Poprzednie częściWiersz o nowym etapie

Wiersz o zimnym sercu

Miałem kiedyś serce ciepłe

Pełne miłości i nadziei

Lecz spotkałem kogoś, kto je zniszczył

Zimnym spojrzeniem i zdradliwym uśmiechem

 

Zdradził mnie, okłamał, zranił

Nie był wierny, nie był szczery

Zawiodłem się na nim strasznie

I straciłem wiarę w miłość całkiem

 

Teraz mam serce zimne

Pełne oziębłości i obłudy

Chłodu i pogardy

Wzgardy i wstrętu

Nienawiści i zdrady

 

Niewierności i zawodu

Niechęci i braku miłości

Niesmaku i wstrzemięźliwości

Celibatu i agresji

 

Takie jest moje serce zimne

Bez ciepła i bez nadziei

Lecz może kiedyś znów się zmieni

Gdy spotkam kogoś, kto je rozgrzeje

Średnia ocena: 1.0  Głosów: 2

Zaloguj się, aby ocenić

    Napisz komentarz

    Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania