Wierszyk dla dzieci

Zwierzątka

 

Popatrzcie wszyscy na kota

którego naszła ochota

żeby za myszką ganiać

a później będzie się ze zmęczenia słaniać.

A to jest pies który ma łatki białe

i jeszcze nóżki małe

bo przed chwilą przyszedł na świat

i pewnie będzie żył kilka lat

Chciałbym Wam również przedstawić żabe

którą naszła ochota na zabawe

Do tego wszystkiego jeszcze piękny koń

i wielki słoń

Gdyby wszystkie zwierzątka były takie same

to by nie były

znane

bo ciężko byłoby je odróżnić

a żaby nie było Nam nudno

każde musi się czymś wyróżnić.

Średnia ocena: 3.7  Głosów: 3

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (1)

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania