Literkowa Bitwa na Prozę 19.09.2017 |
KarolaKorman 19.09.2017 |
Pasja 19.09.2017 |
KarolaKorman 20.09.2017 |
KarolaKorman 21.09.2017 |
Literkowa Bitwa na Prozę 21.09.2017 Oto zgłoszone propozycje tematów głównych i dodatkowych. Karola Temat główny: Minąłem/am się w drzwiach z muchą. Temat dodatkowy: Użyć w opowiadaniu jak najwięcej kolorów. Nerd Temat główny: Wyprawa na Marsa. Temat dodatkowy: Awaria w kosmosie. Canulas Temat główny: Bóg i Diabeł. Temat dodatkowy: Ujęcie w tekście, zaakcentowanie, "wyobraźni". Karawan Temat główny; Zamienił stryjek siekierkę na kijek. Temat dodatkowy; pleonazmy - nasz przyjaciel (zastosować jako świadomy akcent komiczny) O-Ren Ishii Temat główny: Zniszczyliśmy piekło Temat dodatkowy: Śmierć w ogniu Pasja Temat główny: Piekło to przywilej specjalny, zastrzeżony dla tych, którzy go bardzo żądali. Temat dodatkowy: Grzeczne dziewczynki idą do nieba, niegrzeczne tam gdzie chcą. Swanny Temat główny: Życie jest jak IKEA - instrukcja by się przydała, ale i tak niewiele powie. Temat dodatkowy: Przejdźmy się w nieznane. Joker Temat główny: Grabarz Temat dodatkowy: Podpalić świat Okropny Temat główny: Maszyna do pisania Temat dodatkowy: Walizka pieniędzy Nuncjusz Temat główny: Maszyna do robienia pieniędzy Temat dodatkowy: Walizka książek Violet Temat główny: Wybacz mi coś, na co nie mam wpływu, coś, co jest silniejsze ode mnie, czego pragnę równie mocno, jak tego nie chcę i co ma nade mną władzę, której nie mogę się przeciwstawić, nawet pod groźbą najsurowszej kary. Rozpoczynamy głosowanie, które potrwa do 23 września ( sobota) do godz. 20.00 Każdy ma do dyspozycji 2 punkty i oddaje tylko na jeden temat, nie rozdzielając. Powodzenia. |
detektyw prawdy 21.09.2017 |
riggs 21.09.2017 |
Nerd 21.09.2017 |
Canulas 21.09.2017 |
Pan Buczybór 21.09.2017 |
D4wid 21.09.2017 |
Joker 21.09.2017 |
Maurycy Lesniewski 21.09.2017 |
Arysto 21.09.2017 |
Alijar 21.09.2017 |
Literkowa Bitwa na Prozę 21.09.2017 Wybieramy temat I edycji konkursu literackiego - szczegoly znajdziesz w opisie tego profilu. Zaglosuj na jeden temat ;) |
Literkowa Bitwa na Prozę 21.09.2017 |
Alijar 21.09.2017 |
Ritha 21.09.2017 |
Część postów została ukryta (1286)
Zaloguj się, aby przeglądać cały wątek
Aleks99 2 miesiące temu |
Cain 2 miesiące temu |
Cain 2 miesiące temu |
Cain 2 miesiące temu |
JagVetInte 2 miesiące temu Może warto wrócić do tamtych zasad eksperymentacyjnie..." Pula sześciu do dowolnego rozdysponowania? |
Aisak 2 miesiące temu Bossmanki. |
Aisak 2 miesiące temu |
Cain 2 miesiące temu To są sprawy organizacyjne Aleks, prowadzący by zachęcić więcej ludzi do zaangażowania i by konkurs się rozwijał a nie zwijał to niech daje twarde daty informacyjne, głosowanie od kiedy do kiedy, podsumowanie zazwyczaj jest od razu skoro głosowanie ma termin. Bo jak jest inaczej to zaangażowanie spada, widać olewczy stosunek prowadzącego to po co się angażować i pisać na coś co nawet nie jest traktowane poważnie przez organizatorów? Przykład idzie z góry |
Cain 2 miesiące temu |
JagVetInte 2 miesiące temu |
C₁₂H₂₂O₁₁ 2 miesiące temu A organizator w dupie to ma i będzie miał. |
Cain 2 miesiące temu |
C₁₂H₂₂O₁₁ 2 miesiące temu |
JagVetInte 2 miesiące temu |
Cain 2 miesiące temu |
zsrrknight 2 miesiące temu |
C₁₂H₂₂O₁₁ 2 miesiące temu Wzajemnie udanej niedzieli |
Aisak 2 miesiące temu |
Literkowa Bitwa na Prozę 3 tygodnie temu Tematy edycji -7 to: Twój wymarzony kraj; Odcinek z ulubionego uniwersum (serialu, filmu, książki itp); lawina łaciny podwórkowej; Na kłopoty... Grabiński, czyli opowiadanie z motywem kolejowym Głosujemy w formule 3-2-1, czyli tworzymy tzw. podium, przydzielając trzem pracom kolejno 3,2 i 1 punkt. Do każdego punktu należy również dołączyć krótkie uzasadnienie... hikariyamix_x (zsrrknight): https://www.opowi.pl/lbnp-7-bleach-dont-go-overboard-a122033/ JagVetInte: https://www.opowi.pl/lbnp-7-dzien-jak-co-dzien-na-lawce-to-a122154/ ais: https://www.opowi.pl/lbnp-7-final-fantasy-na-ratunek-sarah-a122746/ Maurycy Lesniewski: https://www.opowi.pl/ucieczka-lbnp-7-a122760/ Domi123: https://www.opowi.pl/lbnp-7-rozmowa-o-prace-a123113/ Roma: https://www.opowi.pl/lbnp-7-oba-my-se-oba-nie-bojmy-sie-boba-a123175/#comment-1055201 Przypominam również, że autorzy prac konkursowych głosują OBOWIĄZKOWO, a resztę użytkowników gorąco zapraszam do głosowania. Frekwencja dopisała, więc wielkie brawa dla wszystkich autorów. Przypominam także, że od tej edycji nie będą uwzględniane głosy bez uzasadnienia (spokojnie, wystarczy poprawić głos przed końcem terminu, jakby się zdarzyła taka sytuacja), a uczestnicy, którzy nie wezmą udziału w głosowaniu dostaną punkty minusowe (dokładnie -3 punkty) bądź ich teksty zostaną wykluczone z konkursu (wariant ekstremalny i mam nadzieję, że nie będzie trzeba go stosować) Wszystkim autorom dziękuję za udział i niech wygra najlepszy! Głosowanie będzie trwać do 8 CZERWCA, do północy. W razie potrzeby termin zostanie wydłużony. |
Maurycy Lesniewski 3 tygodnie temu To trzeba czuć, to trzeba naprawdę potrafić, aby tak to wszystko poskładać. Czapka z głowy! 2 pkt hikariyamix_x za wymieszanie umiejętny sposób fatalizmu i smutku. 1 pkt za to, że posiadł moc brylowania w bardzo naturalny sposób w dialogach i nie boi się tej mocy używać. |
Maurycy Lesniewski 3 tygodnie temu |
NinjaC 3 tygodnie temu 2 pkt – Domi123 bo absurd działa bez napinki. 1 pkt – JagVetInte bo ławka żyje. |
Domi123 3 tygodnie temu 2 pkt Maurycy Leśniewski - za krwawą i mocną historię, która działa na wyobraźnię 1 pkt - hikariyamix_x - za znakomicie napisane, spójne opowiadanie i ładne wykorzystanie poezji w prozie |
zsrrknight 2 tygodnie temu Przedłużamy głosowanie czy wszyscy się wyrobią w godzinkę xd? (No, ja spróbuję przynajmniej xd) |
Aisak 2 tygodnie temu |
Aisak 2 tygodnie temu |
NinjaC 2 tygodnie temu |
zsrrknight 2 tygodnie temu |
Aisak 2 tygodnie temu |
NinjaC 2 tygodnie temu |
JagVetInte 2 tygodnie temu |
JagVetInte 2 tygodnie temu |
Cain ponad tydzień temu 2 pkt, Maurycy za zmierzenie się z opisami walki 1 pkt, Zsrr - za nieźle oddany klimat soul society |
Aisak ponad tydzień temu |
Roma ponad tydzień temu 2 pkt - zsrr - bo mnie wciągnęła historia. I za to jak świetnie się ją czyta. 1 pkt - Domi - za pomysł, za wykonanie. Za Kła :) |
JagVetInte ponad tydzień temu 2 pkt - Domi - za pomysł i za wykonanie. No..i za całokształt tej rozmowy, bo tekst po prostu siada od początku do końca. 1 pkt - Maurycy - za świetne tempo i dynamikę. Bardzo dobrze napisany, żywy tekst, który czyta się jednym tchem od pierwszej do ostatniej linijki. I jeszcze jedno. Who killed Laura Palmer? |
Literkowa Bitwa na Prozę ponad tydzień temu |
Aisak ponad tydzień temu 2 pkt — Maurycy za wampirów 1 pkt — Roma za klimatyczny Twin Peaks |
Dusza_boli tydzień temu 2 pkt - zsrr Bardzo dobry tekst pod względem emocji i warsztatu. Niewiele tu akcji, ale największą siłą jest świetnie poprowadzona relacja między bohaterkami 1 pkt - Domi Za lekkość i pomysłowość. Humor wypada bardzo naturalnie, a bohaterowie do przytulenia. |
zsrrknight tydzień temu 2 pkt - JagVetInte - naturalistycznie i całkiem sprawnie warsztatowo 1 pkt - Roma - bardzo dobra forma, narracyjnie bardzo mocno |
Literkowa Bitwa na Prozę tydzień temu Punktacja przedstawia się następująco: I miejsce: Domi123 - 3 + 2 + 3 + 1 + 2 + 3 + 1 + 3 = 18 pkt II miejsce: Roma - 3 + 3 + 1 + 3 + 1 = 11 pkt III miejsce: JagVetInte - 1 + 1 + 3 + 3 + 2 = 10 pkt Pozostali uczestnicy otrzymali następującą ilość punktów hikariyamix_x (zsrrknight) - 8 pkt, Maurycy Lesniewski - 7 pkt, ais - 0 pkt Wszystkim uczestnikom gratuluję udziału i uczestnictwa w zabawie. Zwycięzca pierwszego miejsca podaje tematy następnej Bitwy i wyznacza ramy czasowe. (można napisać na forum lub pod publikacją na stronie głównej - wtedy ja założę wątek lub można założyć wątek samodzielnie) Przypominam również, że zgodnie z nową awangardową numeracją następna bitwa będzie mieć numer -8 (słownie: minus osiem), więc proszę się tego trzymać (tak naprawdę to tylko moja osobista prośba, ale uważam, że to fajny pomysł xd) |
Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji