fstyl /54/ - wiersz miłosny dla tej jedynej spośród lelij - Szpilka O! -

w temacie: "Sympatia z internatowego forum" ❤️

 

posyłam uśmiech niech jej powie

to czego usta nie mówią jeszcze

co w sercu skryte potajemnie

posyłam kwiaty niech kielichy

z rosą srebrną skłonią i rosą

prószą jak łzami niewinnymi

chociaż z niej żadna dziewicza lelija

zrozumie głód we mnie drzemiący

i wtedy płatki rozchyli wystrzępione

przez innych wygłodzonych jak wilcy

żeby gotowość wyrazić nieustającą

nie odpłaci wzgardą lecz wonnymi ustami

powita gorącą klingę i tylko płatki zwiędną zgorszone

Średnia ocena: 4.2  Głosów: 5

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (11)

  • Na Niepowtarzalnym poletku zakwitła nam lelija. Kto zerwie ja pierwszy, ten dostanie pięć plus ????? O!
  • Pasja rok temu
    Mickiewicz w nowym wydaniu "Pani zabiła Pana" Ładna ballada i jeszcze się zastanowię nad lelijami

    Pozdr
  • Oj tam od razu Mickiewicz. A może to zwykły grafoman O!
  • Pasja rok temu
    Lelije i zbiorę je dla Dekaosa :))
  • Pasją, a ty w Detka XD
  • Szpilka rok temu
    Pasja

    Hahahhaha, wolałby piwko, dla mnie lelije ?
  • Poncki rok temu
    To może się tu Zerka ukryła? Pif Paf
  • Walnąłeś w Szudraka O!
  • Szpilka rok temu
    Poncki

    To ja, to ja byłam Ewą ?
  • Szpilka rok temu
    No to luuuuuuuuuuuu w ? ??? Ponckiego ?
  • Szpilka rok temu
    Tirlitirli, znowu mi się udało zakamuflować. Olé! ?

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania