Cytaty II ;)

wikindzy
dwa lata temu
zsrrknight
dwa lata temu
ale czy to potrzebne? Za rok tamten wątek będzie miał dziesięciolecie - mógłby przetrzymać do tego czasu
wikindzy
dwa lata temu
Czy ja wiem? 5000 oznacza koniec i zaczyna się nadpisywanie, widać pięć tysięcy i pięćdziesiąt najnowszych, reszta, nie do odkrycia, na logikę szkoda by ginęły cytaty, a dziesięciolecie tamtego nie ominie, przecież stoi...
wikindzy
dwa lata temu
Margerita godzinę temu
"ZielonoMi eh widziałam w programie, że brakuje przecinków, ale boje się je wstawić, że zrobię to źle"
Grafomanka
dwa lata temu
Całkowity brak pojęcia... a chwalenie się wydawaniem niczym najbardziej poczytna autorka. A w tych tekstach sieczka...
ZielonoMi
dwa lata temu
Ale to te jakieś osiągnięcie, nikt tak zjebać tekstu nie potrafi. Kiedyś spróbowałam dla jaj napisać z babolami, to wcale niełatwe. Człowiek odruchowo wstawia te przecinki, kropki... Jak wrzuciłam dla zabawy na Lola, to mnie zapytano: "co to?". 😅
droga_we_mgle
dwa lata temu
"Ludzie niejasno zdają sobie sprawę z tego, że istnieją początki. Zastanawiają się na przykład, jak dojeżdża do pracy kierowca pługa śnieżnego albo gdzie autorzy słowników sprawdzają pisownię słów." - Terry Pratchett, "Wiedźmikołaj"

Na początek nowego wątku :)
Vampire Fangs
dwa lata temu
„Za dnia odczuwamy lęki, które zamieniają się w potwory. Wampiry w dzień śpią zamknięte w ludzkich sercach. W nocy straszą nas w koszmarach niczym obudzone zło” – Vampire Fangs

Cytat wymyśliłem, gdy miałem w nocy koszmar jak zagryza mnie agresywny i wściekły pies. W dzieciństwie bałem się psów.
AriaSan
dwa lata temu
W odpowiedzi do cytatu wyżej
"w snach spotykasz tych, których karmisz za dnia" :)
AriaSan
dwa lata temu
"wszystko co materialne upadnie, to co powstało z natury będzie żyć wiecznie"
~osoba mi bliska
o nim pseud
dwa lata temu
"W duszę, do mózgu, do podświadomości nie zajrzycie – nawet do własnej. Możecie przypuszczać to tylko. A gdybyście myśleli, nawet szczerze, że poznaliście dokładnie mnie lub siebie, lub kogoś, to ulegniecie złudzeniom." S. Piasecki, Piąty etap.
Conie
dwa lata temu
Po gospodarskiej wizycie u rudego farfocla kanclerze Szolc ogłosił że przejmuje na siebie WSZELKIE zobowiązania finansowe w rehabilitacji i leczeniu wszystkich osób poszkodowanych w bitwie pod Grunwaldem.

https://x.com/poprawnym2/status/1808469355451093057/photo/1
AriaSan
dwa lata temu
" Przemijanie jest rzeczą naturalną, kochaj siebie i swoje otoczenie, ponieważ i one kiedyś odejdzie" ~ AriaSan
SwanSong
dwa lata temu
Wklejanie cytatów samego siebie to już wyższa forma arogancji.
Adin dwa tri
dwa lata temu
Coś czuję, że dopiero rozwija skrzydła
zsrrknight
dwa lata temu
"wus wus", sensol
zsrrknight
dwa lata temu
arogancja to nie wiem. Niektórzy po prostu lubią dzielić się swoimi złotymi myślami, nie wiedząc, że wygląda to trochę śmiesznie...
Vampire Fangs
dwa lata temu
Lubię zamieszczać w tym wątku własne myśli.
zsrrknight
dwa lata temu
to dobrze
zsrrknight
dwa lata temu
"Neurotyk 26.02.2016
To JEST portal nas WSZYSTKICH.

NIKT nie może (oprócz moderatora forum, który nie istnieje) uzurpować sobie w TYM wątku PRAWA, co jest ciekawą rozmową, a co jest "pitu, pitu" tylko.

NIKT, nawet weterani, doświadczeni, mający rodziny i ośmioro dzieci – nie mają moralnego prawa do OBIEKTYWNEGO stwierdzania, że TUTAJ to pitu, pitu i że na takie coś nie ma MIEJSCA NA OPOWI, pl.

A więc kochani: pitolmy!

(dla mnie pitolenie jest nie raz inspiracją do pisania, a jeżeli ktoś wątpi w moje zdolności, to proponuję zajrzeć do moich wierszy)

BAJ

Anonim 26.02.2016
XDDDDDDD
ok
więcej tu nie zajrze :)
lećcie z tym od zera do nieskończoności aż wam sie znudzi
bo w końcu sie znudzi, zapewniam :)"

ktoś wie kto był tym anonimem? Obstawiam Nuncjusza, ale nie jestem pewien...

Część postów została ukryta (2004)

Zaloguj się, aby przeglądać cały wątek

kigja
2 miesiące temu
E, ty! A dlaczego ty mnie obserwujesz?
Masz coś z głową?
Pytam, bo chciałabym się upewnić🤭
Grafomanka
2 miesiące temu
No wiesz, w końcu królową tu jesteś, więc... może się od ciebie czegoś nauczę, choćby jak wiersze pisać xD
Grafomanka
2 miesiące temu
autobiograficzne... xD
Królowa Tautogramów
2 miesiące temu
Straż do mnie! Proszę to pojmać i wrzucić do lochów! Na wieczność!
Niech przestanie straszyć porządnych ludzi!

Do lochów!
Grafomanka
2 miesiące temu
Zaczyna być nudno, chyba się oddalę... xD
kigja
2 miesiące temu
Nareszcie poszła do lochów, gdzie jej miejsce ¬‿¬
Dobranocka
miesiąc temu
Ręce opadają jak bardzo współczesne społeczeństwo odkleiło się od rzeczywistości żyjąc w swoich sterylnych bańkach i popijając latte macha skoro widok ryby zjadającej ptaka wywołuje u nich egzystencjalny wstrząs i potrzebę robienia gównoburzy w internecie. Pokolenie bambinistów wychowanych na kreskówkach Disneya najwyraźniej szczerze wierzy że przyroda to urocza sceneria do zdjęć na Instagrama gdzie wszystkie zwierzątka żyją w wiecznej przyjaźni a każda próba przypomnienia im że biologia od miliardów lat opiera się na brutalnej selekcji i łańcuchu pokarmowym kończy się histerycznymi artykułami o dramacie i wielkiej tragedii. Jest coś skrajnie żałosnego w tej infantylnej niedojrzałości ludzi którzy mając dostęp do całej wiedzy świata wolą pozostawać na poziomie umysłowym pięciolatka nie rozumiejąc że szczupak czy sum nie są złoczyńcami z bajki tylko zwierzętami które muszą jeść
Bettina
miesiąc temu
Dobranocka. Nuda.
Bettina
miesiąc temu
Dawaj. Kość.
Diabelskie Muskuły
miesiąc temu
„Społeczeństwo konsumpcyjne nie chce ludzi wykształconych. Chce klientów.”
Diabelskie Muskuły
miesiąc temu
kapujesz dobranocka , płynność czasów ? nic nie jest trwałe, oto objawienie na środę. wg mnie, śrida jest odpowiednim dniem tygodnia dla objawień.
Diabelskie Muskuły
miesiąc temu
„Niepewność jest dziś jedyną pewną rzeczą.”
Diabelskie Muskuły
miesiąc temu
oto, drugie ważne objawienie.
Bettina
miesiąc temu
Pol kilograma poproszẹ.
Diabelskie Muskuły
miesiąc temu
Religia była dawniej schronieniem przed chaosem świata. Dziś sama musi szukać schronienia.”
Dobranocka
miesiąc temu
Ryba zjadła kaczkę w Łazienkach. G. burza w internecie. Czekam na newsa że stado dzików schrupało na deser rowerzystów w tęczowych wdziankach walczących o prawa tychże dzików a nawet nadanie im obywatelstwa, co nie jest niczym dziwnym, przecież pewna profesor(!) postulowała przyznanie obywatelstwa szczurom. 😆
Diabelskie Muskuły
miesiąc temu
" smartfon jest konfesjonałem i narzędziem kontroli jednocześnie "
Dobranocka
miesiąc temu
Europejskie systemy informatyczne śledzące każdy nasz ruch nie odnotowały opuszczenia przez Zbigniewa Ziobro Unii Europejskiej. Pewnie dziurawe jak sito te systemy.
Dobranocka
miesiąc temu
Rozpłynął się jak duch.
Diabelskie Muskuły
miesiąc temu
„Na Facebooku i podobnych stronach widzisz tylko ludzi podobnych do ciebie. Nie rozmawiasz z obcymi, tylko słyszysz echo własnego głosu.”
Diabelskie Muskuły
miesiąc temu
Ludzie nie używają mediów społecznościowych do tego, by się otwierać, lecz by się zamykać.”
Diabelskie Muskuły
miesiąc temu
dobranocka , ty się zamykasz w kościele. a twoją powinnością jest rozmiwa z obcymi. dkaczego tego nie robisz ?
Diabelskie Muskuły
miesiąc temu
Sztuka zrywania relacji przewyższa dziś sztukę ich tworzenia.”
„W płynnej nowoczesności związki stają się kruche, a człowiek boi się trwałych zobowiązań.”
Diabelskie Muskuły
miesiąc temu
i na koniec, w tym katole są naprawdę wyspecjalizowani, a kościelni konsumenci, bardzo wdzięcznymi klientami

„Strach jest dziś najbardziej dochodowym towarem"
Diabelskie Muskuły
miesiąc temu
idę jeszcze spać. zimno jest.
il cuore
miesiąc temu
/nigdy nie jest za późno żeby spać/ – czy to jest cytat?🤫
Diabelskie Muskuły
miesiąc temu
Prozaiczna Malice
miesiąc temu
„Nie jesteśmy zabójcami - co to, to nie. Poeci nie zabijają.„
JagVetInte
miesiąc temu
Poeci, ci najwyżej, zabijają poezję.
Dobranocka
miesiąc temu
"Jak dalej na całym świecie będą rządzili ci co hiper tragicznie nie nadają się do tego czyli lewactwo, to cały świat zamieni się w g".

Anonimowy internauta.
Grafomanka
miesiąc temu
andrew24

''Kobieta to cud ... Nawet gdy trochę podokucza.''
o nim pseud
miesiąc temu
"Kobiety bez mężczyzn głupieją” Antoni Czechow
o nim pseud
miesiąc temu
*(jeszcze bardziej)
Grafomanka
miesiąc temu
''Kobiety bez towarzystwa mężczyzn więdną, a mężczyźni bez kobiet głupieją.”

Antoni Czechow
o nim pseud
miesiąc temu
Anka, nie zmyślaj!
o nim pseud
miesiąc temu
"блекнут" to nie znaczy "więdną"
o nim pseud
miesiąc temu
„Dajcie mi taką żonę, która jak księżyc będzie pojawiać się na moim niebie nie każdego dnia”
il cuore
miesiąc temu
/Gdybym był – to nie ma o czym/🍎
o nim pseud
3 tygodnie temu
"Twierdziła wprawdzie, że harlequiny są dla znudzonych życiem dam. A ponieważ ona sama nie do końca była życiem znudzona, to i harlequiny czytała nie do końca." Diana Palmer
il cuore
3 tygodnie temu
/gdybym zagubił się na prawdę
i wówczas kłamstwem; to byłbym Bogiem zawsze?/
o nim pseud
3 tygodnie temu
„ja zachwycę się twoim banałem, jeśli ty przyklepiesz mój geniusz”
Sławomir Mrożek
Bettina
3 tygodnie temu
Pani Sułku ja pana kocham.
Starszy Woźny
3 tygodnie temu
podsłuchane na przystanku.
" - Wie pani co? mój syn, to już się doktoryzuje.
- Eeetam! Mój już od dawna się narkotyzuje".

NO!
TseCylia
3 tygodnie temu
Hmm, to cytaty spod pewnego podcastu. Podcast osób z Izraela n/t bieżącej sytuacji. Z pkt widzenia konserwatywnej izraelskiej opcji.
Pan nazwany przeze mnie Xxxxx wyraził krytyczną, merytoryczną opinię. W zamian dostał to:

"Xxxxxxx nic nowego nie odkrywasz. Polak nic nie może uczyć Żydów. Inne poziomy rozumu i myślenia. Polaczek jest jeszcze w średniowieczu. Nie tylko braunek, a większość Polaczkow. Ciemnota.

Xxxxxxc jesteś malutkim polaczkiem i takim zawsze będziesz. A teraz wynocha i nie odzywaj się. Nie Twój poziom. Nie pozwoliłem tobie odzywać się do mnie."
Sucre
3 tygodnie temu
Niczego nie sugeruję, ale wtrącanie obcych słów, czy obcojęzycznych zapożyczeń nie czyni z nikogo intelektualisty, a często jest przykrywką dla pospolitej głupoty salonowej i... słomy w butach. Oczywiście nie proponuję zmiany słowa "komputer" na "elektroniczne liczydło" - piszę o zastępowaniu starych utartych słów jakimiś lepszymi, modniejszymi i światowymi.

Pozwolę sobie na skromną parodię, ukazującą absurdy "wzbogaconej" polszczyzny. Otóż, trawestując, choć nikogo nie dezawuując, czy nawet influensując, konstatuję, że floodowanie polszczyzny intruzywnymi, intoksykującymi zapożyczeniami ma par excellence detrymentalny impakt na nasz natywny język, prowadząc do jego gradualnej ekstynkcji. Widząc ich permanentny influks, jestem pod negatywną impresją infinitywnej proliferacji tych buzzwordów. Piszę to w modzie retaliacyjnej ale relewantnej konstatacji, antycypując niewielką komprehensję mimo transparentnej i kontekstualnej narracji. Konkludując nieco kolokwialnie: jeśli podoba wam się mój kontent to lajkujcie i szerujcie.
Aisak
6 dni temu
Sucre 3 godz. temu
Tia, ratuje relacje z USA popsute przez szkopskich dyplomatołków. Twój prezydenciuro zajmuje się CZajką szepcząc smutno; Gosia, Gosia. Na cześć dwugodzinnej pierwszej damy oczywiście.

Dobranocka 3 godz. temu
Dokładnie.

Starszy Woźny 3 godz. temu
Jeszcze kasiaczka włącz do dyskusji czubku.
NO!

🤣🤣🤣
Złoto!
Vampire Fangs
3 dni temu
Lotos – Jak napiszę fajne i ciekawe opowiadanie, to nie czepiasz się mnie. Natomiast jak jakikolwiek użytkownik Opowi skomentuje negatywnie mój utwór, to wtedy uaktywniasz się i piszesz bzdury o mnie oraz moim pisaniu jak np. „piszesz jak uczniak z trzeciej klasy podstawówki” albo „powtarzam stwórz swój portal i zachwycaj się swoją grafomanią, do ciebie nie dociera, że kiepsko piszesz”. Co ja na to? Po prostu Lotosie dorośnij, bo wystaje ci słoma z butów.
Aisak
dzisiaj o 11:27
Vampire Fangs wczoraj o 21:39

Lotos - Czy taki prosty wiersz podoba ci się? Ten wiersz jest krótki i banalny. To jest dowód na to, że lubisz dopieprzać mi, bo dobrze piszę i zazdrościsz mi tego, że jestem lepszy od ciebie.
🤭
Vampire Fangs 2 godz. temu

Lotos - Mam pojęcie o poezji, bo napisałem na Opowi kilkadziesiąt wierszy. Poczytaj mój Cykl „Pięknych wierszy” zanim znowu napiszesz bzdury!
🤭
Vampire Fangs godzinę temu

Aisak - Jestem zajebistym autorem SUPER utworów i przy mnie pan Mickiewicz albo Sienkiewicz to jedno ziarenko na pierdolonej pustyni. Jestem zadufany, więc wyrzygaj debilko swoje śniadanko. Mam nadzieję, że jest ci niedobrze pijawko!!!
🤭
Vampire Fangs 25 min. temu

Aleks99 - Nie czepiaj się mnie, tylko trolli, które mi dopieprzają. Nie denerwuj mnie. Po co się wtrącasz? To nie twoja sprawa!
🤭
Vampire Fangs
dzisiaj o 11:32
Niech powyższe komentarze będą przestrogą przed trollami.
Aisak
dzisiaj o 11:34
Powyższe komentarze są jedynie obrazem pustego imbecyla.

Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji