Cytaty II ;)

wikindzy
5 miesięcy temu
zsrrknight
5 miesięcy temu
ale czy to potrzebne? Za rok tamten wątek będzie miał dziesięciolecie - mógłby przetrzymać do tego czasu
wikindzy
5 miesięcy temu
Czy ja wiem? 5000 oznacza koniec i zaczyna się nadpisywanie, widać pięć tysięcy i pięćdziesiąt najnowszych, reszta, nie do odkrycia, na logikę szkoda by ginęły cytaty, a dziesięciolecie tamtego nie ominie, przecież stoi...
wikindzy
5 miesięcy temu
Margerita godzinę temu
"ZielonoMi eh widziałam w programie, że brakuje przecinków, ale boje się je wstawić, że zrobię to źle"
Grafomanka
5 miesięcy temu
Całkowity brak pojęcia... a chwalenie się wydawaniem niczym najbardziej poczytna autorka. A w tych tekstach sieczka...
ZielonoMi
5 miesięcy temu
Ale to te jakieś osiągnięcie, nikt tak zjebać tekstu nie potrafi. Kiedyś spróbowałam dla jaj napisać z babolami, to wcale niełatwe. Człowiek odruchowo wstawia te przecinki, kropki... Jak wrzuciłam dla zabawy na Lola, to mnie zapytano: "co to?". 😅
droga_we_mgle
5 miesięcy temu
"Ludzie niejasno zdają sobie sprawę z tego, że istnieją początki. Zastanawiają się na przykład, jak dojeżdża do pracy kierowca pługa śnieżnego albo gdzie autorzy słowników sprawdzają pisownię słów." - Terry Pratchett, "Wiedźmikołaj"

Na początek nowego wątku :)
Vampire Fangs
5 miesięcy temu
„Za dnia odczuwamy lęki, które zamieniają się w potwory. Wampiry w dzień śpią zamknięte w ludzkich sercach. W nocy straszą nas w koszmarach niczym obudzone zło” – Vampire Fangs

Cytat wymyśliłem, gdy miałem w nocy koszmar jak zagryza mnie agresywny i wściekły pies. W dzieciństwie bałem się psów.
AriaSan
5 miesięcy temu
W odpowiedzi do cytatu wyżej
"w snach spotykasz tych, których karmisz za dnia" :)
AriaSan
5 miesięcy temu
"wszystko co materialne upadnie, to co powstało z natury będzie żyć wiecznie"
~osoba mi bliska
o nim pseud
5 miesięcy temu
"W duszę, do mózgu, do podświadomości nie zajrzycie – nawet do własnej. Możecie przypuszczać to tylko. A gdybyście myśleli, nawet szczerze, że poznaliście dokładnie mnie lub siebie, lub kogoś, to ulegniecie złudzeniom." S. Piasecki, Piąty etap.
Conie
5 miesięcy temu
Po gospodarskiej wizycie u rudego farfocla kanclerze Szolc ogłosił że przejmuje na siebie WSZELKIE zobowiązania finansowe w rehabilitacji i leczeniu wszystkich osób poszkodowanych w bitwie pod Grunwaldem.

https://x.com/poprawnym2/status/1808469355451093057/photo/1
AriaSan
5 miesięcy temu
" Przemijanie jest rzeczą naturalną, kochaj siebie i swoje otoczenie, ponieważ i one kiedyś odejdzie" ~ AriaSan
SwanSong
5 miesięcy temu
Wklejanie cytatów samego siebie to już wyższa forma arogancji.
Adin dwa tri
5 miesięcy temu
Coś czuję, że dopiero rozwija skrzydła
zsrrknight
5 miesięcy temu
"wus wus", sensol
zsrrknight
5 miesięcy temu
arogancja to nie wiem. Niektórzy po prostu lubią dzielić się swoimi złotymi myślami, nie wiedząc, że wygląda to trochę śmiesznie...
Vampire Fangs
5 miesięcy temu
Lubię zamieszczać w tym wątku własne myśli.
zsrrknight
5 miesięcy temu
to dobrze
zsrrknight
5 miesięcy temu
"Neurotyk 26.02.2016
To JEST portal nas WSZYSTKICH.

NIKT nie może (oprócz moderatora forum, który nie istnieje) uzurpować sobie w TYM wątku PRAWA, co jest ciekawą rozmową, a co jest "pitu, pitu" tylko.

NIKT, nawet weterani, doświadczeni, mający rodziny i ośmioro dzieci – nie mają moralnego prawa do OBIEKTYWNEGO stwierdzania, że TUTAJ to pitu, pitu i że na takie coś nie ma MIEJSCA NA OPOWI, pl.

A więc kochani: pitolmy!

(dla mnie pitolenie jest nie raz inspiracją do pisania, a jeżeli ktoś wątpi w moje zdolności, to proponuję zajrzeć do moich wierszy)

BAJ

Anonim 26.02.2016
XDDDDDDD
ok
więcej tu nie zajrze :)
lećcie z tym od zera do nieskończoności aż wam sie znudzi
bo w końcu sie znudzi, zapewniam :)"

ktoś wie kto był tym anonimem? Obstawiam Nuncjusza, ale nie jestem pewien...

Część postów została ukryta (301)

Zaloguj się, aby przeglądać cały wątek

Vampire Fangs
2 miesiące temu
Wiem, że cytowanie samego siebie jest trochę niepokojące, ale zmieniłem się.

„Stwierdziłem, że życie jest piękne. Nie można szukać w nim zła i przemocy”.

„Poezja jest pięknem, którego nie można zatruć głupimi i nieudolnymi wierszami o śmierci i okrucieństwie”.
Bettina
2 miesiące temu
Shapiro , Mẹżczyźni obce lądy" ? Chyba jakos tak, nie jestem tlumaczem, pisze w tej książce o przyjazni chlopaka z matką, ktora przechodzi w cykl zombie. Nie umie powiedziec - Nie. Wychowany na perswazji (hm, moze to byc dziewczynka) . W szkole jest otwartym, pelnym zycia , w domu staje sie zombie I na pytanie co tam - mowi - nic.
droga_we_mgle
2 miesiące temu
"Za niedokształcenie mas częściowo odpowiada także popkultura. To przez nią chętniej zgłaszamy się do lekarza z krwawiącym uchem (bo coś podobnego przytrafia się złoczyńcom w filmach na chwilę przed śmiercią) niż krwawiącym odbytem (który widuje się tylko w bradziej... niszowych produkcjach). W efekcie posiadacze raka jelita grubego z przerzutami siedzą w domach, natomiast pęknięte bębenki uszne trafiają w pięć minut na SOR.

Adam Kay, "Nielekarz, czyli jak wyleczyłem się z medycyny"
o nim pseud
2 miesiące temu
"Grafomanka 8 godz. temu
Grisza, lubisz spokojne kobiety, takie w sensie posłuszne i potulne?

Grisza 8 godz. temu
Grafomanka, oddalamy się od tematu, a wszystko, co miałem istotnego w tej materii do powiedzenia powiedziałem rano."

XD
Grafomanka
2 miesiące temu
Jak to dobrze, że pseud nie chodzi za moimi wpisami, bo jakby zaczął chodzić, to bym zaczęła się bać, że jakiś psychopata mnie dopadł... XD
Techniczny Pawarotti
2 miesiące temu
Izabela 77 2 min. temu
Grafomanka żałuję,. że posłuchałam koleżanki angeli i napisałam ten wiersz pojednanie, bo wcale tak nie nyslę, sama zaczęła mnie atakować i się doigrała kurwa jedna, a teraz ty zaczynasz, tyle że ja już nie pisze a angele super że wygoniłam, bo ciebie też atakowała o ile pamiętam, powinnaś mi dziekować
droga_we_mgle
2 miesiące temu
"Żeby przestano w nas wątpić, musielibyśmy przestać istnieć, po prostu." ~ A. Camus, "Obcy"

Jeden z tych, które potrafią być cholernie motywujące, gdy się im chwilę przyjrzysz... I jeden z moich ulubionych.
Bettina
2 miesiące temu
Stefan Twardoch mówi jak nie Polak - Nigdy nie wiem co calkiem sie wydarzy I do końca...nie mam narracji wszech wiedxących.

Bettina
o nim pseud
2 miesiące temu
Grafomanka 33 min. temu
"Cain, ja nigdy złośliwe, zawsze konkretnie i na temat. Tylko ty chyba masz problem ze zrozumieniem tego albo oceniasz wg siebie"

"ja nigdy złośliwe" :)))
ZielonoMi
2 miesiące temu
Grafi - "o to, żebyś nie słuchała moich rad, tylko Zielonej, bo ona zna się na poezji lepiej ode mnie, a ja wcale"... Cała Graf!🤣Lubię Ją.😆
ZielonoMi
miesiąc temu
"patrz i się ucz" - Mar.
kasiaczek
miesiąc temu
realista wczoraj o 10:31
ireneo Jak zwykle w głowie ci się pomieszało i mylisz przyczynę ze skutkiem. To Bóg stworzył człowieka na obraz i podobieństwo Swoje a nie odwrotnie. Tobie nawet moja Polonistka sprzed 70 laty nie jest w stanie wyprostować wypaczonego myślenia. Bo kto ma dziurę rectomanii ( to po łacinie od słowa odbyt-aby cię oświecić nieuku) w głowie, temu nic nie trzyma się kupy , bo myślenie z głowy przeniosło się do dupy.
Techniczny Pawarotti
miesiąc temu
"Spalone
Dzisiaj spaliłem nasze ostatnie wspólne zdjęcie. Dwoje ludzi w objęciach, z nadzieją wpatrujący się w przyszłość, a może tylko w obiektyw aparatu. Nie wiem.

To zabawne, z jaką przyjemnością ogień pożera piękne wspomnienia, pieszcząc językami uwiecznione postacie, zanim znikną i obrócą się w popiół. Czy byłby równie żarłoczny, gdyby fotografia uwieczniała nieszczęście? Nie sądzę.

Do wczoraj miałem jeszcze odrobinę nadziei, kiedy stanęła w moich drzwiach, chcąc się pożegnać. Pomyślałem wtedy, że jeśli zobaczy samą siebie, inną niż zazwyczaj, targaną namiętnością, żarząca się ciemnoczerwonym płomieniem jak węgle w kominku, zostanie.

Wciągnięta do mieszkania odwracała głowę, unikając pocałunków. Kilka godzin później, wyczerpana usnęła na kanapie w salonie. Nie usłyszała melodii Eternal Love z głośnika w telefonie, gdzie na wyświetlaczu pojawiła się twarz męża. Klęknąłem, chcąc przez chwilę kontemplować piękną twarz ukochanej.

Po bladym policzku śpiącej spływała pojedyncza łza. Przegrałem."
droga_we_mgle
miesiąc temu
"I got a picture of what matters and I keep it close to my heart
It's a little faded but so am I"

➫ Art of Dying, "Best I can"
droga_we_mgle
miesiąc temu
"Głupie myśli ma każdy, ale mądry je przemilcza" - Wilhelm Bush
pitolik
miesiąc temu
Grain 2 godz. temu
Ty jesteś powtarzalny, łżesz komuchu, bo komuch jest powtarzalny, jak każde kurewstwo.
Vampire Fangs
miesiąc temu
Vampire Fangs 23 min. temu
pitolik - Przestań już pisać, bo pęknę jak Smok Wawelski, tylko ze śmiechu. Twoje komentarze bardzo mnie bawią…

pitolik minutę temu
Vampire Fangs, Naprawdę nie chciałem, byś został smokiem.
Cain
miesiąc temu
"Scooby Doobie Doooo!” – Scooby-Doo
pitolik
3 tygodnie temu
Motylica Wątrobowa wczoraj o 22:12
"przypiąć mu jedną elektrodę w odbyt, a drugą na końcówkę penisa, a potem razić prądem?"
Bettina
3 tygodnie temu
Veto.
pitolik
3 tygodnie temu
Zrywamy obrady
pitolik
3 tygodnie temu
Bettino, zmyliłaś mnie w stosunku do wątku
pitolik
3 tygodnie temu
piliery 33 min. temu
"Są jakieś granice. Obrażasz publicznie człowieka, któremu zapewne do piet nie dorastasz. Miej świadomość, że ten, godny pożałowania, wpis przekażę."
o nim pseud
3 tygodnie temu
"o nim pseud 20 min. temu
"nieprawda, pisałam że mogę odejść..." No wiesz, nikt tu nikogo pod lufą karabinu nie trzyma

Grafomanka 19 min. temu
też prawda... więc i nie ma powodu pisać o mnie, gdy mnie nie ma... prościutkie jak drucik"
Logika :)
Grafomanka
3 tygodnie temu
takich prostych rzeczy nie rozumieć i jeszcze zarzucać brak logiki... co za typ
o nim pseud
2 tygodnie temu
"pitolik 2 godz. temu
A, a jak wypijesz, to bierze Ciebie na seks? Bo mnie kiedyś to zawsze po wypiciu, a teraz, to już po wypiciu szczególnie wcale, od niedawna"
o nim pseud
2 tygodnie temu
"Grafomanka 2 godz. temu
Poeci... muszę mieć muzę, żeby tworzyć... a ile o jednej można pisać, stąd potrzeba więcej, dużo więcej... xD "
pitolik
2 tygodnie temu
słone paluszki przed chwilą
"pitolik,
Chodziło o zwykły sex z oblechem, a nie o kamasutrę."
pitolik
2 tygodnie temu
Aleks99 przed chwilą
"aż mi włosy wokół pępka zasieki utworzyły na sztywno"
pitolik
2 tygodnie temu
"Jestem adwokatką debili. Taki mój los."
pitolik
2 tygodnie temu
"Wspomnienia po muchomorach, to nie wspomnienia."
pitolik
2 tygodnie temu
słone paluszki 2 min. temu
"Chyba rzygnę🤮"
pitolik
2 tygodnie temu
Grafomanka przed chwilą
"o nim pseud, przypomniałeś mi... mam gdzieś jakiś sprzęt do masażu, kiedyś kupiłam i na początku mnie masował ale później zapomniałam o nim. idę szukać..."
droga_we_mgle
ponad tydzień temu
"Tato... to naprawdę ty...?
- Tak, synu.
- Ale... dlaczego nagle masz cztery ręce?" - Ninjago: Mistrzowie Spinjitzu (taka animacja ze świata LEGO)
pitolik
ponad tydzień temu
NihiluśSmurf 05.04.2019
"Dzień dobry jestem tu nowy i nie wiem, gdzie mogę wpisać że: Okropny zsie oraz ma wklęsłego i wchodzi do Biedronki z towarem z Żabki, a potem płaci za niego drugi raz przy kasie, geniusz. Chcę aby jak najwięcej osób się mogło o tym dowiedzieć, to który wątek wybrać?"
pitolik
ponad tydzień temu
Bogumił 31.07.2019
"Halmar jesteś genialna opisałaś więzi łączące TWA"
Conie
ponad tydzień temu
Baca siedział na zydlu przed swoją chałupą, trzymając głowę w rękach. Nie uszło to uwadze gazdy Jończyka, który przechodził obok chałupy bacy:

- Co wy się tak baco frasujeta? – zapytał gazda, zatrzymując się przy płocie. Baca wypuścił głowę ze swoich rąk i bez entuzjazmu odpowiedział:

- Ano waham się, gazdo Jońcyk!

- A to dlaczego tak się wahacie, baco? – znowu zapytał gazda.

- Ano waham się dlatego, ze wczoraj my razem z Maryśką byli na weselu u Gąsienniców…

- To Gąsiennice wydawali swą córeckę Jagnę? – zapytał stojący przy płocie gazda…

- Ano wydawali, wydawali… - bez entuzjazmu odpowiedział baca.

- To tak tam bidnie było na tym weselu u Gąsienniców? – dopytywał gazda…

- A gdzie tam bidnie! – ożywił się baca. – Było na bogato! Kapela Golców z Murzazichla pzygrywała, szpritus i wódka lali się litrami, a daniów różnorakich było tyle, ze wszystkie weselnicy się pożygali! Jak byśta tam gazdo byli, to tyz byśta zygali! - podsumował baca.

- To zecywiście na bogato było… – przytaknął gazda, dodając: - To cemu wy się teraz tak baco wahacie?

- Ano dlatego gazdo Jońcyk, ze mi na tym weselu Maryśkę tzy razy zgwałcili, a jakżem stanął we w jej obronie – łorcykiem po plecach dostał i ktuś mi taką fangę pod oko doł, że ledwo dzisioj widzę…

- To dlacego tak się dzisiaj baco wahacie?

- Ano waham się teraz gazdo Jońcyk, bo dostałem zaprosenie na poprawiny. I waham się, cy pójść dzisioj z Maryśką na te poprawiny – cy tyz nie pójść???…
Bettina
ponad tydzień temu
Wszechświat nie rozpada siè w chaosie ale w materii.
B.K.
Bettina
ponad tydzień temu
Antymateria jest podzielna.
pitolik
ponad tydzień temu
Materia przenikliwa
o nim pseud
ponad tydzień temu
à propos... materialistka mi się trafiła, zrywam.
pitolik
ponad tydzień temu
Ale nie ta, ona nie jest
o nim pseud
ponad tydzień temu
Nie, ona wcale
słone paluszki
tydzień temu
sunburst [27.11.2024]

Grain impotencie seksualno-intelektualny, (...),
jedną nogą w grobie łyse bydle, a dalej będzie szczuł, srając w pampersa.

Jaki ty chcesz świat dla twoich wnuków odklejony pojebie?
pitolik
6 dni temu
Alienator godzinę temu
"Po prostu chodzi o to, żeby tych zadowolonych było więcej niż niezadowolonych."
pitolik
6 dni temu
zsrrknight 4 godz. temu
upieczony indyk ma trochę podobny kolor jak indianin. To może dlatego...
pitolik
4 dni temu
Aisak 25.08.2019
"Moje niebo płonie :)"
pitolik
4 dni temu
ireneo ponad tydzień temu
"o nim pseud
Tyś jednak panie chlopie kochany nic nie zrozumiał. Zamiast odpowiedzieć na pytanie wchodzisz z pomyjami na pytającego.
Powtórzę zatem
- Środek życia, brzydota..., a wedle jakich i czyich to, panie chłopie kochany, kryteriów?!
Uposzczę - czy ty oceniasz wedle środowiskowego chowu kto jest brzydki i ładny oraz ile czasu ma trwać życie?
Czy teraz już trybisz czy odpowiesz jak piaskownicowy usmarkany- ireneo, ale ty jesteś tępy. A może jak jeden tu taki hejterski miot, grajn chyba - uniwersalnie - ja wiem lepi bom pracował w telewizji...Możesz też wejść na intelektualne wyżyny za strażnicowym szczecinskim naganiaczem, że konstruktor pływających po wodzie na morzu okrentów.
Ciekawe jak ci anioł stróż za poruczeniem ducha świntego poradzi."
słone paluszki
3 dni temu
pitolik  wczoraj o 23:45

Idź w pokoju Chrystusa, za pokutę wybiczuj się przy czterech zdrowaśkach, i polej pięty, stopionym woskiem z poświęconej świecy, możesz ucałować stułę

Ukryte marzenia pitolika - być biskupem...
o nim pseud
wczoraj o 4:53
Grafomanka 4 godz. temu
idź do swojej babci, pewnie czeka na głaskanie...🤣🤣🤣

Grafomanka 4 godz. temu
bo, przy czymś bardziej konkretnym, zachodzi obawa, że możecie się rozpaść... 🤣🤣🤣

Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji