Zmarł Wojciech Młynarski.

Neurotyk 15.03.2017 Zmarł Wojciech Młynarski. ![]() |
Jared 15.03.2017 Zwłaszcza wkład tego pierwszego w językoznawstwo i literaturoznawstwo był przeogromny. Zawsze jak o tym myślę, to odczuwam strach, że od tych którzy odeszli już się nikt lepszy nie urodzi :( |
Leukemia 15.03.2017 Meh, a ja dopiero zaczęłam Imię róży. |
Jared 15.03.2017 |
Nuncjusz 16.03.2017 ![]() |
Adelajda 16.03.2017 Jarosław Borszewicz – "Dobrze, że jesteś" Dobrze, że jesteś, bo wczoraj znowu bolało mnie serce, a ciągle nie mam pomysłu na życie. Musisz mi pomóc, bo od szesnastu dni pada deszcz i życie powoli zaczyna mi się rozmywać. Miałem iść do dentysty, ale przybłąkał mi się wiersz o tobie, no i nie mam go z kim zostawić w domu. Dobrze, że jesteś, bo w zeszłym tygodniu U Fukiera śmierć znowu pytała o mnie szatniarza. Dzwoniłem dzisiaj do ciebie, ale słuchawka ugryzła mnie w rękę i pewnie ta rana tak szybko się nie zagoi. Musisz mi pomóc, bo jestem zmęczony jak Bóg, który harował przez tydzień i nie stworzył świata |
Jared 16.03.2017 |
Nuncjusz 16.03.2017 Dla mnie on umarł wczoraj |
Adelajda 22.05.2017 |
Neurotyk 22.05.2017 |
Nuncjusz 22.05.2017 |
Neurotyk 22.05.2017 ![]() |
Neurotyk 22.05.2017 |
Nuncjusz 22.05.2017 ![]() |
Neurotyk 22.05.2017 Odszedł Kaczmarski, odszedł Młynarski, odszedł Wodecki – takich, którym do rozgłosu nie trzeba kontrowersji, wulgarnego języka. Nawet Kaczmarski krytykował Nas inteligentnie, kulturalnie, mocno, ale z miłością. |
Pan Buczybór 22.05.2017 |
Neurotyk 22.05.2017 |
Sanguis Vita 22.05.2017 Jego Książka Filozoficzna "Zen i Sztuka Oporządzania Motocykla" była dla mnie Dziełem Stulecia. |
Joker 22.05.2017 |
detektyw prawdy 22.05.2017 ripkurqa |
Część postów została ukryta (1018)
Zaloguj się, aby przeglądać cały wątek
Bettina 2 mies. temu |
Bettina 2 mies. temu |
Starszy Woźny 2 mies. temu 4 sierpnia 1944 r. KRZYSZTOF KAMIL BACZYŃSKI. |
Aeliora 2 mies. temu |
Starszy Woźny 2 mies. temu Jejku, aż i kąsek stanął w gardle. -Proszę Ja Ciebie - |
Aeliora 2 mies. temu |
Bettina 2 mies. temu ![]() |
kigja 2 mies. temu Młode lata! młode lata! Jan Kasprowicz Młode lata! młode lata! Czas siejby na żniwo świata. Bóg-szafarz dał ci nam z serca Zagon owocnej roli: Serce swe własne uśmierca, Kto koło niej chodzi powoli. Młode lata! młode lata! Czas siejby na żniwo świata. Szczęśliwe oraczów plemię: Człek każdy to żniwiarz święty, Co, dobrze sprawiwszy swą ziemię, Zbiera dla innych sprzęty. |
Dobranocka 2 mies. temu ![]() |
Bettina 2 mies. temu |
Bettina 2 mies. temu |
Bettina 2 mies. temu |
il cuore 2 mies. temu |
Bettina 2 mies. temu |
Bettina 2 mies. temu |
Starszy Woźny 2 mies. temu |
Piotrek P. 1988 2 mies. temu P!nk featuring William Orbit - Feel Good Time (2003) ![]() |
Aisak 2 mies. temu (*) |
Aisak 2 mies. temu ![]() |
Dobranocka 2 mies. temu |
Bettina 2 mies. temu |
Bettina 2 mies. temu |
Dobranocka 2 mies. temu |
Bettina 2 mies. temu |
Sucre miesiąc temu W kościele Matki Bożej Częstochowskiej w Pelagowie koło Radomia odbyły się wczoraj wieczorem uroczystości z okazji 50. rocznicy męczeńskiej śmierci ks. Romana Kotlarza. List do uczestników uroczystości skierował prezydent Karol Nawrocki. Pochodzący z diecezji sandomierskiej ks. Roman Kotlarz był niezłomnym kapelanem opozycji antykomunistycznej. W czerwcu 1976 roku uczestniczył w strajku pracowników Zakładów Metalowych Waltera w Radomiu. W lipcu tego roku został brutalnie pobity przez „nieznanych sprawców” na plebanii. 15 sierpnia 1976 zasłabł w czasie odprawiania Mszy świętej. Trafił do szpitala, gdzie zmarł 18 sierpnia. Wedle sekcji zwłok, przyczyną zgonu była niewydolność mięśnia sercowego. Mimo śladów tortur, lekarze nie powiązali śmierci z powstałymi po pobiciu obrażeniami. - „Dziś chcę złożyć hołd wszystkim wybitnym synom tego regionu, wśród których szczególne miejsce zajmuje ksiądz Roman Kotlarz. Swoim życiem i postawą dał przykład heroicznej miłości bliźniego i ojczyzny. Za wierność wartościom chrześcijańskim i patriotycznym zapłacił cenę najwyższą” - napisał w liście do uczestników wczorajszej uroczystości prezydent. Przypomniał, że ks. Kotlarz stanął po stronie robotników, upominając się o ich wolność i godność. - „W kolejnych tygodniach w pelagowskiej parafii mówił głośno o brutalnych represjach, jakie spotkały manifestujących. Solidaryzował się z robotnikami i śmiało głosił prawdę o ich krzywdzie. Rychło spotkały go za to szykany i prześladowania ze strony aparatu bezpieczeństwa, a ostatecznie śmierć w wyniku wielokrotnego pobicia” - stwierdził. Mszy św. przewodniczył bp Marek Solarczyk, który wskazał na obecną w społeczności wiernych wiarę w przyszłą beatyfikacją ks. Kotlarza. https://www.fronda.pl/a/za-wiernosc-zaplacil-cene-najwyzsza-prezydent-oddal-hold-ks-romanowi-kotlarzowi,258533.html |
Sucre miesiąc temu ![]() |
Bettina miesiąc temu ![]() |
Aisak miesiąc temu |
Aisak miesiąc temu ![]() |
Aisak miesiąc temu |
JagVetInte miesiąc temu Ten głos... ![]() Autobots rollout no more. |
Piotrek P. 1988 miesiąc temu On użyczył swojego głosu nie tylko niektórym postaciom z uniwersum Transformers, ale także wielu innym postaciom, z różnych uniwersów, między innymi w niektórych serialach animowanych Hanna-Barbera. Kilka dni temu nawet udostępniłem mixy fragmentów seriali animowanych z Cartoon Network. Wiele z tych seriali było właśnie ze studia Hanna-Barbera. |
Piotrek P. 1988 miesiąc temu |
Starszy Woźny miesiąc temu |
Starszy Woźny 3 tyg. temu porozumień sierpniowych i wrześniowych też 1980 r. - Proszę Ja Was!!! |
Sucre 3 tyg. temu |
JagVetInte 3 tyg. temu |
Piotrek P. 1988 3 tyg. temu |
Bettina 3 tyg. temu |
Sucre 3 tyg. temu ![]() |
SwanSong 3 tyg. temu |
Sucre 3 tyg. temu – Ta cała sprawa, od samego początku do samego końca, to jakiś żart – przekonywał dr hab. Szymon Tarapata, karnista z UJ. Adwokat dodaje, że byłoby to wszystko nawet śmieszne, gdyby nie fakt, że to ośmieszanie polskiego państwa. – W tej sprawie, przede wszystkim, nie ma ani groźby bezprawnej, ani nawoływania do popełnienia zbrodni. Równie dobrze można by postawić zarzuty komuś, kto po przeczytaniu tego tekstu napisałby w komentarzu "a niech tego prawnika trafi szlag". Groźba karalna musi dotyczyć zapowiedzi popełnienia przestępstwa na szkodę innej osoby – dodał. Starcie z tym patologicznym typem szantażującym całe społeczństwo swoją rzekomą dobroczynnością skończyło się dla tej kobiety śmiercią. |
SwanSong 3 tyg. temu Ty głupi jesteś? Starcia nawet nie było, tylko hejterski wpis starszej pani. |
Sucre 3 tyg. temu |
Sucre 3 tyg. temu |
SwanSong 3 tyg. temu |
Sucre 3 tyg. temu ![]() |
Starszy Woźny 12 dni temu Potomkowie Moczara i innych, czekają na swoich. Tutaj ich mamy też pod dostatkiem. - Proszę Ja Ciebie - |
Piotrek P. 1988 11 dni temu Swoją drogą, nigdy nie wiadomo, gdzie i kiedy zło się wykluje oraz rozrośnie, rozprzestrzeni. W niektórych miejscach powraca regularnie. Niektórzy powiadają na ten temat rzeczy typu: "cała historia ludzkości to jedna wielka bitwa." I dużo w tym prawdy. Taka jest widocznie natura tego świata. |
Starszy Woźny 6 dni temu |
Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji