było dawno temu ok 18 lat i tyla my o niej słyszały.

Banialuki.
Aisak
3 dni temu
Piszę kolejne opowiadanie tautogramowe.
Chciałam jakiś wierszyk liryczny wakacyjny słoneczny, no ni huhu.
Dramat😭
Wróżki i wróż bici 😁
Aisak
2 dni temu
Wróżki wróże i w ciemię bici psychiczni, którzy w to CIĄGLE wierzą!
W róże są najlepsi. Idealni do pisania opowiadań. 😉
U mnie to było starcie światów, psycholog kontra wróżba z tarota.
Aisak
2 dni temu
Dobrze jest w nic nie wierzyć i mieć święty spokój. Aczkolwiek horrorów nie oglądam wieczorem🤭
Aisak
2 dni temu
Pisanie dla komentarzy może być rozczarowywujące. Blokada jest pewną obroną, ale dla niedojrzałych osób...
Pisanie dla pisania jest naj! Obroną przed czym? Bez komentarza. 😂
Skończył mi się serial. Ten o szkole, w ostanim odcinku jest niezły obrót sprawy.
Aisak
2 dni temu
Przeczytałam na ig o dynastii (serialu) i bardzo chciałabym go obejrzeć, ale niestety amazon nie ma przyspieszenia, a oglądanie w normalnym trybie cholernie mnie męczy😑
Ai twierdzi, że można to obejść i ustawić przez przeglądarkę, ale nie łumiem takiego hakerowania😭
Przyspieszyć? To jakiś tryb ADHD? 😂
Aisak
2 dni temu
Nie wiem, czy pisanie dla pisania jest naj, ale im mniej oczekujesz, tym jest mniejsze rozxzarowanie.

Jestem na takim portalu, na któryn nikt już nie publikuje albo bardzo bardzo rzadko i zupełnie mi to nie wadzi.
Jestem już chyba na innym levelu.
Nie mam pojęcia, jak to zrobić. Mam nadzieję, że będą nowe odcinki
Ja już niczego nie oczekuję, szukam w tym co mam, kombinacji, konfiguracji i szlifu emocji.
Najbardziej nowych zestawień znaczeń.
Aisak
2 dni temu
Na cda oglądam na 1.5-1.75, a netflix na netflixie na 1.5, hbo kupa nie ma przyspieszenia i flaki mi się gotują, tak się to wlecze wszystko do wyrzygu, prędzej bym obiegła kulę ziemską
🤣🤣🤣
Ja nie mam z tym problemu 5xchodzę do kuchni, 3 do łazienki. 😂
Nie usiedzę godziny, chyba że w kinie. Tam nie łażę, ale oszaleć idzie od przykucia do fotela
Aisak
2 dni temu
A ja mam fazę na tautogramy i szukam słów w różnych słownikach, a później sklejam. Uwielbiam. Ciekawe, jak długo😆
Aisak
2 dni temu
Ja zawsze gram, jak oglądam, bo muszè coś robić🤣
Ja lubię, bardzo też tauto, ale już nie piszę
Ten świrnięty generator słów ma dobre wyrzuty niespodzianek z różnych dziedzin
Aisak
2 dni temu
Jak skończę cały alfabet, to zacznę pisać gatunki miniatur.
Am
O. To będzie wyzwanie
Aisak
2 dni temu
Chyba tak, bo z całego świata
Aisak
2 dni temu
Zaraz poszukam, jak się nazywają niektóre
Aisak
2 dni temu
Na przykład:
Lipogram
Pangram
Heterogram
Aisak
2 dni temu
Fib
Aisak
2 dni temu
Trzeba trochę pogłówkować
Warte uwagii
Aisak
2 dni temu
Dużo jest gatunków
Wypróbuję któryś z tych kiedyś
Starszy Woźny
2 dni temu
ceha
może nie blokujesz, tylko nie mam możliwości kom.
koniec świata.
dałem ci pałę.
NO!
Aisak
2 dni temu
Najtrudniejsze są zdania z użyciem wszystkich liter. Na tę chwilę dla mnie nie do przeskoczenia.
Aisak
2 dni temu
CHO wszystkich blokuje, więc nie gorączkuj się.
Starszy Dzięki 😁
Aisak ze wszystkich to już mistrzostwo
Aisak
2 dni temu
Każdą literę trzeba użyć raz:
https://dyskusje.radiokatolik.pl/viewtopic.php?f=16&t=30619&start=15
Aisak
2 dni temu
Ups, pierwszy link z brzegu xd
Aisak
2 dni temu
Od Ai:
Heterogram – litery nie mogą się powtarzać (zdanie może być krótkie, np. „Wytnij gachom fliz”).

Pangram – zdanie musi zawierać wszystkie litery alfabetu (litery mogą się powtarzać, np. „Mężny bądź, chroń pułk twój i sześć flag”).

Pangram-heterogram (idealny) – zawiera wszystkie litery alfabetu i żadna się nie powtarza (to najtrudniejsza forma, jak wspomniane wcześniej zdanie z kormoranem).
Aisak
wczoraj o 8:34
Goronc! Skwar! UpaŁ! Żar!
🥵
Aisak
wczoraj o 19:51
Aisak
wczoraj o 19:52
Aisak
wczoraj o 19:53
Z filmu Zabić wspimnienia
Aisak