Poprzednie częściwiersz o złych ludziach
Pokaż listęUkryj listę

wiersz napisany bez wymóżdżania się

rzeczy zapominają się dziać. porywa nas prąd światła.

język nie może znaleźć w buzi cukierka, choć z telewizji

płynie przekaz, że on tam jest na pewno. no i godzina

bardzo późna. sprawy mają się nijak, pył w głowie

przesypuje się z lewa na prawo. Kartezjusz spacerując zaułkami

miasta nie pomyślałby ani słowa. płacz przypomina dziką rzekę,

którą wielcy tego świata próbują obrysować kredą.

 

z zaułku, na środek chodnika, wyskakują karły. przerastają

mnie o dwie głowy. o dwie. a przecież ja przerastam miejski

tłum o najmniej jedną. tylko na pierwszy rzut oka nie widać, kto

jest wyższy, kto jest kim. staję na szczudłach. przewracam się.

staję znów. słyszę śmiech pełny jak pomarańcze.

 

słyszę, jak w brzoskwiniach przelewa się sok.

Średnia ocena: 4.0  Głosów: 4

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (13)

  • Pobóg Welebor dwa lata temu
    Przeczytam później na spokojnie, szykuje się uczta. Pozdrawiam ?
  • Unikat dwa lata temu
    słuchaj, wybacz, ale spytam wprost: czy ty wiesz co zrobić, żeby nauczyć pisać się wiersze? Ja tego bardzo potrzebuję, a nigdy nie znałem żadnego poety, z którym mógłbym o tym pogadać. Poza tym poeci z innych miejsc nic nie potrafią.
  • Pobóg Welebor dwa lata temu
    Przeczytałem. Kartezjusz, który nie pomyślałby ani słowa bardzo do mnie przemawia. Twoje texty urągają logice, i to jest w nich wielkie.
    Nauczyć się? Chyba trzeba samemu. Co zrobić, pytasz? Nie słuchać żadnych rad, iść na instynkt. Nie podobają Ci się Twoje wiersze? Bo dla mnie są genialne.
  • Unikat dwa lata temu
    To miłe co mówisz, bardzo miłe. Są genialne dla ciebie, to bardzo miłe. Dziękuję.
  • Unikat dwa lata temu
    Mam całe życie, żeby robić postęp za postępem...
  • Pobóg Welebor dwa lata temu
    Jak chcesz, to napisz do mnie na welebor@o2.pl
    Skumamy się. To będzie zaszczyt dla mnie, jeśli zechcesz. Pozdrawiam ?
  • Unikat dwa lata temu
    Napiszę z wielką chęcią!
  • Unikat dwa lata temu
    Już napisałem.
  • Pobóg Welebor dwa lata temu
    Już czytam
  • rozwiazanie dwa lata temu
    Lekceważący tytuł nie zachęca do czytania.
  • Unikat dwa lata temu
    A wiesz, że nie pomyślałem, że tak zostanie to odebrane? No, ja nikogo nie lekceważę w każdym razie. Jak sądzę szczere oceny skoczą do 4.8 - 4.9, inaczej będę płakał, serio !!
  • Nuria dwa lata temu
    Przeczytałam z niekłamaną przyjemnością :)
    5!!!
  • Unikat dwa lata temu
    Co za szczęście !!:))

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania