Poprzednie częściWiersz o nowym etapie

Wiersz o Marcinie co błyszczał

Wiersz o Marcinie co błyszczał

 

Marcin był jak gwiazda na niebie

Zawsze błyszczał swoim światłem

W tłumie ludzi wyróżniał się

Bo miał w oku błysk niezwykły

 

Marcin był jak słońce w dzień

Rozświetlał wszystko dookoła

Jechał samochodem szybko i pewnie

Bo miał w sercu ogień wielki

 

Marcin był jak księżyc w noc

Nadawał blasku ciemności

Wynajmowali go na sylwestra co rok

Bo miał w duszy radość i ciepło

 

Marcin był jak poezja żywa

Zachwycał wszystkich swoją sztuką

Napisał piękny wiersz o sobie samym

Bo miał w głowie talent i urok

Następne częściWiersz Wiersz o zimnym sercu

Średnia ocena: 1.0  Głosów: 1

Zaloguj się, aby ocenić

    Napisz komentarz

    Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania