Poprzednie częściChcę być kochana

Chce pisać wierszyki i książki dla dzieci. Co o tym myślicie?

Miś

 

Pewnego ranka miś obudził się ze smutną miną

miał spotkać się ze swoią rodziną

natomiast ani babcia ani dziadek

wczoraj go nie odwiedzili a to chyba nie przypadek

bardzo tęsknił za nimi

i został tylko ze swoim

wspomnieniami o tym jak babcia się uśmiechała

i dziadka mocno przytulała

Nagle patrzy przez okno i nie może uwierzyć

ale z brakiem wiary musi się zmierzyć

bo babcia i dziadek idą w kierunku jego domu

Okazało się że mieli przygode o której nie mówili jeszcze nikomu

na widok wnuczka się bardzo ucieszyli

a później mu pokazali jakie łatne ubrania

dla niego wspólnie uszyli

nie mogli przyjść w sobote

chociaż mieli ochote

jednak okazało się że samochód się już do użytku nie nadawał

bo co dziadek nim ruszał to się zatrzymywał i ustawał

na szczęście udało się mechanikowi go naprawić

więc do misia dzisiaj przyjechali i mogą się z nim bawić.

 

Serce

 

Każdy człowiek ma serce które bije

i dzięki temu żyje

na tym świecie

i chyba już wiecie

że życie człowieka to dar

które ma w sobie urok i czar

Wszystkie dzieci są wyjątkowe

Za co daje sobie uciąć głowe

Kiedyś będziecie dorosłe i samodzielne

ale na razie nie jesteście tak dzielne

I potrzebujecie pomocy

W dzień i czasami w nocy

Wszyscy głęboko ufamy

Bo was dobrze znamy

Że gdy dorośniecie

Będzie dobrzy w lecie

I w każdej innej porze roku

A My będziemy stać z boku

podziwiając was

a uciekający czas

Sprawi że będziecie mieć własne dzieci

Dla których słońce zaświeci.

Średnia ocena: 3.0  Głosów: 3

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (4)

  • Johnny2x4 17.02.2022
    Po mojemu, jeśli chcesz coś robić to to rób, a nie pytaj innych o sens. Jeśli nie spróbujesz, nie przekonasz się. :)
  • Angela 17.02.2022
    Nie rozwijasz się, nawet nie starasz, więc jak to sobie wyobrażasz? Jest słabo, powtarzalność tekstów i
    mimo ich sporej ilości, zero progresu.
  • Karola457 17.02.2022
    Dziękuje za ocene. A co myślisz o tym wierszu?
    Doskonale rozumie że czasami przychodzą gorsze momenty
    i można wpaść w krąg zaklęty
    czarnej i nie ustajacej goryczy
    która tylko o cierpieniu krzyczy
    wiem że czasami trzeba wylać tony łez
    jeśli w ogrodzie życia przestaje kwitnąć bez
    Chciałbym Cię objąć całą swoją mocą
    aż zobaczysz światło nocą
    dodać ci wiary że twój świat jeszce będzie wspaniały
    a problemy znikną jakby nigdy nie istniały
    ale dopóki w twym sercu róża rozkwita
    która się z życiem wita
    pielęgnuj ją i podlewaj
    wesołe piosenki śpiewaj
    doceniaj uroki nieba
    i że nie zabrakło Ci chleba.
  • Angela 17.02.2022
    Karola457 poczytaj trochę wierszy, może czegoś się nauczysz i koniecznie dawaj komuś
    teksty do sprawdzenia.
    Nie idź na ilość, postaraj się bardziej w jakość.

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania