Poprzednie częściWierszyk dla dzieci

Wierszyk dla dzieci pt. Świat

,, Świat,,

 

Każdy kto przeżył na ziemi pare lat

już trochę zna ten świat

wie jak wyglądają róże

zna się na czym polegają burze

poznał także uczucie smutku i złość

ale także szczęścia i radości.

Nie wiadomo czym życie nas zaskoczy

więc powinniśmy mieć oczy

szeroko otwarte i świadomą głowe

że na świecie wszystko jest pierwsze i nowe.

Każda chwila to inny czas

który nie ubłaganie goni nas.

Warto żyć żeby podziwiać uroki kwiatów w ogrodzie

poznać się chciaż odrobine na przyrodzie

zobaczyć to czego inni nie widzieli

chociażby pewnie chcieli

i zapamiętajcie że przede wszystkim warto żyć i tutaj na świecie być dla samego siebie.

Średnia ocena: 1.0  Głosów: 1

Zaloguj się, aby ocenić

    Napisz komentarz

    Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania