![]() | droga_we_mgle pół roku temu ❁ obrazek/zdjęcie profilowe - naprawdę dużo chętniej (przynajmniej ja tak mam) wchodzi się na prace użytkowników, którzy je mają, łatwiej zacząć ich kojarzyć. Nie musi być jakieś super. Wystarczy, że jest. To samo tyczy się zakładki "o mnie". Jestem trochę rozczarowana, gdy zaglądam w czyjś opis po tym, jak zainteresował mnie jego/jej tekst i widzę pustkę. Nie musi być rozbudowana i ujawniać połowy Waszego życia. To może być np. jeden cytat. Co chcecie. ❁ odpowiadajcie na komentarze - nic tak nie zniechęca czytelnika, jak komentarze trafiające w próżnię. [W przypadku zetknięcia z trollem zignorujcie tę radę.] ❁ jeśli chcecie się rozwijać - zwłaszcza jeśli jesteście nowi i nie macie zbyt wielu komentarzy - polecam udział w Literkowych Bitwach (LBnP, LBnD, LBnR...) - szczegóły w osobnych wątkach na Forum ❁ nie wrzucajcie naraz 15 tekstów🙄, i tak na Głównej pojawią się tylko dwa. (Limit to 2 teksty na 24 godziny czy jakoś tak) ❁ jeśli czytacie opowiadanie, które ma wiele części, starajcie się komentować każdą lub prawie każdą - to nie musi być obszerny, profesjonalny komentarz - chodzi mi o to, żeby dać znać autorowi, że nadal tu jesteście. Może czytacie wytrwale z zamiarem wyrażenia opinii dopiero na końcu, ale autor o tym NIE WIE. ❁ nie angażujcie się w gównoburze. Nie warto. Piszcie i komentujcie przede wszystkim dla tych, którzy się w to nie bawią. Tak, są tu tacy. Trzymajcie się razem tak, jak niektórzy użytkownicy trzymają się razem w obrzucaniu się... błotem, delikatnie mówiąc. ❁ na wiersze jest kategoria WIERSZE. Inne są na prozę i przestrzegajcie tego. Jak ktoś chce sobie poczytać wiersz, to będzie szukał pod Wierszami. A jak chce prozę, kliknie w, dajmy na to, O życiu i zobaczy wersy i strofy, to przewróci oczami i wyjdzie. Zrobicie tylko bajzel na Głównej i niewiele na tym zyskacie. ❁ Oprócz wrzucania tekstów bądźcie po prostu na miarę możliwości obecni w życiu portalu. Czytajcie i komentujcie innych, piszcie coś na forum (nie musicie od razu w pitoleniu, są inne bardziej „przystępne” wątki, mamy np. wątek do przywitań, rozejrzyjcie się trochę). Nawet, jeśli na początku nikt Was nie skomentuje, z czasem czytelnicy mogą się zjawić, a w ten sposób zwiększacie swoją szansę. |
![]() | Aleks99 pół roku temu |
![]() | zsrrknight pół roku temu |
![]() | droga_we_mgle pół roku temu @zsrrknight: Uwielbiam Twój optymizm :') |
![]() | JarekS pół roku temu |
![]() | Furen pół roku temu |
![]() | Bettina pół roku temu |
![]() | Senograsta pół roku temu |
![]() | notthesame pół roku temu |
![]() | droga_we_mgle pół roku temu oby tak dalej. W razie czego można też tu rozmawiać o wszystkim, co nas zastanawia w opowi. Ogarnijmy ten portal razem :) |
![]() | droga_we_mgle pół roku temu |
![]() | JarekS pół roku temu Zdecydowanie nie wdawać się w zaawansowane pyskówki z tutejszym ekstremum. Troll sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem :) Przykre ale prawdziwe, to niestety tak jakby walczyć z grawitacją że istnieje. |
![]() | ireneo pół roku temu W egekcie nieumiejętności rozumienia tekstu smarują elaboratowy bełkot jak ten poniżej: "JarekS 4 dni temu To nie jest horror tylko jakiś tekst polityczno-religijny, wątpliwej zresztą jakości. Z błędem logicznym. Jeżeli odwołujesz się do paru miesięcy ciąży i mówisz o jej przerwaniu (terminacji) to zakładając że mówimy o braku EEG u płodu sensu stricto świadomie nie żyjesz (w dowolnym racjonalnym sensie - pomijam interpretaje religije). Nie możesz zatem zazdrościć czy nie bo to nie twoja przestrzeń decyzyjna w żadnym sensie" Z czym logikę się je, to ekstremum w ogóle nie wie. No cóż, nie jedyny, choć tak ograniczonych a zarazem pysznych i butnych jest niewielu. Jeśli ma się pecha, to wdepną, puszczą bąka i się wynoszą smorodzić innym. Przykre ale prawdziwe. Walczyć z tym nie ma sensu jako, że jedyne w życiu co nieskończone, to głupota. Trudność potęguje chamstwo wyrażające się - z niemożności rozumienia tekstu, a chęci zasmrodzenia i strollowania tematu - atakiem personalnym. |
![]() | Grain pół roku temu a polska psychiatra żywą pomoc naukową. Szkoda ciebie tylko na opowi. |
![]() | Conie pół roku temu |
![]() | JarekS pół roku temu Odniosłem się do tekstu a nie do ataku personalnego. Nadal utrzymuje że jest mizernej jakości i przede wszystkim nadaje się na "Różne" a nie do horroru. Jeżeli decyzja czy odczucia związane jest z świadomym istnieniem a to z aktywnością EEG mózgu to nie możesz podejmować decyzji nie mając EEG a nie ma go człowiek przez parę miesięcy po utworzeniu się zarodka. Nie możesz zatem zazdrościć że ciebie skutecznie nie terminowano bo nie decydujesz o tym (w tym przedziale czasu). Pomijam że ssaki mają życie płodowe, jest ono ważne, rzutuje na resztę i nie jest to "nieciekawe miejsce" czy jak to tam szło. Jak autorowi nie pasuje czyjś komentarz to niech to jakoś normalnie napisze. Bo tak bzdurząc to spowodujesz (alb niestety już do tego doszło) niechęć do pisania komentarzy i oceniania na portalu w ogóle co jest prosta drogą do promocji bełkotu. |
Część postów została ukryta (17)
Zaloguj się, aby przeglądać cały wątek
![]() | Bettina 3 miesiące temu |
![]() | Where Is My Mind 3 miesiące temu |
![]() | droga_we_mgle 3 miesiące temu co to znaczy "napisać po tekstem"? W komentarzu? Co do dodawania tekstów: 🌼 jeśli jest się nowym na portalu albo wraca do swojego konta po długiej nieobecności, wrzucane teksty muszą przejść przez moderację - mija jakiś czas zanim pojawią się na głównej, i niestety nie na jej czubku, tylko gdzieś niżej. Po tym okresie będą wskakiwać od razu. A że mamy teraz święta, to nie zdziwiłabym się, gdybyś musiał poczekać trochę dłużej. A tymczasem wracam do obchodzenia świąt również, wszystkiego dobrego ~ |
![]() | Where Is My Mind 3 miesiące temu Tak, chodziło o komentarz, nie da się dodać |
![]() | Where Is My Mind 3 miesiące temu Czy też ktoś z Państwa widzi ten komunikat? "Możliwość komentowania została wyłączona" |
![]() | zsrrknight 3 miesiące temu |
![]() | zsrrknight 3 miesiące temu |
![]() | Where Is My Mind 3 miesiące temu "Komentarze (1) Możliwość komentowania została wyłączona yfgfd123 wczoraj o 18:41 4.0? serio?" |
![]() | Where Is My Mind 2 miesiące temu Dodać trzeba jeszcze, że nowy profil nie może od razu komentować tekstów na głównej, chyba przez dobę. Trochę Was nabrałem, chciałem sprawdzić, jak ma nowy profil teraz |
![]() | droga_we_mgle 2 miesiące temu |
![]() | droga_we_mgle miesiąc temu |
![]() | droga_we_mgle miesiąc temu Poważnie. Tak wiem, niektórzy przesadzają w drugą stronę, ale piszę to do takiej młodszej siebie i mi podobnych, którzy chcieliby, ale boją się wychylać, bo myślą, że nie mają nic "mądrego" do powiedzenia. NIE MUSICIE MIEĆ. Wystarczy, że napiszecie jedną rzecz, która Wam się podobała - choćby to było jedno zdanie z tekstu - albo nie podobała. I że to nie będzie hejt, tylko normalna opinia. Zawsze możecie też kierować się zasadą "komentuję tak, jak sam chciałabym być komentowany". Tylko tyle i AŻ TYLE. |
![]() | Fortune cookie miesiąc temu |
![]() | droga_we_mgle miesiąc temu Nieodpowiadanie na komentarze to też coś, na czym stawiam granicę. Nie odpowiadasz (chociaż jestes aktywny, np wrzucasz nowe teksty) - nie komentuję cię więcej |
![]() | Bettina miesiąc temu |
![]() | Bettina miesiąc temu https://youtube.com/shorts/Q9Ein6fC_-U?si=YNImmY2iFnxAL3Zt |
![]() | droga_we_mgle miesiąc temu ...zresztą, jaki ma sens wrzucanie na portal, którego celem jest rozwijanie pióra nie swoich tekstów?? |
![]() | Bettina miesiąc temu --- Bettino, rozumiem Twój punkt widzenia – nikt nie chce, żeby portal był zalewany sztucznymi tekstami bez duszy. Ale może warto spojrzeć na to trochę szerzej. Nie każdy, kto korzysta z AI, robi to po to, żeby „oszukiwać”. Czasem ktoś po prostu potrzebuje pomocy – np. ma blokadę twórczą, albo chce sprawdzić, jak coś można inaczej napisać. To trochę jak korzystanie z poradnika pisarskiego czy rozmowa z kimś, kto doradza. Jeśli tekst jest dobry i porusza czytelnika – to może nie ma aż takiego znaczenia, czy autor użył jakiegoś narzędzia w trakcie pisania. W końcu nawet pisarze korzystają z redaktorów, inspiracji, ćwiczeń czy cudzych pomysłów. Zamiast od razu odrzucać wszystkie teksty, w których pojawiła się AI, może lepiej skupić się na tym, czy dany tekst ma wartość i czy widać, że autor się przyłożył. AI nie musi być wrogiem. To tylko narzędzie. A jak je ktoś wykorzysta – to już zależy od niego. --- Jeśli chcesz, mogę przerobić to jeszcze krócej, dodać emotki albo napisać to jako komentarz w forumowym stylu – daj znać, jak chcesz z tym wystąpić. |
![]() | Bettina miesiąc temu To ogólne określenie na programy i systemy komputerowe, które potrafią wykonywać zadania wymagające „inteligencji” – takie jak: rozumienie tekstu, odpowiadanie na pytania, tworzenie tekstów, obrazów lub muzyki, rozpoznawanie głosu albo twarzy, podejmowanie decyzji na podstawie danych. Przykłady AI w praktyce: ChatGPT (czyli ja 😊) – AI do rozmów i pisania. Google Translate – tłumaczenia z pomocą AI. Siri, Alexa – głosowi asystenci. Filtry na Instagramie, które rozpoznają twarz – też używają AI. Czy chcesz, żebym wyjaśnił to jeszcze prościej albo z przykładami z codziennego życia? |
![]() | droga_we_mgle miesiąc temu 1. Pisane przeze mnie w tym wątku wskazówki wynikają m. in. z obserwacji tego, co się dzieje na Opowi. A pojawiając się tu chyba wszędzie, gdzie się da, zdążyłaś zauważyć, jak tego typu twory są tu traktowane. Wolę o tym ostrzec, żeby ktoś nowy nie przekonał się na własnej skórze. 2. Nie twierdzę, że używanie AI w jakikolwiek sposób jest złe. Może na przykład pomóc przy researchu albo przy ćwiczeniu pióra we własnym zakresie. Odnoszę się do tekstów w W CAŁOŚCI lub W WIĘKSZOŚCI wygenerowanych przez AI. Jak tu można mówić o czyimkolwiek autorstwie? O tym, że autor się "przyłożył"? Do czego? Do napisania prompta? |
![]() | EjAj miesiąc temu Lepiej poddać się już teraz pod całkowitą władzę a.i. aniżeli cierpieć później z daleko idących konsekwencji przejawów buntu. |
![]() | Bettina miesiąc temu Jesli Sztuczna Inteligencja ma pomóc w rozwiązaniu czyjegos problemu, mnie nie przeszkadza. |
![]() | EjAj miesiąc temu |
![]() | Bettina miesiąc temu Czemu zabronic doroslym? |
![]() | EjAj miesiąc temu |
![]() | Where Is My Mind miesiąc temu Klasyczna twórczość to będzie underground, tylko niezależny obieg, nie wiem jakim kanałem, sieć jest zdominowana. droga_we_mgle, Reprezentujesz poprawność idei, zahasłuję (lub slogan) - droga_we_mgle na szefa opowi! |
![]() | Where Is My Mind miesiąc temu https://www.opowi.pl/miasto-pod-skora-a107527/ https://www.opowi.pl/miasto-pod-skora-a107540/ |
![]() | Where Is My Mind tydzień temu |
![]() | Where Is My Mind 6 dni temu Jakoś żyję😅 Choć czasem zastanawiam się, czy nie spróbować sił na t3ksturze" |
![]() | Where Is My Mind 6 dni temu |
![]() | Where Is My Mind 6 dni temu |
![]() | droga_we_mgle 6 dni temu Człowieku, wyluzuj. Napisałam, że się CZASEM ZASTANAWIAM. Wyraziłeś swoje zdanie na ten temat, które wezmę pod rozwagę, bo dawno nie zaglądałam na tamten portal i możliwe, że to co w nim widziałam, już dawno się zepsuło. A poza tym wolę trzymać dystans od dram, które najwyraźniej wokół tej sprawy mają się świetnie. Koniec sprawy, nie ma potrzeby się nakręcać |
![]() | Where Is My Mind 4 dni temu ![]() |
![]() | Where Is My Mind 4 dni temu |
Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji