Pitolenie nr 90 "z symptomami filozofii"

Onyx
28.04.2021
Hello!
Pitolimy, tak, jak nakazała nam tradycja.
Pan Buczybór
28.04.2021
o, podtytuł
Onyx
28.04.2021
Podobuje się?
Pan Buczybór
28.04.2021
może być
Onyx
28.04.2021
Yeeeeej
Shogun
28.04.2021
Witam witam wszystkich :D
Shogun
28.04.2021
Emperor's blessing complete xD haha :D
Onyx
28.04.2021
Glory to the emperor
Ellie Victoriano
28.04.2021
Fizjologii*
Onyx
28.04.2021
A to czemu?
Ellie Victoriano
28.04.2021
Bo som na tym świecie rzeczy, które się fizjologom nie śniły
Szpilka
28.04.2021
Bo tu tylko sr@nie w banie, że się tak dosadnie wyrażę.
Pan Buczybór
28.04.2021
ok
Ellie Victoriano
28.04.2021
Brzmi jak urazone ego ?
Szpilka
28.04.2021
Nudy, żadnych treści, blablabla.
Onyx
28.04.2021
A co się stało?
Ellie Victoriano
28.04.2021
Przeczytaj może tytuł wątku, to się dowiesz dlaczego ?
Pan Buczybór
28.04.2021
od tego jest pitolenie
Szpilka
28.04.2021
Od gadania o niczym?
Pan Buczybór
28.04.2021
tak

Część postów została ukryta (5039)

Zaloguj się, aby przeglądać cały wątek

JamCi
10.05.2021
Głupia żmija to dla mnie komplement :-) tak, ze tego.
Jak jest troszkę szpinaku, czosnek ser, zeimniaki i cebulka to one są pyszne.
JamCi
10.05.2021
Ja znowu z mięsem nie lubię pierogów. I na słodko też nie.
pansowa
10.05.2021
Kapusta i grzyby.
Ruskie też oki.
Głupia to nie.
Ale żmija... :)))
JamCi
10.05.2021
sssssss... :-)
JamCi
10.05.2021
Te co ja mam szpinaczkowe to takie ruskie w połowie. Tylko jest jeszcze szpinaczek i czosnek w nich. Szpinaczek dobrze zrobiony jest pyyyyycha. Nie jadłeś chyba jajecznicy na maśle i swieżych listkach szpinaczku.
JamCi
10.05.2021
żmija mogę być, pasi
pansowa
10.05.2021
Nie jadłem i pewnie nie zjem.
Jestem strasznym tradycjonalistą kulinarnym i nikt mnie nie zmusi do próbowania nowych potraw.
A wiesz jak się ludziom w moim wieku kojarzy szpinak.
Tak samo jak tran.
JamCi
10.05.2021
Mi się też xle kojarzył. Ale kupiłam kiedyś w miejscowej pierogarni bajeeeczne pierogi. I wsiąkłam.
Ja mam tak, że w podróżach lubię próbować regionalnych rzeczy. Dzieki temu poszerzam zakres. Dotąd nie pokochałam do konca kuchni hiszpańskiej (niektóe rzeczy tak). Za to uwielbiam macedońską.
JamCi
10.05.2021
I sama robię niektóre rzeczy z tej kuchni. Ale z Hiszpanii chorrizo czy fuet nie dla mnie. Hamon serrano ten prawdziwy kocham od pierwszego kęsa.
pansowa
10.05.2021
Kompletnie się nie nadaję na konesera i kipera nowych smaków.
W Hiszpanii natychmiast bym zażądał schabowego z kapustą.
JamCi
10.05.2021
Hahhahahah. Jedź do Macedonii i pozwól się nakarmić. Będziesz zachwycony.
pansowa
10.05.2021
Na cholerę?
Wolę polski bar mleczny!
JamCi
10.05.2021
No znam ludzi, co nienawidzą nowego. Szanuję.
Ja lubię próbować do jakiejś rozsądnej granicy.
Uwielbiam polskie bary mleczne. :-)
pansowa
10.05.2021
I ja znam takie osoby, choć ich zwyczajnie nie rozumiem.
Franek Dolas był postacią gut w te klocki.
JamCi
10.05.2021
Noooo wiem. :-) Ale w innych miejscach różne rzeczy smakują inaczej. Ja lubię sprawdzać. Nie wszystko. Ale lubię.
Śródziemnomorska kuchnia pasuje mi średnio. O dziwo, bo niby powinnam lubić.
U nas melon jes fu. Ale już w Macedonii czy Hiszpanii jest cudowny, pachnący, soczysty i w ogóle co innego.
Jogurt, ser, miód w innych krajach w innym klimacie zupełnie coś innego. Warto sprawdzać.
JamCi
10.05.2021
U nas jogurt sama robię, chleb sama piekłam jak go jadłam.
pansowa
10.05.2021
JamCiowa, nie przeżywaj tylko myśl nad tradycyjnym menu jak ci na chatę wpadnę.
Jam ponoć sęp wykorzystujący biedne kobiety, więc sama rozumiesz...
Mam nadzieję, że Twój chłop mikry i spolegliwy :)
JamCi
10.05.2021
Yyyyy.... No... Tego... Co bedziesz chciał, to dostaniesz. Tylko bidżis i rosół nie.
JamCi
10.05.2021
No tak. Miecho tak. Bedzie no.
pansowa
10.05.2021
Co to jest bidżis?
To ten australijski zespół prawie kastratów?
kigja
10.05.2021
Uprzejmie ogłaszam, że 12 maja będziemy obchodzili

Międzynarodowy Dzień Limeryków

do piór Limerykoznawcy!
JamCi
10.05.2021
Ooooo bede podziwiać, bom za tępa na taki dwocip.
JamCi
10.05.2021
Bidżis to bigos.
JamCi
10.05.2021
dowcip.
JamCi
10.05.2021
Lubię limeryki, ale nie umiem w to.
pansowa
10.05.2021
Wątek załóż, bo tu zaraz zniknie z radarów.
Opalony Ernest
10.05.2021
refluks właśnie pożarł michę klusek z wiadrem szpinaku.
JamCi
10.05.2021
Piszne nie? Puszczyk nie wie co dobre nie?
JamCi
10.05.2021
On nie jadł takich pysznościuf. Nie wi co to za rarytas.
Targówek
10.05.2021
Targówek
10.05.2021
Refluks cieszymy się
JamCi
10.05.2021
Ja tam lubię tu.
Opalony Ernest
10.05.2021
Szpinak jes git.
Targówek
10.05.2021
*of course, że piszemy*

Onyx twój podpis pod jakąkolwiek petycją nie ma mocy prawnej
JamCi
10.05.2021
Szpinak jest mniam, pycha i w ogóle.
Opalony Ernest
10.05.2021
Ze schabowym jeszcze lepszy.
Na to jeszcze jajo sadzone z wyjętymi glutami (mam namyśli te skrętki), ziemniaki z koperem i jesteś w raju!
Onyx
10.05.2021
Bordo - niby tak, ale to jedyne, co możemy aktualnie zrobić. Zawsze jest nadzieja, że nie będą sprawdzać podpisów, gdyż jakieś 80% nie ma xd
Opalony Ernest
10.05.2021
Jak można tranu nie lubić?
Opalony Ernest
10.05.2021
Limeryk to rodzaj serka topionego?
pansowa
10.05.2021
Stopionego.
Straszne głupoty piszecie o tym jedzeniu.
Chłopów żal.
JamCi
10.05.2021
Ty nie pitol, tylko skosztuj i dopiro gadaj. Na sucho to wisz...
Opalony Ernest
10.05.2021
Mój se radzi. Smaży, piecze, dusi jakieś mostki, golonki, jagniątka.
A do tego szpinak.
Opalony Ernest
10.05.2021
Jagnięcina mi nie podchodzi.
Jakieś porypane mięso.

Wieprzek to wieprzek.
JamCi
10.05.2021
Jadłam jagnięcinę z kluskami gdzieś na bałkanach i była super pyszna.
pansowa
10.05.2021
Są na to jakieś leki?
Opalony Ernest
10.05.2021
Sowiasty, nie doceniasz szpinaku.
Wiesz jak się cudnie na zębach i między nimi prezentuje?
pansowa
10.05.2021
O stolec nie pytam.
Opalony Ernest
10.05.2021
Radośnie się popierduje do tego.
pansowa
10.05.2021
Nie lubię zielonego.
Stolca.
Opalony Ernest
10.05.2021
Ja żadnego nie lubię.
Więc nie robię takich świństw.

Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji