Haiku zestaw 1

szary świt

biegnę na tramwaj

widmo

 

Łopot serca

Z zamknietych dłoni

Tylko skrzydła

 

Twarz w dłoniach

Jesienne czerwone słońce

Za brudną szybą

 

burzowe chmury

próbują chwycić fale

ślady na piasku

 

Mróz oszronił park

Pies nie chce wyjść na spacer

Na półpiętrze śpi nikt

 

marzec

kot pod drzwiami

zostawił mi mysz

 

ostatni dzień

przez ściany stodoły

zakurzone słońce

 

piskle

oddala się od gniazda

tysiącem mrówek

 

Świt

Wiatr przykrywa liśćmi

Bezdomnego

 

pociąg towarowy

z wagonów wystają ręce

Następne częściHaiku

Średnia ocena: 1.0  Głosów: 1

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (1)

  • Atriskel dwa lata temu
    "Na półpiętrze śpi nikt" to mi utknęło w głowie i tu chyba setno tkwi .... bo to może być ktoś dla kogoś a nikt dla kogoś innego lub, że tylko ściany tam śpią.

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania