Siedem ślicznych świerszczyków

Siedem ślicznych świerszczyków skacze sobie w swierszczykowym strumyku,

W skowronkowym śpiewie, w szumie słodkim słodem skradają sie,

Szepcąc słówka, szeptem słodkim szeptali trele tonami trolnem.

Słuchały ich sowy, składały dłonie w pokłonie słodziutkim dźwiękom.

Wrony wrzały, wrzały wrony jak wiatr wrzeszczący w strasznej burzy,

Szedł lasem, straszliwy, wszedł wrony krzyknęły nagle,

Świerszczyki zapłakały słonecznym płaczem, wtedy wrzasnęły wrony.

Średnia ocena: 0.0  Głosów: 0

Zaloguj się, aby ocenić

    Napisz komentarz

    Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania