Zmarł Wojciech Młynarski.

Neurotyk 15.03.2017 Zmarł Wojciech Młynarski. ![]() |
Jared 15.03.2017 Zwłaszcza wkład tego pierwszego w językoznawstwo i literaturoznawstwo był przeogromny. Zawsze jak o tym myślę, to odczuwam strach, że od tych którzy odeszli już się nikt lepszy nie urodzi :( |
Leukemia 15.03.2017 Meh, a ja dopiero zaczęłam Imię róży. |
Jared 15.03.2017 |
Nuncjusz 16.03.2017 ![]() |
Adelajda 16.03.2017 Jarosław Borszewicz – "Dobrze, że jesteś" Dobrze, że jesteś, bo wczoraj znowu bolało mnie serce, a ciągle nie mam pomysłu na życie. Musisz mi pomóc, bo od szesnastu dni pada deszcz i życie powoli zaczyna mi się rozmywać. Miałem iść do dentysty, ale przybłąkał mi się wiersz o tobie, no i nie mam go z kim zostawić w domu. Dobrze, że jesteś, bo w zeszłym tygodniu U Fukiera śmierć znowu pytała o mnie szatniarza. Dzwoniłem dzisiaj do ciebie, ale słuchawka ugryzła mnie w rękę i pewnie ta rana tak szybko się nie zagoi. Musisz mi pomóc, bo jestem zmęczony jak Bóg, który harował przez tydzień i nie stworzył świata |
Jared 16.03.2017 |
Nuncjusz 16.03.2017 Dla mnie on umarł wczoraj |
Adelajda 22.05.2017 |
Neurotyk 22.05.2017 |
Nuncjusz 22.05.2017 |
Neurotyk 22.05.2017 ![]() |
Neurotyk 22.05.2017 |
Nuncjusz 22.05.2017 ![]() |
Neurotyk 22.05.2017 Odszedł Kaczmarski, odszedł Młynarski, odszedł Wodecki – takich, którym do rozgłosu nie trzeba kontrowersji, wulgarnego języka. Nawet Kaczmarski krytykował Nas inteligentnie, kulturalnie, mocno, ale z miłością. |
Pan Buczybór 22.05.2017 |
Neurotyk 22.05.2017 |
Sanguis Vita 22.05.2017 Jego Książka Filozoficzna "Zen i Sztuka Oporządzania Motocykla" była dla mnie Dziełem Stulecia. |
Joker 22.05.2017 |
detektyw prawdy 22.05.2017 ripkurqa |
Część postów została ukryta (985)
Zaloguj się, aby przeglądać cały wątek
NinjaC miesiąc temu |
kigja miesiąc temu |
NinjaC miesiąc temu |
NinjaC miesiąc temu |
NinjaC miesiąc temu |
NinjaC miesiąc temu |
kigja miesiąc temu |
NinjaC miesiąc temu |
kigja miesiąc temu |
NinjaC miesiąc temu Starcie kogutów... NinjaC 30 min. temu raczej płoszenie kwoki to było w woźnym, łap kontekst. |
NinjaC miesiąc temu |
kigja miesiąc temu |
NinjaC miesiąc temu |
kigja miesiąc temu |
NinjaC miesiąc temu |
TseCylia 3 tygodnie temu Urszula Kozioł.( 20 czerwca 1931 - 20 lipca 2025)🕯 Przestałam podobać się sobie i słowom uciekają ode mnie chciałabym już nie być prawdę mówiąc tutaj już nie ma mnie rozłączyłam się ze sobą odeszłam od siebie ale nie wiem, dokąd ziemia uciekła mi spod nóg nie mam komu powiedzieć co mi się stało i że dzieje się coś co nie miało się dziać świat troi mi się w oczach ucieka ode mnie nie mam gdzie zostać podziewam się spadając w NIC rozglądam się pamiętając że chyba zaczynam już na dobre zanikać wychodzę z domu, żeby ktoś mnie zobaczył ale oblegają mnie omamy wrzaskliwą ciżbą podtykają mi pod nos mikrofon całkiem niepotrzebnie całkiem niepotrzebnie z tego miejsca nie ma zasięgu. |
TseCylia 3 tygodnie temu |
Starszy Woźny 3 tygodnie temu Niektórzy z nostalgią wspominają minioną epokę. Kontrakty zagraniczne w 1982 r. w Budapeszcie. W Czechosłowacji pewien incydent, itd. Zatem głosujta na konfederację i pis, a bedzieta mieli PRL- Bis. i czerwoną kartkę w kalendarzu, której nie ma dziś. NO! |
Aisak 3 tygodnie temu |
Starszy Woźny 3 tygodnie temu (Sted) Polski poeta, prozaik, pieśniarz i tłumacz. ![]() |
Domi123 3 tygodnie temu |
Piotrek P. 1988 2 tygodnie temu https://wiadomosci.onet.pl/swiat/atak-w-berlinie-tak-policjanci-odnalezli-glownego-podejrzanego/hph7yqh https://wiadomosci.onet.pl/swiat/nieoficjalnie-wsrod-ofiar-zamachu-w-berlinie-znalazly-sie-polki/dv92hbz |
Starszy Woźny 2 tygodnie temu 8. czerwca 1951 28. lipca 2018. ![]() |
Bettina 2 tygodnie temu |
Bettina 2 tygodnie temu ![]() |
Starszy Woźny 2 tygodnie temu 1. Maj 1900 r. 29. Lipiec 1967 r. Współtwórca Polskiego Futuryzmu. Mojego ulubionego. Rozmowa nad rzeką Wat Aleksander --- "Patrz światlo się ulatnia jak zapach amfor." --- "Nie trzeba poezji poniechaj metafor." --- "Noc nas zdybała ugniata w łapach. Dzień się ulotnił """ jak zapach." Głoś ustał. Gwiazda zgasła. Duszno parno. --- "Bądź ufny! Wytęż oczy!" Czarno Warszawa, 1952 |
TseCylia ponad tydzień temu |
Aisak ponad tydzień temu 🇵🇱🇵🇱🇵🇱🇵🇱🇵🇱🇵🇱🇵🇱🇵🇱🇵🇱🇵🇱🇵🇱🇵🇱🇵🇱🇵🇱🇵🇱🇵🇱🇵🇱🇵🇱 |
Aeliora ponad tydzień temu |
Aisak ponad tydzień temu O 17:00 baczność! |
il cuore ponad tydzień temu |
Bettina ponad tydzień temu |
Bettina ponad tydzień temu |
Starszy Woźny tydzień temu 4 sierpnia 1944 r. KRZYSZTOF KAMIL BACZYŃSKI. |
Aeliora tydzień temu |
Starszy Woźny tydzień temu Jejku, aż i kąsek stanął w gardle. -Proszę Ja Ciebie - |
Aeliora tydzień temu |
Bettina tydzień temu ![]() |
kigja tydzień temu Młode lata! młode lata! Jan Kasprowicz Młode lata! młode lata! Czas siejby na żniwo świata. Bóg-szafarz dał ci nam z serca Zagon owocnej roli: Serce swe własne uśmierca, Kto koło niej chodzi powoli. Młode lata! młode lata! Czas siejby na żniwo świata. Szczęśliwe oraczów plemię: Człek każdy to żniwiarz święty, Co, dobrze sprawiwszy swą ziemię, Zbiera dla innych sprzęty. |
Dobranocka tydzień temu ![]() |
Bettina tydzień temu |
Bettina tydzień temu |
Bettina tydzień temu |
il cuore tydzień temu |
Bettina tydzień temu |
Bettina tydzień temu |
Starszy Woźny 6 dni temu |
Piotrek P. 1988 3 dni temu P!nk featuring William Orbit - Feel Good Time (2003) ![]() |
Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji