Poprzednie częściWierszyk dla dzieci

Wierszyk dla dzieci

Serce

 

Każdy człowiek ma serce które bije

i dzięki temu żyje

na tym świecie

i chyba już wiecie

że życie człowieka to dar

które ma w sobie urok i czar

Wszystkie dzieci są wyjątkowe

Za co daje sobie uciąć głowe

Kiedyś będziecie dorosłe i samodzielne

ale na razie nie jesteście tak dzielne

I potrzebujecie pomocy

W dzień i czasami w nocy

Wszyscy głęboko ufamy

Bo was dobrze znamy

Że gdy dorośniecie

Będzie dobrzy w lecie

I w każdej innej porze roku

A My będziemy stać z boku

podziwiając was

a uciekający czas

Sprawi że będziecie mieć własne dzieci

Dla których słońce zaświeci.

Następne częściWierszyk dla dzieci pt. Świat

Średnia ocena: 3.0  Głosów: 2

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (1)

  • rozwiazanie 17.02.2022
    Całkiem sympatyczny wiersz dla dzieci. Pozdrawiam.

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania