Niepowtarzalny Styl z Opowi!

Jared
11.04.2019
Zapraszamy do naszej nowej (starej) zabawy, w której staramy się ukryć przed innymi użytkownikami, a zadaniem reszty jest zdemaskowanie nas! Pokrótce wygląda to tak:

1. Umawiamy się na temat.
2. Piszemy tekst.
3. Tekst dodajemy z konta Niepowtarzalny Styl z Opowi - hasła poniżej.
4. Potem staramy się odgadnąć w komentarzu, do kogo teksty mogą należeć.
5. Po upływie terminu przyznajemy się, który tekst należał do nas.
6. Najlepiej zakamuflowany autor wygrywa i podaje temat do kolejnej edycji.

Teksty wrzucamy raczej krótkie. Proza? Poezja? Wszystko jedno. :D

Oto nasze konto:
http://www.opowi.pl/profil/niepowtarzalny-styl-z-opowi/
login: niepowtarzalny.styl.zopowi@gmail.com
hasło: Gombrowicz1

Hasło podaje, bo i tak jakby ktoś nas chciał trollować, zmieniać hasło i tak dalej, to mu się to nie uda, bo mam hasło do meila tegoż konta, więc mogę bez trudu stworzyć nowe passy :P

Zapraszamy więc do zabawy! Dopóki konto nie ma autoakceptacji opowiadań ze strony moderatora, musimy wydłużyć nieco termin. Dajmy na to 14.04 na dodanie tekstu i do 16.04 na zgadywanie. 17.04 natomiast "przyznajmy się", które teksty nasze. :D Jeżeli chcecie krótszego/dłuższego deadlina, to możemy ugadać :D

Pierwszy komentujący w tym wątku ma prawo rzucić temat :D
Nasze konto działa, ale dodałem jako Jared, bo świeże konto ma zablokowane dodawanie wątków na forum :D
Cofftee
11.04.2019
Wiem że jestem tu wciąż swiezakiem i takie tam, i ogólnie sam pomysł na taką zabawe bardzo mi się podoba, ale czy to nie będzie takie ciutkę... Tworzenie zamkniętego koła? Coś jak zabawa, ale dla wybranych? Bo wiecie, są tutaj też mało, lub po prostu "mniej" popularne osoby (w tym choćby ja) i tak na przykład zastanawiam się, co wobec tego...
Cofftee
11.04.2019
Zamkniętego kręgu, nie koła, przepraszam.
Jared
11.04.2019
Hmm, w poprzednich edycjach nie było z tym większego problemu :P Zawsze jak nie znamy autora, to możemy zgadywać przez wykluczanie tych, których znamy - no i zawsze jest to okazja na integrację a nawet zareklamowanie się :D
Cofftee
11.04.2019
No ja na przykład czuje że to trochę nie fair i tak chciałam się tym podzielić, bo może ktoś jeszcze ma podobne odczucia. Ale spoko, nie staram się niczego bojkotować.
Jared
11.04.2019
Chyba niestety nie ma zbytnio możliwości dostosowania formuły inaczej :E Trzeba to po prostu przepracować - myślę, że jak raz weźmiesz udział, to potem już jako tako uczestniczący będą w stanie wychwycić Twoje stylowe właściwości ;P
Cofftee
11.04.2019
Właśnie cały czas myślę o osobach, które będą tak jak ja nowe, albo w ogóle odzywające się rzadko, takie troszkę zapomniane. Mnie osobiście taka formuła zniechęca do wzięcia udziału, choć sam pomysł naprawdę jest fajny w zamyśle.
alfonsyna
11.04.2019
Wydaje mi się, że to właśnie trochę skłania do przeczytania choćby po jednym tekście każdego, kto się zgłosi - żeby móc jakoś to porównać, o ile ktoś faktycznie chce się przyłożyć do zgadywania. No i dajcie raczej nagrodę temu, kto np. najwięcej zgadnie - to może być dodatkowa motywacja! XD
Cofftee
11.04.2019
Bardzo możliwe, że to Wy macie rację, wtrącam tylko swoje trzy grosze :-)
Jared
11.04.2019
Kawo, jako pierwszy komentator możesz nam rzucić temat ;>
Cofftee
11.04.2019
Hah, taki zaszczyt mnie kopnął? Dobrze. To może... Coś takiego:
"Nie każde złoto jasno błyszczy, nie każdy bladzi, kto wędruje (...)"? W myśl J.R.R.Tolkiena
TEMAT TEJ EDYCJI: "Nie każde złoto jasno błyszczy, nie każdy bladzi, kto wędruje (...)"

Brakuję nam już tylko chętnych - gorąco zapraszamy i apelujemy o luźne podejście; to konkursik czysto rozrywkowy - nie ma się więc co spinać o to, czy w 14-zdaniu naszego opowiadania powinien być imiesłów przysłówkowy czy czasownik czarodziejski ;)
jesień2018
11.04.2019
Ciekawy pomysł!
Cofftee, myślę, że jak jesteś nowa i czujesz, że jeszcze słabo kojarzona, to może być sposób, żeby się przedstawić. Nie zgadną - trudno. Ale potem zapamiętają na zawsze :)

Nie wiem, czy wezmę udział, jak będę miała pomysł, to może, ale mam pytanie: rozumiem, że osoba, która jest niesłusznie podejrzewana o napisanie tekstu, nie przyznaje się na razie, że to nie jej tekst?
Ritha
11.04.2019
Bez imiesłowu przysłówkowego? No jak to tak :P
A tak serio, to już, teraz, zaraz (?) Błyskawiczna inicjatywa, ja nie wyrabiam na zakrętach, wiec póki co się przyjrzę ;)
Light
11.04.2019
Musiałoby być chociaż z 10 osób, piszących w miarę rozmaicie, bo tak to będzie łatwo : D
Canulas
11.04.2019
Kibicuję inicjatywie, ale póki co, z drugiego rzędu.
Jesieni droga - chyba się wolno przyznawać i nie przyznawać, bo to konkurs na największego szalbierza - niektórzy pod swoim własnym tekstem pisali "no przecież to nie ja" - wszelkie manipulacje i nieczyste zagarnia są dozwolone :>
Pan Buczybór
11.04.2019
Jakby ja się zgłaszam
jesień2018
11.04.2019
Aaaa takie buty!
Brzmi jak fajna zabawa :)
Ale trzy dni na napisanie - trochę mało.
I pytanie jeszcze jedno: czy trzeba się zadeklarować i będzie lista piszących, czy nie wiemy, kto będzie brał udział?
I czy zgadywać mogą osoby także niepiszące?

Część postów została ukryta (1233)

Zaloguj się, aby przeglądać cały wątek

jerry
7 miesięcy temu
PP masz coś do mnie awanturnico?
jerry
7 miesięcy temu
"Piękni dwudziestoletni palcie ryż każdego dnia"
Chociaż tytuł książki, ale wypowiedziany przez trolla
jerry
7 miesięcy temu
"PIĘKNI DWUDZIESTOLETNI PALCIE RYŻ KAŻDEGO DNIA"
paluszki z paczuszki
7 miesięcy temu
Jestes trollem. To mam.
jerry
7 miesięcy temu
Pp jesteś na 100% pewna?
paluszki z paczuszki
7 miesięcy temu
Nie ma dwóch osób o jednym nicku.
Jeden dobry.
Drugi zły.
To nierealne.

Więc tak. Jestem pewna.
jerry
7 miesięcy temu
To, witaj trolico o wielu nickach ha, ha,ha
paluszki z paczuszki
7 miesięcy temu
Jak z czymś tak obrzydliwym, jak ty, można prowadzić rozmowy telefoniczne?

:-/
Jest kolejny! Jeszcze jeden i ruszamy O! Czekamy do 20.00
Wszyscy trolle i trollice też mogą się przyłączyć A, co!
Margerita
7 miesięcy temu
Naga panna
[i][b]Rusza kolejna edycja! Pięćdziesiąta siódma O! [/i][/b] 👁‍🗨

Siódemka szczęśliwa liczba i po dodaniu wychodzi dwunastka. Może parszywa, a może szczęśliwa? Celem ataku jest Niepowtarzalny... Bierzcie pióra i piszcie ... UDZIWNIENIA — można to osiągnąć przez dobór interesującego języka, metafory, myśl przewodnią tekstu, ale też niestandardową perspektywę obserwacji. Tematem tekstu warto uczynić jakąś niekoniecznie ciekawą codzienność, która dzięki Waszym literackim zabiegom może zyskać nowy wymiar. Zachęcamy do twórczych niepowtarzalnych poszukiwań. Skrywajcie styl i podkradajcie innym wersy... Niechaj powstanie dwanaście twarzy E. M. Nathansona.
Siódemka po piątce stawia wyzwanie. Dajmy czadu!!!

Tym razem cztery tematy do tworzenia niepowtarzalnych fikcji O!
To; Cytaty, słowa zasłyszane, słowa złotouste, spontaniczne rzutki.

[i][b]~ "TO WILKI CHYBA, NIE LUDZIE - SZAKALE, KOJOTY"
~ "PIĘKNI DWUDZIESTOLETNI PALCIE RYŻ KAŻDEGO DNIA"
~ "WARIAT I EROTOMANKA NA FALI"
~ "NAGA PANNA"[/i][/b]

Piszemy do 25 maja /północ?/ 🕛
Gorąco zapraszamy stałych bywalców i zachęcamy do rozruszania nowych. Z przyjemnością powitamy oportunistów i pierwszoklasistów. Wyruszymy na kolejny spacer po opowijskiej krainie i zanurzymy się w myślach.
Apelujemy o luźne podejście; wszak, to konkursik rozrywkowy – nie ma się więc co spinać, 🧷napinać i przyhaczać o drobiazgi... Czy to troll, czy trolica, czy inna-inny osobnik? 🦹‍♀️ 🦹‍♂️
Można się przyznawać lub nie. To konkurs na największego Mistrza Kamuflażu – wszystkie chwyty i nieczyste zagarnia dozwolone. Wolno wszystko, tylko zachowaj klasę i styl.
Gatunek dowolny i oryginalny zamysł. Komentujemy i zgadujemy, konspirujemy, czarujemy i podglądamy.

Teksty Niepowtarzalnych wstawiamy my. (można zapodać trzy teksty)
Piszemy i wysyłamy na maila: niepowtarzalny.styl.zopowi@gmail.com
A my wrzucamy na stronę! Warunek! Trzeba mieć założony profil na Opowi.

Więcej o nas na Forum: https://www.opowi.pl/forum/niepowtarzalny-styl-z-opowi-w1144/
i na Głównej w zakładce Konkursy: https://www.opowi.pl/konkursy
No i w tym OGŁOSZENIU!👍🏻
Hej ho!
Niepowtarzalny Styl z Opowi.
WAKACJE!!! Przerwa do września.
Po Literkowej i MY RUSZAMY Z KOPYTA! Pięćdziesiąta ósma już edycja O! Bierzcie pióra i piszcie! Skrywajcie styl i podkradajcie innym wersy i maniery... Odkrywajcie pięćdziesiąt osiem twarzy Niepowtarzalnych! Dajmy czadu!!!

Pierwszy temat:
[i][b]PANNY I WILKI[/i][/b]

Drugi temat:
[i][b]KAWAŁEK PODŁOGI[/i][/b]

Trzeci temat:
[i][b]WYKRĘĆ NUMER DO NIEZNAJOMEJ [/i][/b]

Piszemy do 10 października /północ?/

Gatunek dowolny i oryginalny zamysł. Komentujemy i zgadujemy, konspirujemy, zakładamy maski i czarujemy.
Teksty Niepowtarzalnych wstawiamy my. (trzy teksty można zapodać)

Więcej o Nas na Forum: https://www.opowi.pl/forum/niepowtarzalny-styl-z-opowi-w1144/

Hej ho! Niepowtarzalny Styl z Opowi.
Po Literkowej i MY RUSZAMY Z KOPYTA! Pięćdziesiąta ósma już edycja O! Bierzcie pióra i piszcie! Skrywajcie styl i podkradajcie innym wersy i maniery... Odkrywajcie pięćdziesiąt osiem twarzy Niepowtarzalnych! Dajmy czadu!!!

Pierwszy temat:
PANNY I WILKI

Drugi temat:
KAWAŁEK PODŁOGI

Trzeci temat:
WYKRĘĆ NUMER DO NIEZNAJOMEJ

Piszemy do 10 października /północ?/

Gatunek dowolny i oryginalny zamysł. Komentujemy i zgadujemy, konspirujemy, zakładamy maski i czarujemy.
Teksty Niepowtarzalnych wstawiamy my. (trzy teksty można zapodać)

Więcej o Nas na Forum: https://www.opowi.pl/forum/niepowtarzalny-styl-z-opowi-w1144/

Hej ho! Niepowtarzalny Styl z Opowi.
Piszcie i wysyłajcie i odgadujcie i się bawcie O!
Do dzieła Niepowtarzalni!!!
Aleks99
3 tygodnie temu
Umarło, czy wymuszona przerwa na remanent?
słone paluszki
3 tygodnie temu
Za mało klonów wzięło udział w zabawie.
Aleks99
3 tygodnie temu
Szkoda, że klony zniszczyły, ale może jeszcze się odrodzi
słone paluszki
3 tygodnie temu
Bez klonów to miejsce, by ledwo dyszało, ale w rej zabawie muszą wziąć udział Autorzy, którzy są znani ze swoich publikacji.
Przede wszystkim.

Każda zabawa literacka niesie ze sobą pozytywny ładunek, więc i tę można i należałoby wskrzesić.
Tylko trzeba się tłumnie domagać.
Aleks99
3 tygodnie temu
No nie wiem, czy tak ledwie. To znaczy forum na pewno ledwie by dyszało. Ale jest wiele osób którzy publikują na opowi, prozę i poezję i nawet na forum, nie zaglądają, a nie wyglądają na takich co lubią się bawić w klonowanie.
Z tłumem to pewnie problem, bo na razie chyba tylko ja się upomniałem :)
Ale może jakby dać w formie publikacji z konta Niepowtarzalnego na stronie głównej ankietę, niech w komentarzach napiszą kto chce. Jak odzewu nie będzie, bo to zabawę niestety trzeba będzie pogrzebać
Aleks99
3 tygodnie temu
no to*
Adin dwa tri
3 tygodnie temu
Nie płaczcie za bardzo, czasy wymagaja zmian
Aleks99
3 tygodnie temu
Adin idź na pitolenie, nie śmieć tutaj
Adin dwa tri
3 tygodnie temu
Chcę was pokrzepić braterską miłością
słone paluszki
3 tygodnie temu
Zauważ, że jest bardzo dużo "nowych" autorów. Jeśli wierzysz, że to inne osoby, to nie przesiąkłeś tym miejscem wystarczająco głęboko.
Aleks99
3 tygodnie temu
Już to uczyniłeś, więc możesz odejść i bawić się dalej
Adin dwa tri
3 tygodnie temu
Nie mogę was tak samych zostawić w potrzebie
Aleks99
3 tygodnie temu
Słone paluszki, nie mówię o tym nowych, wiem jak to miejsce działa, byłem tu w 2015, trochę 2016 i potem też zerkałem co nieco
Jest sporo, no kilku na pewno, co są tutaj długo, publikują dobrą prozę i regularnie udzielają się w komentarzach. A tych nowych, zwłaszcza pseudo poetów łatwo wykryć. Nic mądrego nie umieją napisać, nawet jak się silą na to
Adin dwa tri
3 tygodnie temu
Przytulmy się mocno w intencji dobrej wiary dla portalu
słone paluszki
3 tygodnie temu
Autor, który ma dostęp do konta Niepowtarzalnego, mógłby przeprowadzić referendum.

Weź sprawy w swoje ręce i do dzieła A99!
Aleks99
3 tygodnie temu
Zostałem namaszczony, ale nie wiem od czego zacząć :)
Kto ma dostęp do konta Niepowtarzalnego. Ta osoba jeszcze się tu pojawia?
Aleks99
3 tygodnie temu
Jeśli to ostatni podryg zabawy, no to trudno, ale jak coś się wskóra, zawsze będzie miłe urozmaicenie
słone paluszki
3 tygodnie temu
Czyny, nie Słowa. Liczą się w Życiu :)
Aleks99
3 tygodnie temu
Chyba dobre rozwiązanie to zagadać na mailu Niepowtarzalnego, o ile jeszcze ktoś z drugiej strony go sprawdza :)
Aleks99
3 tygodnie temu
więć zapytam
Aleks99
3 tygodnie temu
Super :)
Aleks99
3 tygodnie temu
Ale jednak...
Aleks99
3 tygodnie temu
Za to ani trochę
Aleks99
3 tygodnie temu
A ciebie bawi robienie kolejnych klonów i podszywanie się pod innych?
Aleks99
3 tygodnie temu
Taki samotny jesteś po drugiej stronie czy nie możesz już po prostu bez tego żyć?
Aleks99
3 tygodnie temu
Nie potrzebuję zabawy gdzie jedynym aspektem będzie wstawianie wypocin przez kolejne klony. To bez sensu
słone paluszki
3 tygodnie temu
Powinien wypowiedzieć się Autor zabawy. Bądź trochę poważny ó.
Aleks99
3 tygodnie temu
Wolno kontaktujesz, skoro tak uważasz
Aleks99
3 tygodnie temu
Stara śpiewka, przeloguj się i będzie po staremu :)
słone paluszki
3 tygodnie temu
Siebie.
słone paluszki
3 tygodnie temu
To widać.
Dlaczego założyłeś lewe konto i podszywasz sie pod Niepowtarzalne
Po każdej burzy wychodzi słońce. Rusza pięćdziesiąta dziewiąta edycja O! Bierzcie pióra i piszcie! Ukrywajcie styl i podkradajcie innym wersy maniery i niuanse... Odkrywajcie, a zarazem ukrywajcie twarze za Niepowtarzalnymi maskami! Chodzi o to, aby się nie odsłonić na początku zabawy. Dajemy czadu!
Moi drodzy bądźmy oryginalni i nie przeszkadzajmy sobie. Trolom mówimy NIE!!!

W ramach tego przedsięwzięcia zapraszam do zmierzenia się z nieoczywistymi tematami podczas tworzenia

Pierwszy temat:
[i][b]JAK POWSTAŁ ŚWIAT [/i][/b]
[i]/Utwór może dotyczyć dowolnego świata i dowolnej wizji jego powstania. Pod względem formalnym skłaniajcie się raczej ku fikcji - tekstom zbliżonym do opowiadania raczej niż do eseju. Ale? Nie podpowiadamy - zostawiamy naszym znakomitym Autorom wybór./[/i]

Drugi temat:
[i][b] UKRZESŁOWIENIE[/i][/b]
[i]/Krzesło staje się metaforyczną poczekalnią dla postaci czekających na coś, na kogoś? Można wejść w dialog, który jest utrzymany w atmosferze tępego oczekiwania, braku nadziei, upokorzenie oraz ubezwłasnowolnienie. Jednocześnie mogą im towarzyszyć tiki i automatyzm czynności. Rozmowy bardzo często prowadzą do nieznanych puent i konkluzji.
Można również rozweselić atmosferę? Monotonne monologi, zwierzenia i absurdalne wynurzenia zastąpić uśmiechem/[/i].

[b]Piszemy do 30 listopada /północ?/[/b]

Gorąco zapraszamy stałych bywalców i zachęcamy do rozruszania portalu. Z przyjemnością powitamy oportunistów. Wyruszymy w kolejną podróż w nieznane obszary.
Apelujemy o luźne podejście; to przecież tylko zabawa – nie ma się więc co spinać o bzdurki.
To konkurs na Największego Mistrza Kamuflażu – wszystkie chwyty i nieczyste zagrania dozwolone. Wolno! Ale zachowaj klasę i kulturalny styl.
[b]Teksty Niepowtarzalnych wstawiamy my. (trzy teksty możesz zainspirować)
A my wrzucamy na stronę! Warunek! Trzeba mieć założony profil na Opowi i staż w publikowaniu.
i na Głównej w zakładce Konkursy: https://www.opowi.pl/konkursy[/b]

[i]Hej ho! Niepowtarzalny Styl z Opowi.[/i]

Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji