Niepowtarzalny Styl z Opowi!

Jared
11.04.2019
Zapraszamy do naszej nowej (starej) zabawy, w której staramy się ukryć przed innymi użytkownikami, a zadaniem reszty jest zdemaskowanie nas! Pokrótce wygląda to tak:

1. Umawiamy się na temat.
2. Piszemy tekst.
3. Tekst dodajemy z konta Niepowtarzalny Styl z Opowi - hasła poniżej.
4. Potem staramy się odgadnąć w komentarzu, do kogo teksty mogą należeć.
5. Po upływie terminu przyznajemy się, który tekst należał do nas.
6. Najlepiej zakamuflowany autor wygrywa i podaje temat do kolejnej edycji.

Teksty wrzucamy raczej krótkie. Proza? Poezja? Wszystko jedno. :D

Oto nasze konto:
http://www.opowi.pl/profil/niepowtarzalny-styl-z-opowi/
login: niepowtarzalny.styl.zopowi@gmail.com
hasło: Gombrowicz1

Hasło podaje, bo i tak jakby ktoś nas chciał trollować, zmieniać hasło i tak dalej, to mu się to nie uda, bo mam hasło do meila tegoż konta, więc mogę bez trudu stworzyć nowe passy :P

Zapraszamy więc do zabawy! Dopóki konto nie ma autoakceptacji opowiadań ze strony moderatora, musimy wydłużyć nieco termin. Dajmy na to 14.04 na dodanie tekstu i do 16.04 na zgadywanie. 17.04 natomiast "przyznajmy się", które teksty nasze. :D Jeżeli chcecie krótszego/dłuższego deadlina, to możemy ugadać :D

Pierwszy komentujący w tym wątku ma prawo rzucić temat :D
Nasze konto działa, ale dodałem jako Jared, bo świeże konto ma zablokowane dodawanie wątków na forum :D
Cofftee
11.04.2019
Wiem że jestem tu wciąż swiezakiem i takie tam, i ogólnie sam pomysł na taką zabawe bardzo mi się podoba, ale czy to nie będzie takie ciutkę... Tworzenie zamkniętego koła? Coś jak zabawa, ale dla wybranych? Bo wiecie, są tutaj też mało, lub po prostu "mniej" popularne osoby (w tym choćby ja) i tak na przykład zastanawiam się, co wobec tego...
Cofftee
11.04.2019
Zamkniętego kręgu, nie koła, przepraszam.
Jared
11.04.2019
Hmm, w poprzednich edycjach nie było z tym większego problemu :P Zawsze jak nie znamy autora, to możemy zgadywać przez wykluczanie tych, których znamy - no i zawsze jest to okazja na integrację a nawet zareklamowanie się :D
Cofftee
11.04.2019
No ja na przykład czuje że to trochę nie fair i tak chciałam się tym podzielić, bo może ktoś jeszcze ma podobne odczucia. Ale spoko, nie staram się niczego bojkotować.
Jared
11.04.2019
Chyba niestety nie ma zbytnio możliwości dostosowania formuły inaczej :E Trzeba to po prostu przepracować - myślę, że jak raz weźmiesz udział, to potem już jako tako uczestniczący będą w stanie wychwycić Twoje stylowe właściwości ;P
Cofftee
11.04.2019
Właśnie cały czas myślę o osobach, które będą tak jak ja nowe, albo w ogóle odzywające się rzadko, takie troszkę zapomniane. Mnie osobiście taka formuła zniechęca do wzięcia udziału, choć sam pomysł naprawdę jest fajny w zamyśle.
alfonsyna
11.04.2019
Wydaje mi się, że to właśnie trochę skłania do przeczytania choćby po jednym tekście każdego, kto się zgłosi - żeby móc jakoś to porównać, o ile ktoś faktycznie chce się przyłożyć do zgadywania. No i dajcie raczej nagrodę temu, kto np. najwięcej zgadnie - to może być dodatkowa motywacja! XD
Cofftee
11.04.2019
Bardzo możliwe, że to Wy macie rację, wtrącam tylko swoje trzy grosze :-)
Jared
11.04.2019
Kawo, jako pierwszy komentator możesz nam rzucić temat ;>
Cofftee
11.04.2019
Hah, taki zaszczyt mnie kopnął? Dobrze. To może... Coś takiego:
"Nie każde złoto jasno błyszczy, nie każdy bladzi, kto wędruje (...)"? W myśl J.R.R.Tolkiena
TEMAT TEJ EDYCJI: "Nie każde złoto jasno błyszczy, nie każdy bladzi, kto wędruje (...)"

Brakuję nam już tylko chętnych - gorąco zapraszamy i apelujemy o luźne podejście; to konkursik czysto rozrywkowy - nie ma się więc co spinać o to, czy w 14-zdaniu naszego opowiadania powinien być imiesłów przysłówkowy czy czasownik czarodziejski ;)
jesień2018
11.04.2019
Ciekawy pomysł!
Cofftee, myślę, że jak jesteś nowa i czujesz, że jeszcze słabo kojarzona, to może być sposób, żeby się przedstawić. Nie zgadną - trudno. Ale potem zapamiętają na zawsze :)

Nie wiem, czy wezmę udział, jak będę miała pomysł, to może, ale mam pytanie: rozumiem, że osoba, która jest niesłusznie podejrzewana o napisanie tekstu, nie przyznaje się na razie, że to nie jej tekst?
Ritha
11.04.2019
Bez imiesłowu przysłówkowego? No jak to tak :P
A tak serio, to już, teraz, zaraz (?) Błyskawiczna inicjatywa, ja nie wyrabiam na zakrętach, wiec póki co się przyjrzę ;)
Light
11.04.2019
Musiałoby być chociaż z 10 osób, piszących w miarę rozmaicie, bo tak to będzie łatwo : D
Canulas
11.04.2019
Kibicuję inicjatywie, ale póki co, z drugiego rzędu.
Jesieni droga - chyba się wolno przyznawać i nie przyznawać, bo to konkurs na największego szalbierza - niektórzy pod swoim własnym tekstem pisali "no przecież to nie ja" - wszelkie manipulacje i nieczyste zagarnia są dozwolone :>
Pan Buczybór
11.04.2019
Jakby ja się zgłaszam
jesień2018
11.04.2019
Aaaa takie buty!
Brzmi jak fajna zabawa :)
Ale trzy dni na napisanie - trochę mało.
I pytanie jeszcze jedno: czy trzeba się zadeklarować i będzie lista piszących, czy nie wiemy, kto będzie brał udział?
I czy zgadywać mogą osoby także niepiszące?

Część postów została ukryta (1470)

Zaloguj się, aby przeglądać cały wątek

nie mam talentu
miesiąc temu
Niepowtarzalny vel Stylowy pogubił się w zasadach, odkąd zaczął je naginać, teraz są płynne, ciekawe ile tekstów sam machnął, ale uśmiać się można, więc jest zajebiście
[i]“Kimkolwiek jesteś, obojętnie po której stronie stoisz, należą się brawka”. [/i]
Autor - słone paluszki🖐

[i][b]PODSUMOWANIE!!![/i][/b]
[i][b] Z Kobietą i Mężczyzną zastąpiliśmy nudę uśmiechem, a w Niepowtarzalnym świecie szukaliśmy marzeń. Bo, dlaczego nie wracać tam, gdzie byliśmy, jesteśmy i bywamy... [/i][/b]
Pisaliśmy na tematy związane z kobietą i mężczyzną, miłością i pięknem.
[i][b]* Wino z kobietą. Wstrząśnięte tym zacniejsze.
*Mężczyzna jak kałasznikow, strzela dotąd, dopóki nie wystrzeli ślepakiem.
*Razem jak abakany, kochankowie z pogranicza abstrakcji i figur przedstawiających dotyk. [/i][/b]
Frekwencja superaśna. Chociaż nas mało, to za kulisami wesoło i gwarno:
Dołączyli do Nas kolejni Niepowtarzalni O!
Pudłowali wszyscy, ale to jest taka strzelnica, że się nie trafia od razu. Potrzeba rozpoznać tarczę.

[i][b]MISTRZAMI KAMUFLAŻU[/i][/b] zostają Wszyscy!
jednakże
[i][b]SUPER MISTRZAMI KAMUFLAŻU[/i][/b] zostają:
Szpilka - Dwa teksty i dwa nieodkryte.
SandraR - Trzy teksty i trzy nieodkryte. (upomnienie za nieaktywność)
Notopech - Dwa teksty i dwa nieodkryte.
Aleks99 - Jeden tekst i nieodkryty. (upomnienie za nieaktywność)

[i][b]Super Mistrzowie podają tematy do kolejnej edycji na Niepowtarzalnym Froncie Osobliwości. [/i][/b]
pod: https://www.opowi.pl/forum/niepowtarzalny-styl-z-opowi-w1144/

Dziękujemy Wszystkim za Niepowtarzalną i Fantastyczną Zabawę. Za abakanowy zawrót głowy i za wspaniały klimat.

Za teksty, uśmiech i humor! Niepowtarzalny Styl
Szpilka
3 tygodnie temu
Jesień już, się tak jakoś melancholijnie robi, przeto trzeba coś na wesoło:

╰┈➤ 𝙈𝙄𝙀𝙇𝙊𝙉𝙔 𝙕𝙒𝘼𝙉𝙔 𝙂𝙍𝙕𝙈𝙊𝙏𝙀𝙈 ˗ˏˋ ★ ˎˊ˗
ﮩـﮩﮩ٨ـ🫀ﮩ٨ـﮩﮩ٨ـ
Aleks99
3 tygodnie temu
O to ja niby ten mistrz jestem:

Jazgot zimowy na dwie sztachety
SandraR
3 tygodnie temu
Spodziewałam się, że tak będzie, w końcu jestem tu nowa.

Temat: Bambusowy las i krok poza granicę, której nikt nie widzi
Bettina
3 tygodnie temu
A gdzie sa ci wszyscy ludzie?
Bettina
3 tygodnie temu
Gdzie oni są?
Bettina
3 tygodnie temu
Ja nie znoszẹ prostytucji w każdym wymiarze.
Bettina
3 tygodnie temu
Gombrowicz.
Bettina
3 tygodnie temu
Moja najdluzsza podroz to bylo w wieku 17 lat zaliczyc cale wybrzeze I wrocic do domu.
o nim pseud
3 tygodnie temu
nie znoszẹ prostytucji vs zaliczyc cale wybrzeze
Bettina
3 tygodnie temu
Zmieścic sie w planie. Do dzis nie wiem jak ja weszlam na obiekt strzeżony wojskowy ì szwendalam sie po nim.
Cain
3 tygodnie temu
Wystarczy wejść jak do siebie z pewnością człowieka nieświadomego. Ja tak kiedyś weszlem na teren zakładu górniczo hutniczego i dopiero przy wyjściu z drugiej strony mnie koleś zatrzymał.
Bettina
3 tygodnie temu
Może, ale ja nawet przez zagranicznych....aaa bylam zauważona. Mysleli, ze jestem obca.
Bettina
3 tygodnie temu
Znaczy ja mysle, ze normalni ludzie reaguja normalnie, a swirow tez widzialam. Szybko. Duzo bylo po prostu fajnych ludzi.
Bettina
3 tygodnie temu
To byla moja prywayna prostytucja.
Przejdźcie sobie na pitolenie
Bettina
3 tygodnie temu
* samodzielna
Szpilka 2 godz. temu
Jesień już, się tak jakoś melancholijnie robi, przeto trzeba coś na wesoło:

╰┈➤ 𝙈𝙄𝙀𝙇𝙊𝙉𝙔 𝙕𝙒𝘼𝙉𝙔 𝙂𝙍𝙕𝙈𝙊𝙏𝙀𝙈 ˗ˏˋ ★ ˎˊ˗
ﮩـﮩﮩ٨ـ🫀ﮩ٨ـﮩﮩ٨ـ
Aleks99 2 godz. temu
O to ja niby ten mistrz jestem:

Jazgot zimowy na dwie sztachety
SandraR godzinę temu

Bettina
3 tygodnie temu
Ok. U gory Retrospekcja czyjegos obrazu, czyli to juz prostytucja o ktorej pisal Gombrowicz - na ciele I umysle..
Bettina
3 tygodnie temu
Se skoncze. Komus to opowiadam I on mi mówi ' Nikt cie nie zgwalcil?
Ja mowie - Nie.
To ty jestes nieatrakcyjna. 😉
JagVetInte
3 tygodnie temu

Noooo, a skąd mogliśmy wiedzieć, nie znając twojego stylu i nie wiedząc że w sumie istniejesz?
Aleks99
3 tygodnie temu
A ja to bym uważał, bo tutaj pisać że jest się nowym to niebezpieczne równie jak wynik 2:0
Sufjen
3 tygodnie temu
A jeszcze niebezpieczniej jest pójść od razu na forum, kiedy jesteś tym "nowym".
Bettina
3 tygodnie temu
Ok.
JagVetInte
3 tygodnie temu
Aleks, no, jak z Mołdawią.

Eeeeeeeee

Roma to nie strzela ślepakami xD
Bettina
3 tygodnie temu
Boniek sie postarzal.
Roma
3 tygodnie temu
To ja proponuję temat zajumany, czyli "Gdzieś mi się było albo mi się śniło" :)
TseCylia
3 tygodnie temu
O, Roma, fajny! Pojemny i taki do "pofruwania" w rozleglych rewirach wyobraźni.
Roma
3 tygodnie temu
Cieszę się, że się spodobał :) no to trzeba zacząć tworzyć, fruwać... no i nie dać się złapać :)
JagVetInte
3 tygodnie temu
Ale to sama sobie zajumałaś xD?
Roma
3 tygodnie temu
Ano xD Bo ze mnie taki złodziej marny :)
Notopech
3 tygodnie temu
Hej!
Dopiero wstałem -:)
Oto mój temat:

Imać się sposobu, aby pierwiastki lasów, gór, morza, miast i wsi nie szkodziły człowiekowi.
Zastąpiliśmy nudę uśmiechem, a w Niepowtarzalnym świecie poznawaliśmy siebie. Bo, dlaczego nie imać się sposobu, aby pierwiastki lasów, gór, morza, miast i wsi nie szkodziły człowiekowi. Wejść w bambusowy las i krok poza granicę, której nikt nie widzi. Być gdzieś, gdzie się śniło, albo się było. I zjeść mielonego zwanym grzmotem przy jazgocie zimowym na dwie sztachety.

Frekwencja bardzo dobra. Mogłaby być lepsza. Notopech się wyłamał z tej edycji. Myślimy, że w następnej coś wrzuci. Mamy też nadzieję, że dołączą do nas kolejni Niepowtarzalni.
Chociaż mało nas, to za kulisami wesoło i gwarno.
Pudłowali wszyscy, bez wyjątku. Ale to jest taka tarcza, że się nie trafia od razu. Potrzeba dobrej logistyki i rozpoznania, aby strzelić w sam środek. I tylko trening czyni MIstrza O!

Zatem co następuje:
SUPER MISTRZEM KAMUFLAŻU zostaje:
JagVetlnte – na cztery/cztery nieodkryte.
MISTRZAMI KAMUFLAŻU zostają:
Aisak – na dziewięć/cztery nieodkryte.
Pasja – na sześć/trzy nieodkryte.
Roma – na pięć/dwa nieodkryte.
SandraR – na pięć/dwa nieodkryte.
Grawitacja – na cztery/dwa nieodkryte.
TseCylia – na trzy/jeden nieodkryty.
Szpilka – na cztery/jeden nieodkryty.
NAJLEPSI STRZELCY to:
Pasja – jedenaście trafień.
Roma – dziesięć.
Szpilka i JagVetlnte – po sześć.
Grawitacja i TseCylia – po pięć.
SandraR i Aisak – po cztery.

Super Mistrz, Mistrzowie i Strzelcy podają tematy do kolejnej edycji.
pod: https://www.opowi.pl/forum/niepowtarzalny-styl-z-opowi-w1144/

Dziękujemy Wszystkim za Niepowtarzalną i Fantastyczną Zabawę. Za ciekawe publikacje i wspaniały klimat.

Za uśmiech i humor!
Z podziękowaniem NStylzOpowi.
Pasja
2 tygodnie temu
Moj temat:
Mala miejscowość w małym kraju.
JagVetInte
2 tygodnie temu
Widzę nie wyszedł cało że strzelaniny, w tym wypadku gratulacje większe z mojej strony dla karabinierów.

A temat mój to:
Jak przeżyć koniec świata, jeśli wcale ci na tym nie zależy
Szpilka
2 tygodnie temu
Jeszcze trochę i święta, odpocznę wreszcie 𝄞𝄢 ٩(ˊᗜˋ*)و ♡

Temat:
𝐌𝐢𝐤𝐨ł𝐚𝐣, 𝐜𝐡𝐨𝐢𝐧𝐤𝐚 𝐢 ś𝐰𝐢ę𝐭𝐲 𝐬𝐩𝐨𝐤ó𝐣!
Roma
2 tygodnie temu
To ja: człowiek człowiekowi wilkiem, a kiwi kiwi kiwi.
Aisak
ponad tydzień temu
Machismo, gdy robisz wszystko, by nie brano cię za pedzia
Aisak
ponad tydzień temu
To mój temat na kolejną edycję!
Powtórzę dla pewności:

Machismo, gdy robisz wszystko, by nie brano cię za pedzia
SandraR
ponad tydzień temu
Przepraszam za spóźnienie. Jestem prawdopodobnie najmłodszą osobą tutaj, a mimo to brakuje mi jednej rzeczy wigilii klasowej.

Temat: Wigilia, której nikt z klasy nie zapomni
Grawitacja
ponad tydzień temu
Sorry za brak tematu, nie byłam pewna czy też dodać.
Niepowtarzalny Styl z Opowi
ponad tydzień temu
Dawaj Grawitacja O!
TseCylia
ponad tydzień temu
Mój temat:
"Którędy do Siódmego Nieba?"
VcesdSigma
ponad tydzień temu
Masz małegoO!
Grawitacja
ponad tydzień temu