Cytaty :)

Ktokolwiek
18.04.2015
Tutaj piszcie swoje ulubione cytaty np. Z książek lub filmów, a nawet z opowiadań z tego portalu :)
Ktokolwiek
18.04.2015
Ja lubię : pieniądze nie mogą kupić szczęścia, ale ma kupić nutellę, a to to samo" to nawet nie jest z żadnej książki, przeczytałam to gdzieś w internecie :)
Ktokolwiek
18.04.2015
Albo cytat Jack'a Sparrowa " Problemem nie jest problem. Problemem jest twoje nastawienie do problemu."
NataliaO
18.04.2015
Jeszcze bardziej mnie boli wyobrażanie sobie, że jesteś z kimś innym i zostawiasz za sobą moją obecność, a może nieobecność, którą ukryliśmy w naszych ramionach.
LinOleUm
18.04.2015
- Dobranoc wam...
- Huh?! Jakie dobranoc?
- Takie do spania.
~
- No ale do cholery, zniknął... Nie widzę go!
- Mamusiu, cemu ten pan robi pfe pfe w ksakach?
- Nie patrzy, synku. To zły pan, który robi brzydkie rzeczy paniom. Zaraz zadzwonię na policję.
~
- Nie lubię cię, Lavish.
- Wiem, rozmawialiśmy o tym...
- Na siwych włosach nie widać łupieżu. Podstępna Bestia!
lemon16
18.04.2015
,,Słowa znaczą tyle, ile wart jest ten, który je wypowiada".
,, Jeśli masz zamiar w coś zwątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia"
,, Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki".
,, Jeśli życie ci daje 100 powodów do smutku, ty pokaż, że masz 1000 powodow doa radości"
Ktokolwiek
18.04.2015
"Możesz mnie zabić, ale nie możesz mnie obrażać"
"Świat nie dzieli ie na dobrych i złych ludzi. Każdy z nas ma w sobie tyle samo dobra o zla"
Neli
18.04.2015
,, Gdyby Bóg posłał cie do piekła tylko za to, że kogoś kochasz to nie chciałbym spędzić z nim wieczności." ~ Hopeless " - A to mój pokój - mówię, szczerząc się niczym panienka z telewizji. - Możesz się rozejrzeć, ale trzymaj sie z dala od łóżka, ponieważ nie mamy jeszcze osiemnastu lat. W ten weekend nie mogę jeszcze zajść w ciążę." ~ Hopeless <3
Jolly Joke
18.04.2015
"Wiesz, co jest największą tragedią tego świata? Ludzie, którzy nigdy nie odkryli, co naprawdę chcą robić i do czego mają zdolności. Synowie, którzy zostali kowalami, bo ich ojcowie byli kowalami. Ludzie, którzy mogliby fantastycznie grać na flecie, ale starzeją się i umierają, nie widząc żadnego instrumentu muzycznego, więc zostają oraczami. Ludzie obdarzeni talentem, którego nigdy nie poznają. A może nawet nie rodzą się w czasie, w którym mogliby go odkryć." ~ Terry Pratchett
Majeczuunia
18.04.2015
"To, co powiedziałam, nie było głebokie. Ty jesteś po prostu płytki"-Nibutani Shinka
"-Znalazłeś już Jezusa, Forrest?
-Nie wiedziałem, że miałem go szukać."- Forrest Gump
"Jako ci, którzy przeżyli, my nosimy życia tych, którzy odeszli na naszych ramionach.- Akame
"Jestem po prostu... diabelsko dobrym lokajem"- Sebastian Michaelis
"Świadomość obecności zegara, który powoli, ale szybciej niz zwykle odliczał czas do mojej śmierci, przeszkadzała mi we wszsytkim. Dlatego postanowiłam: przebiegne przez moje życie, zanim się skończy!- ***** *******
-Savvy?- Jack Sparrow
Ktokolwiek
18.04.2015
Tak, Jacka Sparrowa są naaaaaaaj ::) kocham wszystko, co on mówi np :
Elizabeth: Kapitanie Sparrow!
Jack: Przykro mi synu, ale mam pełna załogę.
E: kapitanie szukam ukochanego!
J: shlebiasz mi synu ale moja jedyna miłością jest morze
E: jack, to ja!
J: Elizabeth? ? I do gibbsa: schowaj rum!
wolfie
18.04.2015
"Okazuje się, że to, co ma w życiu największą wartość, nie ma ceny" - Guillaume Musso.

"Nawet w tłumie można być samotnym” - Sherrilyn Kenyon.

"Moja córeczka. Zaledwie osiemnastolatka, a już została oskarżona o popełnienie morderstwa, pomagała kryminalistom i ma na koncie więcej ofiar niż większość strażników przez całe życie. Nie mógłbym być bardziej dumny" - Richelle Mead :) ;)
Linka
18.04.2015
" Musisz żyć dla innych jeśli chcesz żyć z pożytkiem dla siebie" Seneka
"Tylko kobieta potrafi zrobić z mężczyzny milionera, pod warunkiem że wcześniej był miliarderem"
" Jeśli problem da się rozwiązać to nie ma się czym martwić, jeśli problemu rozwiązać się nie da to martwić się nie ma po co"
Ktokolwiek
19.04.2015
"Nie zmieniaj się dla innych, bądź sobą, bo kiedy ci inni odejdą, nie będziesz miała ani ich ani siebie"
"Mimo krzywd, mimo bólu.
Mimo cierpienia.
Wciąż żyję mój królu
I mimo tego, że zgrzeszyłem, wybaczyłeś.
Dałeś pokutę, nie zwątpiłeś.
I chociaż krętą drogą idę.
Ty talent we mnie odkryłeś.
Dałeś mi wolną rękę panie.
Wykorzystam w pełni to co mi dałeś..."

AK-47 - Epilog
Sky300
10.05.2015
"To w porządku kochać bez wzajemności dopóki ten ktoś jest wart miłości. Dopóki na nią zasługuje." ~Cassandra Clare

"Piekło jest puste, wszystkie diabły są tu.'' ~William Shakespeare, wykorzystane też w serii ,,Dotyk Julii''
Drassen Prime
10.05.2015
COOOO??? Ja nie wstawiłem żadnego cytata? Osz ty
"Prawda to potężna rzecz, dlatego należy obchodzić się z nią ostrożnie" ~ Dumbledore bodajże
"W każdej historii jest morał, o ile potrafisz go odnaleźć" ~ "FarCry 3" XD
"Pieprzyć przeciwnika, to ty masz być tym wygranym!" ~ Polleck "Myśliwi - Czarny Most"
Drassen Prime
10.05.2015
"Pisarz to ktoś, kto nakłonił swój umysł do nieposłuszeństwa" ~ Stephen King
"Chwałą jednych jest, że piszą dobrze, a innych, że się do tego nie zabierają." ~ Jean de La Bruyére
Ekler
10.05.2015
,,Macice w głowach dziewczyn'' ~ xNBPx
Drassen Prime
10.05.2015
"Albo ta gra jest jakaś niedorobiona, albo ja jestem niedorobiony" Klocuch12 o "Dying Light"

Część postów została ukryta (2246)

Zaloguj się, aby przeglądać cały wątek

Bettina
3 tygodnie temu
Jeden dzień bez mamy
Jak go przeżyję będę innym człowiekiem
Takim dzielnym
Spotkam się z mamą
Jako inny człowiek...B.K.
Bettina
3 tygodnie temu
Jeden dzień bez taty
Bez taty taty taatyyy
Bettina
3 tygodnie temu
Słowik
Bettina
3 tygodnie temu
,,ale ja strzelę sobie w łeb''
I dodam sobie urody...
paluszki z paczuszki
3 tygodnie temu
admin cham lub chamski admin nie usunął komentarzy spod mojego tekstu.

Jesteś debilem admin.
droga_we_mgle
3 tygodnie temu
,,jesteśmy tymi przed którymi ostrzegali nas rodzice!" - graffiti na ścianie budynku w pewnym polskim mieście
stereo_dream-dolby-C
3 tygodnie temu
"gadać z tobą, to jak całować szczura w hemoroidy"

nerwinka
stereo_dream-dolby-C
3 tygodnie temu
"Bogumił trutkę na nas teraz miesza krucyfiksem"

Łukaszenkow
stereo_dream-dolby-C
3 tygodnie temu
"SwanSong widzisz głąbie, że jest w cudzysłowach, więc to nie mój wiersz. Ale piękny i głęboki. Żeby ludzie umieli tak pisać, jak autor tego wiersza, który jest chyba nie znany. Gdybym wiedział czyj jest, to bym go podpisał. I jak najbardziej do tematu pracy Kamila pasuje, a właściciele wątku mi za niego podziękował."

Noico1
słone paluszki
3 tygodnie temu
"założyłem tu konto zaledwie dwa tygodnie temu i przez te dwa tygodnie wylało się na mnie więcej hejtu niż przez cały rok publikowania moich tekstów na wszystkich innych portalach razem wziętych!"

Kamil Olszówka
Zaczytany-Pan
3 tygodnie temu
Na tym polega problem z piciem. Gdy wydarzy się coś złego, pijesz, zeby zapomnieć. Kiedy zdarzy się coś dobrego, pijesz, żeby to uczcić. A jeśli nie wydarzy się nic szczególnego, pijesz po to, zeby coś się działo
Zaczytany-Pan
3 tygodnie temu
Słone paluszki na twoim profilu widać ze wrzucales coś juz 5 miesięcy temu.. wiec jakie dwa tygodnie ? A hejt cóż jest wszędzie nie ma co się przejmować. Może nikt z nas nie będzie nowym Hemingwayem ani Kafka.. ale pisać każdy może…
stereo_dream-dolby-C
3 tygodnie temu
Zaczytany-Pan "Słone paluszki na twoim profilu widać ze wrzucales coś juz 5 miesięcy temu.. wiec jakie dwa tygodnie"

Gdyż tu cytujemy innym w tym przypadku Kamila Olszówkę, przez bazgranie nie na temat, niektórzy wpisami wprowadzili mylność, co do funkcji wątku.

Pozwolę sobie na niedyskretne pytanie - Pan tu całkiem nowy, czy któryś z odzysku?
stereo_dream-dolby-C
3 tygodnie temu
Po awatarze widzę, że zacnych czytający mistrzów.
stereo_dream-dolby-C
3 tygodnie temu
"Stereo wczoraj zdemaskował Grafomankę jako mentalnego transa."

Zenza
stereo_dream-dolby-C
3 tygodnie temu
"Ałtor założył drugie konto, by go chwaliło i peany czyniło?!

To bardzo nieładnie. Bardzo. Tutaj nikt tak nie robi. Nikt. Te praktyki są nam obce i wyobcowane. Proszę natychmiast zaprzestać, bo będziemy musieli użyć siły i nie trafimy do mogiły, póki nie oczyścimy tego miejsca od bluźnierców bliźniego swego i sklonowanego.
Amen"

paluszki z paczuszki
stereo_dream-dolby-C
3 tygodnie temu
"Jesteś po prostu za głupi na poezję. Mniejsza o to, co można w niej poprawić - Ty przychodzisz z jednym nastawianiem. Dlatego wypierdalaj stąd, bo użyję innych metod."

Johnny2x4
stereo_dream-dolby-C
3 tygodnie temu
"stereo_dream-dolby-C, nie wycieraj sobie brudnej mordy moim nickiem.
Wypowiadaj się za siebie! Ode mnie won!!!"

Grafomanka
stereo_dream-dolby-C
3 tygodnie temu
"stereo_dream-dolby-C, wracaj tam, skąd przyszedłeś - do patologii. Tam twoje miejsce!!!"

Grafomanka
stereo_dream-dolby-C
3 tygodnie temu
"stereo_dream-dolby-C, powtarzam ostatni raz... Świtezianka jest wytworem Twojego patologicznego przyjaciela i tylko w patologicznym łbie może zrodzić się myśl, że to moje konto i tylko patologia będzie mi je przypisywać
A teraz ... won ode mnie!!!"

Grafomanka
stereo_dream-dolby-C
3 tygodnie temu
"A ja już nie mam cierpliwości.
Przyjdzie taki jełop i udaje, że człowiek... no nóż się w kieszeni otwiera."

Grafomanka
stereo_dream-dolby-C
3 tygodnie temu
"Grafomanka Gdzie tam, lepiej poniżać i jechać patologią. To, co odwalali na forum jest poniżej wszelkiej krytyki. Wykracza to poza jakiekolwiek wojenki na publicznym forum. Jeden z drugim gadali tylko o mnie, jakby innego tematu nie mieli. Paskudne.

Wybacz, piliery za offtop. Jestem po prostu zmęczony."

Johnny2x4
stereo_dream-dolby-C
3 tygodnie temu
"Johnny2x4, masz rację, to skandal, właściwie tego nawet nie da się nazwać. To nie ludzie, bo ludzie mają jakieś odruchy ludzkie choćby, a tu nic. Czysta patologia i żadnych hamulców w gębie.

I jeszcze dziad, śmie tutaj za mną przychodzić... zero wstydu!!!"

Grafomanka
stereo_dream-dolby-C
3 tygodnie temu
"Grafomanka Plus Yanko robi zdjęcia i wstawia na forum, w temacie "cytaty". To jest już pojebane."

Johnny2x4
stereo_dream-dolby-C
3 tygodnie temu
"Ant, wyobraź sobie, że od kilku dni, stereo razem z łukaszenką, prześladują Johnnego, bo ubzdurali sobie, jakoby się o mnie stara. Stereo poszedł nawet na ołtarze...
Co oni tutaj wypisywali na tego chłopaka, który nic im nie zrobił, to przechodzi pojęcie ludzkie. Możesz poczytać i tutaj wyżej i pod publikacjami Johnnego..."

Grafomanka
Grafomanka
2 tygodnie temu
''Mojemu ryju, to z niczym nie po drodze, do twarzy to jedynie tatuaż małpiego ryja mi pasi''

stereo - yanko
Łukaszenkow
2 tygodnie temu
"Banda zjebów. No nic, bawcie się dalej. :)"

Johnny2x4
Grafomanka
2 tygodnie temu
''Johnny2x4 To ty mnie debilu obrażasz, razem ze swoim niedoyebanym przydupasem:)''
''Johnny2x4 No widzę że twój zaczytany kochaś przybiegł dupkę tobie lizać. Może puknijcie się rowerzyści to wam ciśnienie zejdzie''
''Zaczytany-Pan Nie mam problemu do pedziów, rób co chcesz z johnym :)''
stereo_dream-dolby-C
2 tygodnie temu
"Zauważ, że jak łukaszenko dochodził, to ja milkłam..."

Grafomanka
droga_we_mgle
2 tygodnie temu
,,Give it to your sister, your sister's stronger/see if she can hang on a little longer" (w polskim tłumaczeniu jest ,,Siostra się tym zajmie, jak nic da radę/pośle się ją tam, gdzie nie może diabeł") - Luisa, "Encanto"

Najchętniej ,,zacytowałabym" tu całe ,,Surface Pressure", szczerze.
stereo_dream-dolby-C
2 tygodnie temu
"Wychodzi na to, że albo Ty jesteś masochistą, albo ja zimną suką"

Angela
stereo_dream-dolby-C
2 tygodnie temu
"Żyję bez celu, więc nie muszę się niczego wyrzekać."

Zenza
stereo_dream-dolby-C
2 tygodnie temu
"Jestem piękny. Zachwycający"

Dementor Biały
Zenza
2 tygodnie temu
"Ja się ateistycznie modlę, żeby żadne porąbane sny nie przyszły do mnie."

Sandra
droga_we_mgle
ponad tydzień temu
"Halt Siwobrody znany jest, co ma odważne serce,

Z tego, że nożem strzyże się, a czesze się widelcem."
- seria ,,Zwiadowcy" Johna Flanagana, tom zapomniałamktóryzkolei, pod tytułem ,,Czarnoksiężnik z Północy"
Noico1
ponad tydzień temu
Lolo pindolo dzisiaj 17:02
Kiedyś człowiek z aspiracjami starał się jak najwięcej czytać. Dzisiaj człowiek kulturalny powinien raczej wystrzegać się 90 % dzieł panów i pań "pisarzy", aby nie spaść do dołów społecznych. Więc ja z dumą informuję, że NIE czytałem tego Dehnela (czy jak mu tam), ani Żulczyka, jak też Tokarczukowej, ani nigdy nie słyszałem tego co był wczoraj szarpidruta Zalewskiego. Uważam się w związku z tym za człowieka kulturalnego. 😃😄😁
yanko wojownik 997
ponad tydzień temu
"żebyś tylko nie zbaraniał :D"

Dusia2000
yanko wojownik 997
ponad tydzień temu
"Mnie jakoś nie ponosi. Nawet jak komuś cisnę, to jestem spokojny jak wagon pełny buddyjskich mnichów."

Alienator
yanko wojownik 997
tydzień temu
"Każda indywidualna jednostka to potencjał. Do chwili osiągnięcia świadomości nie jest się człowiekiem lecz jedynie larwą ludzką. To jednak nie neguje faktu, że larwa ludzka może stać się człowiekiem. Dlatego uważam, że jest bardzo ważne, aby respektować wszelkie formy świadomości, czy też formy braku świadomości, gdyż te mogą być tylko stanem przejściowym."

Pismo Nosem
Zenza
6 dni temu
"Jesteśmy muppetami, w które ktoś rzucił ochłap świadomości, ale obraz fascynuje, bo dodali nam trochę wrażliwości."

yanko wojownik 997
droga_we_mgle
6 dni temu
"Takie widoki niecodzienną rzadkością w szpitalu. A na pewno łatwiej zobaczyć pacjenta w podobnym stanie, niż pluszowego misia". ~ Dekaos Dondi, "Nawiedzony szpital"
"Dzieło zwane książką to praca zbiorowa różnych dziedzin, autor jest silnikiem, ale sam silnik daleko nie zajedzie"

Dementor Biały
"Bo poprzedni (jak widziałam) czytali. Ci nie. Znaczy ideolo ponad wszystko. Smutne."

JamCi
droga_we_mgle
3 dni temu
,,Człowieku, Bóg to nie agent ubezpieczeniowy." - H. G. Wells, "Wojna światów"
Zenza
wczoraj o 9:41
"Olbrzymim ograniczeniem dla ciała jest ciągła gimnastyka. Śmiech to ćwiczenie dla ducha."

Bettina
Bettina
wczoraj o 9:42
Faktycznie, Bettina.
słone paluszki
wczoraj o 9:48
Zawiodłem się na czytelnikach naszego portalu, którzy tak rozpaczali jak Rosja napadła na Ukrainę; a teraz milczą o czystkach etnicznych w Górskim Karabachu. Czyżby to było za daleko?

Marek Adam Grabowski
Zenza
wczoraj o 9:52
"Kobieta, która nie ukrywa swojej nagości, wyzwoliła się od wstydu, który jest karą za grzech pierworodny.
Więc to "wyzwolenie" nie jest, jak co niektórzy napisali — burdel, lafiryndy itd. tylko jest niezbędnym aktem religijnym, gdy chcemy odbudować intymną więź miłości z Bogiem. A więc drogie panie w celu pojednania z Bogiem, proszę się nie krepować i rozbierać a odzież palić bądź oddawać niewierzącym."

o nim pseud
droga_we_mgle
wczoraj o 10:26
"znów

samopoczucie gitarą bez strun

no cóż trudno

chociaż można

popukać w pudło" - Dekaos Dondi, ,,Miniaturki"
droga_we_mgle
wczoraj o 10:27
,,Bo uważasz, Rodia, ja przyznaję, żeś chłop mądry, szkoda tylko, że taki dureń!" - F. Dostojewski, ,,Zbrodnia i kara"

Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji