Wątek polityczny 2025 part 2. O Bogu i pokoju na świecie

Where Is My Mind
3 miesiące temu
Szacunek i tolerancja
Doktor Klopenburg
3 miesiące temu
Już to widzę xD
Ant
3 miesiące temu
Ministerstwo Kultury domaga się od fundacji ojca Rydzyka zwrotu 210 milionów złotych albo działki

Ministerstwo Kultury wzywa ojca Tadeusza Rydzyka, by albo zwrócił 210 milinów złotych, albo przekazał państwu prywatną działkę w Toruniu, na której za państwowe pieniądze zbudował Muzeum Pamięć i Tożsamość. Pieniądze przyznał Fundacji Lux Veritatis poprzedni minister kultury. Jego następczyni uznała, że wydawanie milionów na budowę na prywatnej działce to niegospodarność. Dlatego grozi sądem

https://tvn24.pl/fakty-artykuly/ministerstwo-kultury-domaga-sie-od-fundacji-ojca-rydzyka-zwrotu-210-milionow-zlotych-albo-dzialki-st8433536
Conie
3 miesiące temu
Znakomicie, będzie precedens do odebrania organizcjom lewackim i grupującym zboczeńców wszystkiego czym nakarmił ich Trzaskowski przez osiem lat.
Conie
3 miesiące temu
"Lekarka" – ulubienica Tuska i Trzaskowskiego, zabiła dziewięciomiesięczne zdolne do samodzielnego życia dziecko i jest bohaterką – napisał Zbigniew Ziobro.

prawę komentuje Zbigniew Ziobro, były minister sprawiedliwości. "Pamiętacie noworodki zamordowane i wrzucane do niebieskich beczek? 22-latkę, która tuż po porodzie wrzuciła żywe dziecko do pieca? Ojca, który udusił i zakopał niemowlę w ogródku? Wszyscy oni zostali oskarżeni o zabójstwo i skazani. Niektóre z tych dzieci były wcześniakami, nie miały pełnych dziewięciu miesięcy życia. A dziś? „Lekarka” – ulubienica Tuska i Trzaskowskiego, zabiła dziewięciomiesięczne zdolne do samodzielnego życia dziecko i jest bohaterką. Nikt przy tamtych ohydnych zbrodniach nie kwestionował zarzutów zabójstwa. Jednak „doktorkę”, która śmiercionośną igłę z trucizną wbiła w serduszko tuż przed cesarką, Tusk i Trzaskowski stawiają za wzór" – napisał polityk.
Conie
3 miesiące temu
Zbrodniarze z Oleśnicy poniosą zasłużoną karę.
Conie
3 miesiące temu
Polityk wskazuje że służby siłowe są tymczasem wykorzystywane do zastraszania tych, "którzy ośmielają się myśleć inaczej o działaniach ulubionej „doktorki” obecnej władzy". "Ksiądz, który w prywatnym mailu zaprotestował przeciwko temu barbarzyństwu, o świcie wywleczony w kajdankach, osadzony w areszcie, przeszukano plebanię i potraktowano go jak groźnego przestępcę. Wszystko — na polityczne zlecenie ekipy Tuska i Trzaskowskiego. Dlatego tak ważne były wczorajsze marsze w obronie życia, które przeszły ulicami wielu polskich miast" – dodaje.
Alienator
3 miesiące temu
https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/potezny-blackout-w-europie-hiszpania-i-portugalia-czesciowo-bez-pradu/8z7vgwl,79cfc278
Conie
3 miesiące temu
Jak w hitlerowskich Niemczech. Ksiądz broniący życia dzieci potraktwani jak Ulmowie przez hitlerowców, tylko rolę hitlerowców odgrywają dzisiaj slużby Tuska.
Alienator
3 miesiące temu
Myślicie, że to działanie ruskich? No i ciekawe jak długo potrwa?
Ant
3 miesiące temu
Umowa z USA ws. elektrowni jądrowej podpisana. "Współpraca nabrała nowego impetu"

Premier Donald Tusk ogłosił, że nowa umowa między Polską a USA w zakresie energetyki jądrowej daje impuls współpracy między obu krajami. Spotkanie w KPRM z sekretarzem ds. energii USA, Chrisem Wrightem, zakończyło się podpisaniem pomostowej umowy, która zapewnia większą stabilność inwestycji

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2025-04-28/umowa-z-usa-ws-elektrowni-jadrowej-podpisana-wspolpraca-nabrala-nowego-impetu/
Smerfowa Stonoga
3 miesiące temu
Szpilka
3 miesiące temu
O! Little Donald i big Don...

ald :)
Kastor
3 miesiące temu
Wright przyleciał do Polski żeby zmusić Tuska do podpisania tej umowy, a w zasadzie to weźmie udział w szczycie Trójmorza. Spróbowałaby ruda łajza nie podpisać.
Conie
3 miesiące temu
Pełna odsłona zielonego ładu.

Jak wyłączą prąd zimą, to pompiarze otworzą sobie żyły. A znam takich naiwniaków, co wyrzucili wszystko i nie mają zastępczego źródła ciepła. Przyda się wielu ludziom twardy powrót do rzeczywistości.
Ant
3 miesiące temu
Wyobraźcie sobie taką awarię jak dzisiaj jest np. w Hiszpanii w dniu wyborów

https://www.rp.pl/wypadki/art42196491-hiszpania-bez-pradu-nadzwyczajne-posiedzenie-rady-bezpieczenstwa
Conie
3 miesiące temu
SwanSong
3 miesiące temu
Republika to same zakłamane q.wy i gnidy. Sam sobie rzucaj okiem.
Conie
3 miesiące temu
Conie
3 miesiące temu

Część postów została ukryta (5510)

Zaloguj się, aby przeglądać cały wątek

Alienator
2 miesiące temu
Nie ja zacząłem personalne wycieczki.
Aisak
2 miesiące temu
Czy tu nie może być sympatycznie?
Jak w prywatnej przychodni?
TseCylia
2 miesiące temu
Ty zacząłeś. I zachowujesz się dość nerwowo, bo ktoś coś napisał nie po twojej myśli
Aisak
2 miesiące temu
Kto by został, gdyby opowi miało być odpłatne?
Alienator
2 miesiące temu
Nigdy nie zaczynam pierwszy, za to nie widzę problemu w zniżeniu się do poziomu rozmówcy.
TseCylia
2 miesiące temu
Ja poszlabym stąd, płacić za napierdalanki?
Alienator
2 miesiące temu
Pewnie, cały się trzęsę z nerwów.
TseCylia
2 miesiące temu
Ty ego zniz, bo w coś rąbnie i zaboli
Alienator
2 miesiące temu
A ja bym został. Poza tym to by rozwiązało problem klonów.
Alienator
2 miesiące temu
Może portal by wrócił do swojej pierwotnej literackiej formy.
TseCylia
2 miesiące temu
O, klony- tu masz rację
Aisak
2 miesiące temu
3 dyszki za premium - możesz być wice adminem i wywalać po 4 ostrzeżeniach.
Kusząca propozycja?
Alienator
2 miesiące temu
Jakbym miał czas na zajmowanie się portalem, to bym dalej swój prowadził.
TseCylia
2 miesiące temu
Kiedy jakiś wiersz albo prozę ostatnio dodałeś?
Aisak
2 miesiące temu
Alienator 

minutę temu

A ja bym został. Poza tym to by rozwiązało problem klonów.

Alienator 

przed chwilą

Jakbym miał czas na zajmowanie się portalem, to bym dalej swój prowadził.

Więc?
Alienator
2 miesiące temu
A po co miałbym tu dodawać?
Alienator
2 miesiące temu
Co więc?
Aisak
2 miesiące temu
Zostałbyś czy nie zostałbyś?
Alienator
2 miesiące temu
No przecież napisałem. Druga wypowiedź dotyczyła moderowania, czy też administrowania i była bezpośrednią odpowiedzią na Twoją propozycję.
Alienator
2 miesiące temu
Więc nie, nie chciałbym adminować na opowi.
Aisak
2 miesiące temu
Więc płaciłbyś i nic nie robił w kierunku poprawy.
Jeśli lubisz płacić za nic...
Alienator
2 miesiące temu
Podatki tak działają...
Aisak
2 miesiące temu
Twój nr to 5555.
Dobijemy do 10k do końca tygodnia?
E, nie, ale 8k jest realniejsze.
Conie
2 miesiące temu
Sucre
2 miesiące temu
Cudownie i nieubłaganie zbliża się ten czas BELLE EPQUE ha ha ha ha. Już w niedzielę zgodnie z życzeniem cioci von pancerfaust und kałasznikow. Spełni się marzenie naszej rudej perełki, naszej porcelany rodowej , naszej najsłodszej łyżeczki do cukru w Prusach Książęcych. Cóż to będzie za radość , feta i vivaty bez końca. Spełni się 1000 letnie marzenie. Może już PO kilku tygodniach ulice naszych miast staną się kolorowe jak wymiociny wuja Bronka PO Sylwestrze. Pożary będą wybuchać jedne PO drugich. Gwałty ! Na początku na masową skalę ale tylko nocą później kiedy wszystko się rozkręci będą się odbywały na okrągło - cudownie Belle Epoque ha ha ha ha. Policja ? Tak ! Ale tylko w komisariatach POzamykana od wewnątrz. Do tego najwspanialsze i najcudowniejsze święta na świecie Ramadan ! Nowe wysublimowane prawo. Nie to gówniane które mamy obecnie. To będzie prawo szariatu. Jeden człowiek jest w stanie załatwić każdą sprawę nie cierpiącą zwłoki. Właśnie zwłoki to słowo klucz ha ha ha. Jeden jegomość w roli oskarżyciela publicznego - społecznik, jako namaszczony przez Allacha prokurator i jednocześnie kat który w profesjonalny sposób na miejscu ( czytaj wprost na ulicy ) wykona orzeczoną przez siebie karę i odrąbie łeb maczetą ha ha ha ha. Halalalalalalalalalalalala to jest to, to są te cudowne pierwotne dźwięki zachwytu nad rajem. To wszystko to tylko drobny ułamek niekończących się rozrywek, modlitw, koszernego po islamsku koryta halal i o wiele wiele więcej. BUM ! tarara BUM ! tarara BUM !!! Allachu akbarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr - GŁASUJCIE LESZCZE I CZEKAJCIE NA JESZCZE
Aisak
2 miesiące temu
Sucre to nie Bogumił
To psychol.
Aisak
2 miesiące temu
Polskość, psia kość...

https://zapodaj.net/plik-41ZQ3MBgON
Aisak
2 miesiące temu
Aisak
2 miesiące temu
Serwis «zapodaj» usuwa polityczne pliki!
😲
Angelina
2 miesiące temu
podjarała się
Aisak
2 miesiące temu
Szukam czegoś podobnego, a to się wiąże z czytaniem regulaminu :-/
Angelina
2 miesiące temu
strasznie się podjarała ?
Aisak
2 miesiące temu
Płyń biegunka i nie sraj tu.
Mniszka
2 miesiące temu
Głodna ?
Angelina
2 miesiące temu
Głodna jak wilk !
Mniszka
2 miesiące temu
Z głodu grubasy świrują. Widziałam kiedyś, taki szał !
Angelina
2 miesiące temu
ja widziałam, jak grubaska przepychała się przy kasie, bo chciała szybko podeżreć pieczonego kurczaka
Angelina
2 miesiące temu
ale to był smutny widok, i ciekło jej z tego wora z kurczakiem
nie mogę tego odzobaczyć !
Mniszka
2 miesiące temu
Na Nazaret ! Aisak nie dostawał Szału !
Mniszka
2 miesiące temu
Zjec kurczaki, które masz schowane pod łóżkiem, albo te z szafy !
Angelina
2 miesiące temu
tak, zapasy później uzupełnisz. nie martw się.
Angelina
2 miesiące temu
Aisak
2 miesiące temu
GRUBASY ŚWIATA ŁĄCZCIE SIĘ!
GRUBASY ŚWIATA ŁĄCZMY SIĘ!
GRUBASY ŚWIATA BĄDŹCIE SYCI!
GRUBASY ŚWIATA ZADEPCZCIE CIENIASÓW!
GRUBASY ŚWIATA ZADEPCZCIE PSYCHOLI!

GRUBASY ŚWIATA DO BOJU!!!
Mniszka
2 miesiące temu
Przychodzi gruba baba do lekarza.
Lekarz pyta:
- Bierze pani te tabletki na odchudzanie?
- Tak, biorę.
- A ile?
- Ile, ile... Aż się najem!
Aisak
2 miesiące temu
👍
Mniszka
2 miesiące temu
Idzie dwóch zalanych gości przez most.
Jeden potężny siłacz, a drugi taki chuderlak.
Ten chudy mówi:
- Ja to podniosłem 200 kilo.
- A ja 300.
- To ja 500!
Nagle ni stad ni z owad pojawia się przed nimi dwóch gliniarzy i mówią:
- Dowody!
Na to gruby plum, skoczył do rzeki
Po chwili słychać z dołu wołanie:
- Toooonęęęęęę!
Na to chudy, który został na moście:
- A ja dwie tony.
Mniszka
2 miesiące temu
Ten jest zajebisty :)
Aisak
2 miesiące temu
👍👍
Angelina
2 miesiące temu
naprawdę 🙃
okruszynka
2 miesiące temu
Mentzen: ludzie Trzaskowskiego pozostawili syf i chlew.

Zarówno otoczenia Nawrockiego, jak i Trzaskowskiego zostało zaproszone do gabinetu, żeby mogli czekać w trakcie, jak my tutaj nagrywamy, bo w samym studiu nagrań było bardzo mało osób. I powiem wam, że była bardzo duża różnica pomiędzy zachowaniem się otoczenia Nawrockiego i Trzaskowskiego. Otoczenie Nawrockiego było wybitnie kulturalne i moi pracownicy nie mieli z nimi żadnych problemów, natomiast otoczenie Trzaskowskiego troszeczkę mniej. To znaczy syf, jaki po sobie zostawili w gabinetach to coś dziwnego. W sensie absolutnie się tego nie spodziewałem. Nie dowiedziałem się o tym w dniu nagrania, tylko po weekendzie, kiedy wróciłem do biura, ale to było po prostu dziwne – podsumował Mentzen.

Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji