Zmarł Wojciech Młynarski.

![]() | Neurotyk 15.03.2017 Zmarł Wojciech Młynarski. ![]() |
![]() | Jared 15.03.2017 Zwłaszcza wkład tego pierwszego w językoznawstwo i literaturoznawstwo był przeogromny. Zawsze jak o tym myślę, to odczuwam strach, że od tych którzy odeszli już się nikt lepszy nie urodzi :( |
![]() | Leukemia 15.03.2017 Meh, a ja dopiero zaczęłam Imię róży. |
![]() | Jared 15.03.2017 |
![]() | Nuncjusz 16.03.2017 ![]() |
![]() | Adelajda 16.03.2017 Jarosław Borszewicz – "Dobrze, że jesteś" Dobrze, że jesteś, bo wczoraj znowu bolało mnie serce, a ciągle nie mam pomysłu na życie. Musisz mi pomóc, bo od szesnastu dni pada deszcz i życie powoli zaczyna mi się rozmywać. Miałem iść do dentysty, ale przybłąkał mi się wiersz o tobie, no i nie mam go z kim zostawić w domu. Dobrze, że jesteś, bo w zeszłym tygodniu U Fukiera śmierć znowu pytała o mnie szatniarza. Dzwoniłem dzisiaj do ciebie, ale słuchawka ugryzła mnie w rękę i pewnie ta rana tak szybko się nie zagoi. Musisz mi pomóc, bo jestem zmęczony jak Bóg, który harował przez tydzień i nie stworzył świata |
![]() | Jared 16.03.2017 |
![]() | Nuncjusz 16.03.2017 Dla mnie on umarł wczoraj |
![]() | Adelajda 22.05.2017 |
![]() | Neurotyk 22.05.2017 |
![]() | Nuncjusz 22.05.2017 |
![]() | Neurotyk 22.05.2017 ![]() |
![]() | Nuncjusz 22.05.2017 ![]() |
![]() | Neurotyk 22.05.2017 Odszedł Kaczmarski, odszedł Młynarski, odszedł Wodecki – takich, którym do rozgłosu nie trzeba kontrowersji, wulgarnego języka. Nawet Kaczmarski krytykował Nas inteligentnie, kulturalnie, mocno, ale z miłością. |
![]() | Pan Buczybór 22.05.2017 |
![]() | Sanguis Vita 22.05.2017 Jego Książka Filozoficzna "Zen i Sztuka Oporządzania Motocykla" była dla mnie Dziełem Stulecia. |
![]() | Joker 22.05.2017 |
![]() | detektyw prawdy 22.05.2017 ripkurqa |
Część postów została ukryta (557)
Zaloguj się, aby przeglądać cały wątek
![]() | Florian Konrad 9 miesięcy temu ![]() |
![]() | Targówek 9 miesięcy temu Świetny aktor filmowy i teatralny |
![]() | słone paluszki 9 miesięcy temu Niezapomniany aktor |
![]() | Targówek 9 miesięcy temu Grecki kompozytor |
![]() | Tjeri 8 miesięcy temu |
![]() | Targówek 8 miesięcy temu Henry z Chłopców z ferajny |
![]() | kigja 8 miesięcy temu Miał 60 lat |
![]() | 110101011 8 miesięcy temu Zmarł w wyniku obrażeń odniesionych w wypadku w nocy z wtorku 24 na środę 25 maja br. "Pochłonięty tym światem bez reszty wspomagam zespół LINK4 od 2011 r., więc jeśli macie jakieś pytania, albo nie wiecie, jak rozwiązać wasz problem z ubezpieczycielem czy ubezpieczeniem - piszcie, pomogę. Czym zajmuje się po godzinach? Zdaniem mojej żony nie ma takiego sportu, którym bym się nie interesował:) Jeśli więc akurat nie trenuję to… fotografuję - głównie ludzi. Zbieram też albumy fotograficzne. Moim Mistrzem jest Henri Cartier-Bresson" - pisał na stronie ubezpieczyciela o swojej pracy. |
![]() | Anonim 8 miesięcy temu |
![]() | Targówek 5 miesięcy temu Ostatni gensek Związku Radzieckiego |
![]() | Florian Konrad 5 miesięcy temu https://www.motocykl-online.pl/artykuly/Wywiad-Piotr-Szkudelski-2002,3140,1 |
![]() | Targówek 5 miesięcy temu Królowa Wielkiej Brytanii od 1952 |
![]() | Targówek 4 miesiące temu Świetny aktor, jeszcze z czasów czarno - białych Miał 94 lata |
![]() | Targówek 4 miesiące temu Autor kawałka Gangsta Paradise |
![]() | Sucre 4 miesiące temu |
![]() | Targówek 4 miesiące temu |
![]() | Targówek 4 miesiące temu Hagrid z Harrego Pottera |
![]() | Niepowtarzalny Styl z Opowi 4 miesiące temu |
![]() | Okropny 3 miesiące temu Będzie już parę lat jak nie żyje |
![]() | Akwadar 3 miesiące temu |
![]() | JamCi 3 miesiące temu |
![]() | Angela 3 miesiące temu |
![]() | Targówek 3 miesiące temu |
![]() | Łukaszenkow 3 miesiące temu |
![]() | Florian Konrad 3 miesiące temu ![]() |
![]() | ten ja 3 miesiące temu |
![]() | Florian Konrad 3 miesiące temu https://pl.wikipedia.org/wiki/Jason_David_Frank |
![]() | Łukaszenkow 2 miesiące temu https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,29227466,w-ukrainie-zgineli-dwaj-polscy-ochotnicy-zdecydowali-sie-zostawic.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta&fbclid=IwAR1GhOIZbEuVB9e-FUlrXb6C0GeTU3LksH7g05RXj0j03g4aFZy42wNkwFs |
![]() | Florian Konrad 2 miesiące temu |
![]() | Florian Konrad 2 miesiące temu |
![]() | Pasja 2 miesiące temu |
![]() | Łukaszenkow 2 miesiące temu |
![]() | Bettina 2 miesiące temu Mirosław Hermaszewski |
![]() | Dementor Biały 2 miesiące temu |
![]() | Noico1 2 miesiące temu Antoni Kieniewicz urodził się 16 czerwca 1941 r. Niemal przez całe życie był kartografem w Państwowym Przedsiębiorstwie Wydawnictw Kartograficznych. Założył rodzinę. Z żoną Marzeną wychował czworo dzieci – córkę i trzech synów. Pod koniec lat 70. wraz z żoną wstąpili na Drogę Neokatechumenalną przy parafii Matki Bożej Królowej Polski na Marymoncie. Po czterech latach formacji we wspólnocie zaczęli posługiwać jako katechiści w Bydgoszczy, głosząc innym słowo Boże. Jeden z ich synów, Piotr, wybrał drogę kapłaństwa i wstąpił do Zgromadzenia Księży Marianów. Nikt nie przypuszczał, że kilkanaście lat później stanie przy ołtarzu obok swojego ojca. |
![]() | Łukaszenkow 2 miesiące temu |
![]() | Bettina 2 miesiące temu Raczej powinno się to nazywać Wspominamy o. |
![]() | Bettina 2 miesiące temu |
![]() | Bettina 2 miesiące temu Pomniki?Wspomnij?Pomnij? |
![]() | Bettina 2 miesiące temu |
![]() | Łukaszenkow miesiąc temu |
![]() | Łukaszenkow miesiąc temu |
![]() | Noico1 miesiąc temu |
![]() | Noico1 miesiąc temu To właśnie na jej rękach 4 sierpnia 1944 roku zmarł trafiony kulą niemieckiego snajpera Krzysztof Kamil Baczyński, wybitny poeta czasu wojny, a zarazem walczący w Powstaniu żołnierz Armii Krajowej. Halina Żelaska wspominała, jak po niemieckiej napaści na Polskę w 1939 roku, jako 16-letnia dziewczyna ofiarowała wraz z mamą złote obrączki ślubne swoich rodziców, by wesprzeć w ten sposób zakup działa dla polskiego wojska. „Bez względu na to kto co myśli o patriotyzmie, to ten patriotyzm w nas tkwił, to się ssało z mlekiem matki” – mówił zmarła kilkadziesiąt godzin temu sanitariuszka z Powstania Warszawskiego. |
![]() | Łukaszenkow 3 tygodnie temu |
![]() | Florian Konrad 3 tygodnie temu |
![]() | Łukaszenkow 3 tygodnie temu ![]() |
![]() | Florian Konrad 2 tygodnie temu |
![]() | Florian Konrad 2 tygodnie temu |
![]() | Bettina tydzień temu Autorka książki ,,Ktoś spoza planety...o Stachurze) |
Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji