Poprzednie częściWiersz dla dzieci

Wiersz dla dzieci

Kotek

Kotek to zwierzątko które wchodzi na drzewa

a potem zmęczony siewa

i idzie spać.

Gdy już wstanie to zaczyna rozrabiać

bawi się włóczką, wchodzi na szafy

takie to rzeczy zaczyna wyprawiać.

Kiedy już się pobawi to głodny się robi

dlatego jego właściciel jedzonko mu zrobi

Pyszne mleczko do jego miseczki naleje

Kotek podejdzie i pijąc mleko całe wąsy ma w mleku a właściciel zwierzątka się śmieje.

Średnia ocena: 2.0  Głosów: 4

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (1)

  • poco 02.01.2022
    Stan.Maks i Karola45siedem
    to niki dwa lecz człowiek jeden
    robi se z nas jaja, nie każdy obczaja
    że ze radości pyka mu faja

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania