Zmarł Wojciech Młynarski.

![]() | Neurotyk 15.03.2017 Zmarł Wojciech Młynarski. ![]() |
![]() | Jared 15.03.2017 Zwłaszcza wkład tego pierwszego w językoznawstwo i literaturoznawstwo był przeogromny. Zawsze jak o tym myślę, to odczuwam strach, że od tych którzy odeszli już się nikt lepszy nie urodzi :( |
![]() | Leukemia 15.03.2017 Meh, a ja dopiero zaczęłam Imię róży. |
![]() | Jared 15.03.2017 |
![]() | Nuncjusz 16.03.2017 ![]() |
![]() | Adelajda 16.03.2017 Jarosław Borszewicz – "Dobrze, że jesteś" Dobrze, że jesteś, bo wczoraj znowu bolało mnie serce, a ciągle nie mam pomysłu na życie. Musisz mi pomóc, bo od szesnastu dni pada deszcz i życie powoli zaczyna mi się rozmywać. Miałem iść do dentysty, ale przybłąkał mi się wiersz o tobie, no i nie mam go z kim zostawić w domu. Dobrze, że jesteś, bo w zeszłym tygodniu U Fukiera śmierć znowu pytała o mnie szatniarza. Dzwoniłem dzisiaj do ciebie, ale słuchawka ugryzła mnie w rękę i pewnie ta rana tak szybko się nie zagoi. Musisz mi pomóc, bo jestem zmęczony jak Bóg, który harował przez tydzień i nie stworzył świata |
![]() | Jared 16.03.2017 |
![]() | Nuncjusz 16.03.2017 Dla mnie on umarł wczoraj |
![]() | Adelajda 22.05.2017 |
![]() | Neurotyk 22.05.2017 |
![]() | Nuncjusz 22.05.2017 |
![]() | Neurotyk 22.05.2017 ![]() |
![]() | Nuncjusz 22.05.2017 ![]() |
![]() | Neurotyk 22.05.2017 Odszedł Kaczmarski, odszedł Młynarski, odszedł Wodecki – takich, którym do rozgłosu nie trzeba kontrowersji, wulgarnego języka. Nawet Kaczmarski krytykował Nas inteligentnie, kulturalnie, mocno, ale z miłością. |
![]() | Pan Buczybór 22.05.2017 |
![]() | Sanguis Vita 22.05.2017 Jego Książka Filozoficzna "Zen i Sztuka Oporządzania Motocykla" była dla mnie Dziełem Stulecia. |
![]() | Joker 22.05.2017 |
![]() | detektyw prawdy 22.05.2017 ripkurqa |
Część postów została ukryta (613)
Zaloguj się, aby przeglądać cały wątek
![]() | Bettina 8 miesięcy temu |
![]() | Noico1 8 miesięcy temu |
![]() | sloneczko 8 miesięcy temu |
![]() | EllVik 8 miesięcy temu |
![]() | sloneczko 8 miesięcy temu Normalnie by cię nie było. Macica jest własnością kobiety. Jak sobie taką kupisz, to będziesz decydował co ma nosić, a co nie. |
![]() | zsrrknight 8 miesięcy temu |
![]() | sloneczko 8 miesięcy temu |
![]() | Bettina 8 miesięcy temu Dzieci, osoby, które miały być usunięte, w dniu usunięcia, przechodziły regularną śmierć. Ciekawostka. Nie znały tego dnia. |
![]() | EllVik 8 miesięcy temu To niech się modlą, co mnie to? Niech każdy robi, co chce ze swoim zlepkiem komorek, nieważne pod jaką postacią. |
![]() | jerry 8 miesięcy temu |
![]() | Bettina 8 miesięcy temu Gwałciciel na ten przykład nie jest rodzicem, to proste. |
![]() | Bettina 8 miesięcy temu Sorry za literówkę. |
![]() | sloneczko 8 miesięcy temu Może też plemniki upaństwowisz? Pachnie faszyzmem i nie ma się co dziwić. |
![]() | ten ja 8 miesięcy temu O oficierach jego mało mi wiadomo, ale czy ten to jaki pisarz, czy artysta, że go faszystowska bakterio tu wstawiasz??? Są dedykowane portale pojebany durniu. Ten miał epizod w MO - zdrajca na dwa fronty jakby się przywalić. Płód to może być Bogumił, nadaje całe życie z inkubatora albo mason i wykonuje swoje zadanie, bo człowiek, to dopiero narodzony i było tak od czasu historii spisanej w obecnym ciągu cywilizacyjnym, poprzedni zdechły bez bardziej konkretnych przekazów |
![]() | ten ja 8 miesięcy temu Co zmieńcie wątek??? Najpierw ścignij faszystowską bakterie za wpis bez pokrycia... |
![]() | Łukaszenkow 8 miesięcy temu |
![]() | ten ja 8 miesięcy temu |
![]() | Łukaszenkow 5 miesięcy temu https://kultura.gazeta.pl/kultura/7,114528,29964530,milan-kundera-nie-zyje-pisarz-mial-94-lata.html |
![]() | Sandra 5 miesięcy temu |
![]() | Noico1 2 miesiące temu W Kościele Mariackim w Krakowie odbywa się Msza św. pogrzebowa Wandy Półtawskiej. Homilię wygłosił kard. Stanisław Dziwisz, przemówił również prezydent RP Andrzej Duda. „Obfitość plonu życia śp. Zmarłej staje się dla nas wszystkich wezwaniem do naśladowania na wielu poziomach: od troski o małżeństwo i rodzinę, przez ochronę życia aż po samoposiadanie i samowychowanie” – napisał w liście odczytanym na pogrzebie metropolita krakowski abp. Marek Jędraszewski. „Po takim doświadczeniu człowiek mógł stracić wiarę w Boga i ludzi. Ale inaczej stało się w wypadku Wandy – mówił z kolei o traumatycznych przeżyciach Wandy Półtawskiej z niemieckich obozów koncentracyjnych kard. Stanisław Dziwisz. Podkreślił on, że dr Półtawska została doświadczona jak „złoto w tyglu” i „uczyniła ze swego życia dar dla Boga i ludzi”. „Odprowadzamy dziś w ostatnią drogę panią profesor Wandę Półtawską - harcerkę i żołnierkę, lekarza i profesora i wreszcie niezłomną wojowniczkę o drugiego człowieka” – mówił prezydent Andrzej Duda. Jak podkreślił prezydent RP, Wanda Półtawska to była „niestrudzona wojowniczka o życie, moralność i świadomość”. ren/twitter, fronda.pl |
![]() | Tjeri 2 tygodnie temu |
![]() | Szpilka tydzień temu https://pl.wikipedia.org/wiki/Zdzis%C5%82aw_Antolski |
![]() | Trzy Cztery tydzień temu Pierwsze słowo , jakie wypowiedziałem w swoim życiu, brzmiało, według relacji matki jako „tatkol”, czyli traktor. Nie wiedziałem, że mówię niepoprawnie, ale matka natychmiast pouczyła mnie oschłym tonem, że nie mówi się tatkol, tylko traktor. A potem się śmiała. Pamiętam swoje zdziwienie i wewnętrzny bunt, dlaczego się ze mnie śmieje? Żniwa Wysokie niebo było pełne migających gwiazd. Pojechaliśmy w pole zbierać zboże. Pod każdym kopczykiem siedziały myszy, które rozbiegały się wkoło, kiedy snopek lądował na wozie. Coś kazało mi wziąć widły i rzucić w gryzonie. Jedną z myszy widły przygwoździły do ścierniska. I zaraz zacząłem płakać z żalu. Zabawa Siedziałem na pniaku do rąbania drewna i naśladowałem pianie koguta Odpowiadała mi cała wieś głosami królów podwórza Od krańca po kraniec kogucie wołanie Nie potrzebowałem innego powodu do szczęścia Zdzisław Antolski, Dzidziuś, Kielce 2017 Bardzo smutna wiadomość. Zdzisław Antolski swoją obecnością w rozmowie i twórczości sprawiał, że na świecie było więcej dobra, życzliwości, pogody. Mam w domu tylko jedną jego książkę, i z tej książki przepisałam tutaj teksty ze stron, które "same się otworzyły". Czytajmy, ku pamięci. |
Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji