Zmiany i rozwój Opowi

Pan Buczybór
26.09.2016
Z tego co zauważyłem ostatnia Opowi bardzo się zmieniło. Jeszcze miesiąc temu zamiast ignorować trolle prowokowaliśmy je do dalszego trollowania np.: Łowca trolli, Moniczka, Sweet1D. Teraz trolle są ignorowane i odrazu pacyfikowane. To zmiana na dobre. Opowi się rozwija i idzie naprzód. Chciałbym tu wymienić głównych inicjatorów tychże zmian
- Nuncjusz
- Shiroi Okami
- Jared
Oczywiście to nie tylko ich zasługa. To zasługa nas wszystkich. Brawo Opowijczycy! Zrobiliśmy krok do przodu.
Joker
26.09.2016
Brawo
Jared
26.09.2016
Ojej, miło mi, ale nie zasłużyłem. Zawsze się daję sprowokować panu DP, a jakbym siedział cicho, to może by już zniknął :( Ja dziękuję adminowi, bo chociaż nie wywalił DP, to wywala te jego izotopy i inne trolle. Rozwijajmy się! :D
Shiroi Ōkami
26.09.2016
Ja również nie zasłużyłam, bo w sumie niewiele robię, rzekłabym, że nic XD
Nuncjusz
26.09.2016
Ja też nie zasłuźyłem - zwłaszcza na nowy wątek
Pan Buczybór
26.09.2016
Jacy wy skromni!
Iskierka
26.09.2016
Tworzenie nowych wątków, kiedy nie brakuje starych, w których można by pochwalić głównych inicjatorów rozwoju Opowi, nie jest przejawem "pójścia na przód" tej stronki. :( Czy ten wątek wnosi coś nowego? Czy może w jakiś sposób rozwinąć to, co na Opowi najważniejsze, czyli pisanie?
Jared
26.09.2016
Nie no, serio nic nie zrobiliśmy. Ani teraz, ani przez ostatnie dwa lata. No może poza tym sędziowaniem, ale ono i tak tu było przed nami. Moim zdaniem więcej robi taka np. Rasia, która sypie dobrymi komentarzami w dużych ilościach.
Shiroi Ōkami
26.09.2016
Popieram Iskierkę i Jareda :P
detektyw prawdy
27.09.2016
Najpierw oddzielcie trollów od normalnych użytkowników, wtedy pogadamy.
detektyw prawdy
27.09.2016
Dodałbym też trolla o nicku Detektyw dupy; wyjątkowo prowokujący gość.
Arysto
27.09.2016
W takim razie wylatujesz, detektyw :) Trolle niemile widziane.
Nuncjusz
27.09.2016
wątek własnie pofrunął
Neurotyk
29.09.2016
Hip hip hurra, Nuncjusz ogarnął trolle swoją kulturom osobistom:)
13mirek
29.09.2016
Widzę temat o rozwoju. A Wy się rozwijacie? Jako grupa TWA?
Bo chyba nikt nie zniża się do skomentowania nowego, powiedzenia mu jak jest słaby i dania cennych wskazówek na dalszą drogę w przestrzeni wirtualnej.
To życzę przyjemnego rozwoju.
Jared
29.09.2016
W interesie nowego jest też się zareklamować, wyrobić sobie kontakty i komentować innych. Jeżeli ktoś tu zakłada konto, siada w fotelu i myśli: "dalej, plebsy, komentować mnie", to życzę powodzenia.
Ritha
29.09.2016
Dokładnie, Jared ma rację, nie ma jak napisać jeden tekst, który powisi na głównej kilka godzin i pójdzie w eter, a jego autor zamiast poczytać innych, pokręcić się, wyjść "do ludzi" to właśnie czeka, na co? Na owacje na stojąco? Czy że jak? Nikt tu nie siedzi całymi dniami i nie czyta każdej wrzuconej rzeczy, bo świat za szybko zapier...la, żeby każdy mógł być zauważony, bo wrzucił jeden tekst i teraz jeszcze sfrustrowany nas wszystkich za to opier...li. Celowy szum? Pewnie tak.... Pozdro ;)
13mirek
29.09.2016
Masz niewłaściwy stosunek, do stosunku, po stosunku, przyjaciółko.
Nowy nie wie, gdzie jest i jaki jest poziom., \Nie zna nikogo. Rolą starych jest go zachęcić, pogadać pod tekstem i zmotywować do pozostania.
Musisz być bardzo stara i raczej nie wychodzisz już z własnej skorupy.
Chyba nie moja bajka, jeśli w klasie są sami nauczyciele bez rozumienia własnej roli i jeden uczeń.
13mirek
29.09.2016
Nowy istotnie czeka. Zna trochę fora, ale takiego i z takim (jak wyżej opisany) stosunkiem - jeszcze nie.
Ritha
29.09.2016
Wszyscy się uczymy od siebie, piszę Ci prawdę, nie po to, żeby prowokować (ps. nie sprowokujesz mnie takimi pierdołami jak skorupa, stara, głupia, dziwna itd, musiałbyś się bardziej naprodukować), tylko żebyś właśnie coś zaczaił. Nie znasz otaczającej przestrzeni, w którą wszedłeś, tym bardziej się rozejrzyj, ale Ty postanowiłeś rozpocząć konwersację od strzelenia focha i oznajmienia, że czujesz się zrażony/urażony/oburzony, bardzo dojrzałe podejście. Oceniasz bardzo szybko. Myślę, że powinieneś zacząć jeszcze raz z przywitaniem i przede wszystkim zluzować, jestem Ritha, miło mi 13mirek :)
Jared
29.09.2016
Masz jedną publikację na tej stronie, a Twój pierwszy komentarz to narzekanie, jaki ten świat zły. Możesz wejść na imprezę, gdzie nikogo nie znasz i czekać, aż się nad Tobą zlitują i zaproszą do zabawy. Możesz też wziąć sprawy w swoje ręce i sam wyjść do towarzystwa. I rolą starszych nie jest głaskanie Cię po głowie i zachęcanie do wyjścia z dziupli. Ja, jako "starszy", przynajmniej sobie nie przypominam, żebym podpisywał taki aneks do regulaminu, zakładając tu konto. Ludzie są tu, by dzielić się swoją twórczością i czytać teksty, które oni SAMI WYBIORĄ. Jeżeli liczyłeś na milion komentarzy bez wkładu własnego, to chyba nie wiesz, jak ten świat działa.
Ritha
29.09.2016
Jared Ty starszyzno plemienia xD
Jared
29.09.2016
Starszyzna :D Fajna sprawa, chciałbym być takim szamanem indiańskim, pykać sobie fajkę wodną i gadać upalony o duchach :P
Ritha
29.09.2016
To Nazareth bardziej pasuje XD
13mirek
29.09.2016
Świat jest dobry tylko ludzie do dupy.
Ilość Twoich tłumaczeń świadczy o jakimś niepokoju.
Mam wrzucić cztery utwory i skomentować pięć obcych, aby ktoś uznał, że warto do mnie zajrzeć?
Śmiechu warte.
Mnie broni i rekomenduje (bądź nie) to, co piszę. Jeśli tu panują inne zasady, to trzeba to w regulaminie zawrzeć.
Niektóre portale wymagają iluś komentarzy, aby wstawiać. Tu nie.
Ritha
29.09.2016
Ilość moich tłumaczeń świadczy, że lubię sobie pogadać/popisać, bo MOGĘ :) Szykuje się kolejna gównoburza, wytasowuję się z niej zanim, wpłynie na mój poziom emocjonalny, kawę już dziś piłam. Poczytaj, ludzi, tych do dupy też, wtedy na pewno się zainteresują. :)
13mirek
29.09.2016
I ja się wytasowuję.
Znam sporo osób piszących na portalach. I oni mnie.
Tu nie znam nikogo. To dziwne.
Więc powodzenia w wytasowanej skorupce.
Jared
29.09.2016
Powodzenia i Tobie, widzę że wolałeś zmarnować swój czas na antyreklamę swojej twórczości i siebie samego, zamiast utylitarnie dać coś od siebie i otrzymać coś w zamian. :) Twoja sprawa, chłopie. Zawsze możesz darować sobie tę plantację skorup zwaną Opowi.pl i poszukać szczęścia gdzieś, gdzie docenią Twój ogromny talent. :)
Arysto
29.09.2016
O kierwa, przyszedł koleś z koneksjami, trzeba pokłony bić.
Albo oszczepem rzucić.
Uga-buga.
Neurotyk
29.09.2016
Ale rozwinęło się dyskusja:)

Ja, na przykład, nie reklamuje się a moje wspaniałe i wybitne wiersze zawsze mają - raz więcej, raz mniej - komentarze:)
Jared
29.09.2016
Neurotyk, Ty nie musisz, jesteś tu lubiany, zawsze coś robiłeś na forum, udzielałeś się itd. A jak ludzie zajrzeli i zobaczyli, że wiersze masz dobre, to i sami wracali. I o coś takiego właśnie mi chodzi.
Neurotyk
29.09.2016
13Mirek ma rację, że to, co dobre, znajdzie szybko odbiorców, np. Moje genialne wiersze XD
Ritha
29.09.2016
Neuro Moja wena to Irena xD dudni mi w głowie ten wiersz od m-cy xD
Neurotyk
29.09.2016
Jared, ja lubiany? Przez kogo???:D
Ritha
29.09.2016
Przez ateistów, pół ateistów, i wierzących po uszy. Czyli wszystkich :)
Neurotyk
29.09.2016
Ritha, miło mi:)

Polecam moje teksty - tak na marginesie:)
Jared
29.09.2016
Ja Cię tam lubię, chociaż nie zawsze się zgadzamy w światopoglądzie i polityce :P Wnosisz taki powiew entuzjazmu :P
Ritha
29.09.2016
Ojej, to ja też polecam moją twórczość perfidnie, i polecę też ziomków Nazaretha i Okropnego, których przeczytałam zdaje się wszystkie teksty i jestem przez to lepszym człowiekiem. Amen :)
Neurotyk
29.09.2016
Jared, chyba powiem homofobii i antynunjuszizmu:)
Neurotyk
29.09.2016
Nuncjusz, to żart:) Uwielbiam Cię:D wrócies już z roboty?
Neurotyk
29.09.2016
Powiew#
Arysto
29.09.2016
A ja jestem Kuba.
Arysto.
Ślepiec.
Zajebistość i skromność w czystej formie.
Jared
29.09.2016
Eee, możemy się kłócić i drzeć mordy, rzecz ludzka, ale chyba cięźko nam chować urazę :P
Neurotyk
29.09.2016
Zapomniałem- polecam teksty Rithy - historie z życia wzięte w groteskowej formie podane, a przynajmniej tak mi się wydaje...

No, ale polecam:)
Ritha
29.09.2016
I wiecie co i teraz to powinny takie kwiatuszki różowe, baloniki i serduszka się unosić jak się wchodzi na ten wątek :D
Dzięki Neuruś, wszystko się zgadza :)
Neurotyk
29.09.2016
Ritha, piękne zdjęcie:)
Wracam do pracy:)
Ritha
29.09.2016
XD oczywiście
Jared
29.09.2016
O tak, bardzo ładne. :) Ja też znikam :3
Ritha
29.09.2016
Mhym mhym ;)
Anonim
29.09.2016
W sumie, opowiem Ci bajkę, drogi użytkowniku Mirku,

Była kiedyś sobie dziewczyna.
W szkole widzieli ją raz, dokładnie w dniu rozpoczęcia roku. Gdy skończyła się akademia a wszyscy udali się do klas, ona poszła razem z nimi. Czujnie obserwując każdego z nich, usiadła w ostatniej ławce, tuż pod oknem. Rząd był pusty, by nawet nie powiedzieć, że połowa krzesełek w klasie kurzyła się przez kolejne dni. To była ilościowo mała klasa - liczyła dwudziestu uczniów, a krzesełek było trzydzieści pięć.
Dziewczynka więc usiadła sobie na jednym z nich pierwszego dnia. Cieszyła się, myślała: nowe miejsce! Fajnie!
Po pierwszym dniu jednak postanowiła unieść dumnie głowę. Założyła na ramiona pelerynę niewidkę. Nikt jej nie widział! Nawet nauczyciele zaczęli mieć wątpliwości, uczniowie słyszeli czasami tylko szelest któregoś krzesełka, ale nigdy nie widzieli gdzie jest.
Tak mijały dni. Dużo dni. Dziewczynka codziennie ubierała pelerynę niewidkę do szkoły. Chciała przecież zostać doceniona i pochwalona za pomysł. Ale... ale powoli nikt nie zwracał na nią uwagi.
Pewnego dnia się zdenerwowała. Wbiła do klasy, gwałtowanie rzucając pelerynę na ziemię.
Uczniowie się przerazili, nauczyciel zdenerwował, a ona? Ona zaczęła mocno krzyczeć i płakać, ponieważ nikt jej nie widział. Wtedy nieśmiało podniósł rękę chłopiec, siedzący w ostatnim rzędzie. Wstał, troszkę zdenerwowany, gdy udzielono mu głosu. Pochylił głowę, podniósł długopis, wziął głęboki wdech. Zebrał w sobie odwagę i spojrzał na rozpłakaną dziewczynę.
- Moja mama zawsze mówiła, że pieniążki na drzewach nie rosną. Myślę, że szacunek oraz empatia także.

Morał z bajki taki drodzy użytkownicy, że czytelnicy na drzewach również nie rosną. Drogi więc kolego Mirku! Jeśli chciałbyś czytelników odłóż pelerynkę na półkę, wsadź ją do szafy. Otrzyj łzy i do przodu. Nie musisz wstawiać miliard komentarzy, nie musisz wstawiać ogrom reklam, ale wystarczyło kulturalne: dzień dobry. Na przykład, to proste, prawda? Każdy do każdego dojdzie, każdy do każdego kiedyś zajrzy, bo to mała strona, ale jakie wrażenie pozostawi po Tobie Twój ton wypowiedzi? Jak świadczy to o Tobie?
Jako dziewczynka kochałam wspinać się na drzewa, jako czytelnik na nich nie rosnę i nie produkuję z siebie miliardy komentarzy, aby wszystkich "zaliczyć" na portalu. Komentuję takich, którzy w jakiś sposób mnie zaciekawią. Spójrz! To jak z książką w księgarni. Okładka, tytuł, autor! Łał! Tyle tego, do wyboru, dla ciekawości.
Ale co widzę w Tobie? Gdzie cię widzę? W księgarni objawiła mi się książka blada, bez wyrazu, która nagle rzuciła we mnie kulą ognia! - jak to mam odbierać? Jak to zaklasyfikować? Co o tym sądzić? Będzie to pozytywne?
Jeśli trafię do szpitala z powodu oparzeń - nie.
Unikam dawania rad, jednak zasugeruję Ci coś, jako użytkownik młody - nie ziej ogniem. Wbrew pozorom ludzie są dobrzy, a kultura choć zanika, to nadal funkcjonuje. Podobnie jak takt.

Niemniej życzę Ci powodzenia w pisaniu i indywidualnej twórczości.
Okropny
29.09.2016
A ja polecam Nożyczki, cokolwiek ona ma na ten temat do powiedzenia (a raczej mało się odzywa).
Nuncjusz
29.09.2016
Neuruś już jestem
Neurotyk
30.09.2016
A ja dziś na 5 rano do pracy...
Nuncjusz
30.09.2016
Ja na 6 ale o 5 wychodzę
Ritha
30.09.2016
A ja na 7, a wychodzę kwadrans wcześniej i biegnę przez pół miasta jak popieprzona, ha! To jest sztuka, a nie tam... 5 ;p
Okropny
30.09.2016
Życie na krawędzi!
Ritha
30.09.2016
Non stop :)

Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji