Literkowe Bitwy - koszyk rozmaitości - pytania, problemy, pomysły.

Witamy w nowym wątku Literkowych Bitew. Ostatnio namnożyło się różnych problemów i dlatego powstał ten wątek, aby tutaj rozwiązywać je.

Dajemy do rozpatrzenia głosowanie na LBnR

8 punktów tak jak na prozę - 4 punkty nie dzielimy i dajemy jednemu autorowi. Reszta do dyspozycji.
Co o tym sądzicie? Prosimy o wypowiedzenie się do następnego głosowania LBnR

PiN
Nuncjusz
26.10.2017
od razu zróbcie dziesięć nowych, zamiast dyskusję, ewentualną, kontynuować tam gdzie się zaczęła
Proponowałem nowy do głosowania a nie do pierdolenia
do głosowania ma przeszło tysiąc postów
Głosowanie będzie tam gdzie jest. Skończy się limit, to założymy nowy. Po co te nerwy?

Nuncjusz
26.10.2017
bo na co nowy wątek do ustalenia drobnostki
Ten system głosowania, który proponujecie jest dobry i nie ma o czym więcej deliberować
to jest mój powód do nerwów
Nuncjusz
26.10.2017
ps
Jaki limit?
Taki jak w pitoleniu. Sami mieliście o tym.
Mówiliście
Nuncjusz
26.10.2017
Niby kto mówił? Ja na pewno nie
Nuncjusz
26.10.2017
Jest was dwójka, więc takie rzeczy, jak system głosowania powinniście ustalać samodzielnie. Widzicie co się dzieje, więc po prostu reagujcie zmieniając reguły, o których można dać info gdziekolwiek, chocby w kolejnym wątku bitewnym
Neurotyk
26.10.2017
Taki wątek od spraw Bitw jest potrzebny, żeby nie rozmawiać o sprawach organizacyjnych w każdym innym wątku związanym z Literkowymi, jak głosowania, poszczególne konkursy. Wszystko w jednym może być przecież, łatwe do odnalezienia.

Spokojnego dnia wszystkim :)
Punktacja to dla mnie nie problem, taka czy siaka. Powinna być jednakowa w obu bitwach. Tu i tu jest ten sam problem, brak chęci do głosowania autorów niestety. Rozumiem tych niezaangażowanych, ale ci biorący udział w bitwie przynajmniej powinni czuć się do oddania głosu aby wynik głosowania był jako tako obiektywny. Nie mówiąc o tym już że nie głosujący podnosi swoje szanse na zwycięstwo, gdyż nie daje konkurentom punktów, które mogą mieć duże znaczenie w przypadku niskiej frekwencji głosujących. Uważam takie zachowanie za bardzo nie nie fajne. Każdy moze znaleźć dziesięć powodów by się wytłumaczyć, że nie zagłosował. Ja bym chchial aby nikt się nie tłumaczył tylko głosował. Bo takie zachowanie, nie oddanie głosu, ubliża innym autorom. Daj jeden punkt najlepszemu z tego co jest do wyboru, jeśli uznasz, że wszystko to dno, ale zagłosuj. Albo się bawimy, albo nie. To moje zdanie jest
Nuncjusz
26.10.2017
Dobra, mleko i tak się już rozlało
i kto to mi tłumaczy, obywatel Neurotyk Ojciec - Dyrektor Pitoleń
Canulas
26.10.2017
Moje takie:
Maurycy ma rację, ale...
Ja nie głosowałem, bo nie przeczytałem wszystkich i, mimo że prawie na pewno (w przypadku bitwy na prozę) zaglosowałbym na Adama T., to nie mogłem, z racji właśnie noeprzeczytania wszystkich.
Co do zobligowania do oddania głosu startujących - hmm, teoretycznie tak, ale nie sądzę, by większości osób przyświecał cynizm tak niskich lotów, jak: o nie zagłosuje, bo przegram.
Spory się robią jak w biedrze, a świeżaków brak.
Czill
Neurotyk
26.10.2017
Fanie, że dyskutujemy, coś na pewno się wykluje z tego.

Już mamy jakieś argumenty Maurycego i Canaulusa.
Neurotyk
26.10.2017
Canulasa :)
Pasja
26.10.2017
I właśnie po to jest ten wątek
Nuncjusz
26.10.2017
Kolejne pitolenie, już mnie do niego nie przekonujcie bo nie przekonacie, ale powtarzam, mleko się juz rozlało, więc koniec z tym
Neurotyk
26.10.2017
Nie spamuj, pisz w związku z tematem, Nuncjusz.
Nuncjusz
26.10.2017
Już napisałem, parę postów wyżej.
To nie był spam tylko odpowiedź na wasze z dupy usprawiedliwienia i chcę to na tym zakończyć, ale mi nie dajecie
Kiedy stoję na przystanku, czekając na autobus, który powinien sie o określonej godzinie zatrzymać, a ten pojedzie sobie ze se tak pozwolę powiedzieć, w chuj daleki, nawet na mnie nie zwracając uwagi, to mam wkurw, mimo, że być moze kierowcy żona rodzi, a moze porwali go kosmici, nie wiem tego, wiem, że autobus miał stanąć. Pózniej wszystkie tłumaczenia są słabe, jak argument, mimo mojego szacunku dla Cana, o biedrze. Właśnie o to aby nie było jak w biedrze, każdy z nas jest częścią tego”sklepu”, czy zrobimy z niego salon Rolexa, czy biedre takie detale na to rzutują.
W kwestii „nie głosowałem bo nie przeczytałem wszystkiego” - W takiej sytuacji mniejszym złem jest zagłosowanie na to co dotąd przeczytałem, i zachowaniem tej wiedzy o nieprzeczytaniu dla siebie, lub otwartym o tym ogłoszeniu.
Nie mówie, że ktoś gra wyrachowaniem, ale moze to tak być odbierane. Są zasady dobrego wychowania, w każdym kraju, miejscu... wszędzie trochę inne, ale zawsze i wszędzie „olewka” nie jest dobrze przyjmowana.

Część postów została ukryta (390)

Zaloguj się, aby przeglądać cały wątek

Shogun
19.12.2020
Heh, wiesz, pisanie komentarz zajmuje trochę więcej czasu niż taki o sobie gadanie o pierdołach na pitoleniu, a zwłaszcza, jak ktoś stara się pisać w miarę merytoryczne i obszerne komentarze, więc argument "nie mam czasu" nie jest "pieprzeniem", a zasadnym argumentem. Poza tym, gdyby ja jeszcze dnie i noce na pitoleniu siedział, to by było dobrze, no ale wybacz, nie siedzę.
kigja
19.12.2020
Powiem ci w tajemnicy, że większość tekstów mi się podoba.
A jesli mi sie nie podobają, to milczę.
Dzisiaj chciałam was nieco rozruszać, bo jacyś się wydajecie zgnuśnieni.

I to byłoby na tyle.
Akwadar
19.12.2020
Kigja, nie piszę, bo nie umiem takich ładnych i mądrych...
Jak to nie trolluję?!
Wyszedłem z wprawy czy inny uj...?
Shogun
19.12.2020
No to nie tędy droga.
Akwadar
19.12.2020
Kigja, ja dziś fizycznie pracowałem... w stajni, żeby nie było :)
No, ten tego tam, jestem rozruszany i uchachany - dzieciaki są niemożliwe pomysłowe :))
Shogun
19.12.2020
Akwa - może, jak jesteś tak bardzo incognito ;) to nawet jak trollujesz, to lud nie zdaje sobie sprawy, że trollujesz? ;)
Akwadar
19.12.2020
A... może być! :))
Onyx
19.12.2020
Kigja, ładne mi próbowanie rozruszania za pomocą spamienia pod czyimiś tekstami.
Tjeri
19.12.2020
Doszły mnie wiadomości, że trza się oficjalnie wypowiadać w wątku... Nie wiem czy to też do mnie było, bo ja raczej rzadka konkursuję...
Ale się wypowiem...
Tjeri
19.12.2020
Dla mnie tak jak jest - jest ok. Łącznie z punktami za pierwszy tekst. Nie mam z tym żadnego problemu - to jakiś tam dodatkowy smaczek i mobilizacja. Z głosowaniem też nie mam problemu, bo i nie sądzę by tego rodzaju ZABAWĘ ktoś traktował śmiertelnie poważnie...

Nie będę miała również problemu z konkursami anonimowymi. To po prostu nie jest dla mnie ważne. Liczy się pisanie i zmierzenie z tematem.

Więc wszystko mi jedno. Natomiast sposób przeprowadzenia "reformy" mi się nie podoba. Za swoją bezinteresowną pracę i czas - dostało się Pasji. Porażka. Dla mnie to jest nie do przyjęcia.
Dziękuję za uwagę. Dobranoc.
Neurotyk
19.12.2020
Reformy jeszcze nie ma – są sugestie.

Jutro je zaprezentujemy (uwzględniając wszystkie głosy – również Tjeri – patrz wyżej).

Powód zamieszania raczej już nieistotny – wszystkim zmalało już ciśnienie. I narodziły się pomysły.

Owoce z nieprawego łoża. Może zasmakują. Jeśli jutro postanowimy.

BAJ
laura123
19.12.2020
A co się dostało Pasji?
Ty Tjeri nie rób z Pasji męczennicy, a z siebie Matki Teresy, bo ani do Pasji, ani do ciebie te role nie pasują.
Pasja skoro się podjęła, niech liczy dobrze, bo nie ma ludzi niezastąpionych i każdy (poza mną) może przejąć ten "wielki trud" i prowadzić te bitwy, wystarczy, ze będzie miał czas i chęci.
Celina
20.12.2020
?
Szpilka
20.12.2020
jedna w stringach lata szczujnia,
w kalesonach druga,
brzydko się rymuje z ch... , ale
nie zrymuję, bo mnie ktoś tu zruga ?
laura123
20.12.2020
trzecia lata jakby z Tworek
wypuścili gada
i wymyśla ze tym rymem
ona tylko włada
Szpilka
20.12.2020
???
laura123
20.12.2020
??
Celina
20.12.2020
?
piliery
22.12.2020
Zostało bez zmian? :D
Pan Buczybór
22.12.2020
tak
Neurotyk
22.12.2020
Nie. Obsuwa.
Onyx
22.12.2020
Ale co się zmienia?
Neurotyk
23.12.2020
Ogarniemy zmiany w Literkowych po Bożym Narodzeniu. Tymczasem – niech dokończą się trwające Bitwy.

BAJ
Mamy kolejny zarzut i prosimy o wyjaśnienie tej sprawy.

absynt 26 min. temu
Nie bardzo rozumiem, że po zgłoszeniu wiersza do konkursu mam jeszcze wykonywać jakieś dziwne ruchy... może powinno to dziać się automatycznie? To takie trudne napisać skrypt, który wszystko załatwi? Jedno wiem – chyba nie polubiłem tu konkursów.... Ale to tylko moje skromne odczucie. Przepraszam za moje wynurzenia.
Onyx
14.02.2021
O skrypt ciężko, chyba że pogadacie z adminem... Zresztą, to tylko odpowiednie zatytułowanie i wrzucenie linka. Jak dla mnie, jest ok
inspekcjapracy
14.02.2021
Tutaj nie chodzi o coś, co jest tak naprawdę drobnostką. Chodzi namieszać. Wszędzie są zasady konkursu i trzeba się do nich stosować. Od lat nikomu to nie przeszkadzało, aż nagle bum i jest temat do d..y
poco
03.08.2021
Patriota
03.08.2021
Nigdzie go nie ma, a jednak gdzieś jest, bo przecież link też jest. To dziwne. A skąd wziąłeś ten link?
Patriota
03.08.2021
Pojawiło się w kategorii "opowiadania", a na głównej nie ma, bo nie odczekałeś 24 godzin od wrzucenia ostatniego tekstu. I nie będzie. Chyba, że odczekasz 24 godziny i wrzucisz jeszcze raz. A to skasuj.
poco
03.08.2021
dzieki za odszukanie i wyjaśnienie
aaa... nie wiedział ja głupi że doba musi minąć...
nie będę kasował i wrzucał raz jeszcze bo mnie znów opierdzielą że spamuje...
a ja tylko biedy/głupi/tumok co intenetu czasami nie ogarnia
Małgorzata
dwa lata temu
Pytanie techniczne: jak usunąć z forum konkursowego post z linkiem do nadmiarowego drabble'a?
Yourofsky
dwa lata temu
Ile dni zazwyczaj trwa głosowanie na LBnP ? Kiedy zaczyna sie glosowanie LBnP 44 ?

Pozdrawiam ?
Yourofsky
dwa lata temu
Głosowanie się nie odbylo ?
Yourofsky
dwa lata temu
To w końcu do 26 ego do godziny 23:59 jest termin SKŁADANIA prac ? Czy GŁOSOWANIA na nie ?

Bo chyba ktoś sie pomylił :)
Pan Buczybór
dwa lata temu
Głosowania
Yourofsky
dwa lata temu
OK :)
KawaMelisaPapierosy
dwa lata temu
A paczemu nie 7?
LBnDrabble
dwa lata temu
Nie rozumiem o co chodzi?
zsrrknight
ponad rok temu
pozostawiam swój temat na Bitwę 97: "całopalenie". Założenie wątku pozostawiam pozostałej dwójce zwycięzców, choć w razie czego mogę go utworzyć
Dekaos Dondi
ponad rok temu
Mój temat to↔kokon. Wątek mogę założyć, ale rozpisywać się nie lubię:)↔Jeno tematy, kogo i czas do kiedy:)?
00.00
ponad rok temu
Dorzucam mój temat - Okulary
Ustalcie między sobą, kto ma otworzyć wątek. ?
zsrrknight
ponad rok temu
ok, ogłaszam, że zakładam wątek, bo widzę, że nikt nie jest zbytnio chętny xd
00.00
ponad rok temu
Panie, wrzucaj! ?
zsrrknight
ponad rok temu
już jest
LBnDrabble
ponad rok temu
OGŁASZAMY WAKACJE DO 31 SIERPNIA
Aisak
ponad rok temu
Papuga?
zsrrknight
ponad rok temu
hmm
Aleks99
7 miesięcy temu
Szkoda, że ten konkurs nie jest kontynuowany. Jako prozaik troszkę ubolewam nad tym. Owszem, jest konkurs na drabble, ale to nadal forma krótka, okrojona, nie dająca tylu możliwości. O konkursie poetyckim nie wspominam, bo nie param się tym odgałęzieniem w literaturze.
słone paluszki
7 miesięcy temu
Antoniego nie ma.
Aleks99
pół roku temu
Szkoda, ci spisać należy odział prozy na straty

Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji