Niepowtarzalny Styl z Opowi!

Jared
11.04.2019
Zapraszamy do naszej nowej (starej) zabawy, w której staramy się ukryć przed innymi użytkownikami, a zadaniem reszty jest zdemaskowanie nas! Pokrótce wygląda to tak:

1. Umawiamy się na temat.
2. Piszemy tekst.
3. Tekst dodajemy z konta Niepowtarzalny Styl z Opowi - hasła poniżej.
4. Potem staramy się odgadnąć w komentarzu, do kogo teksty mogą należeć.
5. Po upływie terminu przyznajemy się, który tekst należał do nas.
6. Najlepiej zakamuflowany autor wygrywa i podaje temat do kolejnej edycji.

Teksty wrzucamy raczej krótkie. Proza? Poezja? Wszystko jedno. :D

Oto nasze konto:
http://www.opowi.pl/profil/niepowtarzalny-styl-z-opowi/
login: niepowtarzalny.styl.zopowi@gmail.com
hasło: Gombrowicz1

Hasło podaje, bo i tak jakby ktoś nas chciał trollować, zmieniać hasło i tak dalej, to mu się to nie uda, bo mam hasło do meila tegoż konta, więc mogę bez trudu stworzyć nowe passy :P

Zapraszamy więc do zabawy! Dopóki konto nie ma autoakceptacji opowiadań ze strony moderatora, musimy wydłużyć nieco termin. Dajmy na to 14.04 na dodanie tekstu i do 16.04 na zgadywanie. 17.04 natomiast "przyznajmy się", które teksty nasze. :D Jeżeli chcecie krótszego/dłuższego deadlina, to możemy ugadać :D

Pierwszy komentujący w tym wątku ma prawo rzucić temat :D
Nasze konto działa, ale dodałem jako Jared, bo świeże konto ma zablokowane dodawanie wątków na forum :D
Cofftee
11.04.2019
Wiem że jestem tu wciąż swiezakiem i takie tam, i ogólnie sam pomysł na taką zabawe bardzo mi się podoba, ale czy to nie będzie takie ciutkę... Tworzenie zamkniętego koła? Coś jak zabawa, ale dla wybranych? Bo wiecie, są tutaj też mało, lub po prostu "mniej" popularne osoby (w tym choćby ja) i tak na przykład zastanawiam się, co wobec tego...
Cofftee
11.04.2019
Zamkniętego kręgu, nie koła, przepraszam.
Jared
11.04.2019
Hmm, w poprzednich edycjach nie było z tym większego problemu :P Zawsze jak nie znamy autora, to możemy zgadywać przez wykluczanie tych, których znamy - no i zawsze jest to okazja na integrację a nawet zareklamowanie się :D
Cofftee
11.04.2019
No ja na przykład czuje że to trochę nie fair i tak chciałam się tym podzielić, bo może ktoś jeszcze ma podobne odczucia. Ale spoko, nie staram się niczego bojkotować.
Jared
11.04.2019
Chyba niestety nie ma zbytnio możliwości dostosowania formuły inaczej :E Trzeba to po prostu przepracować - myślę, że jak raz weźmiesz udział, to potem już jako tako uczestniczący będą w stanie wychwycić Twoje stylowe właściwości ;P
Cofftee
11.04.2019
Właśnie cały czas myślę o osobach, które będą tak jak ja nowe, albo w ogóle odzywające się rzadko, takie troszkę zapomniane. Mnie osobiście taka formuła zniechęca do wzięcia udziału, choć sam pomysł naprawdę jest fajny w zamyśle.
alfonsyna
11.04.2019
Wydaje mi się, że to właśnie trochę skłania do przeczytania choćby po jednym tekście każdego, kto się zgłosi - żeby móc jakoś to porównać, o ile ktoś faktycznie chce się przyłożyć do zgadywania. No i dajcie raczej nagrodę temu, kto np. najwięcej zgadnie - to może być dodatkowa motywacja! XD
Cofftee
11.04.2019
Bardzo możliwe, że to Wy macie rację, wtrącam tylko swoje trzy grosze :-)
Jared
11.04.2019
Kawo, jako pierwszy komentator możesz nam rzucić temat ;>
Cofftee
11.04.2019
Hah, taki zaszczyt mnie kopnął? Dobrze. To może... Coś takiego:
"Nie każde złoto jasno błyszczy, nie każdy bladzi, kto wędruje (...)"? W myśl J.R.R.Tolkiena
TEMAT TEJ EDYCJI: "Nie każde złoto jasno błyszczy, nie każdy bladzi, kto wędruje (...)"

Brakuję nam już tylko chętnych - gorąco zapraszamy i apelujemy o luźne podejście; to konkursik czysto rozrywkowy - nie ma się więc co spinać o to, czy w 14-zdaniu naszego opowiadania powinien być imiesłów przysłówkowy czy czasownik czarodziejski ;)
jesień2018
11.04.2019
Ciekawy pomysł!
Cofftee, myślę, że jak jesteś nowa i czujesz, że jeszcze słabo kojarzona, to może być sposób, żeby się przedstawić. Nie zgadną - trudno. Ale potem zapamiętają na zawsze :)

Nie wiem, czy wezmę udział, jak będę miała pomysł, to może, ale mam pytanie: rozumiem, że osoba, która jest niesłusznie podejrzewana o napisanie tekstu, nie przyznaje się na razie, że to nie jej tekst?
Ritha
11.04.2019
Bez imiesłowu przysłówkowego? No jak to tak :P
A tak serio, to już, teraz, zaraz (?) Błyskawiczna inicjatywa, ja nie wyrabiam na zakrętach, wiec póki co się przyjrzę ;)
Light
11.04.2019
Musiałoby być chociaż z 10 osób, piszących w miarę rozmaicie, bo tak to będzie łatwo : D
Canulas
11.04.2019
Kibicuję inicjatywie, ale póki co, z drugiego rzędu.
Jesieni droga - chyba się wolno przyznawać i nie przyznawać, bo to konkurs na największego szalbierza - niektórzy pod swoim własnym tekstem pisali "no przecież to nie ja" - wszelkie manipulacje i nieczyste zagarnia są dozwolone :>
Pan Buczybór
11.04.2019
Jakby ja się zgłaszam
jesień2018
11.04.2019
Aaaa takie buty!
Brzmi jak fajna zabawa :)
Ale trzy dni na napisanie - trochę mało.
I pytanie jeszcze jedno: czy trzeba się zadeklarować i będzie lista piszących, czy nie wiemy, kto będzie brał udział?
I czy zgadywać mogą osoby także niepiszące?

Część postów została ukryta (1602)

Zaloguj się, aby przeglądać cały wątek

Oczywiście, ale ma zły wyraz twarzy
i jeszcze te trzy kolory O!
C₁₂H₂₂O₁₁
2 miesiące temu
Moja intencja jest na szczęście 🥰
a rozumiem i zmieniam na szczęście
TseCylia
2 miesiące temu
Mój temat:
Wiosna zawsze wchodzi bez pukania.
Już wstawione :)
Namietny dotyk
2 miesiące temu
Przepraszam a jaki temat jest tej zabawy?
Namietny dotyk
2 miesiące temu
A jak coś napiszę to wtedy mam tobie na maila wysłać?
Tak :
niepowtarzalny.styl.zopowi@gmail.com
Namietny dotyk
2 miesiące temu
Wysłane
Namietny dotyk
2 miesiące temu
Dawno nie brałam tu udziału w żadnym konkursie Więc postanowiłam postulatach coś napisać
Podsumowanie!!!

Tematy niepowtarzalne, ambitne i śmieszne z przymrużeniem oka i takie prosto od serca:❤️

Cwana bestia. "Brunet wieczorową porą. Mogę wstać, czy będzie mnie Pan bił?

Motanki. Laleczka voodoo. Ostatni świadek koronny głupoty. Tak sobie idę i nie wiem. Gdzie są te wszystkie jamniki? Domaluj czarną źrenicę w lewym oku Darumy. Wiosna zawsze wchodzi bez pukania.

Mało nas, ale dajemy radę, by zaistnieć w opowijskiej społeczności i błyszczeć na Głównej. Wszyscy strzelali i celnie i na ślepo i wszyscy trafiali i pudłowali. Do Niepowtarzalnych dołączyła Namietny Dotyk - i bardzo dobrze!

(plus - minus, a za pomyłki przepraszamy)

SUPER MISTRZYNI KAMUFLAŻU została i rozbiła system:

Szpilka - /na 4/4 nieodkryte/ - Mam na imię DID, w ciemnej uliczce,Dumna Słowianka, nakłuta szmacianka ocalona. i 13 trafień.

MISTRZYNIAMI KAMUFLAŻU zostają:

Pasja - /na 5/2 nieodkryte/ - Przepraszam czy tu biją?, szara reneta.

i / 10,5 trafień./

Roma - /na 1/1 nieodkryty/ - Cykl "Razy" i 9 trafień.

Beloniusz - /na 6/3 nieodkryte/ - Motanka, Marzanna, Jamniki. i 4 trafienia.

Asteria - /na 7/2 nieodkryte/ - scementowane związki cwanych bestii, Laleczka. i / i 5 trafień.

Wianeczek - /na 9/2 nieodkryte/ - Żagle, Nożyczki. i 1,5 trafień.

MISTRZAMI NAMIERZONYMIzostają:🎈

JagVetlnte - /0 wrzutów/ i / i 10 trafień

Namietny Dotyk - /na 2/2 odkryte/ i 1 trafienie.

TseCylia - /0 wrzutów/l zero trafień.

Podziękowania dla wszystkich komentujących. Zapraszamy do wzięcia udziału w kolejnej edycji.

Jak zawsze, wszyscy podają tematy do kolejnej edycji na Niepowtarzalnej płaszczyźnie.

pod: https://www.opowi.pl/forum/niepowtarzalny-styl-z-opowi-w1144/

/jutro mija termin o 22.00/

Dziękujemy Wszystkim za super zabawę i uśmiech. ❤️

Niepowtarzalny Styl
A ja na początek wrzucam "Pustorak"
C₁₂H₂₂O₁₁
2 miesiące temu
Temat "Bullet bra"
Beloniusz
2 miesiące temu
"O czym szumią drzewa"
Pasja
2 miesiące temu
Wrzucam temat:
"Szarlatanka" na wiosnę
Namietny dotyk
2 miesiące temu
choć raz udało mi się odgadnąć
Szpilka
2 miesiące temu
Temat: Posłać komuś wiązankę ¬‿¬
Namietny dotyk
2 miesiące temu
Temat zmiennokształtny
Asteria
2 miesiące temu
Mój temat:
Wszystko jest magią, póki nie staniesz się czarodziejem.
Namietny dotyk
2 miesiące temu
Postaram się coś napisać na nową bitwę niepowtarzalnego stylu
Namietny dotyk
2 miesiące temu
Wysłane pierwsza część
Mar a na jaki temat pisałaś?
I jeszcze jedno - zdradzasz się tym tutaj pisaniem.
My jesteśmy anonimowi
Namietny dotyk
2 miesiące temu
Szarlotka na wiosnę
C₁₂H₂₂O₁₁
2 miesiące temu
😂
Namietny dotyk
2 miesiące temu
Szarlatanka na wiosnę
C₁₂H₂₂O₁₁
2 miesiące temu
Biirę ten temat Mar, zmień na inny i napisz tylko przez email do Niepowtarzalnego
C₁₂H₂₂O₁₁
2 miesiące temu
Biorę*
Namietny dotyk
2 miesiące temu
Jak już zaczęłam pisać tekst na ten temat to będę dalej pisać.
C₁₂H₂₂O₁₁
2 miesiące temu
Ok ;).
Dziewiąta edycja zakończona. A jak to u nas bywa, czas na zgadywanie.

* na górze tekstu pod tytułem widnieje czerwony napis; pokaż listę, kliknij

Dwa dni poszukujemy Autorów słowa. (22 i 23 marzec tj; niedziela i poniedziałek.)

Czytamy, komentujemy i zgadujemy. Podchodzimy z uśmiechem. Przecież to fantastyczna zabawa. Dla zwycięzcy(ów) owacje i satysfakcja.

Nie zapominajmy o nowej myśli podanej przez Asterię: Wybieramy najlepszy tekst nie podpisany jeszcze. Bo wtedy mamy pewność, że nie oceniamy po autorze. (tutaj w komentarzach wrzucamy tytuł nominujący do najlepszego!!!)

Do dzieła Autorzy!. Zapraszamy wszystkich Opowijczyków do odkrywania.

24 marca (wtorek) zrzucimy maski. Czy zostaniemy zdemaskowani, czy nie?

Dwadzieścia dwa niepowtarzalne myśli czekają na odkrycie.

Linki znajdziecie tutaj:

https://www.opowi.pl/forum/niepowtarzalny-styl-z-opowi-linki-do-w1146/

Zaczynamy odgadywanie…

Do zobaczenia 24 marca na mecie Niepowtarzalnych.

NSzOpowi
Podsumowanie!!!

Nowość! Wyróżnione teksty w tej edycji:

"Czerpany" - Autorka Wianeczek

"z fusów źle się wróży" - Autorka Asteria

Tematy niepowtarzalne, ambitne i śmieszne z przymrużeniem oka i takie prosto od serca:

Pustorak. Bullet bra. O czym szumią drzewa. Szarlatanka na wiosnę. Posłać komuś wiązankę. Zmiennokształtny. Wszystko jest magią, póki nie staniesz się czarodziejem.

dmuchawce rozdmuchane. Twoje oczy. Jestem zgubiony.

Chaos u nas i cisza, ale dajemy radę, by zaistnieć w opowijskiej społeczności i błyszczeć na Głównej. Wszyscy strzelali i celnie i na ślepo i wszyscy trafiali i pudłowali. Są też tacy, co się dobrze ukryli. Boloniusz się nabzyczył i zniknął jak czarny kot. Wracaj i pisz!

SUPER MISTRZYNI KAMUFLAŻU została i rozbiła system:

Asteria - /na 2/2 nieodkryte/ - z fusów źle się wróży, Piątkowy Limeryk i 7 trafień.

MISTRZAMI KAMUFLAŻU zostają:

Beloniusz - /na 5/3 nieodkryte/ - Czarodziej, Motylek, Szklana Katedra i 4 trafienia.

Pasja - /na 5/2 nieodkryte/ - likantropus, zapewniasz i 5,5 trafień.

Szpilka - /na 2/1 nieodkryty/ - sekretnie ale i tak wszyscy wiedzą i 4 trafienia.

Wianeczek - /na 4/1 nieodkryty/ - Noś-ność i 3 trafienia.

NAMIERZONYMI STRZELCAMIzostają:

JagVetlnte - /0 wrzutów/ i / i 2 trafienia.

Namietny Dotyk - /na 2/2 odkryte/ i 1 trafienie.

ZAGUBIONE - wracajcie

TseCylia

Roma

Mona Demona

Podziękowania dla wszystkich komentujących. Zapraszamy do wzięcia udziału w kolejnej edycji.
Asteria
miesiąc temu
Mój temat: Dym gasi, wypalona fajka pokoju.
Moj temat: Bądźmy czasem niedorzeczni
Pasja
miesiąc temu
A mój taki: Neonowe lasy.
JagVetInte
miesiąc temu
I wyczarował:

Tramadol, Xanax, energetyk. Osobisty przepis na kociołek Panoramixa.
C₁₂H₂₂O₁₁
miesiąc temu
Temat: Ułożyć siebie ze scrabbli
Szpilka
3 tygodnie temu
Temat: Full wypas na wyraju ¬‿¬
[i][b]Dziesiąta edycja zakończona. Czas na zgadywanie.[/i][/b]

* [i][b]na górze tekstu pod tytułem widnieje czerwony napis; pokaż listę, kliknij[/i][/b]

Dwa dni poszukujemy Autorów słowa. (07 i 08 kwiecień tj; wtorek i środa.)
Czytamy, komentujemy i zgadujemy. Podchodzimy z uśmiechem. Dla zwycięzcy(ów) owacje i satysfakcja.

Do dzieła Autorzy!. Zapraszamy wszystkich Opowijczyków do odkrywania.
09 kwietnia (czwartek) zrzucimy maski. I się okaże, czy zostaniemy zdemaskowani, czy nie?
Dwadzieścia trzy teksty niepowtarzalne i niebanalne do odkrycia.
Linki znajdziecie tutaj:
https://www.opowi.pl/forum/niepowtarzalny-styl-z-opowi-linki-do-w1146/
Zaczynamy odgadywanie…
Do zobaczenia dziewiątego keietnia na finale Niepowtarzalnych.

NSzOpowi
Podsumowanie!!!

Pisano na tematy niepowtarzalne, ambitne i śmieszne z przymrużeniem oka i takie prosto od serca:

Dym gasi, wypalona fajka pokoju - Bądźmy czasem niedorzeczni - Neonowe lasy - Tramadol, Xanax, energetyk. Osobisty przepis na kociołek Panoramixa - Ułożyć siebie ze scrabbli - "nie taka happy whore w barze, w którym nie wszyscy skończyli" - Full wypas na wyraju.

Trochę chaosu u nas i zawirowań i cisza, ale dajemy radę, by zaistnieć w opowijskiej społeczności i zabłyszczeć na Głównej. Wszyscy strzelali i celnie i na ślepo i wszyscy trafiali i pudłowali. Są też tacy, co się dobrze ukryli. Są też, co odeszli zagniewani. Szkoda, bo to przecież tylko zabawa.

SUPER MISTRZEM KAMUFLAŻU został:

JagVetlnte - na 3/3 nieodkryte - "Ene due like", Las night, Samoopalacz. i 5 trafień.

Asteria - /na 4/2 nieodkryte/ - saszetka z ogonkiem, Ballada o tobołku i 5 trafień.

Pasja - /na 6/4 nieodkryte - na wysokim locie Kaprys nr 5, górowanie, niechybnie krzepnie czas. i 5 trafień.

Szpilka - na 3/2 nieodkryte - po przekątnej, irracjonalny twist. i 5 trafień.

NAMIERZONYMI STRZELCAMIzostaje:

Roma - na 3/1 nieodkryty - Amanogawa i 0 trafień, bo nie strzelała.

ZAGUBIONE - wracajcie

TseCylia

Wianeczek

Mona Demona

Beloniusz

i inni co odeszli

Jak zawsze, wszyscy podają tematy do kolejnej edycji na Niepowtarzalnej płaszczyźnie.

Dziękujemy Wszystkim za super zabawę i uśmiech.

Niepowtarzalny Styl
Szpilka
2 tygodnie temu
Temat: Wirtualne szaleństwo ٩(◕‿◕。)۶
Pasja
2 tygodnie temu
Temat: Woda ma głos / woda pamięta.
Asteria
2 tygodnie temu
Temat: Trakt z wyłuskanej fasoli /ku pamięci W. Myśliwskiego/
JagVetInte
2 tygodnie temu
A więc...

Diabeł ubiera się na Pradze.
Diabelskie Muskuły
ponad tydzień temu
?
Diabelskie Muskuły
ponad tydzień temu
a, gdzie jest Janek ?
Diabelskie Muskuły
ponad tydzień temu
no, tak. i wszystko jasne.
Wrócił, a tak się zarzekałeś że odejdziesz jak Admin usunie twoje konta
Podsumowanie!!!

Trzynaście tekstów niepowtarzalnych, ambitnych i śmiesznych. Z przymrużeniem oka i takie prosto od serca w tematach:

Wirtualne szaleństwo. Woda ma głos / woda pamięta. Trakt z wyłuskanej fasoli. /ku pamięci W. Myśliwskiego/ Diabeł ubiera się na Pradze. Superfish. Rybka lubi pływać.

Trochę chaosu u nas i zawirowań i cisza, ale dajemy radę, by zaistnieć w opowijskiej społeczności i błyszczeć na Głównej. Wszyscy strzelali i celnie i na ślepo i wszyscy trafiali i pudłowali. Są też tacy, co się dobrze ukryli. Są też, co odeszli. Czy powrócą? Szkoda, bo to przecież tylko zabawa.

SUPER MISTRZYNI KAMUFLAŻU została:

Szpilka - na 2/2 nieodkryte: diabeł nie przychodzi w czerwonym płaszczu i z rogami, absurdelki i 4 trafienia.

Pasja - /na 4/2 nieodkryte: dla pamięci, gra wstępna w kości i ości i 3 trafienia.

Asteria - /na 5/2 nieodkryte/: Sumy, płotki, okonie, Droga i 2 trafienia.

Inni inicjatorzy tematów zaprzestali pisania. Wiosna pewnie, albo sprawy niewyjaśnione... wciąż zapraszamy!

Dziękujemy Wszystkim za super zabawę i uśmiech.

Niepowtarzalny Styl

Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji