Poprzednie częściWiersz - Tytuł: Zdrada

Wiersz - Tytuł: Zmiana

Tytuł: Zmiana

 

Raz sierpem

Raz młotem

Bij inteligencji

Hołotę

 

Hasło stare

W twoim pacierzu

Powtarzane jak przy księdzu

Nie aktualne, passe, przeszłość dawna

 

Raz sierpem

Raz młotem

Bij inteligencji

Hołotę

 

Czy to pisarz

Lub artysta

Byle tylko z głowy tryska

 

Sierpem krzywdzisz

Młotem bijesz

Ale sam z tą prawdą

W życiu gnijesz

 

Uwielbiam spory polityczne, dla tych co też je kochają.

Średnia ocena: 5.0  Głosów: 3

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (3)

  • NataliaO 18.08.2015
    Raz sierpem
    Raz młotem
    Bij inteligencji
    Hołotę - Zajefajny początek :) ciekawie Ci wyszło ; 5:)
  • Anonim 18.08.2015
    Podobał mi się ten sam fragment co Nat ;)
  • Ichigo-chan 18.08.2015
    5 :D (wybacz, ale nie wiem jak skomentować xD )

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania