Cytaty :)

Ktokolwiek
18.04.2015
Tutaj piszcie swoje ulubione cytaty np. Z książek lub filmów, a nawet z opowiadań z tego portalu :)
Ktokolwiek
18.04.2015
Ja lubię : pieniądze nie mogą kupić szczęścia, ale ma kupić nutellę, a to to samo" to nawet nie jest z żadnej książki, przeczytałam to gdzieś w internecie :)
Ktokolwiek
18.04.2015
Albo cytat Jack'a Sparrowa " Problemem nie jest problem. Problemem jest twoje nastawienie do problemu."
NataliaO
18.04.2015
Jeszcze bardziej mnie boli wyobrażanie sobie, że jesteś z kimś innym i zostawiasz za sobą moją obecność, a może nieobecność, którą ukryliśmy w naszych ramionach.
LinOleUm
18.04.2015
- Dobranoc wam...
- Huh?! Jakie dobranoc?
- Takie do spania.
~
- No ale do cholery, zniknął... Nie widzę go!
- Mamusiu, cemu ten pan robi pfe pfe w ksakach?
- Nie patrzy, synku. To zły pan, który robi brzydkie rzeczy paniom. Zaraz zadzwonię na policję.
~
- Nie lubię cię, Lavish.
- Wiem, rozmawialiśmy o tym...
- Na siwych włosach nie widać łupieżu. Podstępna Bestia!
lemon16
18.04.2015
,,Słowa znaczą tyle, ile wart jest ten, który je wypowiada".
,, Jeśli masz zamiar w coś zwątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia"
,, Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki".
,, Jeśli życie ci daje 100 powodów do smutku, ty pokaż, że masz 1000 powodow doa radości"
Ktokolwiek
18.04.2015
"Możesz mnie zabić, ale nie możesz mnie obrażać"
"Świat nie dzieli ie na dobrych i złych ludzi. Każdy z nas ma w sobie tyle samo dobra o zla"
Neli
18.04.2015
,, Gdyby Bóg posłał cie do piekła tylko za to, że kogoś kochasz to nie chciałbym spędzić z nim wieczności." ~ Hopeless " - A to mój pokój - mówię, szczerząc się niczym panienka z telewizji. - Możesz się rozejrzeć, ale trzymaj sie z dala od łóżka, ponieważ nie mamy jeszcze osiemnastu lat. W ten weekend nie mogę jeszcze zajść w ciążę." ~ Hopeless <3
Jolly Joke
18.04.2015
"Wiesz, co jest największą tragedią tego świata? Ludzie, którzy nigdy nie odkryli, co naprawdę chcą robić i do czego mają zdolności. Synowie, którzy zostali kowalami, bo ich ojcowie byli kowalami. Ludzie, którzy mogliby fantastycznie grać na flecie, ale starzeją się i umierają, nie widząc żadnego instrumentu muzycznego, więc zostają oraczami. Ludzie obdarzeni talentem, którego nigdy nie poznają. A może nawet nie rodzą się w czasie, w którym mogliby go odkryć." ~ Terry Pratchett
Majeczuunia
18.04.2015
"To, co powiedziałam, nie było głebokie. Ty jesteś po prostu płytki"-Nibutani Shinka
"-Znalazłeś już Jezusa, Forrest?
-Nie wiedziałem, że miałem go szukać."- Forrest Gump
"Jako ci, którzy przeżyli, my nosimy życia tych, którzy odeszli na naszych ramionach.- Akame
"Jestem po prostu... diabelsko dobrym lokajem"- Sebastian Michaelis
"Świadomość obecności zegara, który powoli, ale szybciej niz zwykle odliczał czas do mojej śmierci, przeszkadzała mi we wszsytkim. Dlatego postanowiłam: przebiegne przez moje życie, zanim się skończy!- ***** *******
-Savvy?- Jack Sparrow
Ktokolwiek
18.04.2015
Tak, Jacka Sparrowa są naaaaaaaj ::) kocham wszystko, co on mówi np :
Elizabeth: Kapitanie Sparrow!
Jack: Przykro mi synu, ale mam pełna załogę.
E: kapitanie szukam ukochanego!
J: shlebiasz mi synu ale moja jedyna miłością jest morze
E: jack, to ja!
J: Elizabeth? ? I do gibbsa: schowaj rum!
wolfie
18.04.2015
"Okazuje się, że to, co ma w życiu największą wartość, nie ma ceny" - Guillaume Musso.

"Nawet w tłumie można być samotnym” - Sherrilyn Kenyon.

"Moja córeczka. Zaledwie osiemnastolatka, a już została oskarżona o popełnienie morderstwa, pomagała kryminalistom i ma na koncie więcej ofiar niż większość strażników przez całe życie. Nie mógłbym być bardziej dumny" - Richelle Mead :) ;)
Linka
18.04.2015
" Musisz żyć dla innych jeśli chcesz żyć z pożytkiem dla siebie" Seneka
"Tylko kobieta potrafi zrobić z mężczyzny milionera, pod warunkiem że wcześniej był miliarderem"
" Jeśli problem da się rozwiązać to nie ma się czym martwić, jeśli problemu rozwiązać się nie da to martwić się nie ma po co"
Ktokolwiek
19.04.2015
"Nie zmieniaj się dla innych, bądź sobą, bo kiedy ci inni odejdą, nie będziesz miała ani ich ani siebie"
"Mimo krzywd, mimo bólu.
Mimo cierpienia.
Wciąż żyję mój królu
I mimo tego, że zgrzeszyłem, wybaczyłeś.
Dałeś pokutę, nie zwątpiłeś.
I chociaż krętą drogą idę.
Ty talent we mnie odkryłeś.
Dałeś mi wolną rękę panie.
Wykorzystam w pełni to co mi dałeś..."

AK-47 - Epilog
Sky300
10.05.2015
"To w porządku kochać bez wzajemności dopóki ten ktoś jest wart miłości. Dopóki na nią zasługuje." ~Cassandra Clare

"Piekło jest puste, wszystkie diabły są tu.'' ~William Shakespeare, wykorzystane też w serii ,,Dotyk Julii''
Drassen Prime
10.05.2015
COOOO??? Ja nie wstawiłem żadnego cytata? Osz ty
"Prawda to potężna rzecz, dlatego należy obchodzić się z nią ostrożnie" ~ Dumbledore bodajże
"W każdej historii jest morał, o ile potrafisz go odnaleźć" ~ "FarCry 3" XD
"Pieprzyć przeciwnika, to ty masz być tym wygranym!" ~ Polleck "Myśliwi - Czarny Most"
Drassen Prime
10.05.2015
"Pisarz to ktoś, kto nakłonił swój umysł do nieposłuszeństwa" ~ Stephen King
"Chwałą jednych jest, że piszą dobrze, a innych, że się do tego nie zabierają." ~ Jean de La Bruyére
Ekler
10.05.2015
,,Macice w głowach dziewczyn'' ~ xNBPx
Drassen Prime
10.05.2015
"Albo ta gra jest jakaś niedorobiona, albo ja jestem niedorobiony" Klocuch12 o "Dying Light"

Część postów została ukryta (5035)

Zaloguj się, aby przeglądać cały wątek

Anonim
5 miesięcy temu
Sorry, wcisłęm
Anonim
5 miesięcy temu
ja tram uważam, że masz ładne cycki
Anonim
5 miesięcy temu
Zapytaj Łukaszxenkowa o cycki, on ma dfuxzo ewieday
Anonim
5 miesięcy temu
*wiredzy
Anonim
5 miesięcy temu
8wiedzy
Anonim
5 miesięcy temu
*wiedzy
o nim pseud
5 miesięcy temu
Tutaj natomiast możemy zaobserwować, zwiększanie się zawartości alkoholu w krwi podczas pisania
o nim pseud
5 miesięcy temu
Janek padł, a jeszcze dwie godziny temu z butelką w dłoni szedł może nie na czołgi, ale i tak na drzwiach nie miałby kto ponieść.
Cain
5 miesięcy temu
czarny czwartek
Dobranocka
5 miesięcy temu
Matka Biedronia: Jaki dziś mamy dzień?
Biedroń: Lany poniedziałek.
Don Chujan
5 miesięcy temu
Faktycznie wtedy tłukli kobiety pałkami teleskopowymi...
o nim pseud
5 miesięcy temu
"Grafomanka 49 min. temu
przejdź na islam, to po śmierci będziesz miał raj... a dziewic tyle, że nie zliczysz xD"

Aniu, błądzisz. Namawianie na islam jest sprzeczne z naukami islamu
o nim pseud
5 miesięcy temu
"Grafomanka wczoraj o 19:26
a nic, pseud poszedł sobie na jakieś dzikie baby... a ja się nudzę"

Kolejne oszczerstwa! Cwaniara myślała, że się nie zorientuję, co to dzikie baby.

Kiedy to się skończy? Jak długo będzie działać bezkarnie? Musimy cos z tym zrobić. Proponuję pozew grupowy (nie mylić z seksem)
o nim pseud
5 miesięcy temu
Pisać na: pozew.grupowy@yahoo.pl
o nim pseud
5 miesięcy temu
Ludzie nie potrafią czytać ze zrozumieniem. Dwanaście wiadomości i wszystkie o lokacje i kiedy impreza. Jedna nawet po zagranicznemu. Pewnie od miemki Bettiny. "Ja, ja, ich mag Gruppensex. Dej Adresse?"
Anonim
5 miesięcy temu
Czy Bettina grała w "tych" Niemieckich filmach?
Dobranocka
3 tygodnie temu
w uznaniu jego walki [...] m.in. o prawa zwierząt"

Zwierzęta nie mają praw.
A jeśli mają mieć, to WSZYSTKIE BYTY zwana "ZWIERZĘ", no chyba, że są zwierzęta "równe" i "równiejsze" jak w Hitlerlandzie: Lebensunwertes Leben i wertes Leben.

Kto twierdzi, że "zwierzęta mają prawa", niech uzna SWOJE zasady w pełni:

Zero mięsa krowy dla psa!
Zero mięsa kury dla psa!
Zero mięsa świni dla psa!
Ochrona psich owsików!
Ochrona psich tasiemców!
Ochrona kleszczy!
Ochrona pcheł!

... albo przyzna, że jest niedorozwinięty, albo kłamcą, albo rasistą.

Pies zagryzł kota (ZWIERZĘ) - czyli przestępca.
Kot zagryzł mysz (ZWIERZĘ) - czyli przestępca.
Kura zjadła muchę (ZWIERZĘ) - czyli przestępca.
- bo przecież... "zwierzęta maja prawa!"
Starszy Woźny
3 tygodnie temu
A ty jak segregujesz ludzi
to jakie masz prawa
faszystowskie?
NO!
Bettina
3 tygodnie temu
Ta. Natychmiast cały dzień poświẹcẹ Biedronce.
Bettina
3 tygodnie temu
Transparentnie jeszcze napisze - jeszcze nie umarlam.
SwanSong
3 tygodnie temu
Pewnie, że są zwierzęta równe i równiejsze, tylko debile jak bogumił myślą inaczej.
SwanSong
3 tygodnie temu
Można mówić o równości w obrębie jednego gatunku np. psów czy krów, a nie wszystkich zwierząt. Ale żeby to zrozumieć, trzeba nie być prawakiem z IQ 12.
Dobranocka
3 tygodnie temu
Jak wyżej, albo jesteś niedorozwinięty, albo kłamcą, albo rasistą.
Dobranocka
3 tygodnie temu
Stawiam na to pierwsze.
SwanSong
3 tygodnie temu
Rozumiem, że się popłakałeś, gdy pokazałem głupotę twoich słów. Następnym razem pomyśl, zanim napiszesz coś tak durnego :)
Dobranocka
3 tygodnie temu
Szybko pędź durniu do lekarza.
Dobranocka
3 tygodnie temu
Dobranocka
3 tygodnie temu
Dobranocka
3 tygodnie temu
Dobranocka
3 tygodnie temu
SwanSong
3 tygodnie temu
Choćbyś spamował guru-idiotami, nie przykryjesz swej głupoty. Co bredziłeś o zwierzętach? Dałem argument, czemu nie można traktować wszystkich zwierząt jednakowo, a ty, jak zwykle, podwijasz ogon i uciekasz. Tchórz i głupek z ciebie :)
Dobranocka
3 tygodnie temu
Biegnij do lekarza, bo łepetyna niedomaga i bredzisz;)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Dobranocka
3 tygodnie temu
JagVetInte
3 tygodnie temu
Nie no, Dobranocko, Swan dobre pytania zadał. Ciekawią mnie Twoje argumenty w tym temacie.

Dawaj, dawaj.
Dobranocka
3 tygodnie temu
A czy uważasz, że mysz to nie zwierzę? Dlaczego więcej praw ma mieć kot, niż mysz, na którą on poluje. Jeśli dasz kotu prawa, musisz dać i obowiązki. A za zabicie myszy w łeb.
JagVetInte
3 tygodnie temu
Hm... To ciekawe. Całkiem ciekawe.

Antykota i Luśkę (odpowiednio kot i mysz) traktuję tak samo. Przynajmniej ja.

W sumie... Jakby na to nie spojrzeć, to ciężko się z tym nie zgodzić 😏
Dobranocka
3 tygodnie temu
W przypadku zwierząt można mówić o ich humanitarnym traktowaniu, w miarę możliwości. Jeśli rzuca się na ciebie wściekły pies, to go zabijesz, o ile masz czym, a w przypadku łagodnego będzie ci przyjacielem do śmierci. Ale mówienie o prawach zwierząt to zwykła abberacja. Zresztą żadne zwierzę drapieżne nie myśli o prawach swoich ofiar, na które polują, ani nawet o ich humanitarnym traktowaniu. Skąd więc w ludziach takie ciągoty. Ostatnio często czytam, że domowe psy zagryzają swoich właścicieli. Ostatnio coś takie wydarzyło się w Anglii, albo że rzucają się na dzieci.
Dobranocka
3 tygodnie temu
Koty potrafią dręczyć półżywą mysz przez wiele godzin.
Dobranocka
3 tygodnie temu
A szczury bardzo inteligentne. Więc dlaczego w przychodniach i zakładach gastronomicznych zakladają trutki. I dlaczego o ich prawa nie walczy żaden miłośni praw zwierząt? A w czym one gorsze, co zawiniły?
Dobranocka
3 tygodnie temu
W praktyce określenie "miłośni prawa zwierząt", czy tam bojownik o prawa zwierząt to zwykły oksymoron.
Dobranocka
3 tygodnie temu
W teorii można sobie takiego osła wyobrazić, ale ortodoksyjna walka o prawa wszystkich zwierząt zaprowadziłaby go to w ślepy zaułek.
NinjaC
3 tygodnie temu
Co innego chronić zwierzęta przed zbędnym cierpieniem, a co innego pozwalać im zagrażać ludziom. Sam sobie przeczysz i mieszasz pojęcia. Takie gadanie dla gadania. Więcej dymu niż treści.
Dobranocka
3 tygodnie temu
Napisałem, że groźne zwierzę należy neutralizować. Widocznie źle zrozumiałeś Ninja.
SwanSong
3 tygodnie temu
Ty nic nie rozumiesz, boguś. Ortodoksyjne prawa zwierząt wymyśliłeś sobie sam, żeby łatwiej wyśmiewać ludzi, którzy przejmują się ich losem. Prawica przoduje w wymyślaniu wrogów i ich ośmieszaniu. Sam tak się zachowujesz.
Nie można dawać takich samych praw każdemu zwierzęciu. Pies jest towarzyszem, ale wypadki, że zagryzł człowieka/właściciela zawsze będą się zdarzać, bo to nadal zwierzę z natury drapieżne. Czy to znaczy, że trzeba mordować psy? Głupota, bo tak samo można powiedzieć, że skoro jeden murarz zabił kobietę, to trzeba wtrącić do więzienia wszystkich murarzy. Z mięsa ludzie nie zrezygnują, ale humanitarny, jak najbardziej bezbolesny ubój powinien być wprowadzony prawnie. Tak samo możliwie dobre warunki hodowli. Szczur domowy, którego można kupić sobie w zoologicznym, to co innego niż dzikie szczury żyjące np. w kanałach.
Sucre
3 tygodnie temu
WŁADYSŁAW BEŁZA

Kościół

Nie tylko szukać należy Boga,
Gdzie poświęcane błyszczą podwoje,
Bowiem świątynią, dziecino droga,
Może być także serduszko twoje.

Gdy drogą cnoty idziesz na świecie,
Gdy bliźnim świadczysz dobrego wiele,
To w sercu twojem, kochane dziecię,
Pan Bóg zamieszka niby w kościele.

Więc ucz się, pracuj, módl się kochanie,
Wciąż się oglądaj za swym Aniołem,
A gdy Bóg w tobie znajdzie mieszkanie,
To się twe serce stanie kościołem. źródło: https://poezja.org/wz/Wladyslaw_Belza/28489/Kosciol
Alienator
3 tygodnie temu
To jak traktujemy innych, także zwierzęta, świadczy o tym, jacy jesteśmy, ale nie determinuje tego, kim jesteśmy. A z tymi prawami, to faktycznie ostatnio następują różne odklejki. Ostatnio gdzieś widziałem, że jakaś babka domaga się zmian w języku, żeby nie stygmatyzować rekinów. Mianowicie powinno się zastąpić "atak rekina" na "interakcję z rekinem", a jeśli interakcja skończyła się śmiercią, to: "śmiertelna interakcja z rekinem".
Bettina
3 tygodnie temu
Polski jazgot.
Bettina
3 tygodnie temu
Gẹba?
Bettina
3 tygodnie temu
Ja to w ogole kiedys napisze Ferdydurke 2. Hmm?
SwanSong
3 tygodnie temu
Odklejki będą zawsze, ale one nie powinny być powodem braku zmian na lepsze. Babkę od rekinów walnąć chochlą w łeb, może w głowie znów się poukłada.

Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji